Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też w zeszłym roku jak złapałam zapalenie pęcherza to męczyło mnie 3 miesiące ale w końcu wyleczylam.
Na paznokcie zawsze kładę żel. Niestety moje z natury są strasznie kruche i okropnie się rozdwajają. Hybryda wytrzymuje u mnie może tydzień.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Kasztanek to dobrze że nie miałaś żadnych objawów. Nikomu nie życzę przez to przechodzić. Choć ja miałam ogólnie zapalenie dróg moczowych nie tylko samego pęcherza, aż miałam skrzepy krwi w moczu. Koszmarny ból.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Hej
Żanetka ja tak miałam z ecoli. Też nie miałam żadnych objawów a bakteria była.
Co do farbowania włosów. Ja robiłam flamboyage . Fajnie to wyglada, takie delikatne ombre, wiec nie trzeba chodzić ciagle do fryzjera, farbować odrostów, a efekt jest -
Dziewczyny jesli w moim organizmie cos sie dzieje to obrączka i pierścionek zaczynają mi farbowac skórę na szaro 😁 i zazwyczaj tak mam kiedy pije dużo płynów a jakoś tego siusiu za dużo nie ma. Teraz tak i plan na wieczór to piwo żeby trochę nerki przepłukać.
Ja już w ogóle o staraniach wolę nie myśleć. Ostanio jak robiłam testy owulacyjne to wyszlo ze największy pecherzyk mam 11mm ale owulacja prawidłowo co do dnia była. Ten cykl jest w 100 % spalony bo seks był raz i to 5dni przed owulka i jeszcze ten polip. Już chce żeby byl 27 i pojade sie go pozbyc-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Żanetka, mi wyszła candida w cytologii i też dostałam antybiotyk, ale dopiero później się dowiedziałam, że mąż też powinien coś dostać, bo inaczej będziemy się wzajemnie zarażać. Więc poproś lekarza o tabletkę dla męża, nie pamiętam nazwy, ale zażywa się ją jednorazowo.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
Ruda, piękne TSH! Zdania są podzielone - jedni mówią o 1, inni o 1,5, jeszcze inni 2,5. Ja teraz walczę, żeby było miedzy 1 a 1,5.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a właściwie to dlaczego tak ważne jest żeby tsh podczas starań było poniżej 2,5? Mnie ostatnio wyszło 3,15 i gin powiedział że jest ok. Właściwie to zastanawiałam się ostatnio co jeszcze może wpływać na brak ciąży. Skoro ja mam owulki praktycznie co miesiąc, tylko późno bo zwykle ok 20-25dc, badanie nasienia męża też wyszło ok. Tylko wciąż się nie udaje.. Chciałabym to wiedzieć i w końcu zacząć coś działać w tym kierunku. Mąż też już zaczyna doła łapać. Wczoraj wieczorem pytał mnie, jak myślę czy coś z tego będzie.. A ja zgrywam twardzielke choć wewnątrz wszystko krzyczy że coś jest nie tak..Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyTak maz tez ma
Tabletki na tydz plus masc
Co do tsh to przy wysokim latwo o poronienie / trudnosci z zajsciem
A jesli plod sie rozwija- nie ma jeszcze swojej tarczycy czerpie hormony od tarczycy matki
I jesli tu cos szwankuje to moga byc jakies problemy z dzieckiem pozniej
Mi lekarz mowil ze ten przedzial jest dla wszystkich ogolnie
Ale ze np pomijajac starania to tsh np okolo 4 moze miec kobieta ktora ma 70 lat
A ogolnie 2 to jest taka max norma naszego wieku co ja mam lat 26 heh -
nick nieaktualnyAle mi spało to TSH sporo. Wiążę to jednak z tym, że odstawiłam antykoncepcję.
Jednak anty to zło.
Ciekawa jestem jaka metoda antykoncepcji by była dla mnie najlepsza jakby mi się udało i bym nie chciała więcej dzieci. Tabletki antykoncepcyjne są dla mnie fatalne.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny