Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Jabkatarzyna ale tego zakrzepu już nie masz tak? Skoro była stymulacja to chyba można było się spodziewać że pęcherzyków będzie więcej to po co wgl ta stymulacja w takim bądź razie jak teraz Ci radzi się wstrzymać?
-
nick nieaktualnyJabkatarzyna ja brałam dupka czy były starania czy nie bo nawet jak się zdecydujesz na starania to dupek na podtrzymanie ciąży jest. Jak testa sikniesz w terminie spodziewanej @ i będzie negatywny to przerwiesz dupka @ przyjdzie a jak się uda to będziesz kontynuować branie a decyzja zależy od Was.
-
Kasztanek wrote:Tak jak mówi Iskierka. Duphaston czy inny progesteron się bierze przy cyklu stymulowanym i wtedy, gdy twój naturalny progesteron jest niski. Albo bierze się go żeby wywołać miesiączkę po odstawieniu, albo żeby podtrzymać ewentualna ciążę. Zależy. Zresztą podobno przy niewielkich dawkach progesteronu owulacja się nie blokuje i nawet gdy bierzesz duphaston, a się starasz jest szansa na zajście w ciążę. Duphaston to nie antykoncepcja.
-
Mi lekarz jak byłam na konsultacji w Kielcach kazał nie brać dupka, chyba że okres by mi się długo spóźniał. Stwierdził że duphaston sam w sobie mi nie pomoże zajść w ciążę. Wcześniejszy gin kazał brać dupka od 14 do 25dc.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Wszystko też zależy z jakim problemem się zmagamy. Tak jak Kasztanku pisałaś, w przypadku cyklu stymuloeanego może być inaczej ale inaczej też jest w przypadku naturalnego cyklu bez wspomagaczy.
Mi gin kazał odstawić dupka bo owulki mam strasznie późno bo ok 25dc, a biorąc duphaston 14-25dc organizm mi wariował i cykl był jeszcze bardziej rozchwiany.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Dlatego ja już nie mogę doczekać się żeby zrobić wszystkie badania i żeby wyjaśniło się w końcu co jest przeszkodą i móc to pieronstwo zwalczyć 🙂Starania od 06.2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBardzo boli, stopa cała sina i opuchnięta..
Mogę na niej stanąć, ale nie dam rady zrobić kroku.
Teściowa mi przywiózła kule i jakoś funkcjonuję.
Do pracy już dzwoniłam i mega niezadowolenie, ale ja nawet miałabym dotrzeć do pracy, a jeszcze wyjść po schodach.
Robili mi wczoraj RTG, nie wiem czy mogłoby to jakoś wpływnąć jeśli okazałoby się, że jestem w ciąży. Okres mam mieć za 10 dni, do tego czasu mogłam nie mieć pojęcia.
Po prostu jeden wielki dramat. -
nick nieaktualny