X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie wszystko jest dobre tylko trzeba z tego korzystać z głową. A co do dziewczyn które się stymulują i dodatkowo piją zioła bez wiedzy lekarza.. Cóż, mentalność ludzi jest jaka jest.. Ile jest dziewczyn które odkupują od innych dziewczyn różne tabletki dostępne na receptę i zażywa ją je bez konsultacji z lekarzem...

Kaga lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety. Ludzie odchudzają się lekami na cukrzycę, hormonami tarczycy odkupionym i w necie. Inni sprzedają morfinę po zmarłym dziadku na forach (na to akurat jest parę paragrafów). Jeszcze inne laski próbuje ovitrelle trzymane w lodowce wysyłać pocztą. W pracy na co dzień spotykam się z przypadkami, że sąsiadka sąsiadce pożyczyła lek na ciśnienie, bo jej skoczyło. Najbardziej skrajny przypadek jaki miałam w pracy to jak madra mamusia podała czterolatkowi silny lek przeciwbólowy dostępny tylko na receptę, bo kuzynka jej poleciła (kuzynka stara baba dostała to na ból zęba). Dziecko wylądowało w szpitalu...

Wysłany: 13 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety głupota niektórych ludzi nie zna granic. Wszystko co bierzemy bez konsultacji z lekarzem bierzemy na własne ryzyko i odpowiedzialność.

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jak tam dziewczyny dziś samopoczucie?

Ruda jak się czujesz? Spalaś w miarę możliwości bo domyślam się że ciężko mogło być.

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda
    No to sie porobiło...
    Wracaj do zdrowka.

Co do tabsów itp rzeczy.
    To głupota kupowac na własną rękę i brać. Bez konsultacji z lekarzem.
    Ziola hmm... Za duzo to tez niezdrowo.

Pełno takich dziewczyn jest a tym bardziej tych starajacych się. Bo myślą że tabsy to złoty środek do ciąży.
    Nie chce obrazac tu nikogo ale niestety taka prawda.

Czasami za bardzo się swiruje i efekty później nie za ciekawe. A wręcz tragiczne.

A dawanie dziecku tabsów bez rozmowy z lekarzem to już całkiem porażka życia. Jak tak można a później się dziwią że coś się stało poważnego. Jestem cięta na takie coś niestety.

Zreszta co sie dziwic jak sama 1 badanie z krwi mialam w wieku 25lat haha pielęgniarki nie dowierzaly...

Dawno mnie tu nie bylo. Znaczy czytalam ale weny na napisanie nie mialam.
    Nie wiem czemu. Chyba nie bylam z niczym w temacie hehe

Kaga lubi tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:44

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No noc nieprzespana, tak mnie strasznie bolało, że nie dałam rady zasnąć.
    A nie chcę sobie brać za bardzo tabletek, bo nie wiem czy tam się coś nie podziało. Z resztą jak dam radę wytrzymać ból to po co się faszerować lekami.

A co do chorób, to ja tak mam, pierwsze leczę się z dr Google. Tak jak ostatnio narobiłam paniki, bo mnie bolały dziąsła, przeczytałam, że mi się zaczyna paradontoza i biegiem do dentysty.

Zwolnienie mam do końca tygodnia, może mi puści ta noga, zobaczymy. Dzisiaj mój mąż pracuje do 14stej, więc czekam. Pierwsza noc u teściów, teściowa w pracy, a teść mi śniadanie i herbatkę zrobił :)
    W sumie ja się czuję jak u siebie, bo zaraz po ślubie kilka miesięcy mieszkaliśmy u teściów.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastępują mi rodziców, którzy mieszkają ponad 200 km ode mnie.

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek
    To mnie wgl dziwi i śmieszy. Jak mozna stawiac sb diagnozy na podstawie gazetki czy internetu.

Nie mowie zeby nie przeczytac ale napewno nie wierzyc poki sie u lekarza bie sprawdzi.

Przy moich plamach na ciele moglabym kilka chorób sb dopisac czytajac internety haha

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęściej w internetach, każdy objaw to rak :D

Wysłany: 14 maja 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa naczyta się w internetach głupot, albo ogląda wszelkiej maści i rodzaju filmiki, a potem przeżywa bo ona to na pewno ma i zostały jej ostatnie miesiące życia. Normalnie czasem jak jej słucham to nie wiem czy śmiać się czy płakać..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 15 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak Wasze samopoczucia w ten ponury dzień?

Ja jestem już po wizycie. 13dc a pęcherzyka dominującego brak. Mam się zgłosić na kolejne usg za tydzień.
    Odebrałam też wyniki ostatnich badań:
    Męża: Testosteron 4,14 (norma 1,98-6,79)
    FSH 3,75 (1, 27-19,26)
    LH 3,95 (1,24-8,62)

Moje: TSH 1,976
    FSH 7,17 (3,85-8,78)
    LH 6,71 (2,12-10,89)
    Progesteron 0,94 (0,31-1,52)
    Prolaktyna 14,13 (3,34-26,72)
    Estradiol 46 (24-114)
    Jeszcze czekam na wynik Amh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:00

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Pogoda jest paskudna, ja dzisiaj ledwo wstałam. Pracuje dzisiaj z domu na szczęście i mogłam sobie pozwolić na dłuższe spanko. Ale szkoda mi, bo zrobiłam naleśniki wieczorem, żeby zjeść z Mężem na śniadanie i oboje zaspaliśmy:/

Milena wyniki wyglądają na w normie, ale nie znam się :( kiedy będzie AMH?

u mnie oczekiwanie na okres, brzuch już pobolewa więc na dniach będzie. Bardzo proszę o kciuki za mój lewy jajnik w tym miesiącu xD, żeby się ogarnął w końcu i wypuścił jajo....

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski,

Ja to przez 90% dnia w tej samej pozycji leżącej przed telewizorem, aż mi się nudzi.
    Teściowa mi nadskakuje, przynosi jedzenie, ja po tym tygodniu to wrócę grubsza. Dzisiaj mi zrobiła rano racuszki z jabłkami, bo wie, że lubię.
    Mieliśmy z mężem w sobotę jechać na Tatarzańską Łomnicę, ale z powodu mojej stopy i warunków pogodowych odpuszczamy.
    No i mieliśmy powtórzyć te Bieszczady, ale też na razie nie będę ryzykować i przeciążać stopy. Choć w górach jest wszystko to co kocham.

Za miesiąc zostałam zaproszona na 18nastkę brata i moje pytanie: co się teraz daje na takie wydarzenia? Pieniądze?

Milenka, wyniki nie są złe :)

• Qastera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wy wytrzymujecie te 2 tygodnie od owulacji do planowanej @?

Ja już nie daję rady, a dopiero co miałam owulację:(
    Cały czas tylko siedzę w necie i przeczytałam już chyba wszystkie fora staraczek i tak się nakręcam...
    Czuje się jak jakaś wariatka!

wniddf9h3z94xhvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera, ja tak miałam, ale teraz to już totalny luz.
    Staram się nawet o tym nie myśleć, jak tak człowiek czeka i się nastawia, to porażka boli, bardzo boli.
    Doszłam do punktu, kiedy wiem, że mogło się udać, ale niekoniecznie musiało.
    Czekam, by mile się zaskoczyć!

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nada lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 15 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, wynik amh powinnam mieć już za tydzień. Trzymam kciuki żeby Twój lewy jajnik się w końcu obudził 🙂

Ruda dobrze że masz świetne stosunki z teściami. My na 18 u bratanicy dawalismy jej kasę, ale widziałam że dostała też prezenty ale to od znajomych. A w góry jeszcze zdążycie pojechać, zdrowie ważniejsze 😘

Kasztanek super pomysł na prezent 🙂

Ja dziś dzień spędzam leniwie, pogoda okropna, więc przespalam cały dzień po nocce. Miałam jechać do mamy bo ma imieniny ale strasznie kiepsko się czuję i poczekam do jutra.
    Oglądaliśmy też dzisiaj króliki, mąż był gotowy wrócić dziś do domu z malenstwem ale akurat jakieś takie mizerne były..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ