Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani endokrynolog kazała mi schudnąć. Dostałam skierowanie na glukoze, insulinę i coś czego nazwy wymowic nie umiem. Mam patrzeć na to co jem , sprawdzić indeks glikemiczny i wiecej ćwiczyć. Podejrzewa że moj testosteron wynika z racji zwiększonej wagii.-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
Antykoncepcja może obniżać libido...
Czy u Was dziś też pada?-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Pogoda dalej obleśna...
Kaś a dała Ci dietę jakąś? Bo takie gadanie musi Pani schudnąć jak dla mnie nie prowadzi do niczego. Co najwyżej kompleksów, głodzenia się i efektu jojo. Zrobię w tym miejscu reklame laski która mi bardzo pomogła w ogarnięciu się żywieniowo. Ma teraz fajne diety w sprzedaży (z lidla i biedronki). Ja byłam uczestniczką "Korepetycji z odchudzania" i naprawdę mi pomogły (przede wszytskim dużo ułożylam sobie w głowie, bo wcześniej byłam taka "szczupła za wszelką cenę". https://www.drlifestyle.pl/ to jest jej blog, ma nawet jakieś darmowe dietki. Co jest fajne, że ona komponuje te diety tak użytkowo, że np na obiad jest coś co następnego dnia jest na kolacje. Inni często zapominają że taka dieta ma być łatwa i funkcjonalna przede wszystkim.
Matko ja mam dzisiaj tak słaby dzień dziewczyny.
1. ma mi się zacząć okres DZISIAJ i to czuje
2. musiałam zapłacić za zajęcia bo multisport wyłączyli (jakaś pomyłka w księgowości i już jest back)
3. oblałąm się kawą
4. zapomniałam karty miejskiej i musiałąm kupić bilet na metro
5. zapomniałam stanika do pracy i musze siedzieć w sportowym........
Jedyne co mnie pociesza to to, że jest piątek. I nie jestem umowiona z nikim więc błogie lenistwo po pracy. -
nick nieaktualnyNada, też krzystałam z tej diety, właśnie z tuch darmowych. A to jedzenie mega proste i mega smaczne
A ja wstałam dzisiaj dopiero przed 9tą, choć już obudziłam się jak mój mąż na 6tą się krzątał po domu. Pogoda jest taka zdradliwa, niby słoneczko, ale chłodno.
Dzisiaj o 19:15 mam ortopedę, zobaczę co tam z moją stopą.
Dzisiaj 24 dc, bolą mnie piersi, a temperatura 37,0.
Kaś, ja się zastanawiam czy ja nie mam podniesionego testosteronu, bo mi rosną takie pojedyncze włoski na szyi i dekolcie. Atakuje je pęsetą. -
nick nieaktualnyTo ja zrobiłam pranie, bo ładna pogoda, wyrzuciłam na zewnątrz i zaczęło padać
Zrobiłam obiad, leczo z ryżem.
Powiem wam, że nienawidzę prac domowych typu pranie, prasowanie, sprzątanie. Gotowanie nawet ujdzie. Ale dzisiaj powoli wszystko robię z wielką przyjemnością, bo ostatnie dni nie ruszałam się z łóżka.
A musiałam wyprać to co ubierałam u teściów, przecież zapadłabym się pod ziemię gdyby teściowa mi miała gacie prać.
Nada, trzymaj się! Ja pewnie z okresem dołączę we wtorek, ale oby jednak nie! -
Ja okres mam od wczoraj i tabletek nie musiałam brać, aż jestem w szoku. A dziś to sie leje tak jakby miała sie wykrwawic...
Jeśli chodzi o dietę to powiedziała o diecie przy pcos i kazała mi pilnować indeksu glikemicznego. Zobaczyła mój brzuch i powiedziała początki otyłości trzewnej czyli nagorszej. Powiedziała mi również, że czasami wyższy testosteron jest właśnie od otyłości i to jest tzw testosteron metaboliczny. Mam też więcej ćwiczyć. Dużo też zależy od badania glukozy i insuliny, które będę robić jutro. Wiem, że z otyłością chodziło jej o tłuszcz na brzuchu tylko i wyłącznie bo jakoś nadwagi nie mam. Dziś jak myślałam o tym co mi powiedziała to stwierdzam, że jak wazylam poniżej 50kg miałam lepsze wyniki niż teraz.
Jeśli napisałam chaotycznie to przepraszam ale moje myśli są ukierunkowane na jedzenie...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Cześć dziewczyny!!!
Strasznie dawno mnie tutaj nie było... musiałam oczyścić głowę
Chce się podzielić z Wami czymś DZIWNYM!
U mnie 31 dc a temperatura 37,07 (cykle mam 30 dniowe wiec szału na razie nie robię..)
https://zapodaj.net/8e658787d13e4.png.html
Oczywiście nie robię też jeszcze testu, poczekam kilka dni
P.S. Nie mam i nie doszukuje się żadnych objawów ciążowych! Mam delikatne skurcze jak na okres , to wszystko.
Zobaczymy...8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Stookrotka oby to był dobry znak a @ nie nadeszła 🙂
Ja dziś się pezerazilam tym jaki mi się cellulit zrobił na udach i tyłku. W ogóle chyba mi się woda zatrzymuje w organizmie. Postanowiłam się ostro wziąć za siebie.
Dziewczyny możliwe jest żeby w środę na usg nie było widać pęcherzyka dominującego czyli owu w najbliższych dniach na pewno nie będzie, a jednak organizm ewidentnie się do niej przygotowuje. Szyjka robi się bardziej miękka i powoli się otwiera, śluz też jest wodnisty z odrobiną takiego białka jajka kurzego.Stookrotka lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
No nic, będę czekać. Wiem że w ostatnich cyklach owu mam około 25dc, w tej chwili mam 15 więc jeszcze żyje nadzieją że może jednak.. Wszystko okaże się w środę na usg.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Serduszkujemy, serduszkujemy 🙂 ale w sumie nie tak z myślą o ciąży co po prostu dla s a mej czystej przyjemności 🙂 co jak co ale nie chce żeby coś tak fajnego i intymnego kojarzyło nam się tylko z obowiązkiem 🙂Starania od 06.2018
-
Dziewczyny a z tego co ja zrozumiałam u ginekologa to owulacja jest nawet jak nie ma odpowiedniego pęcherzyka dominującego bo może być tak że pęcherzyk pęka zbyt wcześnie-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualnyHey dziewczyny
Znow zalatany tydzien;O
Znow musze Was nadrabiac hehe
Ruda niezly pech
Ale szczescie w nieszczesciu ze to skrecenie...
Ja dzis dzien wolny wreszcie;)
Wyspalam sie jak czlowiek
Poranny prysznic
Sniadanko herbatka
To jest to ;P
Zaraz wyruszam na shoping
Niedlugo wesele u znajomych i poszukuje sukienki a cos napalilam sie na dluga:) -
nick nieaktualnyJa kupiłam sobie ostatnio taką sukienkę za kolano, bo wszystkie mam przed kolano, ale jakoś zawsze się czułam gorzej w długich, bo te sukienki robią mnie taką długą do nieba
No i kupiłam tą dłuższą, w kolorze niebieskim i mój mąż się śmieje, że jak Maryjka.
W niej byłam na święta i więcej chyba nie ubiorę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c34c8bf9b0b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 09:52
-
nick nieaktualny