Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNooo super pomysł, mój brat jest taki specyficzny, że nawet nie wiedziałabym co
Nada, trzymam kciuki!
Mnie dzisiaj pobolewają piersi, jak przed @, a powinnam mieć we wtorek, więc oswajam się z myślą, że franca przyjdzie.
A 3 czerwca mam wizytę u mojej pani ginekolog, kontrolna. Miałam ją mieć w kwietniu, ale jakoś przespałam. Może ona mi pomoże z jakim jakimś planem działania, choć to dopiero tylko 3 cykle. -
nick nieaktualnyNada, na co idziecie do kina?
Ja już mam dosyć leżenia i tego, że wszyscy mi nadskakują, bo się czuję jak kaleka.
Najgorzej, że jeszcze buta nie ubiorę. No i ta pogoda, gdyby była ładna to bym sobie tu na wiosce u teściów wyszła na ogródek i siedziała w ciepełku i słoneczku.
-
Idę na dokument w ramach Docs against gravity - "Nowy Jork na piechotę". W sumie to już nasz 3 w ramach tego festiwalu. Jak na razie wszystkie mi się podobały. Zwłaszcza " Warszawa. Miasto podzielone" o żydowskim getcie w Warszawie. Mieszkałam na tych terenach, w sumie dalej mieszkam niedaleko wiec dla mnie to było wielkie wow zobaczyć jak to wyglądało. O wielu rzeczach nie zdawałam sobie sprawy. Polecam jak będziecie miały okazje zobaczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:29
-
nick nieaktualny
-
A ma zespół różnych witaminek co pomagają z hormonami. Koleżanka zachwalała i kupiłam. Zapytam moją gin o te produkty. Jeszcze 11 dni do wizyty hyh
Czy wam tez się pokazuje reklama o endometriozie ciagle na forum? Zastanawiam się czy to jakiś znak, ze mogę mieć czy każdemu się wyświetla :p -
Hej dziewczyny 😊
Nada teraz ogolnie zrobił sie bum na endometrioze bo okazuje się, że więcej młodych kobiet cierpi na tą wredna przypadłość.
Koleżanka z pracy bierze ovarin i wyniki jej sie poprawiły ale jak to ma sie do czego to nie wiem.
Ja sobie siedzę w kolejce do endokrynologa i zajebiscie się załatwiłam bo nie mam wyników tarczycy z listopada tych takich pełnych... mam tylko samo tsh...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Nada też biorę ovarin. Faktycznie włosy przestały mi po nim wypadac jak szalone ale jak to się ma do wyników to nie wiem.
Jak dla mnie to pogoda jest okropna, jeszcze w dodatku mam w tym tygodniu nocki to już w ogóle jestem zdechły flak.
W ogóle dziewczyny dowiedziałam się w Kielcach że oni nas tam tylko diagnozują. Trwa to ok 3 cykle, w zależności od pary, stawiają diagnozę, a leczenie wprowadza już mój lekarz. Już się nie mogę doczekać, żeby przejść te wszystkie badania i zacząć działać już z jakimś planem, bo na razie czuje ze przez te 3 cykle to po prostu liczymy na cud..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
To jest najgorsze właśnie. Choć teraz jak już robimy wszelkie badania to czuję że ruszamy do przodu, coś się dzieje. Muszę uzbroić się w cierpliwość i wierzyć że będzie dobrze. Póki co to zdolowalo mnie to że w 13dc nie ma w ogóle pęcherzyka dominującego. Co prawda w pewnym stopniu zdawałam sobie sprawę z tego że owulacje mam późno ale i tak zabolało 😑Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
No niby tak ale owulka w 25dc to już przesada 😁 ale gadałam z dr i mówiła że ewentualnie po skończ onej diagnostyce będę miała wprowadzoną stymulacje, więc mimo wszystko mam nadzieję że w tym roku uda mi się zajść w ciążę ☺️Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja właśnie wróciłam do swojego domu. Stwierdziłam, że zaczęłam już trochę chodzić więc poradzę sobie.
Jednak teściowa nawet jak najlepsza, to i tak 4 dni wystarczy. Nie czułam się do końca swobodnie, nawet jak nam miało z mężem do zbliżenia tam dojść, to ktoś chodzi po korytarzu.
Przy garach stać na razie nie będę, bo nam dali słoików. A i mąż mi dzisiaj kazał siknąć na test, ja wiem, że sporo za wcześnie, ale dla świętego spokoju zerknęłam na tę biel
Powiem wam, że w tym miesiącu się nie nastawiam i podchodzę na luzie, czuję po sobie, że głowa lżejsza. Choć z kolei w tym miesiącu mój małżonek się totalnie napalił, bo w końcu na 16 dni maja, w 15 był stosunek. Wyjątkiem niedziela, kiedy skręciłam stopę.