X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Kasztanek fajowy pomysł na prezent.

Dzisiejsza pogoda również fatalna. Jak patrzę na weekend i następny tydzień to nie ma szans na poprawę, same burze :/

Dzięki za kciuki :D przydadzą się.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo super pomysł, mój brat jest taki specyficzny, że nawet nie wiedziałabym co :)

Nada, trzymam kciuki!

Mnie dzisiaj pobolewają piersi, jak przed @, a powinnam mieć we wtorek, więc oswajam się z myślą, że franca przyjdzie.

A 3 czerwca mam wizytę u mojej pani ginekolog, kontrolna. Miałam ją mieć w kwietniu, ale jakoś przespałam. Może ona mi pomoże z jakim jakimś planem działania, choć to dopiero tylko 3 cykle.

• nada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to każdy ma inaczej ;D mnie prawie w ogóle cycki nie bolą przed, za to humor mam paskudny zawsze.

Taka pogoda, ze się z domu wychodzić nie chce, a już kupiliśmy bilety do kina.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle kupiłam ovarin i wczoraj zjadłam pierwsza dawkę. Bierze go któraś z was? Koleżanka mi poleciła.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, na co idziecie do kina?

Ja już mam dosyć leżenia i tego, że wszyscy mi nadskakują, bo się czuję jak kaleka.
    Najgorzej, że jeszcze buta nie ubiorę. No i ta pogoda, gdyby była ładna to bym sobie tu na wiosce u teściów wyszła na ogródek i siedziała w ciepełku i słoneczku.

• nada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na dokument w ramach Docs against gravity - "Nowy Jork na piechotę". W sumie to już nasz 3 w ramach tego festiwalu. Jak na razie wszystkie mi się podobały. Zwłaszcza " Warszawa. Miasto podzielone" o żydowskim getcie w Warszawie. Mieszkałam na tych terenach, w sumie dalej mieszkam niedaleko wiec dla mnie to było wielkie wow zobaczyć jak to wyglądało. O wielu rzeczach nie zdawałam sobie sprawy. Polecam jak będziecie miały okazje zobaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:29

PplPp1.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:45

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha cieszę się, ze kogoś cieszy taka pogoda. Ale muszę Ci przyznać, ze łatwiej się oddycha jest tak deszczowo :)

A czemu Ci zmienił ?

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bardzo lubię ciepło, nie jakiś mega gorąc, ale jak jest tak cieplutko i przyjemnie.

A co ma dawać ten ovarin?

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma zespół różnych witaminek co pomagają z hormonami. Koleżanka zachwalała i kupiłam. Zapytam moją gin o te produkty. Jeszcze 11 dni do wizyty hyh

Czy wam tez się pokazuje reklama o endometriozie ciagle na forum? Zastanawiam się czy to jakiś znak, ze mogę mieć czy każdemu się wyświetla :p

PplPp1.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Nada teraz ogolnie zrobił sie bum na endometrioze bo okazuje się, że więcej młodych kobiet cierpi na tą wredna przypadłość.
    Koleżanka z pracy bierze ovarin i wyniki jej sie poprawiły ale jak to ma sie do czego to nie wiem.
    Ja sobie siedzę w kolejce do endokrynologa i zajebiscie się załatwiłam bo nie mam wyników tarczycy z listopada tych takich pełnych... mam tylko samo tsh...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a online nie masz? ja ostatnio pokazywałam na teleofnie wyniki bo mi się niepełne wydrukowały :p

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada też biorę ovarin. Faktycznie włosy przestały mi po nim wypadac jak szalone ale jak to się ma do wyników to nie wiem.

Jak dla mnie to pogoda jest okropna, jeszcze w dodatku mam w tym tygodniu nocki to już w ogóle jestem zdechły flak.

W ogóle dziewczyny dowiedziałam się w Kielcach że oni nas tam tylko diagnozują. Trwa to ok 3 cykle, w zależności od pary, stawiają diagnozę, a leczenie wprowadza już mój lekarz. Już się nie mogę doczekać, żeby przejść te wszystkie badania i zacząć działać już z jakimś planem, bo na razie czuje ze przez te 3 cykle to po prostu liczymy na cud..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 16 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najgorsze właśnie. Choć teraz jak już robimy wszelkie badania to czuję że ruszamy do przodu, coś się dzieje. Muszę uzbroić się w cierpliwość i wierzyć że będzie dobrze. Póki co to zdolowalo mnie to że w 13dc nie ma w ogóle pęcherzyka dominującego. Co prawda w pewnym stopniu zdawałam sobie sprawę z tego że owulacje mam późno ale i tak zabolało 😑

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 16 maja 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak ale owulka w 25dc to już przesada 😁 ale gadałam z dr i mówiła że ewentualnie po skończ onej diagnostyce będę miała wprowadzoną stymulacje, więc mimo wszystko mam nadzieję że w tym roku uda mi się zajść w ciążę ☺️

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja właśnie wróciłam do swojego domu. Stwierdziłam, że zaczęłam już trochę chodzić więc poradzę sobie.
    Jednak teściowa nawet jak najlepsza, to i tak 4 dni wystarczy. Nie czułam się do końca swobodnie, nawet jak nam miało z mężem do zbliżenia tam dojść, to ktoś chodzi po korytarzu.
    Przy garach stać na razie nie będę, bo nam dali słoików. A i mąż mi dzisiaj kazał siknąć na test, ja wiem, że sporo za wcześnie, ale dla świętego spokoju zerknęłam na tę biel :D
    Powiem wam, że w tym miesiącu się nie nastawiam i podchodzę na luzie, czuję po sobie, że głowa lżejsza. Choć z kolei w tym miesiącu mój małżonek się totalnie napalił, bo w końcu na 16 dni maja, w 15 był stosunek. Wyjątkiem niedziela, kiedy skręciłam stopę.

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ