X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why musisz w siebie wmusic więcej wody niż 2l szczególnie w takie upały :)
    Tak jak pisze Kaga min 3l a najlepiej jeszcze więcej :) ja też się muszę zmuszac bo nie czuje pragnienia ale trzeba

No dziś to jakieś apogeum ciepła normalnie :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:15

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne te Wasze ciążowe brzuszki ❤️ po cichu mam nadzieję że również z takim będę chodzić w niedługim czasie.. U mnie dziś powinna być @ i nic. Piersi przestały boleć, bólów brzucha praktycznie brak.. Coś mi mówi że znów wydłuży mi się fl 😑
    ALEKSANDRA wrote:
    To chyba ja na wątku najstarsza😭Masakra
    Widzę ze ładne AMH masz!Mi wyszlo 7,1 w zeszlym miesiacu

Taa mi wyszło 9,63 😑 przez jakieś 7lat nie miałam chyba w ogóle owulacji.. Dopiero od jakichś 2 lat jajniki mi pracują.

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • ALEKSANDRA Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Dziewczyny piękne te Wasze ciążowe brzuszki ❤️ po cichu mam nadzieję że również z takim będę chodzić w niedługim czasie.. U mnie dziś powinna być @ i nic. Piersi przestały boleć, bólów brzucha praktycznie brak.. Coś mi mówi że znów wydłuży mi się fl 😑

Taa mi wyszło 9,63 😑 przez jakieś 7lat nie miałam chyba w ogóle owulacji.. Dopiero od jakichś 2 lat jajniki mi pracują.
    Miałaś jakieś leczenie?Co Twoj gin na taki wynik?

2010 synuś ❤
    2016 poronienie 7tydz
    2019 marzec poronienie 7t

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin jeszcze nie widział wyniku. Jesteśmy zapisani do poradni która zajmuje się diagnostyką ws niepłodności. Tam nam zrobili podstawowe badania i mam wykonać jeszcze hsg. Po tym wszystkim udaje się do swojego gin i on podejmuje decyzje co i jak. Ale co dalej? Nie wiem.. Byle do hsg..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Miska _a Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Mój gin jeszcze nie widział wyniku. Jesteśmy zapisani do poradni która zajmuje się diagnostyką ws niepłodności. Tam nam zrobili podstawowe badania i mam wykonać jeszcze hsg. Po tym wszystkim udaje się do swojego gin i on podejmuje decyzje co i jak. Ale co dalej? Nie wiem.. Byle do hsg..
    Hej ja też jestem w tym programie:)

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • Miska _a Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę was o radę, kończy mi się okres, a cycki takie żyły widoczne no i jak przycisne brodawke wypływa płyn, związane z hiperprolaktynemia... Fuck..... Tylko że wzięłam wczoraj dostinex 0,5 i nic....

17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak? Jesteś zadowolona? Jakie badania Wam robili? Tylko podstawę czy coś jeszcze?

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj, mnie też wypływa odrobina bezbarwnego płynu z brodawki. Tylko ja prolaktyne mam w normie. Zawsze zapominam zapytać lekarza.. Ale ja też w tej piersi miałam taką jakby torbielkę pod brodawką. Tylko to było jakieś 10lay temu..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Miska _a Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co byłam tylko na badaniu krwi, mąż ma skierowanie na bad nasienia, także będzie robił niedługo.. , w sierpniu mamy wizytę zobaczymy chyba że coś się wykruszy i uda wskoczyć wcześniej.. Będę tam dzwonić

17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Słuchaj, mnie też wypływa odrobina bezbarwnego płynu z brodawki. Tylko ja prolaktyne mam w normie. Zawsze zapominam zapytać lekarza.. Ale ja też w tej piersi miałam taką jakby torbielkę pod brodawką. Tylko to było jakieś 10lay temu..
    Miałam usg ok jest

17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

• ALEKSANDRA Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Ja przy staraniach o pierwsze dziecko mialam hsg wykonane,no i w drugim cyklu po badaniu sie udalo!Także będzie dobrze

2010 synuś ❤
    2016 poronienie 7tydz
    2019 marzec poronienie 7t

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to terminy są u Was dlugasne.. Ja na szczęście mieszkam na małym zadupiu gdzie na wizyty nie musimy długo czekać. Na pierwszą wizytę czekaliśmy 1,5 tygodnia, mąż czekał tydzień na badanie nasienia. My już skończyliśmy podstawową diagnostykę. Jeszcze tylko hsg i chyba koniec..

Boże, jak bardzo bym chciała mieć już to za sobą.. Te cotygodniowe wizyty, usg, kłucie do badań.. To koszmarnie dobijające..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, dzięki za podniesienie na duchu. Teraz to badanie jest moją nadzieją 🙂

Miśka u mnie też na usg wszystko jest ok, prolaktyna w normie a płyn wycieka. Tylko jest go dosłownie kropla dziennie.. Czyli jak ucisne rano i wpłynie, wieczorem już nic nie poleci..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tk Wam powiem ze ja mam dosyc duza odpoenosc na upaly bo w oracy mojej zawsze bylam w okresie letnim na biletach na basenie otwartym wiec tam sie lalo z nas wszystkich w tym roku ciekawe kogo wezma :D najlepsze ze to nie bylo moje stanowisko pracy a ze ludzi nie ma no to polecenie :D

Lody ida za to u mnie na maksa dzisiaj juz 2 rozka zjadlam i w kiecce siedze takze wole to niz mroz i minus 20 oj jak ja zimy nie lubie

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa lubię ciepło ale tak do 25 stopni. Takie upały są fajne nad wodę. U nas w pracy jest koszmarnie. 33stopnie na hali, gdzie pod termometrem stoi wiatrak. Darmowa sauna 8h dziennie.. Wracam do domu i jestem zdechły flak 🥵

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainstalowalam.sobie aplikacje i wiecie co mi wyszlo ze pol mojego dnia spedzam na telefonie :D jutro ograniczam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubiw taka temperaturek max 28 stopni
    Dzis to juz jest calkiem sauna

Tylko o wodzie jestem ani apetytu do jedzenia nie ma wcielam na sile owsianke z truskawkami i tyle nawet sie jesc nie chce
    No na loda sie jeszcze skusilam :D

Ja juz po pracy a maz dzis na nocke wiec bede sie nudzic ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ledwie żyję, po prostu od tego gorąca jest mi słabo.
    Nie mam ochoty nic jeść i dobrze, że mój mąż pracuje dzisiaj 12-20, bo obiadu nie muszę robić. Zblendowałam sobie jedynie truskawki z zimnym jogurtem.
    Teraz zaczęło padać, ale wciąż jest duszno, zaraz pewnie jakaś burza będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wspolczuje na ten upal osobm starszym np z jakims nadcisnieniem...

Jak my takie mlode a takie wycienczone ...:D

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ