Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Werka 0456 wrote:Biedna Bardzo ci współczuje To jest niesparawiedliwe że osoby które naprawdę chcą dziecko to nie mogą mieć A jest tyle wpadek ....01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni85 wrote:Każda z nas chciałaby zaliczyć wpadkę... Nowy cykl = nowa szansa. Zaczęło się coś dziać u mnie po 2 latach. I lepiej teraz niż jakby coś było nie tak na prenatalnych. Działamy dalej!!!
Głowa do góry i do boju! Dobrze że widzisz że coś się zmieniło, że coś ruszyło. Może to znak?10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7 -
Ja Was nadrabiam właśnie, ale Lajni, jak Tasia mówi, coś zaskoczyło, a to już ważna informacja wiem że nie u każdego tak jest, ale wielu dziewczynom udaje się zajść w ciążę w kolejnym cyklu po cb, organizm niby jest jeszcze 'zaprogramowany' na ciążę.
I też słyszałam że wymazy to jednak warto od razu robić metodą PCR, sprawdźcie sobie czy te wysyłkowe tak właśnie robią.Lajni85 lubi tę wiadomość
-
blair. wrote:Ja Was nadrabiam właśnie, ale Lajni, jak Tasia mówi, coś zaskoczyło, a to już ważna informacja wiem że nie u każdego tak jest, ale wielu dziewczynom udaje się zajść w ciążę w kolejnym cyklu po cb, organizm niby jest jeszcze 'zaprogramowany' na ciążę.
I też słyszałam że wymazy to jednak warto od razu robić metodą PCR, sprawdźcie sobie czy te wysyłkowe tak właśnie robią.
TYlko tam sa takie w pakiecie-
Chlamydia trachomatis
Neisseria gonorrhoeae
Ureaplasma urealyticum
albo -
Mycoplasma genitalium
Mycoplasma hominis
Ureaplasma spp.
To ktores z tych dobre ? Czy jeszcze jakies inne?blair. lubi tę wiadomość
-
Chlamydia trachomatis,
Neisseria gonorrhoeae,
Ureaplasma urealyticum,
Ureaplasma parvum,
Mycoplasma genitalium,
Mycoplasma hominis
Albo jeszcze takie za 210 zł .bo tamte za 120 zł sa -
Beti82 wrote:Wlasnie na tej stronie co podawalam zwrocilam uwagę ,ze PCR Już się nauczyłam hah
TYlko tam sa takie w pakiecie-
Chlamydia trachomatis
Neisseria gonorrhoeae
Ureaplasma urealyticum
albo -
Mycoplasma genitalium
Mycoplasma hominis
Ureaplasma spp.
To ktores z tych dobre ? Czy jeszcze jakies inne?
Ja miałam ureaplasma urealyticum, mycoplasma genitalium, chlamydia trachomatis. I 270 zł płaciłam w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że znalazłaś korzystną ofertę -
blair. wrote:Ja miałam ureaplasma urealyticum, mycoplasma genitalium, chlamydia trachomatis. I 270 zł płaciłam w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że znalazłaś korzystną ofertę
-
Ja robiłam jakieś 2 wymazy. Ale mam taka przychodnie fajna że 2 razy w roku robią badania profilaktyczne i miałam wymazy + zwykła cytologia za darmo A potem konsultacja u doktora z usg. A w innej akcji u nich badanie piersi i usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 21:13
10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7 -
blair. wrote:Ja miałam ureaplasma urealyticum, mycoplasma genitalium, chlamydia trachomatis. I 270 zł płaciłam w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że znalazłaś korzystną ofertę
blair. lubi tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Chwilę człowieka nie ma i potem musi tyle nadrabiać hehehe;-) tak czytam o tych wymazach i jestem co najmniej zdziwiona, bo mnie przed HSG na NFZ nikt wymazów nie robił ani też nikt nie oglądał moich wcześniejszych wyników, które miałam ze sobą. Ba, nawet nikt o nie nie pytał... Masakra, sama nie wiem co o tym myśleć.
A tak z innej beczki. W tym cyklu postanowiłam skrupulatnie mierzyć temperaturę, budzik mam na 5:45 i wtedy od razu mierzę. Mąż niedawno zmienił pracę i na dniówkę wstaje o 4:30 i ja się oczywiście wtedy też budzę, potem jeszcze zasypiam ale ten sen nie jest już taki mocny. Jak myślicie, kiedy pomiar będzie bardziej wiarygodny- o 4:30 po całonocnym śnie czy o 5:45 gdy już się całkowicie budzę? Zafiksowałam:-D35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
Jane, powinny być minimum 3 godziny snu, więc może wiarygodny będzie bardziej wynik o tej 4:30 a co do badań, to wiem że nie każdy wymaga, ale jak jest jakaś bakteria to mogą ją przy takiej ingerencji przepchnąć wyżej. Moja kuzynka nie wiem czy przez taką sytuację, ale miała bakterie na endometrium
-
nick nieaktualny
-
Kurcze jak ja Was podziwiam z tymi pomiarami. Mi za zadne skarby świata nie chce sie mierzyc. Może dlatego że w ciagu jednego tygodnia mam różne zmiany w pracy. Poza tym myślę, że gdybym mężowi codziennie odpala budzik o 5 rano to w końcu by mnie wyrzucił z domu.
Ag trzymaj się, odpoczniesz trochę psychicznie i nabierzesz sił. Jak mąż? Chce się leczyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 22:28
Ag1988 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem chyba nienormalna bo uwielbiam mierzyc tempke
blair. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Ja mierzylam temperaturę przez 2 tygodnie i to tyle było z mojego mierzenia
Taki też był mój początek, mierzyłam do wyznaczenia owulacji, potem jednym okiem odczytywałam, jak spadała temperatura w 2 fazie, i w efekcie szybko przestałam w ogóle mierzyć, ale później polubiłam -
Witam się w czwartkowy poranek
Jak dobrze że jutro piątek
Ja zaraz zbieram się do pracy, dziś ciężki dzień będzie
Co do temperatury to ja też lubię mierzyć budzę się o 4.30 żeby wziąć letrox a przed mierze tempke wiadomo to też trochę nakręca ale jednak wolę wiedzieć niż nie wiedzieć
Życzę Wam udanego dnia dziewczyny