X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się cieszę że choć trochę poprawiłam Ci humor 🙂 Wiesz jeśli ona wiedziała że Ty się starasz to nie chciała Cię zranić mówiąc Ci o swoim szczęściu osobiście. Być może obawiała się Twojej reakcji. Twój organizm teraz działa więc i jajnik daje znać a może to właśnie dobry znak że coś się ruszyło 🙂 Myśl pozytywnie.

• Yoki Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey mam 31lat od ok 3 staramy się z narzeczonym o dziecko, obecnie to był mój 3 cykl z lametta na szczęście tym razem udany. Ciąża młoda, beta 1700, widac malutki pecherzyk ciążowy. Idę 9lipca na usg według miesiączki bedzie to 6+5tc ale wydaje mi sie ze ona jest trochę młodsza :)

Samosiowa88, OlaaM, Iskierka87, Kaś28, Żanetka93, KatWomanDo, PJUR, nada, AsiaKK, Lajni85 lubią tę wiadomość

Luty 2017 - duphaston
    Luty 2018 - duphaston + badania hormonalne = PCOS
    Sierpień 2018 - duphaston + CLO
    * 1x1, 2x1, 3x1
    Grudzień 2018 - glucophage + inofem
    * wizyta u instruktorki w modelu creighton
    Luty 2019 - glucophage xr + glucophage + inofem + wiesolek + femibion 0
    Kwiecień 2019 - luteine 1x1 przez 10 dni + lamette 1x1 od 3 do 7dc
    I cykl z lamettą
    * 8 dc pecherzyk 20mm, Endo 5mm
    * 11dc owulacja, potwierdzona monitoringiem, Endo 8mm
    * 17dc progesteron 23.30
    * beta hcg <1.20 :(
    Cykl trwał 28dni
    II cykl z lamettą
    *9dc pęcherzyk 14mm, Endo 5mm
    W lewym jajniku
    *11dc pęcherzyk sie zapadł (owu nie bylo)
    Cykl trwał ok 28dni
    III cykl z lamettą tym razem 2x1
    *10dc pecherzyk 14mm i 2x po 10mm, Endo 5.5mm w prawym jajniku
    *12dc pecherzyk 17mm i 14mm, Endo 6.5mm
    *14dc potwierdzona owulacja, pecherzyk mial 22mm, Endo 8mm
    *pozostałych pęcherzyków dominujących nie stwierdzono
    *27dc beta hcg <1.20
    *34dc beta hcg 173! Jest ciąża!
    * 19 tydzień ciąży ♡
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Yoki, gratulacje ;) tez wierze w to, ze zmiana leków może zdziałać cuda.

U mnie podobna sytuacja do Twojej.
    Podejrzenie pcos, podwyższony testosteron i shbg, androgeny nieznacznie podwyższone.
    Jestem na 5 cyklu z clo, dawka 3x1. Myśle, ze będzie bez sukcesu. Czekam na nowe leki i nowe szanse.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoki gratulacje 😀 Dajesz nadzieję ❤️

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w tą upalna niedziele😊
    Ja zaczynam od sprzatania po wczorajszej imprezie, kaca nie mam to raczej jeszcze % we krwi kursuje ...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoki gratulacje ;)
    Jestes przykladem ze warto walczyc do upadlego ;)

Kaś upal dzie niesamowity ;)
    Ja poki co po obiadku i pasowaloby sie gdzies przejechac ;)
    I lod wloski musi dzisiaj byc hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja musiałam się wyciszyć.
    Jesteśmy u teściów na wsi, mąż sobie wziął wolne tak, żebyśmy cały weekend mieli dla siebie, nam obydwojgu potrzebne było odsapnięcie i chyba uregulowanie spraw między sobą.
    Wyjaśniliśmy sobie wszystko co między nami, co mi sprawia przykrość z jego strony i owrotnie.
    Takie totalne oczyszczenie, bo bez rozmowy nic się nie rozwiąże. Porozmawialiśmy o naszych obawach, troskach.
    Jest mi lżej na serduchu.

KatWomanDo, nada lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:29

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie leżaczek za 70 zl😊 w Castoramie widziałam za 100 a w aucha był tanszy 😁 u nas jakieś 35 stopni 😊

nada lubi tę wiadomość

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy weekend świętowania. Imieniny, urodziny i pełno żarcia 😊 nabiorę na tydzień obiadów 💖
    Ruda, świetnie, że wyjasniliscie. Niedługo Wasze życie wywroci się i bardzo ważne, żebyście dogadywali się :-)

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoki gratulacje 💙 rośnijcie zdrowo !

Pozdrawiam Was z chłodnej siłowni 💪🏼 O panie hak żyć w taki upał 🔆🔆🔆
    A wieczorem spacer 6km na najlepsze lody w mieście 😅

• nada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!

Ale mnie boli brzuch dziewczyny, najpierw bolały mnie naprzemiennie jajniki. Teraz zaczyna bolec jak na okres. Zaczynam się martwić, ze mi się tam jakaś torbiel robi :/ powinnam sobie w stopce ustawić odliczanie do okresu/testu

My bylismy dzisiaj najpierw na lodach z teściami, a potem w ikea. Znajomi nam dali kiedyś bon i udało się wykorzystać :) zjadłam dwa wegetariańskie hotdogi. Dwa i pół :o jestem taka napchana, a zaraz się biorę za boczniaki (jak odpocznę) jutro ma być burza <3

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję się na pokładzie ☺️

Yoki gratuluję ciąży, też mam pcos. Twój przykład dodaje mi wiary 😘

Ruda, cieszę się że wypoczywacie i wyjasniliscie dobie wszystko. Dbaj o siebie i fasolkę 😘

My dziś byliśmy w Ojcowie na wycieczce ale upał był taki że nie mieliśmy siły chodzić 🥵
    Obecnie leżymy leniwie i delektujemy się winkiem 😘 owulka zbliża się wielkimi krokami więc zamierzam wieczorem wykorzystać seksualnie męża. A żeby sie nie opierał w ruch pójdzie sexy bielizna 😁

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada, my dzisiaj ten sam schemat działania, jak wracaliśmy od teściów to lody w good lood, a później Ikea, bo ogólnie byliśmy sobie popatrzeć na przyszłość na takie mebelki typu łóżeczko itp., jak to w ogóle wygląda cenowo itp., choć z całą pewnością nie będziemy kupować nic wcześniej.

Wróciliśmy w domy totalnie nagrzane, 28 stopni od tych murów i betonów.

A z mężem poukładaliśmy nasze sprawy, bez rozmowy dusilibyśmy w sobie to wszystko, a tak powiedziałam co mi leży, on mi, były łzy.
    Ale mąż mi powiedział, że nie pozwoli mi nigdy zapłakać, no chyba, że ze szczęścia. Uzgodniliśmy, komu powiemy i za tydzień teściom, a za 3 tygodnir jedziemy do moich rodziców. Mam nadzieję, że wtedy nic, a nic nie będzie jeszcze widać. Rozmawialiśmy o mojej pracy, tak jak wam pisałam, dam zaświadczenie, jeśli nie zmieni się nic, idę po zwolnienie lekarskie. Wiem, że i tak nie wrócę już do tej pracy i będę po szukać innej, ale nie chcę sobie palić mostów.
    Jutro pierwsza wizyta u mojej pani doktor, doczekać się nie potrafię!

Milenka, przypomnij mi skąd Ty jesteś, że się do Ojcowa wybrałaś, przypuszczam, że pewnie masz niedaleko :) my byliśmy w Ojcowie dzień przed moim skręceniem stopy, a dokładniej w Pieskowej Skale, tam gdzie Maczuga jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 19:35

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ze Świętokrzyskiego, jakieś 170-200km 🙂 byliśmy dziś w Pieskowej Skale i w samym Ojcowie, w jaskini Łokietka. Pospacerowalismy trochę ale za gorąco było żeby spędzić tam cały dzień i wróciliśmy do domu. Jak tylko mamy możliwość to robimy sobie takie wycieczki, jakieś zwiedzanie zamków, skansenów itp. A Jura krakowska-częstochowska jest rewelacyjna, tyyyle do zobaczenia, mnóstwo zamków a natura zrobiła tam świetną robotę ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pytam, bo tam w okolicach jeżdżę do teściów, bo tam mieszkają. Od nas z Krakowa do nich mamy ze 35 km, dlatego w te upały na weekedny jeżdżę tam na wieś, wiadomo troszkę chłodniej i lżej.

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, nie świruj, żadnych torbiel tam mieć nie możesz 😂 chociaż jestem autorką teorii, że dziewczyn brzucho boli, bądź mają jakiś nieokreślony dyskomfort ok 25 dni w miesiącu (na okres, owulację, gastrycznie, moczowo itp).
    Mam nadzieję zatem, że Twoje odczucia mają przyczynę od lodów i hot dogow, chyba że od implantacji, czego życzę z całego serca 💖

nada lubi tę wiadomość

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Twoi tesciowie mieszkają niedaleko Ojcowa to zazdraszczam, malownicza okolica ❤️
    U nas też jest ładnie, mamy swoje mini góry Świętokrzyskie i słynną Łysice na której podobno były zloty czarownic ale to mały pikuś 😁

Nada nie stresuj się Kochana bólami. Tak naprawdę one mogą oznaczać wszystko.. Trzymam kciuki bardzo mocno żeby cykl zakończył się szczęśliwie i na forum pojawił się kolejny bobas 🍀

nada lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milusinska ja wczoraj miałam plan seksownej bielizny a wyszło tak, że ja trochę sie opilam i w sumie koniec końców seks był i to konkretny a mi nawet przez chwile przez głowę nie przeszło "starania". Jak jakbym chciała, żeby tak już zostało.
    Właśnie korzystam z mojego cudownego leżaczka i pies mnie atakuje rzucanien piłki ☺

nada lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada a przypomnij kiedy możesz testować? :)

My z mężem kochamy Jurę, ale zdecydowanie lepiej znamy jej część z województwa śląskiego. <3 Jeździliśmy tam bardzo często, teraz przez moje oszczędzanie niestety nie możemy, ale córeczkę też zarazimy tą miłością. Mimo że sama jestem z przepięknego regionu to do tego stopnia ukochałam Jurę, że po ślubie mieliśmy tam o 3.40 rano sesje zdjęciową na wschodzie słońca. :D Wyjeżdżaliśmy o północy, żeby dotrzeć na ten wschód.

Yoki kciuki za ciążę :)

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ