Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo się cieszę że choć trochę poprawiłam Ci humor 🙂 Wiesz jeśli ona wiedziała że Ty się starasz to nie chciała Cię zranić mówiąc Ci o swoim szczęściu osobiście. Być może obawiała się Twojej reakcji. Twój organizm teraz działa więc i jajnik daje znać a może to właśnie dobry znak że coś się ruszyło 🙂 Myśl pozytywnie.
-
Hey mam 31lat od ok 3 staramy się z narzeczonym o dziecko, obecnie to był mój 3 cykl z lametta na szczęście tym razem udany. Ciąża młoda, beta 1700, widac malutki pecherzyk ciążowy. Idę 9lipca na usg według miesiączki bedzie to 6+5tc ale wydaje mi sie ze ona jest trochę młodsza
Samosiowa88, OlaaM, Iskierka87, Kaś28, Żanetka93, KatWomanDo, PJUR, nada, AsiaKK, Lajni85 lubią tę wiadomość
Luty 2017 - duphaston
Luty 2018 - duphaston + badania hormonalne = PCOS
Sierpień 2018 - duphaston + CLO
* 1x1, 2x1, 3x1
Grudzień 2018 - glucophage + inofem
* wizyta u instruktorki w modelu creighton
Luty 2019 - glucophage xr + glucophage + inofem + wiesolek + femibion 0
Kwiecień 2019 - luteine 1x1 przez 10 dni + lamette 1x1 od 3 do 7dc
I cykl z lamettą
* 8 dc pecherzyk 20mm, Endo 5mm
* 11dc owulacja, potwierdzona monitoringiem, Endo 8mm
* 17dc progesteron 23.30
* beta hcg <1.20
Cykl trwał 28dni
II cykl z lamettą
*9dc pęcherzyk 14mm, Endo 5mm
W lewym jajniku
*11dc pęcherzyk sie zapadł (owu nie bylo)
Cykl trwał ok 28dni
III cykl z lamettą tym razem 2x1
*10dc pecherzyk 14mm i 2x po 10mm, Endo 5.5mm w prawym jajniku
*12dc pecherzyk 17mm i 14mm, Endo 6.5mm
*14dc potwierdzona owulacja, pecherzyk mial 22mm, Endo 8mm
*pozostałych pęcherzyków dominujących nie stwierdzono
*27dc beta hcg <1.20
*34dc beta hcg 173! Jest ciąża!
* 19 tydzień ciąży ♡ -
Hej Yoki, gratulacje tez wierze w to, ze zmiana leków może zdziałać cuda.
U mnie podobna sytuacja do Twojej.
Podejrzenie pcos, podwyższony testosteron i shbg, androgeny nieznacznie podwyższone.
Jestem na 5 cyklu z clo, dawka 3x1. Myśle, ze będzie bez sukcesu. Czekam na nowe leki i nowe szanse. -
nick nieaktualny
-
Witam sie z Wami w tą upalna niedziele😊
Ja zaczynam od sprzatania po wczorajszej imprezie, kaca nie mam to raczej jeszcze % we krwi kursuje ...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja musiałam się wyciszyć.
Jesteśmy u teściów na wsi, mąż sobie wziął wolne tak, żebyśmy cały weekend mieli dla siebie, nam obydwojgu potrzebne było odsapnięcie i chyba uregulowanie spraw między sobą.
Wyjaśniliśmy sobie wszystko co między nami, co mi sprawia przykrość z jego strony i owrotnie.
Takie totalne oczyszczenie, bo bez rozmowy nic się nie rozwiąże. Porozmawialiśmy o naszych obawach, troskach.
Jest mi lżej na serduchu.KatWomanDo, nada lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam sobie leżaczek za 70 zl😊 w Castoramie widziałam za 100 a w aucha był tanszy 😁 u nas jakieś 35 stopni 😊
nada lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
My mamy weekend świętowania. Imieniny, urodziny i pełno żarcia 😊 nabiorę na tydzień obiadów 💖
Ruda, świetnie, że wyjasniliscie. Niedługo Wasze życie wywroci się i bardzo ważne, żebyście dogadywali się -
nick nieaktualny
-
Hej!!
Ale mnie boli brzuch dziewczyny, najpierw bolały mnie naprzemiennie jajniki. Teraz zaczyna bolec jak na okres. Zaczynam się martwić, ze mi się tam jakaś torbiel robi powinnam sobie w stopce ustawić odliczanie do okresu/testu
My bylismy dzisiaj najpierw na lodach z teściami, a potem w ikea. Znajomi nam dali kiedyś bon i udało się wykorzystać zjadłam dwa wegetariańskie hotdogi. Dwa i pół :o jestem taka napchana, a zaraz się biorę za boczniaki (jak odpocznę) jutro ma być burza -
Hej dziewczyny melduję się na pokładzie ☺️
Yoki gratuluję ciąży, też mam pcos. Twój przykład dodaje mi wiary 😘
Ruda, cieszę się że wypoczywacie i wyjasniliscie dobie wszystko. Dbaj o siebie i fasolkę 😘
My dziś byliśmy w Ojcowie na wycieczce ale upał był taki że nie mieliśmy siły chodzić 🥵
Obecnie leżymy leniwie i delektujemy się winkiem 😘 owulka zbliża się wielkimi krokami więc zamierzam wieczorem wykorzystać seksualnie męża. A żeby sie nie opierał w ruch pójdzie sexy bielizna 😁Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnynada, my dzisiaj ten sam schemat działania, jak wracaliśmy od teściów to lody w good lood, a później Ikea, bo ogólnie byliśmy sobie popatrzeć na przyszłość na takie mebelki typu łóżeczko itp., jak to w ogóle wygląda cenowo itp., choć z całą pewnością nie będziemy kupować nic wcześniej.
Wróciliśmy w domy totalnie nagrzane, 28 stopni od tych murów i betonów.
A z mężem poukładaliśmy nasze sprawy, bez rozmowy dusilibyśmy w sobie to wszystko, a tak powiedziałam co mi leży, on mi, były łzy.
Ale mąż mi powiedział, że nie pozwoli mi nigdy zapłakać, no chyba, że ze szczęścia. Uzgodniliśmy, komu powiemy i za tydzień teściom, a za 3 tygodnir jedziemy do moich rodziców. Mam nadzieję, że wtedy nic, a nic nie będzie jeszcze widać. Rozmawialiśmy o mojej pracy, tak jak wam pisałam, dam zaświadczenie, jeśli nie zmieni się nic, idę po zwolnienie lekarskie. Wiem, że i tak nie wrócę już do tej pracy i będę po szukać innej, ale nie chcę sobie palić mostów.
Jutro pierwsza wizyta u mojej pani doktor, doczekać się nie potrafię!
Milenka, przypomnij mi skąd Ty jesteś, że się do Ojcowa wybrałaś, przypuszczam, że pewnie masz niedaleko my byliśmy w Ojcowie dzień przed moim skręceniem stopy, a dokładniej w Pieskowej Skale, tam gdzie Maczuga jestWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 19:35
-
Kochana ze Świętokrzyskiego, jakieś 170-200km 🙂 byliśmy dziś w Pieskowej Skale i w samym Ojcowie, w jaskini Łokietka. Pospacerowalismy trochę ale za gorąco było żeby spędzić tam cały dzień i wróciliśmy do domu. Jak tylko mamy możliwość to robimy sobie takie wycieczki, jakieś zwiedzanie zamków, skansenów itp. A Jura krakowska-częstochowska jest rewelacyjna, tyyyle do zobaczenia, mnóstwo zamków a natura zrobiła tam świetną robotę ❤️Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
Nada, nie świruj, żadnych torbiel tam mieć nie możesz 😂 chociaż jestem autorką teorii, że dziewczyn brzucho boli, bądź mają jakiś nieokreślony dyskomfort ok 25 dni w miesiącu (na okres, owulację, gastrycznie, moczowo itp).
Mam nadzieję zatem, że Twoje odczucia mają przyczynę od lodów i hot dogow, chyba że od implantacji, czego życzę z całego serca 💖nada lubi tę wiadomość
-
Jeśli Twoi tesciowie mieszkają niedaleko Ojcowa to zazdraszczam, malownicza okolica ❤️
U nas też jest ładnie, mamy swoje mini góry Świętokrzyskie i słynną Łysice na której podobno były zloty czarownic ale to mały pikuś 😁
Nada nie stresuj się Kochana bólami. Tak naprawdę one mogą oznaczać wszystko.. Trzymam kciuki bardzo mocno żeby cykl zakończył się szczęśliwie i na forum pojawił się kolejny bobas 🍀nada lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Milusinska ja wczoraj miałam plan seksownej bielizny a wyszło tak, że ja trochę sie opilam i w sumie koniec końców seks był i to konkretny a mi nawet przez chwile przez głowę nie przeszło "starania". Jak jakbym chciała, żeby tak już zostało.
Właśnie korzystam z mojego cudownego leżaczka i pies mnie atakuje rzucanien piłki ☺nada lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Nada a przypomnij kiedy możesz testować?
My z mężem kochamy Jurę, ale zdecydowanie lepiej znamy jej część z województwa śląskiego. Jeździliśmy tam bardzo często, teraz przez moje oszczędzanie niestety nie możemy, ale córeczkę też zarazimy tą miłością. Mimo że sama jestem z przepięknego regionu to do tego stopnia ukochałam Jurę, że po ślubie mieliśmy tam o 3.40 rano sesje zdjęciową na wschodzie słońca. Wyjeżdżaliśmy o północy, żeby dotrzeć na ten wschód.
Yoki kciuki za ciążę
MilusińskaMilena lubi tę wiadomość