X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bój się hsg, nie jest takie straszne. Pomyśl o tym że dzięki temu będziesz dużo bliżej upragnionej ciąży. Mnie takie myślenie pomogło..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Powtórzyła dzisiaj rano tescik.... A mogłam poczekać bo oczywiście przyszła @ idealnie w 28 dniu... Więc złudzeń nie ma, za tydzień hsg, boję się strasznie ;(
    Ale no cóż, kto jak nie my....😁
    Kochana przytulam Cie mocno wirtualnie wiem ze zawsze jest ta iskierka nadziei i wiem co czujesz wpayrujac sie w test i szukajac tej 2 kreseczki.
    Pomysl inaczej ze hsg pomoze Ci zajsc w ciaze przepcha troche jajowody takze nic sie nie boj ! Bedziesz miala prywatnie czy na nfz w szpitalu? Ja poszlam na sono mialam prywatnie w gabinecie

• Konstruktorka93 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Kochana przytulam Cie mocno wirtualnie wiem ze zawsze jest ta iskierka nadziei i wiem co czujesz wpayrujac sie w test i szukajac tej 2 kreseczki.
    Pomysl inaczej ze hsg pomoze Ci zajsc w ciaze przepcha troche jajowody takze nic sie nie boj ! Bedziesz miala prywatnie czy na nfz w szpitalu? Ja poszlam na sono mialam prywatnie w gabinecie
    Właśnie jeszcze nie wiem, jeśli teściowa załatwi mi na NFZ w szpitalu to tak pójdę, jeśli nie yoprywatnie, dzisiaj się dowiem ;)
    Tak jest ciężko.... wpatrywalam się żeby dojrzec 2 kreseczki A parę godzin później przyszła @;( więc łatwo nie jest. Ale każda z was to przechodzi i rozumie, ktoś kto nie miał takiego problemu ma ciężko zrozumieć;(

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk
    U niego: wszystko idealnie.

2018-2020: 3x CB❌❌❌
    2021: 3x IUI ❌❌❌
    2022: Dieta i przerwa w staraniach
    2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
    ° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
    2024:
    °4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
    °11/24: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
    ° 11/24: Pogorszenie wątroby, dieta, odstawienie leków
    °Badania po nieudanym transferze:
    --> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
    --> Cytokiny rozjechane 🆘
    --> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
    --> ASA, ANA1 i ANA 2 negatywne ✅
    --> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
    --> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
    --> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
    Luty 2025 drugi transfer🤞🤞🤞

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Nie bój się hsg, nie jest takie straszne. Pomyśl o tym że dzięki temu będziesz dużo bliżej upragnionej ciąży. Mnie takie myślenie pomogło..
    Dziękuję! Postaram się zmienić nastawienie i myślenie chociaż wcale łatwe to nie jest....

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk

2024:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Właśnie jeszcze nie wiem, jeśli teściowa załatwi mi na NFZ w szpitalu to tak pójdę, jeśli nie yoprywatnie, dzisiaj się dowiem ;)
    Tak jest ciężko.... wpatrywalam się żeby dojrzec 2 kreseczki A parę godzin później przyszła @;( więc łatwo nie jest. Ale każda z was to przechodzi i rozumie, ktoś kto nie miał takiego problemu ma ciężko zrozumieć;(
    No pewnie daj sobie na testowanie na przyklad robisz 2 dni po @ i noe wczesniej wtedy nie bedziesz tak cierpiec ja zawsze jak pomyslalam nawet o tescie to @ przychodzila :D teraz mnie to bawi bo tym razem vhcialam dostac wczesniej @ bo pracuje w obozie pracy i martwilam sie jak fam rade 1 dnia z @ pomyslalam o @ i 26 dc przyszla @ :D

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    No pewnie daj sobie na testowanie na przyklad robisz 2 dni po @ i noe wczesniej wtedy nie bedziesz tak cierpiec ja zawsze jak pomyslalam nawet o tescie to @ przychodzila :D teraz mnie to bawi bo tym razem vhcialam dostac wczesniej @ bo pracuje w obozie pracy i martwilam sie jak fam rade 1 dnia z @ pomyslalam o @ i 26 dc przyszla @ :D
    No właśnie hahaha u mnie jak robię test to za chwilę @ przychodzi. Może coś w tym jest żeby testów nie robić. Ja w aptece po 4 kupowałam;) babeczka tak dziwnie na mnie patrzyła... ale no cóż, jak się niecierpliwym jest ;(
    A hsg bardzo Cię bolało?

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2024:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    No właśnie hahaha u mnie jak robię test to za chwilę @ przychodzi. Może coś w tym jest żeby testów nie robić. Ja w aptece po 4 kupowałam;) babeczka tak dziwnie na mnie patrzyła... ale no cóż, jak się niecierpliwym jest ;(
    A hsg bardzo Cię bolało?
    Mnie w ogole nie bolalo nie bralam przeciwbolowych bo slyszalam ze jak boli to jest zapchany jajowod( a chcialam to poczuc samaa nie ze sie by okazlo ze ws,ytko ok jest a zapchany) ale mam zapchany i noc nie bolalo ale ja mialam prywatnie i sonohsg trwalo to chyba z 15 min nawet jakby bolalo to bym poszla po cp i laparoskopii nic juz mi nie straszne. Nie boj sie bolu jak bedzie bolec wez sobie po zabiegu przeciwbolowe ;) zawsze jest sposob. Malo tego powiem Ci ze w listopadzie ide do kliniki i moze mnie znowu sprawdzic od A do Z moze byc tez tak ze znowu pojde na hsg bo to nowy lekarz terminy straszne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 06:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)

Jakie plany na weekendzik? Dziś już piątuś :D Ja mam na 10 do 14 i zaczynam weekendować. Po pracy jadę do rodziców, mój pojechał z psem do swojej rodziny więc trochę przerwy nam się przyda ;)

Co do hsg to ja też miałam sono i lewy jajowód miałam drożny tylko w 10% z racji mięśniaka który go uciskał ale bolało tylko chwilkę kiedy kontrast przechodził i to taki ból jak na @ ale krócej trwał więc do zniesienia. Wiadomo że to nie jest przyjemne ale pomyślcie że poród będzie bardziej bolesny a mimo to decydujemy się na to z pełną świadomością :D

Wysłany: 26 lipca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Mnie w ogole nie bolalo nie bralam przeciwbolowych bo slyszalam ze jak boli to jest zapchany jajowod( a chcialam to poczuc samaa nie ze sie by okazlo ze ws,ytko ok jest a zapchany) ale mam zapchany i noc nie bolalo ale ja mialam prywatnie i sonohsg trwalo to chyba z 15 min nawet jakby bolalo to bym poszla po cp i laparoskopii nic juz mi nie straszne. Nie boj sie bolu jak bedzie bolec wez sobie po zabiegu przeciwbolowe ;) zawsze jest sposob. Malo tego powiem Ci ze w listopadzie ide do kliniki i moze mnie znowu sprawdzic od A do Z moze byc tez tak ze znowu pojde na hsg bo to nowy lekarz terminy straszne
    No tak, właśnie próbuje unormowac strach ale wewnętrznie cała się już trzese;(
    No zobaczymy, oby wszystko wyszło w porządku i oby się udało niedługo Z maluszkiem.
    Dzisiaj jedziemy przygarniac koteczka małego;) zrobimy chociaż coś dobrego na tym świecie bo biedny bezdomny... A ludzie w te wakacje warjuja z tymi porzuceniami zwierząt!;/ nie rozumiem tego na prawdę. Serce bym zwierzęciu oddała A inni wyrzucić potrafią. Więc dzisiaj dajemy dach nad głową i swoją miłość następnej koteczce;)

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2024:

Wysłany: 26 lipca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Hejka dziewczyny :)

Jakie plany na weekendzik? Dziś już piątuś :D Ja mam na 10 do 14 i zaczynam weekendować. Po pracy jadę do rodziców, mój pojechał z psem do swojej rodziny więc trochę przerwy nam się przyda ;)

Co do hsg to ja też miałam sono i lewy jajowód miałam drożny tylko w 10% z racji mięśniaka który go uciskał ale bolało tylko chwilkę kiedy kontrast przechodził i to taki ból jak na @ ale krócej trwał więc do zniesienia. Wiadomo że to nie jest przyjemne ale pomyślcie że poród będzie bardziej bolesny a mimo to decydujemy się na to z pełną świadomością :D
    Jeśli jak bol na miesiączkę to luz... do przeżycia będzie! A miałaś prywatnie czy na nfz też?

Starania od 2018
    💃93
    🤵91

2024:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Jeśli jak bol na miesiączkę to luz... do przeżycia będzie! A miałaś prywatnie czy na nfz też?

Robiłam prywatnie w swojej klinice. Serio ból przypominający ten @ ale trwał kilka sekund więc nie masz się czego obawiać na prawdę :) Z prawej strony nic nie czułam wgl nawet nie wiem kiedy kontrast przepłynął z lewej tylko taki nieprzyjemny moment ale wszystko do zniesienia. Czego się nie robi dla tego upragnionego szczęścia :)

Robisz dobry uczynek przygarniając koteczkę <3 A imię dla niej już masz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 07:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    No tak, właśnie próbuje unormowac strach ale wewnętrznie cała się już trzese;(
    No zobaczymy, oby wszystko wyszło w porządku i oby się udało niedługo Z maluszkiem.
    Dzisiaj jedziemy przygarniac koteczka małego;) zrobimy chociaż coś dobrego na tym świecie bo biedny bezdomny... A ludzie w te wakacje warjuja z tymi porzuceniami zwierząt!;/ nie rozumiem tego na prawdę. Serce bym zwierzęciu oddała A inni wyrzucić potrafią. Więc dzisiaj dajemy dach nad głową i swoją miłość następnej koteczce;)
    O to ekstra ja dalej tesknie za swoim psinka ❤ zajmiesz sie czyms ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dziś taka cisza 😂
    Myślałam ze nie nadrobię a tu cicho 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😀
    Dawno mnie tu nie było a pewnie sporo się tu działo - sporo na głowie i tak wyszło <między innymi nowa praca>. Staramy się "nieustannie" trwa mój 1szy stymulowany cykl. Partner zrobił badania i zupełnie nie mogę znaleźć informacji w kwestii ruchu plemników tj wszędzie podają ruch postępów i niepostepowy, natomiast u mojego Pancia jest taki zapis: ruch plemników po 30' - zwolniony 50%plem
    Ruch plemników po 60' - powolny 30%plem. Reszta raczej jasna i raczej wygląda ok... Ale tego zapisu pojąć/rozszyfrować nie mogę. Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu, pewnie bardziej się orientujecie - to nasze pierwsze badanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 13:39

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj dziewczyny😊😊
    Ja dziś ogarniam dom, pościel sie wietrzy a poszwy do prania, okna pomyte, firanki w pralce. Jeszcze posprzątać, zrobić obiad i prasowanie, a jutro robota na ogródku 😋

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie pomogę bo również taki zapis to dla mnie czarna magia. Nie masz możliwości skonsultowania wyników z ginem?
    U mnie też pierwszy cykl stymulowany, zobaczymy jak będzie efekt 🙂 co dostałaś na stymulację?

Kaś i mnie też dziś sprzątanie. Już powoli myślę co spakować na wakacje, żeby odpowiednio wcześniej sobie wyprać i wyprasować co trzeba.. Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że pogoda nam dopisze ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

niestety na tego typu odczytach badań się nie znam :(

Ja dzisiaj nie czuje żadnych objawów 😊 piersi delikatnie mrowią a poza tym cisza. Zrobiłam jeszcze test który został mi w szafce i czekam jak na szpilkach na jutrzejsza wizytę...

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Ania nie pomogę bo również taki zapis to dla mnie czarna magia. Nie masz możliwości skonsultowania wyników z ginem?
    U mnie też pierwszy cykl stymulowany, zobaczymy jak będzie efekt 🙂 co dostałaś na stymulację?

Kaś i mnie też dziś sprzątanie. Już powoli myślę co spakować na wakacje, żeby odpowiednio wcześniej sobie wyprać i wyprasować co trzeba.. Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że pogoda nam dopisze ❤️

CLO 5-10dc a od 16do25 duphaston. Było usg w 13dc - 2 dojrzałe pęcherzyki po ok24mm.
    Gina mam w przyszłym cyklu a niepewność nie daje spokoju. Może dlatego, że jeśli coś nie tak ze strony męskiej to będzie klinika niepłodności. Ze strony endokrynolog z ej u mnie jest już ok, tzn uregulowane
    Cieszę się że Polowek zrobił wreszcie badanka.

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a hsg prywatnie ktoś was kierował czy same zapisywalysvie się stricte na ten zabieg czy najpierw wizyta i was lekarz kierował?

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka powtarzałas dziś betę? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 23:49

Samosiowa88 lubi tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ