Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie bój się hsg, nie jest takie straszne. Pomyśl o tym że dzięki temu będziesz dużo bliżej upragnionej ciąży. Mnie takie myślenie pomogło..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:Powtórzyła dzisiaj rano tescik.... A mogłam poczekać bo oczywiście przyszła @ idealnie w 28 dniu... Więc złudzeń nie ma, za tydzień hsg, boję się strasznie ;(
Ale no cóż, kto jak nie my....😁
Pomysl inaczej ze hsg pomoze Ci zajsc w ciaze przepcha troche jajowody takze nic sie nie boj ! Bedziesz miala prywatnie czy na nfz w szpitalu? Ja poszlam na sono mialam prywatnie w gabinecie -
Samosiowa88 wrote:Kochana przytulam Cie mocno wirtualnie wiem ze zawsze jest ta iskierka nadziei i wiem co czujesz wpayrujac sie w test i szukajac tej 2 kreseczki.
Pomysl inaczej ze hsg pomoze Ci zajsc w ciaze przepcha troche jajowody takze nic sie nie boj ! Bedziesz miala prywatnie czy na nfz w szpitalu? Ja poszlam na sono mialam prywatnie w gabinecie
Tak jest ciężko.... wpatrywalam się żeby dojrzec 2 kreseczki A parę godzin później przyszła @;( więc łatwo nie jest. Ale każda z was to przechodzi i rozumie, ktoś kto nie miał takiego problemu ma ciężko zrozumieć;(Starania od 2018
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk
U niego: wszystko idealnie.
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2022: Dieta i przerwa w staraniach
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
° 11/24: Pogorszenie wątroby, dieta, odstawienie leków
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ASA, ANA1 i ANA 2 negatywne ✅
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
Luty 2025 drugi transfer🤞🤞🤞 -
MilusińskaMilena wrote:Nie bój się hsg, nie jest takie straszne. Pomyśl o tym że dzięki temu będziesz dużo bliżej upragnionej ciąży. Mnie takie myślenie pomogło..
Starania od 2018
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk
2024:
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:Właśnie jeszcze nie wiem, jeśli teściowa załatwi mi na NFZ w szpitalu to tak pójdę, jeśli nie yoprywatnie, dzisiaj się dowiem
Tak jest ciężko.... wpatrywalam się żeby dojrzec 2 kreseczki A parę godzin później przyszła @;( więc łatwo nie jest. Ale każda z was to przechodzi i rozumie, ktoś kto nie miał takiego problemu ma ciężko zrozumieć;(teraz mnie to bawi bo tym razem vhcialam dostac wczesniej @ bo pracuje w obozie pracy i martwilam sie jak fam rade 1 dnia z @ pomyslalam o @ i 26 dc przyszla @
-
Samosiowa88 wrote:No pewnie daj sobie na testowanie na przyklad robisz 2 dni po @ i noe wczesniej wtedy nie bedziesz tak cierpiec ja zawsze jak pomyslalam nawet o tescie to @ przychodzila
teraz mnie to bawi bo tym razem vhcialam dostac wczesniej @ bo pracuje w obozie pracy i martwilam sie jak fam rade 1 dnia z @ pomyslalam o @ i 26 dc przyszla @
A hsg bardzo Cię bolało?Starania od 2018
💃93
🤵91
2024:
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:No właśnie hahaha u mnie jak robię test to za chwilę @ przychodzi. Może coś w tym jest żeby testów nie robić. Ja w aptece po 4 kupowałam;) babeczka tak dziwnie na mnie patrzyła... ale no cóż, jak się niecierpliwym jest ;(
A hsg bardzo Cię bolało?zawsze jest sposob. Malo tego powiem Ci ze w listopadzie ide do kliniki i moze mnie znowu sprawdzic od A do Z moze byc tez tak ze znowu pojde na hsg bo to nowy lekarz terminy straszne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 06:56
-
nick nieaktualnyHejka dziewczyny
Jakie plany na weekendzik? Dziś już piątuśJa mam na 10 do 14 i zaczynam weekendować. Po pracy jadę do rodziców, mój pojechał z psem do swojej rodziny więc trochę przerwy nam się przyda
Co do hsg to ja też miałam sono i lewy jajowód miałam drożny tylko w 10% z racji mięśniaka który go uciskał ale bolało tylko chwilkę kiedy kontrast przechodził i to taki ból jak na @ ale krócej trwał więc do zniesienia. Wiadomo że to nie jest przyjemne ale pomyślcie że poród będzie bardziej bolesny a mimo to decydujemy się na to z pełną świadomością -
Samosiowa88 wrote:Mnie w ogole nie bolalo nie bralam przeciwbolowych bo slyszalam ze jak boli to jest zapchany jajowod( a chcialam to poczuc samaa nie ze sie by okazlo ze ws,ytko ok jest a zapchany) ale mam zapchany i noc nie bolalo ale ja mialam prywatnie i sonohsg trwalo to chyba z 15 min nawet jakby bolalo to bym poszla po cp i laparoskopii nic juz mi nie straszne. Nie boj sie bolu jak bedzie bolec wez sobie po zabiegu przeciwbolowe
zawsze jest sposob. Malo tego powiem Ci ze w listopadzie ide do kliniki i moze mnie znowu sprawdzic od A do Z moze byc tez tak ze znowu pojde na hsg bo to nowy lekarz terminy straszne
No zobaczymy, oby wszystko wyszło w porządku i oby się udało niedługo Z maluszkiem.
Dzisiaj jedziemy przygarniac koteczka małego;) zrobimy chociaż coś dobrego na tym świecie bo biedny bezdomny... A ludzie w te wakacje warjuja z tymi porzuceniami zwierząt!;/ nie rozumiem tego na prawdę. Serce bym zwierzęciu oddała A inni wyrzucić potrafią. Więc dzisiaj dajemy dach nad głową i swoją miłość następnej koteczce;)Starania od 2018
💃93
🤵91
2024:
Iskierka87 wrote:Hejka dziewczyny
Jakie plany na weekendzik? Dziś już piątuśJa mam na 10 do 14 i zaczynam weekendować. Po pracy jadę do rodziców, mój pojechał z psem do swojej rodziny więc trochę przerwy nam się przyda
Co do hsg to ja też miałam sono i lewy jajowód miałam drożny tylko w 10% z racji mięśniaka który go uciskał ale bolało tylko chwilkę kiedy kontrast przechodził i to taki ból jak na @ ale krócej trwał więc do zniesienia. Wiadomo że to nie jest przyjemne ale pomyślcie że poród będzie bardziej bolesny a mimo to decydujemy się na to z pełną świadomościąStarania od 2018
💃93
🤵91
2024:
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:Jeśli jak bol na miesiączkę to luz... do przeżycia będzie! A miałaś prywatnie czy na nfz też?
Robiłam prywatnie w swojej klinice. Serio ból przypominający ten @ ale trwał kilka sekund więc nie masz się czego obawiać na prawdęZ prawej strony nic nie czułam wgl nawet nie wiem kiedy kontrast przepłynął z lewej tylko taki nieprzyjemny moment ale wszystko do zniesienia. Czego się nie robi dla tego upragnionego szczęścia
Robisz dobry uczynek przygarniając koteczkęA imię dla niej już masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 07:56
-
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:No tak, właśnie próbuje unormowac strach ale wewnętrznie cała się już trzese;(
No zobaczymy, oby wszystko wyszło w porządku i oby się udało niedługo Z maluszkiem.
Dzisiaj jedziemy przygarniac koteczka małego;) zrobimy chociaż coś dobrego na tym świecie bo biedny bezdomny... A ludzie w te wakacje warjuja z tymi porzuceniami zwierząt!;/ nie rozumiem tego na prawdę. Serce bym zwierzęciu oddała A inni wyrzucić potrafią. Więc dzisiaj dajemy dach nad głową i swoją miłość następnej koteczce;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny 😀
Dawno mnie tu nie było a pewnie sporo się tu działo - sporo na głowie i tak wyszło <między innymi nowa praca>. Staramy się "nieustannie" trwa mój 1szy stymulowany cykl. Partner zrobił badania i zupełnie nie mogę znaleźć informacji w kwestii ruchu plemników tj wszędzie podają ruch postępów i niepostepowy, natomiast u mojego Pancia jest taki zapis: ruch plemników po 30' - zwolniony 50%plem
Ruch plemników po 60' - powolny 30%plem. Reszta raczej jasna i raczej wygląda ok... Ale tego zapisu pojąć/rozszyfrować nie mogę. Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu, pewnie bardziej się orientujecie - to nasze pierwsze badanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 13:39
-
Ahoj dziewczyny😊😊
Ja dziś ogarniam dom, pościel sie wietrzy a poszwy do prania, okna pomyte, firanki w pralce. Jeszcze posprzątać, zrobić obiad i prasowanie, a jutro robota na ogródku 😋-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ania nie pomogę bo również taki zapis to dla mnie czarna magia. Nie masz możliwości skonsultowania wyników z ginem?
U mnie też pierwszy cykl stymulowany, zobaczymy jak będzie efekt 🙂 co dostałaś na stymulację?
Kaś i mnie też dziś sprzątanie. Już powoli myślę co spakować na wakacje, żeby odpowiednio wcześniej sobie wyprać i wyprasować co trzeba.. Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że pogoda nam dopisze ❤️Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Hej
niestety na tego typu odczytach badań się nie znam
Ja dzisiaj nie czuje żadnych objawów 😊 piersi delikatnie mrowią a poza tym cisza. Zrobiłam jeszcze test który został mi w szafce i czekam jak na szpilkach na jutrzejsza wizytę...
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:Ania nie pomogę bo również taki zapis to dla mnie czarna magia. Nie masz możliwości skonsultowania wyników z ginem?
U mnie też pierwszy cykl stymulowany, zobaczymy jak będzie efekt 🙂 co dostałaś na stymulację?
Kaś i mnie też dziś sprzątanie. Już powoli myślę co spakować na wakacje, żeby odpowiednio wcześniej sobie wyprać i wyprasować co trzeba.. Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że pogoda nam dopisze ❤️
CLO 5-10dc a od 16do25 duphaston. Było usg w 13dc - 2 dojrzałe pęcherzyki po ok24mm.
Gina mam w przyszłym cyklu a niepewność nie daje spokoju. Może dlatego, że jeśli coś nie tak ze strony męskiej to będzie klinika niepłodności. Ze strony endokrynolog z ej u mnie jest już ok, tzn uregulowane
Cieszę się że Polowek zrobił wreszcie badanka. -
Dziewczyny a hsg prywatnie ktoś was kierował czy same zapisywalysvie się stricte na ten zabieg czy najpierw wizyta i was lekarz kierował?Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:)