Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
A gdybyś ginowi wysłała smsem? Kurcze.. W internetach nic nie piszą? Na zdrowy chłopski rozum powinno być ok bo norma plemników ruchomych jest od 32% ale głowy nie dam.. Pozostałe parametry są w normie? To Ty w slim razie już po owu 💚 obyś niebawem ujrzała II 🍀
Ja też jestem na clo tylko od 4 do 8dc, w następnym cyklu będę brała clo od 2dc. U mnie wczoraj, 9dc pęcherzyki na razie ok 1cm, mam nadzieję że szybko urosną 🙂Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyJa też dzisiaj ogarniam co się da, a idzie mi to w żółwim tempie, ponieważ czuję się kolejny dzień jak kupa...
Ale wyprałam pościel, odkurzyłam, zmyłam podłogi i trzy prania, więc nie było opieprzania się.
I nawet znalazłam czas na drzemkę i zrobienie obiadu
Samosiowa88 lubi tę wiadomość
-
Kaga, nie powtarzałam bety
Ja nigdy nie byłam skora do robienia testów i badań 🙈 w całym moim życiu zrobiłam może 4 testy ciążowe 😱
Ale czuje , ze wszystko jest ok 😊
Jutro mam wizytę to się wszystko wyklaruje. Dam Wam znać na forum
Dzisiaj tak sobie myślałam o naszej grupie... naprawdę się cieszę, że tu jestem - z Wami . Lubie czytać wszystkie historie (szczególnie te szczęśliwe 😊) Naprawdę było mi łatwiej przejść przez te miesiące. Tym bardziej, że z nawet z rodzina nie rozmawia się tak szczerze i głęboko jak tutaj.
Wy pierwsze dowiadujecie się o ciążach 😝
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Why jaka śliczna z Ciebie mama ❤️❤️❤️ matko nie mogę oderwać wzroku, wyglądasz pięknie 😍😍😍
Dziewczyny też się tak dziś kiepsko czujecie? Wróciłam do domu, miałam tyle dziś narobić a efekt jest taki że złapałam drzemka pół godziny i koszmarnie boli mnie kręgosłup i w ogóle całe plecy.. Nie wiem czy to od pogody czy z przepracowania ale masakra.. Piję kawę może chociaż to zmęczenie mi przejdzie..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyNo kurde zdjecia powalaja mowia ze synek dodaje urody corka zabiera
Ja dzisiaj sie dobrze czuje w pracy w piatki mamy luzniej dzieki Bogui mialam sile by jeszcze posprzatac w domu troche jutro chce okna umyc zobaczymy czy sie uda
Milego weekendu dziewczyny ja sie dzisiaj ciesze bo juz troche lepiej dzisiaj bylo w pracy choc pewnie to tylko 1 dzien byl takiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 18:01
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:Ja też dzisiaj ogarniam co się da, a idzie mi to w żółwim tempie, ponieważ czuję się kolejny dzień jak kupa...
Ale wyprałam pościel, odkurzyłam, zmyłam podłogi i trzy prania, więc nie było opieprzania się.
I nawet znalazłam czas na drzemkę i zrobienie obiaduno yo duzo ogarnelas ja tez jutro chce posciel zmienic poprac
-
nick nieaktualnyOd wtorku na L4, no i faktycznie odpoczełam, nie tyle co fizycznie, ale i psychicznie.
Aaa no to ja mogę mieć córkę, bo mnie wysypuje na twarzy i dodatkowo włosy wychodzą garściamibo zabiera mi wygląd!
Dodatkowo czuję się fatalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 18:16
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:Od wtorku na L4, no i faktycznie odpoczełam, nie tyle co fizycznie, ale i psychicznie.
Aaa no to ja mogę mieć córkę, bo mnie wysypuje na twarzy i dodatkowo włosy wychodzą garściamibo zabiera mi wygląd!
Dodatkowo czuję się fatalnie.
Co do wlosow to mi tak wypadaja teraz ze tez nie umiem sobie poradzic z tym
Ruda swietnie ze poszlas naorawde dobrze zrobilas i maz bedzie zadowolony a jak nudzic Ci sie bedzie znajdziesz napewno zajecie chocby gry w calw nie uwqzam ze to dziecinne moim zdaniem takie rzeczy tez pozwalaja odpoczac odstreswoac sie zaciekawic ksiazki rowniez seriale a i dom mozna posprzatac isc na spacer.
Kasztanku a czwmu Ty antykoncepcyjne bierzesz? Czy antybiotyk?
-
Kasztanku tak samo jak ja. W dodatku już chyba 3 a może 4 tydzień mnie boli głowa codziennie.. Do tego te plecy.. Boję się iść na masaże bo ostatnia przygoda z masażem + praca skończyła się tym że 3 tygodnie miałam wyjęte z życiorysu. Nie mogłam chodzić siedzieć o leżeniu czy spaniu już nawet nie wspominam.. Ból okropny.. Ehh😑 mężowi powiem żeby mnie amolem jutro wysmarował..Starania od 06.2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamosiowa, ja i tak jeszcze nie idę na stałe, od poniedziałku wrcam.
Ale te nawet kilka dni dały mi trochę wytchnienia.
W ogóle dziewczyny, był u nas pan co zrobi nam na wymiar taką dużą szafę garderobianą, był pomierzyć i ma narysować projekt. Zastanawiam się nad lustrem, bo będziemy ją mieć w sypialni. Mi się z lustrem podoba, ale czy dziecko jak mi zacznie chodzić nie będzie mi go brudzić.
Przerabiać będziemy garderobę na pokój dziecięcy w przyszłości, a tam na razie mamy same stojące wieszaki, taka trochę prowizorka i dlatego zaczynam od szafy w sypialni, żeby zmieścić nasze rzeczy.
Ciężka decyzja. -
nick nieaktualnyRuda dziecko wszystko będzie brudzic 🤗
Wiec myślę czy bd mieć dodatkowo do tego zadania lustro czy raczej nie to juz bez znaczenia hehe
A tak poważnie mi osobiście podobają się szafy z lustrem
Też mamy w sypialni mega duża szafe z lustrem i mam też wygodę bo jak się ubiore fajnie się mam w czym przejrzeć z góry do dolu -
Ruda bierz z lustrem 😁dziecko może brudzic wszystko więc i tak będzie dużo sprzątania 😊
Why piękne zdjęcia i piekna mama😊😊😊😊Why_not_now87 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Dziewczyny dobrze mówią. Bierz z lustrem. Jak ubrudzi to się umyje. A jaką frajdę będzie miało maleństwo. U nas dzieciaki siadały przed lustrem i ostro do nawijały w tym swoim niemowlęcym języku do swojego odbicia 😁
Poza tym lustro powiększa pomieszczenie, no i jest jeszcze jeden fajny aspekt.. Świetnie się odbija podczas łóżkowych igraszek 😁 nas to jeszcze bardziej podkręca 🙂Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:A gdybyś ginowi wysłała smsem? Kurcze.. W internetach nic nie piszą? Na zdrowy chłopski rozum powinno być ok bo norma plemników ruchomych jest od 32% ale głowy nie dam.. Pozostałe parametry są w normie? To Ty w slim razie już po owu 💚 obyś niebawem ujrzała II 🍀
Ja też jestem na clo tylko od 4 do 8dc, w następnym cyklu będę brała clo od 2dc. U mnie wczoraj, 9dc pęcherzyki na razie ok 1cm, mam nadzieję że szybko urosną 🙂
No właśnie tyle szukałam i nic 🤨 jestem 8dpo
Wydaje mi się że nie jest tak źle z jego wynikami, tylko kwestia ruch zwolniony i powolny. Reszta z tego co pisze WHO wygląda dobrze. Jakoś tak w głowie krąży mi że znowu nic z tego, bo temp jakas taka byle jaka -
Iskierka87 wrote:Robiłam prywatnie w swojej klinice. Serio ból przypominający ten @ ale trwał kilka sekund więc nie masz się czego obawiać na prawdę
Z prawej strony nic nie czułam wgl nawet nie wiem kiedy kontrast przepłynął z lewej tylko taki nieprzyjemny moment ale wszystko do zniesienia. Czego się nie robi dla tego upragnionego szczęścia
Robisz dobry uczynek przygarniając koteczkęA imię dla niej już masz?
damy sobie ze dwa dni i jakieś imię jej nadamy
macie jakieś pomysły?
Starania od 2018
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk
U niego: wszystko idealnie.
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2022: Dieta i przerwa w staraniach
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
° 11/24: Pogorszenie wątroby, dieta, odstawienie leków
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ASA, ANA1 i ANA 2 negatywne ✅
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘