Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 🙂 dziś mamy leniwy dzień, zrobiliśmy wczoraj 35km więc nogi bolą okrutnie a małż ma kontuzję kolana. U mnie z owu bez zmian, nic się nie dzieje, szyjka już jest jakby bardziej twarda i bardziej zamknięta.. Albo już po owu albo cykl bezowulacyjny.. Poczekam jeszcze do jutra i chyba zacznę brać dupka i czekam na @ 😑
Też jestem ciekawa co u Rudej, mam nadzieję że wszystko ok.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:Hej 🙂 dziś mamy leniwy dzień, zrobiliśmy wczoraj 35km więc nogi bolą okrutnie a małż ma kontuzję kolana. U mnie z owu bez zmian, nic się nie dzieje, szyjka już jest jakby bardziej twarda i bardziej zamknięta.. Albo już po owu albo cykl bezowulacyjny.. Poczekam jeszcze do jutra i chyba zacznę brać dupka i czekam na @ 😑
Też jestem ciekawa co u Rudej, mam nadzieję że wszystko ok. -
Dziewczyny u mnie raczej też bezowulacyjny..18dc a testy ciągle negatywne...
Ruda coś sie nie odzywa-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyKaś28 wrote:Dziewczyny u mnie raczej też bezowulacyjny..18dc a testy ciągle negatywne...
Ruda coś sie nie odzywa
Kurcze tez nie lubie jak ginekolog mowi, że to bedzie cykl bezowulacyjny.. czuję się wtedy tak wypompowana z całej nadziei.. dosłownie jak pusty dzban... w sumie to ani razu nie miałam owulacyjnego od kiedy sie staramy..
Mam nadzieje, ze nic się nie stało u tego lekarza, ze się nie odzywa..
Nada Termomix tez ma nieraz przepisy, ze klapa wychodzi. Wiem, bo ma moja siostra. I nieraz wychodzą cuda a nieraz sredniaki..
Milenka to piękne km 😊 a co do dupka to pewnie masz rację.. a może byc owulacyjny i ❤, więc nadzieja jest.. czytalam, że nieraz testy się pomyla..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 07:19
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Widze że u każdej z cyklem coś pomieszane. U mnie dalej jakieś dziwne plamienie 😐
Nada moi znajomi mają własne termomixa, na początku szaleli że wszystkimi przepisami a później stwierdzili że szkoda kasy było bo i tak stoi nieużywany więc myślę że lepiej jednak kupić taniej a w sumie ten sam sprzęt. Co dzisiaj upichcisz? 😉
Ruda wszystko ok? -
nick nieaktualnyNada do mnie też jutro przylatuje siostra. I jesteśmy poklocone. Jestem ciekawa ile wytrzyma, zeby znow skomentowac, ze staramy sie o dziecko przed slubem...
Iskierka masz rację z tym, ze bardziej oplaca się kupić tanszy. Ten sam sprzęt to po co przepłacać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 07:24
-
U mnie teraz był ostatni cykl przed przerwą. Oficjalnie starania odkładamy na listopad/grudzień-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualnyJestem, jestem!
Wczoraj mieliśmy najbardziej emocjonalną wizytę od zawsze, bo po raz pierwszy został zaproszony tata.
Maluch ma się wspaniale, ruszał się jak szalony, dopóki właśnie tata nie został zaproszony do gabinetu później udawał, że dziecka nie ma, haha Pani doktor się śmiała, że już widać, że się będzie słuchał starego
Najprawdopodobniej jest to ON! Ale Pani powiedziała, że trochę cierpliwości i za 2 tygodnie już się dowiemy, a teraz to takie trochę wróżenie z fusów.
Ojcu się oczy zaszkliły i już uważa, że dziecko ma i jego ruchy i jego nos. No i też usłyszał serduszko po raz pierwszy.
A co ze mną? Rozrasta mi się łożysko na prawej stronie i tam mam blizny po wyłuszczaniu, no i one pękają i dlatego dochodzi do krwawienia. Dostałam luteinę dopochwową i mam zwiększyć ilość magnezu, a dupka na razie odstawić.
No i ciśnienie miałam lekko podwyższone, ale to akurat wyniki stresu.
Pani kazała mi, żeby przed prenatalnymi trochę zjeść słodkiego, żeby maluch był bardziej ruchliwy.
A ja zwolnienie lekarskie ciągnąć mam do końca.Iskierka87, MissKathy92, joana_aska89, Kaga, Stookrotka, Żanetka93, Kasztanek, MilusińskaMilena, Why_not_now87, Jane208 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruda i takich pozytywnych wieści oczekiwalysmy😊😊😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Ruda super wieści no i gratuluję być może synka ❤ A z tym że dziecka nie ma jak tata patrzy to u nas też jest mąż przykłada rękę do brzucha to cisza haha dużo odpoczywaj i zero stresów, na pewno wszystko będzie dobrze 😊 ciesz się ciążą
A ja w czwartek idę na pierwsze ktgIskierka87, joana_aska89, RudaMaruda25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPechowo się trochę mały zadomowił i rosnące łożysko mi je naciąga, ale podobno nie jest to nic strasznego, poza tym, że od czasu do czasu pojawi się krew i tego trzeba pilnować, być pod stałą opieką lekarską.
Na chwilę obecną najważniejsze dla mnie, że maluch jest cały i zdrowy i sobie tam szczęśliwie pływa.Iskierka87, joana_aska89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper wiesci od rana 😍 Gratuluję prawdopodobnie synka. Z takimi nowinami można zaczynać nowy dzień 😊
Szkoda, że maluch wybrał takie miejsce, ale dobrze, ze powód krwawień nie był jakiś inny.
A co do zwolnienia to korzystaj. Teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i malucha 😊
Kas a czemu robicie przerwe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 07:53
-
nick nieaktualnyRównież pozdrawiam z wizyty 😊
https://zapodaj.net/52d12124da57e.jpg.html
9 cm szczęścia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 08:19
Iskierka87, Stookrotka, RudaMaruda25, Kaga, joana_aska89, Kasztanek, MissKathy92, PJUR, Why_not_now87, Jane208 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Żanetka cudo 😘😘
Ruda rośnij spokojnie i korzystaj z l4, wysypiaj się bo za pare miesięcy nawet kawa nie pomoże😋
Przerwę robimy bo od 1 września idę do innej pracy a w przyszłym roku 6 czerwca brat ma wesele.
Mnie chyba czeka poważna rozmowa z mężem co dalej ze starniami, w sensie czy on na pewno chceŻanetka93 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
-01.2020 start in-vitro ?