Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:No ale dopiero po owulce testy byłyby pozytywne? A co z szyjką? Zawsze miałam pięknie otwartą a teraz była praktycznie zamknięta cały czas.. Jeśli owu była to może w niedzielę.. Choć wczoraj mnie jajnik pobolewał.. Najlepiej byłoby mi teraz skoczyć do jakiegoś gina żeby sprawdzić tylko czy owu była czy nie. Albo po prostu od jutra zacznę brać dupka i niech się dzieje co chce..
Dzięki dziewczyny, ja już zaczęłam wariować, tak bardzo chciałabym o tym nie myśleć a jednak się nie da 😑 -
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Milenka ja też myślę że jak była A co do śluzu jestem żywym przykładem że nie koniecznie musi być książkowy białko jajka U mnie w szczęśliwym cyklu nie zauważyłam takiego śluzu a fasolka później była tak więc nie trać nadziei, jeszcze nic straconego trzymam kciuki :*
Zanetka ja też zawsze jak słyszałam o problemach/obawach w ciąży to sobie myślałam że dałabym wszystko żeby mieć taki problem jednak każda musi przejść swój etap w życiu, najpierw się martwimy czy w ogóle się uda, później jak się uda to czy wszystko będzie dobrze I raczej ten strach już nas nigdy nie opuściWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 17:10
-
Samosiowa czasem tak bywa że sluz idealnie płodny a owu nie ma dlatego jedynie monitoring może stwierdzić z większą pewnością czy była czy nie... ja zawsze opierałam się bardziej na mierzeniu temperatury niż na śluzie bo śluz mnie wiele razy zawiódł przez 13 cykli starań i obserwacji może raz miałam idealny plodny śluz
-
nick nieaktualnyZanetka słodkie zdjęcie 😍
Milenka zawsze się mówi, że nie będzie się zdenerwowało.. będzie co będzie. Ale to trudne i raczej nie da do konca sie nie stresować się, jeśli na czyms nam zależy..
A jeśli o sluzie mowa- bierzecie/bralyscie coś na jego poprawe? Ja biore od początku tego cyklu olej z wiesiolka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 18:17
Żanetka93 lubi tę wiadomość
-
Żanetka ale Twój mąż zakochany w synku😍
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyMilenka, ja też się zastanawiałam nad tym czy gdybym miała wybór 6cioraczków, a brak dziecka jaką decyzję bym podjęła.
Powiem szczerze, że nasuwa mi się odpowiedź, że dzieci, ale tak szczerze powiedziawszy to nie wiem co by było gdyby doszło do takiego wyboru.
Nigdy nie ukrywałam, że chcę mieć dziecko, ale jedno, maksymalnie dwoje jeśli za jednym zamachem.
Ale po tym wszystkim co przeszłam dla tego jednego na chwilę obecną przyjmę tyle, iloma Bóg nas będzie chciał obdarować.
Pokochałam to maleństwo od pierwszych dwóch kresek 11 czerwca i wiem, że teraz dla tego małego gada jestem w stanie zrobić już wszystko ❤️.
Tak jam powiedział wczoraj mój mąż, kocham całą moją małą rodzinę. Męża i te 5cm najbardziej na świecie, zawsze będą na pierwszym miejscu.
W tym momencie czuję się spełniona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 18:51
MilusińskaMilena, joana_aska89, Stookrotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻanetka ❤️
Joana ja brałam długo wieśka ale szczerze to nie zauważyłam większej różnicy w śluzie. U mnie z tym plodnym też jest licho ale ponoć dobry jest ten kisiel z siemienia lnianego jednak ja nie mogłam tego przełknąć dlatego kupiłam później olej lniany w kapsułkach 🙂 no i picie wody też pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 19:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjoana_aska89 wrote:Zanetka słodkie zdjęcie 😍
Milenka zawsze się mówi, że nie będzie się zdenerwowało.. będzie co będzie. Ale to trudne i raczej nie da do konca sie nie stresować się, jeśli na czyms nam zależy..
A jeśli o sluzie mowa- bierzecie/bralyscie coś na jego poprawe? Ja biore od początku tego cyklu olej z wiesiolka...joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
Żanetka ale ta miłość to jedyna, która ma być większa niż do Ciebie 😘
Ja po rozmowie z mężem. Starania wstrzymane na dłużej niż myślałam. Przyznał, że nie chce jeszcze dziecka 😭😭 poczułam jakby ktoś mi dał w twarz-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualnyKaś, może on jest przytłoczony tym, że do tej pory się nie udało?
Spróbuj go zrozumieć, choć wiem, że nie jest to łatwe, daj mu czas, może zmieni zdanie.
Może wydarzy się coś po drodze co odmieni wasze życie, może pojawi się nowe życie bez wzmożonych starań i mąż się zakocha?
Przytulam Cię najmocniej jak tylko mogę!
Trzymaj się Kochana, pamiętaj, że w nas masz wspracie.
Jak potrzebujesz to płacz, czasami to pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 20:25
-
nick nieaktualnyKaass😘
A powiedział powód dla którego nie?
Czy poprostu stwierdził że nie?
Bo jeśli nie pow powodu to moze to tylko słowa a w rzeczywistości jest inaczej?
Czasem człowiek mówi jedno a myśli drugie
Może bardzo przeżywa te starania i chce pokazać coś i reaguje w ten sposób...
No chyba że że wyjaśnił powód dla którego nie chce tak całkiem poważnie to nie wiem co zrozumiec...
Pozostaje w tym momencie akceptacja którejś ze stron
Albo ty akceptujesz to że mąż nie chce i mimo to jesteście szczęśliwi
Albo Jelsi to twoje największe Marzenie z którego nie umiesz zrezygnować to mąż musi to zaakceptować i w tym wypadku znaleźć jakiś kompromis i wspólnie zadecydować czy odłożyć to na później...
Kurcze sama nie wiem
To chyba najgorsze jak dwie osoby pragną zupełnie czegoś innego
Któreś musi wtedy zrezygnować z czego dla tej drugiej osoby...
A w takiej sprawie to napewno ciężkie...
Ehhh -
nick nieaktualnyKurcze Kaś faceci czasem jedno gadają a inaczej robią więc mam nadzieję że u Twojego męża to chwilowy brak chęci i przejdzie mu niedługo. Być może odpoczynek jest mu również potrzebny bo wiem po swoim że jak go przestałam naciskać to sam wychodził z inicjatywą i chciał się starać. Daj mu czas i nie rozmawiajcie na ten temat a gdy odpocznie i mu przejdzie to na pewno sam zacznie o tym gadać. Ty też sobie odpocznij od myślenia i zrób coś dla siebie, zregenerujesz siły i wrócisz silniejsza. 3maj się kochana ❤️
-
nick nieaktualnyKaś bardzo mi przykro. Przytulam mocno 😘 Domyslam się, że jest Ci ciężko.. i jaki to musial być zawod usłyszeć te słowa.
Ale mysle jak dziewczyny.. moze jest przytloczony takim czasem juz starań. Może potrzebuje odpocząć a za jakiś czas wrócicie z nowym nastawieniem i siłą..
A podał jakiś konkretny powód?
Moj narzeczony też mi tak mówił przez miesiąc, że nie chce, że nie jest gotowy.. aż nagle przemyślał i sam przyszedł i powiedział, że chce.. ze na początku przerazila go ta myśl..
Kochana mam nadzieje, ze i Twój do tego listopada czy grudnia ochlonie i zapragnie dzieciątka tak samo mocno jak Ty..
A co do śluzu to zobacze w tym cyklu, bo w sumie skoro nie miałam owulacji to nie było i śluzu.. a nie pamiętam czy kiedyś miałam. -
nick nieaktualnyKaś nie zalamuj sie moze kilka dni oddechu potrzebuje nie naciskaj obserwuj sam pewnie przyjdzie do Ciebie moj tez mowil kilka razy ze juz nie ma sily potem ja mialam takiego dola i to wraca i dchodzi wiec takie chwile beda najwazniejsze jest wsparcie . Kas glowa do gory.
Joana_aśka89 ja mialam ekstra sluz a narazie ani widu z owylacja nie wiem czemu trudno. -
On nie chce bo woli życie wolne od zobowiązań. Mamy gdzie mieszkać, ja mam prace on dwie firmy ale z dzieckiem wyjscia w weekendy już odpadaja bo nie można siedzieć do 3-4 itd...
Myślałam, że wydoroslal na tyle ale widzę l, że jednak pewne zachowania mu zostały...
Muszę sobie to jakoś ogarnąć-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny