X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 11:36

Iskierka87, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie macie dużo racji dziewczyny, chociaż z ta głowa to ja cały czas sobie to tak tłumaczyłam... bo mam koleżanki, które po dwa lata nie zachodziły, a później jak się zrelaksowaly, to zaszły... ja w tym miesiącu powiedziałam, ze ‚pierdziele, nie patrze na owulacje, wykresy, jadę na wakacje, jem, pije i wygrzewam się na sloncu’, ale mój organizm mnie ‚zdradził’ można tak to powiedzieć, bo wiedziałam dokładnie którego dnia miałam objawy owulacji... i podświadomie wiedziałam mniej więcej, ze to właśnie na wakacjach mam płodne 😅
    Nada- Zdjęcia piękne 😍
    Wklejam zdjęcie mojego widoczku ❤️
    https://zapodaj.net/1ae8add87c7de.jpg.html
    Jeśli ten miesiąc mnie zawiedzie, to kupuje testy, chociaż i tak czuje, ze nic z tego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale... teraz mi się przypomniało... w miesiącu kiedy udało mi się zajsc jedliśmy dużo szparagów, groszku, ogólnie wszystkiego zielonego i braliśmy l-argininę, może to jakoś się przyczyniło do zajścia 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrena zaciekawiłaś mnie swoim wpisem czy mogłabyś napisać mi o tym coś więcej na pw bd wdzięczna 🙂

Nada supciooo! Grzej tyłeczek i korzystaj z atrakcji zazdro 😀

Milenka dobrze gada polać jej 🍷😉 i razem z Kasztankiem bd wypatrywać newsów w tv 😂 Haha dobre

Dome moj gin kiedyś mi powiedział tak: "Nasz organizm najlepiej wie kiedy jest ten odpowiedni czas i natura wtedy zrobi swoje" a my nawet nie będziemy świadome że to już 🙂 czasem los bywa przewrotny ale poddawać się nie zamierzamy.

Dome17, joana_aska89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się witam - jeszcze w niedziele 😘
    Hej Dome 😊 rozgość się no to najlepszy wątek na ovu 😁

Nada - mogę się do Ciebie wysłać paczką? Chociaż na godzinę ☀️🏝 odpoczywaj i ciesz się urlopem 😁😘

Czytam Was na bieżąco ale remont pokoju pochłania cała energię - mimo ze tylko dyryguje.
    Spakowałam się do szpitala więc uznaje ze jestem ready 😍 aczkolwiek jak napisała Miss niech wiercipięta posiedzi jeszcze z miesiąc 🥰
    Spokojnej nocy 🌙⭐️

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dziewczyny, rano możecie odpuścić wiadomości CHYBA nikomu krzywdy nie zrobię. Młoda dziś nie przyszła do pracy 😂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why mam nadzieję że pochwalisz się jak już będzie gotowy pokoik 😉 no i niech mały jeszcze w domku sobie posiedzi, podrosnie i nabiera sił 💕 Spokojnej nocki dla Was 🌜🌟

Milenka to nieźle ją wystraszyłaś, pewnie bidulka siedzi w domu i w kącie płacze 😀 Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 23:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mam pytanko ile dni najdłużej utrzymywal Wam się we krwi Ovitrelle? Kurczę wczoraj zrobilam test pod wieczór bo byl 12 dpo zastrzyku i mowie zobaczy czy juz biel... a byls bardzo, bardzo blada kreska druga... dzis 13dpo i test z pierwszego moczu i też bardzo, bardzo blada druga kreska...
    Chcę iść na krew dziś, ale zastanawiam się czy warto, bo może test pokazuje obecność zastrzyku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja nigdy nie byłam na tym leku ale z tego co wiem to utrzymuje się najdłużej do 10 dpo więc moim zdaniem na betę powinnaś pójść 🙂 kciuki zaciśnięte kochana & &

joana_aska89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej dziewczynki, chwilę mnie nie ma, a tu taki natłok wiadomości!
    Dzielnie jednak nadrobiłam.

Ja jestem po weekendzie u rodziców, byliśmy też zapłacić zaliczkę za orkiestrę na wesele i fotografa.
    Jejku, nie robiąc wesela wtedy kiedy braliśmy ślub, nie wiedziałam, że to takie koszty. A tu organizujemy wesele na 80 osób i 50 tys. idzie lekką ręką, bez jakichkolwiek szaleństw, dodatków i udziwnień.

Ooo i widzę, że mamy nową koleżankę! Witaj Dome 😊
    Moja historia z kolei jest taka, że główną przyczyną moich niepowodzeń były dwa mięśniaki macicy, rok starań bezowocnych. Później przerwa po usunięciu dla regeneracji macicy i działanie z powrotem. 3 cykle bezowocne, w 5tym miałam robić pełną diagnostykę niepłodności, ale 5ty cykl się nie pojawił, za to dwie kreski na teście w cyklu 4tym i mam swoją fasoleczkę!

Ja w ten poniedziałkowy poranek jeszcze w łóżku, ale dzisiaj wieczorem czeka mnie rozmowa z mężem, trzymajcie 🤞!
    Miłego dnia!

Ps. Właśnie skończyłam 14ty tydzień ❤️ leci czas jak szalony! A na brzuchu pojawiła mi się linia Negra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 08:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana leć na betę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam na becie 😁 wynik po 17 pewnie...
    Ale juz mnie brzuch boli.. nie wiem czy na @ czy z nerw.... załamaka🙄 najwyzej mocno sprowadzi mnie na ziemię..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana kciuki aby to jednak nie był zastrzyk a upragniona dzidzia 🙏

A ja lecę ma male zakupki do rossmana
    Czas się zaopatrzyć w balsamy i olejki przeciw rozstępom i balsam ujędrniający na biust, 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana czekam niecierpliwie 🙂 a brzuch boleć może i na @ i na ciążę i z nerwów też więc tym się nie sugeruj 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze jednak ta dzidzia ❤ a nie test robi mi psikusa..
    Jedyne co mnie pociesza, ze ta dzisiejsza kreska ciut ciemniejsza byla niż wczoraj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna mocne kciuki ❤️

Żanetka polecam zwykła oliwkę bambino, na całe ciało 😅 używam pod prysznicem i na sucho tez wcieram. Póki co +11kg, wszystko w brzuch poszło praktycznie i i skóra mega jędrna.
    Od nast tyg w ruch biorę bio oil i masaż krocza 😂 ponoć pomaga to przy porodzie. Nie zaszkodzi a może będzie przyjemnie 😂😂😂

Ruda kciuki za rozmowę 😘 bez stresu. Było minęło pamiętaj mimo wszystko 😘

Iskierka jak tylko ogarniemy remont a potem ten sajgon napewno wyślę 😊

joana_aska89, Iskierka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei polecam balsam Palmers, stosowałam go przy odchudzaniu już wcześniej :)
    Uelastycznia skórę i teraz też już smaruję się nim 2xdziennie.
    Jedyna przeszkodza dla niektórych to fakt, że ma mocno kakaowy zapach, bardzo intensywny, no i nie przypasowuje ten zapach mojemu mężowi 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam z wersji Ziaja Mum
    Balsam do ciała, krem przeciw rozstępom, balsam na biust
    I zwykła oliwke bambino Tez wzięłam

No i zakupiłam jeszcze zwykły szampon bambino bo używam tego to czyszczenia pędzli do makijazu 😊

Teraz zakupki spożywcze a później do pracy 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie
    Kiedy poczulyscie pierwsze ruchy dziecka?
    Poczułam dzisiaj rano coś... Dziwnego
    Nie wiem nie umie tego wytłumaczyć ale było to coś napewno cudownego...
    Takie chlup w brzuszku ❤️
    Możliwe aby to już to? 🙈

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 11:36

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ