Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś nie uwierzę 😊 Ty nawet z uczuleniem napewno wyglądasz pięknie ❤

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś te wszystkie choroby i uczulenia to na szczęście w nowej pracy!
    Chociaż lepiej, żeby wszystko Ci ładnie przeszło do poniedziałku.

    Ja dziewczyny pierwszy raz od kilku dni naprawdę dobrze się wyspałam.

    Asia, ja przy plamieniu u lekarza usłyszałam, że muszę zmienić luteinę dopchwową, bo enzymy krwi rozkładają lek i on bardzo słabo wtedy działa i opakowanie miałam skończyć dopiero po plamieniu, a do tego czasu zwiększyć dawkę duphastonu.
    Ale co lekarz to opinia, więc już sama nie wiem.

    Jeśli to śluz zabarwiony jest na ciemno, to znaczy, że jest to stara krew, więc może to być pozostałość po implantacji, albo coś Ci tam pękło lub naciągnęło się.Gdyby to była świeża krew to byłoby na pewno bardziej groźnie. Oczywiście każde plamienie nie wolno bagatelizować.

    Każda z nas przechodziła co najmniej jedną chwilę grozy, bo się ciągle martwimy się o tego małego człowieczka. Będzie dobrze, w to musisz wierzyć! Wiem, że i tak się będziesz stresować, ale mimo wszystko stres może bardziej zaszkodzić.
    Przytulam!

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • Iskierka87 Autorytet
    Postów: 2738 1933

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

    Joana 3maj się tam i wierze że wszystko będzie dobrze. Ja cały czas tu 3mam kciuki 💕

    Kaś Zdróweczka. Mam nadzieję że szybko się poprawi i już nie będziesz się męczyć. Pamiętam jak ja miałam te przypadłość ale jakoś udało mi się ją wyleczyć i Tobie też się uda zwalczyć choróbsko. Przytulam cieplutko 🤗

    A ja właśnie kawę kończę i powoli się zbieramy do rodziców. Miłego weekendu Wam życzę kobietki 🙂🌞

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 08:03

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    klz98u69gp9ooc6l.png
    Anielka nasze największe szczęście 20.08.2020 💖🥰
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie 😘 krew pobrana a wynik na szczęście do 14 😊

    Miłej soboty 😘

    Iskierko udanego grilowania ☀️

    Ruda dzia za radę z luteina, napewno zapytam lekarza 😊

    Iskierka87 lubi tę wiadomość

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2232 1502

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 11:42

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Kasztanku ❤ Musimy wierzyć, że wkoncu dla każdej z nas zaświeci słoneczko 🍀 nerwy nam nie pomogą..

    Kasztanek lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wynik. Sroda 30,7, dziś 80,4 mlU/ml. To chyba dobrze??

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ładny, ale nie wiem czy możesz go porównać ze środowym.
    Wtedy robiłaś betę, czy betę hcg?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam ten sam wynik co w środę. Pytalam lekarza i on kazał cały czas robić ta sama bete hcg total w alabie.

  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam betę w czwartek, wynik 30.01
    I dzisiaj i wynik 52.
    Na pierwszy rzut oka mówię o spoko w sumie nawet A lekarka mówi mi że słabo rośnie;( więc jak to w końcu jest?;((

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to chyba po 48 h musi wzrosnąć 66% a jeśli po 72 h to 114%...
    Na moj przyrost lekarz mowi, ze ladny. Ale tez mowi, ze liczby są małe ale wazniejsze czy przyrost jest dobry. Mam dalej brać luteine i kolejna beta w środę.

  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobic betę w poniedziałek;) właśnie ja też czytałam że 66% A babka do mnie że mało że 100 % powinno wzrosnąć... I mam mega słaby progesteron. Dostałam duphaston 3x dziennie. Oby wszystko było dobrze bo troszkę spanikowana jestem teraz...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka ja proga mam w normie a jednak też dostałam luteine. Lepiej, że jest.
    Nie martw się, dziewczyny też Ci to powiedzą ❤ jeszcze wczoraj już myslalam, ze u mnie po sprawie a jednak wszystko jest oki...
    Najważniejszy jest spokoj ( choc mi wczoraj było ciezko go zachować) i odpoczynek 😊 bedzie dobrze ✊✊✊

  • Kaga Autorytet
    Postów: 1744 1368

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieją kalkulatory beta HCG, ja korzystałam z tego na bellybestfriend. Wg niego Konstruktorka Twój wynik jest ok, chociaż nie wiem czy robiłaś w tych samych godzinach oba wyniki, bo tam się godziny też ustawia.

  • nada Autorytet
    Postów: 1265 859

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, Konstruktorka gratulacje :D trzymam kciuki za kolejne bety.

    Wróciłam z wakacji, trochę mnie brzuch pobolewa, niby za 3 dni okres ale może się przesunie przez te wyjazdy.

    Za tydzień idę do diabetologa. Powiem wam, ze się nie mogę doczekać. Chciałabym ogarnąć ten mój cukier :( boje się cukrzycy. I od tego tygodnia zaczynam rowerki 💪🏼💪🏼💪🏼

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    PplPp1.png
  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1400 568

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza, zapalenie krtani i tchawicy. Gorączki nie mam czyli organizm sie nie broni... Dostałam zastrzyk w tyłek, jutro kolejny a od poniedziałku antybiotyk doustnie. W zastrzyku było też coś na alergie to może coś mi zejdzie...
    Dziewczyny, czy Wam też jest taj gorąco? Do mnie wszystko sie lepi i leje sie ze mnie...

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1400 568

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, Konstruktorko moja kolezanka sama z siebie zrobila wczesniej bete i lekarka ja zrabala bo tylko się stresowala ze przyrost za mały a ciąża jest, jest po prenetalnych i jest dobrze😊

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no oby wszystko było oki... Bo z kalkulatora wychodzi przyrost 62% A to faktycznie trochę hm... mało ...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kaś doslownie padam od tego upału... ja lubię lato to już nie mogę doczekać się złotej jesieni 😊
    Trzymam ✊ za powrót do zdrowia 😘

  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1400 568

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zastrzyk działa bo z głosem trochę lepiej😊😊 ale 100 zostawiłam u lekarza za wizytę, 100 w aptece i jeszcze jutro 40zl za zastrzyki... ręce opadają...

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego