Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tak na szybko poczytalam Was
Konstruktorka, Joana- trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze u Was teraz ważne dni przed Wami więc proszę jak najmniej się stresować bo to dzidzi nie pomaga
Konstruktorka jaki masz ten progesteron że stwierdzili ze bardzo słaby?joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
5,94 ... Więc chyba serio bardzo słaby. Chociaż jakieś miesiąc temu był 22 coś A tu jak się udało to spadł tak mocno...Starania od 2018.
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy.
U niego: wszystko idealnie.
2018: cb❌
2019: cb❌
2020:cb❌
2021: inseminacja 3x -- bez skutku ❌❌❌
2022- dieta i próba poprawy witamin (anemia)
2023: start starań z klinika UNICA Brno, Czechy.
11/2023: 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024: 4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
11/2024: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA🙏
I transfer 5AA: 🤞🙏🙏
5dpt: test negatywny
6dpt: test negatywny
7dpt: beta <2,3 😕
8dpt: beta <0,1 ❌
14dpt: beta ?
22/11/24: pogorszenie stanu wątroby przez leki wspierające in vitro. Wprowadzenie diety na poprawę stanu wątroby, odstawienie leków
12/2024: start badań "dlaczego pierwsza próba się nie udała" --> KIR Bx, HLA-C, białko c, białko s, test ERA, histeroskopia?
Od lutego 2025 kolejne starania? 🙏
Czekamy na Ciebie maluszku ❤️🙏🙏 -
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:5,94 ... Więc chyba serio bardzo słaby. Chociaż jakieś miesiąc temu był 22 coś A tu jak się udało to spadł tak mocno...
-
nick nieaktualnyCo do przyrostu bety to ja miałam w dniu spodziewanej miesiączki 106,8, a już za 9 dni po spodziewanej dacie miesiączki miałam 6377, więc ja wg kalkulatora miałam przyrost średni 148%.
Co do Progesteronu, nigdy go nie badałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 19:54
joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
Konstruktorka to faktycznie mało dobrze że masz leki ale powiem Ci że mam znajomą która po pozytywnym teście miała proga ok 7, nie brała żadnych leków a ciąża się utrzymała a dzidzia jest już na świecie
Każdy organizm jest inny i inaczej funkcjonuje, u niektórych kobiet trzeba wspomagać a u innych nie ma takiej potrzeby i jest dobrze
Jak ma być dobrze to będzie dobrze -
Kurczę... mam nadzieję że się utrzyma wszystko mimo tego progesteronu niskiego ;( chociaż boję się strasznie teraz z tego co poczytałam. Mam też nadzieję że w miarę szybko dostałam leki. Bo to dopiero 4 tydzień z obliczeń lekarza ( od ostatniej miesiączki czy cos) z moich obliczeń 2 tydzień ciąży bo mam opóźniona owulacje i raczej zaszlismy na urlopieStarania od 2018.
💃93
🤵91
22/11/24: pogorszenie stanu wątroby przez leki wspierające in vitro. Wprowadzenie diety na poprawę stanu wątroby, odstawienie leków
12/2024: start badań "dlaczego pierwsza próba się nie udała" --> KIR Bx, HLA-C, białko c, białko s, test ERA, histeroskopia?
Kochane, ja chwilowo muszę się z Wami pożegnać
W dzień badania Emka robiłam betę wynik to 0,1 bo jeszcze się łudziłam... Teraz wynik azoospermia
Na 10.09 jesteśmy umówieni do urologa - androloga dr Pawła Plicha, zrobimy badania, które jedna z Was zasugerowała na wątku w męskich sprawach.
Trzymajcie proszę kciuki, żeby się powolutku wszystko u nas ułożyło. Buziaki dla Wszystkich i samych dwóch kreseczek na testach i udanych rozwiązań Wam życzę przyszłe Mamuśki :*06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Joanna i Konstruktorka - BARDZO MOCNO trzymam kciuki.
Ja betę miałam bardzo wysoką więc się niestety nie wypowiem
Ale chyba najgorszą rzeczą jaką możecie teraz zrobić to wkręcanie sobie negatywnych wizji i czytanie w internecie głupot (nie mówię oczywiście o naszym forum ).
Na pewno dzidziusie będą całe i zdrowe 😊joana_aska89 lubi tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Stokrotka obyś miała racje:) bo owszem człowiek siedzi i czyta głupoty... A tak samo ja miałam mieć stracony cykl i zaszlam to może i z tym utrzymaniem się uda 🤔
Starania od 2018.
💃93
🤵91
Konstruktorka93 wrote:Kurczę... mam nadzieję że się utrzyma wszystko mimo tego progesteronu niskiego ;( chociaż boję się strasznie teraz z tego co poczytałam. Mam też nadzieję że w miarę szybko dostałam leki. Bo to dopiero 4 tydzień z obliczeń lekarza ( od ostatniej miesiączki czy cos) z moich obliczeń 2 tydzień ciąży bo mam opóźniona owulacje i raczej zaszlismy na urlopie
Lekarzowi tyle wychodzi, bo ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Czyli w okolicach okresu jest się w 4-5 tygodniu a w rzeczywistości ciąża trwa ok 2.
Trzymam za Was kciuki dziewczyny, będzie dobrze. ☺️
Megson Tobie też powodzenia, mam nadzieję, że szybko wrócisz z dobrymi wiadomościami. 😊🍀joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak tak... Macie racje. Czyta się na internecie jakieś historie i pozniej czlowiek sobie wkreca... ja juz nawet w swojej wizji mialam ciaze pozamaciczna...
Ale rano obiecalam sobie spokój i taki mam plan. Zero internetow itp.
A dziewczyny zawsze tu dobrze poradzą a ich kciuki sa magiczne ❤❤❤
Magson mocno trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze 😘😘😘 i wrocisz z dobrymi nowinami 😊
Konstruktorka czyli będziemy miały podobny termin. Kiedy ostatnia @? U mnie 01.08 😊 owu bylo 14 dc. -
Nada u mnie zaczęło sie od wiatraka zostawionego na noc i dmuchal na Nas. To załatwilo mi zatoki. Katar splywajacy z zatok splywal nosem ale i tez gardłem a to załatwilo mi krtan i tchawice. Ogolnie czuje sie dobrze, tylkp ten głos zmieniony😁😁-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Joanna u mnie 27.07. Była ostatnia @. Tyle że ja mam owulacje późno nawet około 20 dnia cyklu więc tak jak mówię trzeba u mnie wziąść to pod uwagę A ni3 wiem czy lekarka to brała pod uwagę że moje cykle miały ok. 35 dni. A nie 28.
Starania od 2018.
💃93
🤵91
nick nieaktualnyWitam się niedzielnie 🌞
Kaś biedulko Ty nasza kuruj się i zdrowiej szybciutko. Mnie kiedyś też to dopadło więc wiem co czujesz ale teraz jak nasz już leki będzie tylko lepiej 😘
Joana i Konstruktorka za Was ciągle kciuki zaciśnięte i nie puszczam. Musi być dobrze nie ma innej opcji! ❤️
Ja czekam na @ ech... Wczoraj wieczorem na pocieszenie pojechaliśmy z mężem do McDonald's zamówiłam shake jagodowy był mega pyszny, zastanawiam się nad powtórką dziś 😀joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Iskierko 😊
A mi jakos ten shake jagodowy nie podchodzi... smak fajny i ten makaronik (uwielbiam makaroniki- zawsze siostra jak jedzie od siebie z FR to musi przywiezc mi zapas) 😊 ale wkurza mnie ta czekolada...
U nas zawsze na gorszy dzień jest shake albo lody czekoladowe z popcornem 😂
Konstruktorka czyli obie jesteśmy na podobnym etapie 😊 i wszystko będzie dobrze ✊Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
Joanna, kiedy idziesz znowu na beta? Ja już jutro. Zobaczymy co tam się dzieje oby rosła prawidłowo ale srltres to pewnie będę miała dalej nawet jak będzie rosła prawidłowo bo ten nieszczęsny progesteron wyszedł słaby;(
Ale musi być dobrze! Obie urodziny zdrowe dzieciaczki 🤗joana_aska89 lubi tę wiadomość
Starania od 2018.
💃93
🤵91
nick nieaktualnyKonstruktorka lekarz kazał mi teraz iść dopiero w środę. I wtedy po otrzymaniu wyniku dac mu znać. I wtedy zdecyduje kiedy kolejna wizyta.
No masz niski, ja jak badalam w środę to miałam koło 30. Ale zobacz dostałaś dupka, więc musi być dobrze ✊✊✊