X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, że zdrowie jest najważniejsze, a nie pieniądze, ale nawet w takich błahych przypadkach niestety leczenie jest mega kosztowne!
    Oby pomogło, Kaś trzymam kciuki!
    Idź do pracy w poniedziałek już wykurowana!

  • nada Autorytet
    Postów: 1265 859

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas biedaku :( współczuje Ci bardzo. Od czego to? Jakaś klimatyzacja? Kasą nie ma co się przejmować, wiem że boli ale co zrobić :/ u nas teraz ta inseminacja i tysiąc pyknie na raz :/

    PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybko poczytalam Was :)
    Konstruktorka, Joana- trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze u Was :) teraz ważne dni przed Wami więc proszę jak najmniej się stresować bo to dzidzi nie pomaga :/
    Konstruktorka jaki masz ten progesteron że stwierdzili ze bardzo słaby?

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5,94 ... Więc chyba serio bardzo słaby. Chociaż jakieś miesiąc temu był 22 coś;) A tu jak się udało to spadł tak mocno...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    5,94 ... Więc chyba serio bardzo słaby. Chociaż jakieś miesiąc temu był 22 coś;) A tu jak się udało to spadł tak mocno...
    Co do przyrostu to sie nie wypowiadam ale progesteron rzeczywiscie niski ale bierzesz leki wiec bedzie dobrze.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyrostu bety to ja miałam w dniu spodziewanej miesiączki 106,8, a już za 9 dni po spodziewanej dacie miesiączki miałam 6377, więc ja wg kalkulatora miałam przyrost średni 148%.

    Co do Progesteronu, nigdy go nie badałam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 19:54

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka to faktycznie mało :( dobrze że masz leki :) ale powiem Ci że mam znajomą która po pozytywnym teście miała proga ok 7, nie brała żadnych leków a ciąża się utrzymała a dzidzia jest już na świecie :)
    Każdy organizm jest inny i inaczej funkcjonuje, u niektórych kobiet trzeba wspomagać a u innych nie ma takiej potrzeby i jest dobrze :)
    Jak ma być dobrze to będzie dobrze :)

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę... mam nadzieję że się utrzyma wszystko mimo tego progesteronu niskiego ;( chociaż boję się strasznie teraz z tego co poczytałam. Mam też nadzieję że w miarę szybko dostałam leki. Bo to dopiero 4 tydzień z obliczeń lekarza ( od ostatniej miesiączki czy cos) z moich obliczeń 2 tydzień ciąży bo mam opóźniona owulacje i raczej zaszlismy na urlopie ;)

  • megson91 Autorytet
    Postów: 2295 2648

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja chwilowo muszę się z Wami pożegnać :(
    W dzień badania Emka robiłam betę wynik to 0,1 bo jeszcze się łudziłam... Teraz wynik azoospermia :(
    Na 10.09 jesteśmy umówieni do urologa - androloga dr Pawła Plicha, zrobimy badania, które jedna z Was zasugerowała na wątku w męskich sprawach.
    Trzymajcie proszę kciuki, żeby się powolutku wszystko u nas ułożyło. Buziaki dla Wszystkich i samych dwóch kreseczek na testach i udanych rozwiązań Wam życzę przyszłe Mamuśki :* <3

    06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

    8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

    29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

    Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

    85999jcgiykcutbf.png

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2289 1522

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 11:43

    megson91 lubi tę wiadomość

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto, NK 23%, KIR AA
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Histeroskopia - 28.03.2022 - usunięcie polipa, przewlekłe zapalenie endometrium
    19.05.2022 - powtórka biopsji endometrium - czysto
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    2:1
    ❄️
    Accofil, encorton, fraxiparine
    Transfer 28.10.
    10 dpt 🍀316,80
    12 dpt 🍀597,10
  • Stookrotka Autorytet
    Postów: 373 310

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna i Konstruktorka - BARDZO MOCNO trzymam kciuki.
    Ja betę miałam bardzo wysoką więc się niestety nie wypowiem :(
    Ale chyba najgorszą rzeczą jaką możecie teraz zrobić to wkręcanie sobie negatywnych wizji i czytanie w internecie głupot (nie mówię oczywiście o naszym forum :)).
    Na pewno dzidziusie będą całe i zdrowe 😊

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka obyś miała racje:) bo owszem człowiek siedzi i czyta głupoty... A tak samo ja miałam mieć stracony cykl i zaszlam to może i z tym utrzymaniem się uda 🤔

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • Kaga Autorytet
    Postów: 1744 1368

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    Kurczę... mam nadzieję że się utrzyma wszystko mimo tego progesteronu niskiego ;( chociaż boję się strasznie teraz z tego co poczytałam. Mam też nadzieję że w miarę szybko dostałam leki. Bo to dopiero 4 tydzień z obliczeń lekarza ( od ostatniej miesiączki czy cos) z moich obliczeń 2 tydzień ciąży bo mam opóźniona owulacje i raczej zaszlismy na urlopie ;)

    Lekarzowi tyle wychodzi, bo ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Czyli w okolicach okresu jest się w 4-5 tygodniu a w rzeczywistości ciąża trwa ok 2.

    Trzymam za Was kciuki dziewczyny, będzie dobrze. ☺️

    Megson Tobie też powodzenia, mam nadzieję, że szybko wrócisz z dobrymi wiadomościami. 😊🍀

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak... Macie racje. Czyta się na internecie jakieś historie i pozniej czlowiek sobie wkreca... ja juz nawet w swojej wizji mialam ciaze pozamaciczna...
    Ale rano obiecalam sobie spokój i taki mam plan. Zero internetow itp.
    A dziewczyny zawsze tu dobrze poradzą a ich kciuki sa magiczne ❤❤❤

    Magson mocno trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze 😘😘😘 i wrocisz z dobrymi nowinami 😊

    Konstruktorka czyli będziemy miały podobny termin. Kiedy ostatnia @? U mnie 01.08 😊 owu bylo 14 dc.

  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1403 585

    Wysłany: 1 września 2019, 00:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada u mnie zaczęło sie od wiatraka zostawionego na noc i dmuchal na Nas. To załatwilo mi zatoki. Katar splywajacy z zatok splywal nosem ale i tez gardłem a to załatwilo mi krtan i tchawice. Ogolnie czuje sie dobrze, tylkp ten głos zmieniony😁😁

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 1 września 2019, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna u mnie 27.07. Była ostatnia @. Tyle że ja mam owulacje późno nawet około 20 dnia cyklu więc tak jak mówię trzeba u mnie wziąść to pod uwagę;) A ni3 wiem czy lekarka to brała pod uwagę że moje cykle miały ok. 35 dni. A nie 28.

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie 🌞

    Kaś biedulko Ty nasza kuruj się i zdrowiej szybciutko. Mnie kiedyś też to dopadło więc wiem co czujesz ale teraz jak nasz już leki będzie tylko lepiej 😘

    Joana i Konstruktorka za Was ciągle kciuki zaciśnięte i nie puszczam. Musi być dobrze nie ma innej opcji! ❤️

    Ja czekam na @ ech... Wczoraj wieczorem na pocieszenie pojechaliśmy z mężem do McDonald's zamówiłam shake jagodowy był mega pyszny, zastanawiam się nad powtórką dziś 😀

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iskierko 😊

    A mi jakos ten shake jagodowy nie podchodzi... smak fajny i ten makaronik (uwielbiam makaroniki- zawsze siostra jak jedzie od siebie z FR to musi przywiezc mi zapas) 😊 ale wkurza mnie ta czekolada...

    U nas zawsze na gorszy dzień jest shake albo lody czekoladowe z popcornem 😂

    Konstruktorka czyli obie jesteśmy na podobnym etapie 😊 i wszystko będzie dobrze ✊

    Iskierka87 lubi tę wiadomość

  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 1 września 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, kiedy idziesz znowu na beta? Ja już jutro. Zobaczymy co tam się dzieje ;) oby rosła prawidłowo ;) ale srltres to pewnie będę miała dalej nawet jak będzie rosła prawidłowo bo ten nieszczęsny progesteron wyszedł słaby;(
    Ale musi być dobrze! Obie urodziny zdrowe dzieciaczki 🤗

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka lekarz kazał mi teraz iść dopiero w środę. I wtedy po otrzymaniu wyniku dac mu znać. I wtedy zdecyduje kiedy kolejna wizyta.
    No masz niski, ja jak badalam w środę to miałam koło 30. Ale zobacz dostałaś dupka, więc musi być dobrze ✊✊✊

‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ