Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziweczyny mam prosbe. Mam wyniki badania nasienia ale nie wiem jak to interpretować. Bylabym wdzieczna za pomoc
Objetosc: 1.2 ml (>_ 1.5ml)
Lepkosc:prawidlowa
Aglutynacja: nieobecna
Uplynnienie[min]: 15 (<_ 60)
pH: 7.7 (>_7.2)
Liczba komorek okraglych:1.2x10 do potegi 6/mL (<5x10 do pot.6/mL)
W tym liczba leukocytow:0.2x10 do pot.6/mL (<1x10 do pot.6/mL)
Koncentracja: 239.2x10 do pot.6/mL (>_ 15x10 do pot.6/mL)
Calkowita liczba w ejakulacie: 287.0x10 do pot.6 (>_39x10 do pot.6)
Zywotnosc: 80 (>_58%)
Ocena ruchliwosci:
Ruch postepowy: 61%
Ruch niepostepowy: 13%
Nieruchome:26%
Klasyfikacja ogolna:
Plemniki prawidlowe:9%
Nieprawidlowe:91%
Wady główki:89%
Wady wstawki:15%
Wady witki:5%
Krople cytoplazmatyczne:2%
Nieprawidłowości zlozone:
Glowka+wstawka 13%
Glowka+ witka 3%
Wstawka+witka 0%
Glowka+wstawka+witka 1%
Nie bede wszystkiego wypisywac bo mam tego 4 strony. Mam nadzieje ze tyle wystarczy
Staranie od 2017
03.2020- cb
Ona:28lat
endomkit ✅ (jest ok)
Amh 3.2 ✅
HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
PAI+1 4G układ heterozygotyczny
On:33lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml
Start klinika: lipiec 2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF
Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAndzia wychodzi na to że masz w domu byka rozplodowego 😊
Ruda słodko 😘
Samosiowa a czemu odwołali?
Jak mają jakąś przyczynę z ich winy w ich zakresie jest umówić jak najszybszy inny dogodny termin a nie ze 3 Msc czekania...
Abi dieta zdrowa zawsze Dobra na wszystko
A co do reszty i wyników to już lekarza wiedza się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 18:39
-
Potwierdzam, ze seks jest dobrym lekarstwem 😁 ale czasami migrena jest tak olropna, że nadmierny ruch ppwoduje wymioty...
Milenka ja też zzylam sie z grupą i po mimo przerwy w staraniach dalej jestem 😁😁joana_aska89 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
Żanetka93 wrote:Andzia wychodzi na to że masz w domu byka rozplodowego 😊
Ruda słodko 😘
Samosiowa a czemu odwołali?
Jak mają jakąś przyczynę z ich winy w ich zakresie jest umówić jak najszybszy inny dogodny termin a nie ze 3 Msc czekania...
Abi dieta zdrowa zawsze Dobra na wszystko
A co do reszty i wyników to już lekarza wiedza się przyda
Serio? a ja sie tak przestraszyłam ze jednak te wyniki nie sa za dobre a najbardziej przerazila mnie ta objetosc ze jest ponizej normy.... Ponad 2 lata sexu bez zapezpieczenia a nic z tego nie wychodzi... Jutro ide do ginekologa po swoje wyniki i kazal mi też z tymi przyjsc jak bede miala to zobaczymy co i jakStaranie od 2017
03.2020- cb
Ona:28lat
endomkit ✅ (jest ok)
Amh 3.2 ✅
HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
PAI+1 4G układ heterozygotyczny
On:33lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml
Start klinika: lipiec 2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF
Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
nick nieaktualny
-
Mój kręgosłup już o niebo lepiej, choć nadal zdarza mu się dokuczać. Gorzej bo przeziębienie mnie trzyma już 3 tydzień i nie koniecznie chce puścić. Zapowiada mi się powtórka z zeszłego roku gdzie przechorowałam całą jesień i zimę..
Abi takie amh nie jest złe. Ja mam 9,63 i lekarz pochwalił że wysokie, lepiej takie niż jakby miało być za niskie.
U mnie chyba owu przesunęła się. Of wyznaczył ją na 26dc, czyli jestem 16dpo i jutro powinna być @, ale możliwe że jednak była w 30dc, więc czekam do końca tygodnia na rozwój wydarzeń. To najdziwniejszy cykl jaki kiedykolwiek miałam.
Najpierw owulacja bez owulacji i znikające endo, teraz ten wydłużony cykl.. Chcę już @ i działać dalej bo póki co czuję że tkwie w martwym punkcie.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Milena a jakes objawy zbliżającej się @ czujesz już?
U mnie kolejny dzień z duphastonem... Strasznie mnie "wypryszcza" po nim... Ciekawe jak to tym razem będzie z tym okresem po odstawieniu...
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
nick nieaktualnyA ja już po kolacji, chociaż ostatnio mało co jem, schudłam 3 kg podczas tego przeziębienia
Ale dzisiaj się skusiłam, bo mąż zrobił pastę z makreli wędzonej, jajka i musztardy.
Zaraz gorący prysznic i mam nadzieję, że dzisiaj namówię na równie coś gorącego męża ❤️
Choć powiem wam, że ostatnie dni to my jak emeryci, leżymy sobie w łóżku z herbatką od 18:55 i oglądamy 1 z 10, haha 😂 😂 😂
Jutro mam wizytację moich rodziców, mama mnie ma ratować sokiem z malin i ogórkami kiszonymi. -
nick nieaktualnyRuda piękny brzuszek 😍
Andzia trzymam kciuki za wizyte ✊
Samosiowa i dobrze, ze zmienili, bo inaczej ich zachowanie to wskazywaloby na zero zrozumienia i odpowiedniego zachowania...
Ja tez zzylam sie z Wami ❤ nikt tak nas nie zrozumie.. ostatnio musialam troche odpocząć i bardziej bylam na watkach o poronieniach ale codziennie (jak nie kilka razy dziennie ) Was czytalam, bo czulam pitrzebe wiedziec co u Was 😍
Wczoraj zapomnialam napisac, ze mam wyniki na awidnpsc igg i wyszlo 80%. Czyli to napewno starsze zakazenie i nie bylo w ciazy swieze. Caly czas myslalam, ze to to ja zatrzymalo. A jednak nie. I zdaniem lekarza mam zielone swiatlo napewno 😊 -
nick nieaktualny