Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa np też miałam zły stosunek lh do fsh
Ale u mnie szło to w parze z IO
Jak zbilam homa to lh się obniżylo i owulki były szybkie cykle miałam np równe 28 lub 29 dni...
Ja przed ciąża piłam inofem plus też brałam witaminę D plus żelazo
I w sumie to tyle bez recepty...
Bo takto miałam euthyrox na lekko podwyższona tarczyce który biorę do tej pory
I miałam glucophage raz na noc który odstawilam w 10 tyg ciąży a teraz robiłam badanie krzywej i wyszło okej ale pilnuje jedzenia
Czasem wleci jakiś kebab czy napoje się coli bo jak Wczensiej dla mnie nie istniala to w ciąży bardzo mi smakuje,
Ale unikam słodyczy bo to dla mnie jakieś zło
Wagowo nie widać ale np bardzo źle się czuję po słodkim, -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFsh mam zawsze w granicy 5.. ale co do IO to tez byl czas, ze bralam metformine, bo wynikow nie mialam zupelnie dobrych.
U mnie glownym objawem pcos to byl brak owu i obraz jajnikow. Jak to moj lekarz zawsze okresla: wygladaja bardzo zle...
Ale masz racje Abi niezawsze jeden czynnik idzie w parze. I czasem wystarczy spelnic inne niz jakas kobueta a i tak oznacza to pcos.. -
nick nieaktualny
-
Ja tez miałam trochę zawyżone LH do FSH ale zarówno Krzywa cukrowa , glukoza i insulina wyszły mi super, także nie wiadomo co jest/było przyczyną bo zaraz po tych badaniach zaszłam w ciąże. Nie mam tez PCOS. Miałam trochę zawyżona prolaktynę ale nie zdążyłam wziąć na to leków.
Witamina D i dawki które piszą na ulotkach to moim zdaniem (i niektórych lekarzy) ściema... ja brałam codziennie 10 tys jednostek i dopiero po takiej dawce (4 miesiące suplementacji) wit D skoczyła mi do 76.
Jeśli chodzi o krem z progesteronem to moja mama mi go poleciła (bo stosuje sie go tez u kobiet dojrzałych) i stosowałam go około 3 miesiące , odstawiłam w 12 tygodniu ciąży. Można go zamówić u Doktora pisząc do niego maila:
https://nocun.info/
Możecie poprosić tez żeby Wam dołączył książkę „Lepsze zdrowie dla każdej kobiety”. Naprawdę POLECAM.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 16:15
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualny
-
Ja też przed ciąża byłam w dobrej formie fizycznej.
Ćwiczyłam już od kilku lat dość regularnie.
Brałam tabletki od Rainbow light - preconception multivitamin - bo akurat byłam w Stanach. Brałam je cały pierwszy trymestr też.
No i zaczęliśmy używać pre-seed lubricant, czy pomogło? Kto wie, na pewno nie zaszkodziło. Ja uważam, że to wszystko pomogło2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie okres w weekend, cycki juz zaczynam czuć-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZgadzam się Kasztanku w 100 % 😁
Choć u mnie to teraz to wszystko przez ten stres slubno- remontowy plus opozniajaca sie @ 🤭 jestem typem lubiacym działać a nie przekladac na pozniej. A Pawel to na wszystko uwaza, ze ma czas 😄
No i zeby bylo zabawnie to cykl chyba zupelnie mi sie popieprzyl po tym poronieniu... dzis termin teoretycznej @. A tu przedwczoraj silny ból jajnika lewego. Klucie na calego.. mysle owulacja? Wtedy to byla zmylka? Wczoraj sluz plodny jak talala... a dziś temp co mi spadala na @ myslalam to dzis skoczyla z 36.7 na 37.1..... więc jedna wielka zagadka 🙈🙉 -
nick nieaktualny
-
Joanna a może zrób test?
A jakiej sukni szukasz?-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ?