Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Samosiowa jest plan działania, teraz trzeba podążać do celu 🍀❤️ cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty i czujesz się bezpiecznie pod opieką tego lekarza.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻanetka, ale masz brzuch tak wysoko!
Ja to mam zupełnie inny kształt, taki niski
A sukienka piękna ❤️ lubię takie kolory!
Samosiowa, gratuluję kroku na przód!
My już w domu, jejku tak bardzo mi tego trzeba było! Tak się wyrwać.
Starania to okropny okres, ale ciąża mnie też męczy i psychicznie i fizycznie. Wszystko się zmienia i ja potrzebowałam tych dwóch dni na poukładnie i odsapnięcie.
Zakopane nie jest takim najbliższym mi miejscem gdzie by mnie ciągnęło, kocham Bieszczady, ale na ten czas to jedyne miejsce gdzie sensem było jechać.
Po tym weekendzie z pewnością będę czuła się uszczęśliwiona, aaaa i kupiłam sobie serki i żurawinkę.Esti, Kaga, Jane208, MilusińskaMilena, joana_aska89, megson91 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny.
Poród był jaki był haha nie było lekko, ale zapomniałam serio w sekundę po otrzymaniu maluszka do kangurowania.
Mój mąż też powiedział, że spytałam, czy mały już cały z nami i od razu siły mi wróciły, twarz pojaśniała, oczy zrobiły się wesołe hehe. Matka natura wie co robi, że tak łatwo pozwala zapomnieć.
A technicznie poród 11,5 h od odejścia wód. Takich regularnych skurczy I fazy około 7,5 - 8 godzin (rozpoczęły siętakie serio poważne po lewatywie).
Między rozwarciem 6 a 10 to była największa masakra. Słabo to szło. Skurcze były bolesne i bardzo częste, ale za krótkie aby mały schodził w dól. Byłam w każdej pozycji: na piłce, w leżeniu, w kucki, na kolanach, w wannie, na kibelku, no wszystko!
Ppod koniec I fazy, tak może ostatnie 2 h to byłam tak wykończona, że mimo, że skurcze były co 2-3 minuty - zupełnie zasypiałam między skurczami!
Jak osiągnęłam w końcu pełne rozwarcie to II faza spoko - 3 serie skurczy partych, gdzie w pełnym skupieniu i ani pisku nie wydałam z siebie i mały przyszedł na świat.
Fajny taki, w sam raz: 3650 g i 59 cm
Samosiowa, gratuluję postępu!
Jane208, MilusińskaMilena, joana_aska89, emdar lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
RudaMaruda25, Kasztanek, MissKathy92, Why_not_now87, Żanetka93, Stookrotka, Kaga, MilusińskaMilena, nada, joana_aska89, emdar, megson91 lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualny
-
Esti cudne chłopaki ☺☺
Samosiowa jest plan działania, a to najważniejsze 😊
Ruda, Żanetka obie jesteście piękne 😊😊😊
Nada ta beta jest wspaniała 😍
Ja na black nie przepadałam bo nic nie kupiłam 😁Esti lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyEsti tyle szczęścia na jednym zdjeciu ❤️ Ciesz się chwila bo naprawdę dzieciaczki szybko rosną 🙈 mój już ma 5kg 🐻
Żanetka, Ruda obie piękne ❤️ A brzuszki inne jo w jednym mieszka chłopczyk a w drugim
Dziewczynka (ah te przesądy) 😂
Samosiowa brawo! Jest krok w przód. 😃
Kaś ja tez nie przepadłam 😉 więc łącze się w „bólu”.
My ze śmieszkiem życzymy ciociom udanego wieczorku 😘
Esti, Żanetka93, Kasztanek, Kaga, nada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda podobno na chłopca się robi bardziej piłka więc może dlatego, szczerze nawet nie zwracalam nigdy uwagi na kształt ważne że rośnie 😂
Esti masz cudnych mężczyzn 💕
Why uroczy uśmiech będą kiedyś dziewczynom miekly kolana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:36
Esti, Why_not_now87, Kaga lubią tę wiadomość
-
Hejka,
Dzisiaj otworzyłam mój kalendarz adwentowy tyyllee radości chyba co roku będę inwestować taka zabawa
Piękne brzuszki i piękne dzieciaczki
Samosiowa wow! Super, ze tyle czasu wam poświecił. On będzie was prowadził do invitro? Zleci szybko i niedługo będziesz tulić bobasa. Tego Ci życzę
Kurde mąż mnie zaraził i dostałam kataru w pakiecie z bólem gardła...
Żaneta jak imprezka? Nasza bardzo spoko tylko mąż mi się spił 🤦♀️
Oglądaliście voice od Poland? Fajnie, że ta Alicja wygrała, ta jej piosenka tez przyjemna -
Esti cudowni mężczyźni. Jejku jaka drobinka przy tatusiu ❤️
Why cudny uśmiech aż się serce śmieje ❤️
Żanetka, Ruda, ślicznie wyglądacie, piękne brzuszki ❤️
Nada też mnie kusił kalendarz ale kupiłam tylko to co potrzebne. Z czego masz ten kalendarz?
Ja dziewczyny obudziłam się dziś z bólem w podbrzuszu, takim dziwnym. Mam wrażenie jakbym miała twardy brzuch, boli jak chodzę.. W dodatku już sama nie wiem czy owu była.. Wydawało mi się że była w piątek.. W czwartek tempka 36,15, w piątek 36,35, wczoraj typowo poowulacyjna 36,56, a dziś spadek 36,25 i ten dziwny ból.. Poza tym już śluz jest nieplodny, lepki.. Ehh dobrze że jutro monit to może się czegoś dowiem..Why_not_now87, Esti lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Nada piękny ❤️ jest w nim wszystko, zarówno pielęgnacja jak i kolorówka 🙂
Ehh może jutro się czegoś dowiem skąd ten ból.. Swoją drogą to ciekawe ile miał pęcherzyk zanim pękł, skoro w poniedziałek miał 19,7mm a pękł najprawdopodobniej w piątek... Może był bardzo duży, stąd też ten ból?Starania od 06.2018
-
Hej, Dziewczyny! Wpadam tu po długiej nieobecności, żeby pogratulować wszystkim nowym mamusiom i brzuchatkom!
Nada!!! Tak się cieszę, że Ci się udało! Zobaczyłam w Twoim podpisie wyniki bety i aż krzyknęłam do męża z tą nowiną! Bardzo Ci kibicowałam, więc naprawdę pękam z radości! Gratulacje ❤nada, Kaga lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj jestem sama w domu i powiem szczerze, że trochę odpoczywam.
Dziewczyny, mam zrobione hybrydy, ale trochę nadpękł mi paznokiec w połowie wysokości. Czy jeśli pójdę to Pani kosmeryczka jest w stanie mi go podratować, żeby nie tracić na długości? -
nick nieaktualnyDziewczyny ja się dopiero dobudzam po imprezie hehe
Było super...
Wybawilismy się i super czas w fajnym towarzystwie...
Wróciliśmy to już było po 3...
Obudzilismy się dzisiaj koło 12 wstalismy coś tam zjedliśmy i cały dzień leżymy haha
Milenka może rzeczywiście pęcherzyk był duży i stąd ten ból...
Ruda może są się uratować 😂