X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda powinna Ci sklecić. Może warto spróbować położyć trochę żelu na to miejsce. Ostatnio tak ratowalam dwa paznokcie siostrzenicy. Jest też metoda na chusteczke higieniczną, wtapia się ją w żel lub bazę budującą, oczywiście najpierw trzeba ją rozwarstwić.. Też polecam ten sposób, nie raz uratował mi paznokieć.

Żanetko myślę że to może być przyczyna, cóż, może jutro się czegoś dowiem.. W ogóle jutro planuje powiedzieć ginowi że rezygnuję z clo. Chyba że dołączy mi jeszcze ovitrelle na pęknięcie, to chyba spróbuję jeszcze ten ostatni cykl. Choć strasznie mnie wkurza że nawet na 2x clo owulacje mam w tym samym czasie co naturalnie. Nie wiem co robić..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maria :D witamy z powrotem :) tez się zastanawiałam co tam u Ciebie. Jakie macie plany? Pisałaś kiedyś coś o iui, podchodzicie?

Milena ja na Twoim miejscu poszłabym do kliniki, to naprawdę nic złego, ja się wręcz zdziwiłam ze tyle młodych ludzi. Oni coś podpowiedzą, na pewno nie zaproponują od razu invitro. Ale to musicie zadecydować z mężem.

Na pewno Ci uratuje, ale brr współczuje. Najgorszy taki pęknięty paznokieć.

PplPp1.png

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada już jestem zapisana do kliniki na 8 stycznia, ale wcześniej zostaje mi jeszcze jeden cykl i nie wiem co z im zrobić, czy kontynuować clo z ovitrelle czy odpuścić leki i odpocząć.. Nie chciałabym żałować że czegoś nie spróbowałam..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Dzięki Maria :D witamy z powrotem :) tez się zastanawiałam co tam u Ciebie. Jakie macie plany? Pisałaś kiedyś coś o iui, podchodzicie?

Milena ja na Twoim miejscu poszłabym do kliniki, to naprawdę nic złego, ja się wręcz zdziwiłam ze tyle młodych ludzi. Oni coś podpowiedzą, na pewno nie zaproponują od razu invitro. Ale to musicie zadecydować z mężem.

Na pewno Ci uratuje, ale brr współczuje. Najgorszy taki pęknięty paznokieć.

Dziękuję, że pytasz. U nas wyszła spora fragmentacja DNA w nasieniu męża, która właściwie uniemożliwia naturalne zapłodnienie :/ Mąż przez 3 miesiące musi brać suple i jeśli będzie poprawa, to spróbujemy z IUI, a jak nie - to zostaje nam in vitro. Szkoda tylko, że w Krakowie nie ma i nie będzie refundacji :(

Nasza sytuacja potwierdza, że należy przebadać partnera, więc gorąco do tego namawiam!

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam Milena, myślałam że jeszcze jesteście w trakcie wybierania. No to fajnie. Może warto miesiąc sobie przerwę zrobić? Ja brałam clo z 4 cykle i zawsze słabo się czułam plus dostawałam strasznego trądziku. Mimo ze max 1 tabletkę łykałam dziennie.

Maria to dobrze ze macie plan działania. Dziwne, że w Krakowie nie ma refundacji, przecież to duże miasto. Ja się nie znam za bardzo. Co to znaczy że fragmentacja dna jest spora? Na co to wpływa?

PplPp1.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti, gratulacje ogromne!!! Cudne chłopaki ❤️ Już się nie mogę doczekać jak będę swoim robić takie zdjęcia:) jeszcze tylko (tylko czy aż?) dobre 10 tygodni.
    Nada, jak się czujesz, wszystko ok?
    Nie dam rady nadrobić wszystkich wpisów, przepraszam! Weekend miałam totalnie szalony, wczoraj i dziś szkoła rodzenia, a dodatkowo w sb miałam baby shower koleżanki, w połączeniu z moją anemią dosłownie padam ze zmęczenia... Dobrej nocy wszystkim😴

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałek, niestety. Weekend tak szybko minął. Dziewczyny od jakiś 3tygodni mam męża na weekend w domu i aż mi dziwnie. Wczoraj była taka cudowna niedziela we dwoje😍 błogie lenistwo 😁

Ruda podziwiam Twoje paznokcie, że hybryda się trzyma bo na moich to nie chce.

U mnie owu przegapiona, byl seks dzien przed i dzień po... ja sie zastanawiam czy nie zrobić badania na wrogość śluzu...

Miłego dnia😘

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybrydy robię średnio +/- co trzy tygodnie, trzymają się zawsze ładnie, tylko teraz strzelił mi paznokieć. W ogóle to jest w takim miejscu, że jakbym go zerwała to złamany w tym miejscu strasznie by bolał! Dlatego chcę to uratować. Wizytę mam jutro, więc dzisiaj wszystko co robię to tak mocno delikatnie.

Obudziłam się, wstałam, wyskoczyła mi tak okropna opryszczka na ustach 😢 ale to zawsze kiedy jestem osłabiona, mam temperaturę czy bierze mnie choroba takie wykwity.

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja również się z Wami witam przy poniedziałku.

Wiecie jaka jestem wściekła? Byłam umówiona dziś w Kielcach na monit. Wstałam specjalnie o 4, wytłukłam się w busie, zmarzłam i wiecie co? Mój gin poszedł sobie do domu, nie miałam usg. Przyjechałam całkowicie na darmo

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🥰

Emdar na kiedy masz termin? Chyba będziemy o tym samym czasie...
    I żółwik również wyszła mi anemia 🤯

Maria heeejj 🥰
    Super że cały czas u was do przodu...
    Popieram że warto badać mężczyznę dokładniej nawet gdy badanie nasienia wcale nie jest najgorsze

Kas też uwielbiam takie weekendy 😊

Milenka masakra, jak to poszedł sobie do domu?
    Przecież byłaś umówiona tak?
    Beznadziejne zachowanie jeszcze co masz tyle drogi...
    Szok ja byłabym mocno wscieknieta i znając moja urazona dumę już bym do niego nie poszła 😂😂

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego utwierdziłam się tylko w przekonaniu że w kolejnym cyklu robię przerwę, a potem to już klinika. Być może, jeśli zajde w ciążę jeszcze się u niego pojawię ale szczerze wątpię..
    Jestem taka wściekła bo pół dnia zmarnowałam..
    Mam jeszcze wizytę 10grudnia u pani dr która przyjmuje na nfz więc jeśli owulka była to pewnie potwierdzi, ja od dziś na własną rękę zaczynam dupka. Dziś tempka 36,61 więc na 99% jestem po owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 09:15

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 10 tygodni to chyba i ja pójdę pod nóż z moimi bliznami po mięśniakach, wysokim ciśnieniem i skracającą się szyjką, oby tylko nie szybciej.

Jak mierzyłam dzisiaj ciśnienie, miałam 150/100, całe szczęście po tabletce spadło i mam wizytę u lekarza jutro.
    Od kilku dni biorę leki, a miałam tylko doraźnie i ta krew z nosa...

Milenka, no jaki pech, a wytłumaczyli Ci dlaczego sobie poszedł? Może jakaś sytuacja losowa? Jeśli tak po prostu, to lekceważenie po całości.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 13:41

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Salome Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    A przepraszam Milena, myślałam że jeszcze jesteście w trakcie wybierania. No to fajnie. Może warto miesiąc sobie przerwę zrobić? Ja brałam clo z 4 cykle i zawsze słabo się czułam plus dostawałam strasznego trądziku. Mimo ze max 1 tabletkę łykałam dziennie.

Maria to dobrze ze macie plan działania. Dziwne, że w Krakowie nie ma refundacji, przecież to duże miasto. Ja się nie znam za bardzo. Co to znaczy że fragmentacja dna jest spora? Na co to wpływa?

Duże miasto, w którym niestety rządzi PiS - był projekt ustawy, ale została odrzucona :(

Fragmentacja DNA to stopień uszkodzenia plemników. Prawidłowy wynik to max 15%, między 16 a 29% oznacza obniżoną zdolność do zapłodnienia, a od 30% duże nieprawidłowości. U męża jest 32%, czyli źle :/

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryś, liczę, że u Ciebie skończy się tak jak u naszej Małgoni, z zaskoczenia ciąża. Jej eMek też miał fragmentację coś ok 30 o ile dobrze pamiętam i dali radę 👌 trzymam kciuki za Was!

Salome lubi tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nada Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Esti, gratulacje ogromne!!! Cudne chłopaki ❤️ Już się nie mogę doczekać jak będę swoim robić takie zdjęcia:) jeszcze tylko (tylko czy aż?) dobre 10 tygodni.
    Nada, jak się czujesz, wszystko ok?
    Nie dam rady nadrobić wszystkich wpisów, przepraszam! Weekend miałam totalnie szalony, wczoraj i dziś szkoła rodzenia, a dodatkowo w sb miałam baby shower koleżanki, w połączeniu z moją anemią dosłownie padam ze zmęczenia... Dobrej nocy wszystkim😴

ojej dzięki, ze pytasz <3 czuje sie spoko. W ogóle nie czuje się jak w ciąży, myślałam, że to trochę inaczej wygląda. Nie wymiotuje, nie mdli mnie, jedyne co to mam ogromny apetyt. Czasem mnie cycek zaboli, ale nie cały czas no i brzuch ciągnie. Teraz się przeziębiłam :( mąż mnie zaraził. Zastanawiam się, czy sobie nie łyknąć paracetamolu. Podobno można. Umówiłam się na jutro do lekarza, jak nie przejdzie to pójdę. Na szczęście mogę sobie z domu pracować. Więc najadłam się czosnku i popoijam herbate malinową.
    Jak tam szkoła rodzenia?

Maria, no tak, szkoda. Powiem szczerze, że ja nie glosowałam na Trzaskowksiego, ale chociaż tyle z niego mam :P. Teraz dofinansowanie ma (podobno) wzrosnąć. Ale do 6 grudnia klinika tylko umowy podpisuje, bo ciągle cisza co dalej. Dla mnie cala ta nagonka na invitro jest słaba. To naprawdę nie jest nic takiego. Samo IUI jest darmowe w całej Polsce, ja robiłam jedno w warunkach szpitalnych i to jest porażka. Lepiej już zapłacić.

Milena co za chora sytuacja. Jak tak sobie mógł pójść do domu :| no chyba, że to była jakaś nagła sytuacja, ale mógł zadzwonić.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj była dostawa!
    Jejku, jakie to śliczne 😍😍

Już bym chciała tam dzidziusia wkładać, haha!

]fe320480f7c8.jpg

Żanetka93, MissKathy92, Kaga, MilusińskaMilena, Why_not_now87, joana_aska89, Kaś28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/a4a3a5ce6f304.jpg.html

U mnie zrobiło się klimatycznie 🥰

Kaga, joana_aska89, Kaś28, megson91 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti gratuluję! 🥰 Rozumiem to uczucie, gdy po ciężkim porodzie dostajesz dziecko.

Matko dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego jak piszecie, że macie leniwe weekendy i że spędzacie je tylko z mężami. U mnie odkąd urodziła się mała nie mieliśmy weekendu tylko dla siebie. 😭 Non stop mamy gości, niektórzy to się wręcz wpraszają. Mam dość. Cały tydzień marzę o weekendzie i żeby mąż mnie trochę odciążył a później on nadchodzi i musimy spiąć swój weekendowy "grafik" pod gości. Z jednej strony lubię, że przychodzą, ale z drugiej to sprzątanie, latanie z laktatorem między nimi...

Milenka kurcz brak słów... Dobrze że już jesteście zapisani do kliniki. ✊

Maria super, że wpadłaś się odezwac. Szkoda że jeszcze się nie udało 😔 ale widzę że prężenie działacie. Trzymam kciuki! ☺️

Ruda to moje wypełnienie kokona z jukki 😁

417d81669259.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 12:38

Salome, joana_aska89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga jakie ona ma usta 🤯🤯🤯

Sztos ❣️

Kaga lubi tę wiadomość

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ