X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson, gratuuuluję raz jeszcze! ❤️ ❤️ ❤️
    Nudnej i spokojnej ciąży!

megson91 lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, tak na prawdę to żeby mi ktoś Przepisał tylko tabsy na zbicie tego pieroństwa bo nie będę spokojna do tego momentu, nie wyobrażam sobie czekać na to niewiadomo jak długo.. Uspokaja mnie jedynie to że za miesiąc mam wizytę w klinice więc jeśli nie uda mi się nic załatwić do tego momentu to w najgorszym przypadku tam podejmą (mam nadzieję dobrą) decyzję.
    Może uda mi się odebrać jutro wynik atpo to bym miała już jakiś podgląd na piątek..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, u nas jest lepiej z terminami. A moze Milena idz do gin-end? czesto lekarze maja razem te dwie specjalizacje.

PplPp1.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 13:58

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje 🍀🍀🍀
    Powiedzcie mi czy nie przesadzam teraz?
    Chciałabym powtórzyć betę jeszcze w ten piątek 13.12, żeby wykluczyć ciąże biochemiczną i powtórzyć kolejny raz 19.12. żeby sprawdzić czy w ogóle jest po co iść na wizytę USG, którą mam umówioną na 20.12.
    Poniżej bety 1000 nie będzie na usg nic widać, prawda?

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasztanku, sprawdzałam i rzeczywiście w najbliższej okolicy czeka się pół roku, w Kielcach rok a nawet ponad dwa lata.. Jest kilka miejsc gdzie czeka się krótko ale opinie strasznie kiepskie..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 13:58

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Dzięki Kasztanku, sprawdzałam i rzeczywiście w najbliższej okolicy czeka się pół roku, w Kielcach rok a nawet ponad dwa lata.. Jest kilka miejsc gdzie czeka się krótko ale opinie strasznie kiepskie..
    Ja dostalam termin za 2 lata :D zapiasalam sie prywatnie ale moje wyniki sa fajne wiec musze odwopac wizyte

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam Was tak na szybko, dziś cierpię na brak czasu :P

Why pytałaś czy moja przesypia noce, z tym u nas różnie :) jeśli dużo śpi w dzień to w nocy szaleje, czasem po karmieniu trzeba się z nią bawić 1.5-2h ;) A jeśli pilnuje żeby w dzień za dużo nie spala to wieczorem pada koło 21 i śpi do 5 z jednym nocnym karmieniem max pół h :) np dziś w nocy zasnęła po 22 dopiero i wstała o 3, nakarmilam i padła, spała do 7 więc nie jest źle :) dodam że ja karmię bardziej mm

Ruda trzymam kciuki żebyś wyszła tego 18 grudnia :) my też od 16 grudnia będziemy w szpitalu i jak dobrze pójdzie to wyjdziemy 18 grudnia :)

Megson piękny przyrost :)

A my dzisiaj bylysmy pierwszy raz same na spacerku :D do tej pory nie wychodzilysmy bo nie mogłam ogarnąć wózka w sensie on jest ciężki i nie wiedziałam czy dam radę go sama znieść :/ ale najpierw znioslam stelaż, potem gondole a na końcu Amelkę :D po 20 min spaceru zasnęła i się obudziła jak już wchodzilysmy spowrotem do klatki :) jutro chyba też wyjdziemy jeśli będzie ładna pogoda :) dziś mimo mrozu było ok bo słoneczko

megson91, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson ja robiłam 3 bety, więcej nie ma sensu robić bo w pewnym momencie wynik już tak nie przyrasta
    Niby książkowo widać pęcherzyk jak beta przekroczy 1000 ale u mnie np beta była niższa a pęcherzyk ciążowy Lekarz potwierdził także myślę że to też kwestia dobrego nowoczesnego sprzętu...

Co za terminy szok
    Toż to za ten czas można się rozchorowac na imenty 🤯
    Milenka może w tej klinice jak rozrzesza diagnostykę to za to też się wezmą
    Ale myślę że taka dawke mała typu 25 mógłby ktoś przepisać
    Może najwyżej powiedz wprost że chciałabyś receptę na lek bo nie masz jak się dostać do endokrynologa a powiedz ze źle się czujesz przy tym wyniku i już haha

• emdar Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    ale zaczynajac rodzic po prostu tam jedziesz? Czy rezerwujesz termin? Mi zalezy na jednym z najbardziej obleganych szpitali w Warszawie wie nei wiem jak to ugryzc. Z drugiej strony jeszcze kupa czasu.
    Nada, myślisz o Sw.Zofii?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to nie mam czasu nadgonić wszystkich postów, piszecie jak szalone 😉 Kończę pracę, w sensie przekazuję swoje obowiązki, samopoczucie mocno średnie (mały tak mi się kręci w brzuchu, że szok 🙄) bo fizycznie czuje się beznadziejnie 😤 Kurde, a jeszcze 8-10 tygodni(mam tylko nadzieję że nie przenoszę...). No ale nic, trzeba wytrzymać.
    Ruda, strasznie współczuję szpitala i stresu z tym związanego. Jestem z Wami myślami😘 Ile teraz waży Twoja Helenka? podgoniła coś jak jesteś na dużej dawce leków i na sterydach?
    Zanetka, jak Twoja anemia? Trzymasz ją w ryzach? Moja chyba zastopowała po mega turbo diecie "pro-żelazowej", chociaż czuję że moje słabe samopoczucie ma z nią wiele wspólnego 😒
    Milenka, gratuluję wytrwałości w ogarnianiu lekarzy na NFZ, serio mówię, ja odpadlam swego czasu po pierwszej wizycie u rejonowego ginekologa (koszmar).
    Megson91, tak, beta niżej niż 1000 nic na usg nie pokaże. Musisz niestety uzbroić się w cierpliwość(wiem, że to najgorsze co może usłyszeć kobieta kilka dni po pozytywnym teście, ale to niestety prawda). A jak kolejna beta da Ci spokój, to pewnie że zrób 😀
    MissKathy, super że Amelka lepiej, i że sobie spacerujecie :) niech mała rośnie szybko i bezproblemowo!
    Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 19:26

megson91, MissKathy92 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson ja bym już czekała do wizyty. W ciąży nie jestem ale czadami lepiej poczekać.

Ale dziś zimno.

Ruda kciuki ✊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar odpukać jest lepiej
    Jeszcze całkiem jej nie przegoni łam ale wyniki się polepszyly i samopoczucie też
    Jedyne co to straszna senność mnie teraz ogarnia i nie wiem czy to podpisać pod anemie czy te końcowe hormony już tak szaleją
    Ogólnie czasem już taka siara mi się leje z piersi a w niedziele taki niby czop się pojawił ale dziewczyny jak i lekarz mnie uspokoili że to parę tyg przed już może zaczynać się pojawiać
    Poza tym mój syn na tą chwilę to 1700 gram i 44 cm szczęścia ❤️

• emdar Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Emdar odpukać jest lepiej
    Jeszcze całkiem jej nie przegoni łam ale wyniki się polepszyly i samopoczucie też
    Jedyne co to straszna senność mnie teraz ogarnia i nie wiem czy to podpisać pod anemie czy te końcowe hormony już tak szaleją
    Ogólnie czasem już taka siara mi się leje z piersi a w niedziele taki niby czop się pojawił ale dziewczyny jak i lekarz mnie uspokoili że to parę tyg przed już może zaczynać się pojawiać
    Poza tym mój syn na tą chwilę to 1700 gram i 44 cm szczęścia ❤️
    Senność to podobno hormony... Mi też wróciła chęć na spanie (jak w początkach ciąży normalnie). Siara mi też już czasem wypływa, no ale takie uroki III trymestru 😘 Moj mały w pn miał 1500 gram, i rośnie jak najęty bo w zeszły czwartek miał niecałe1 400 gram🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 19:26

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nada Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Nada, myślisz o Sw.Zofii?

Tak. Albo Inflancka. Bo na Inflancką mam super blisko. Chociaż nie wiem czy nie za wcześnie na takie rozmyślania.

Idę jutro jednak do gin i może coś zobaczę 🥳 kończą mi się wszystkie leki które biorę. Wiec zadzwoniłam czy mogę przełożyć. Będę się odzywać :)

Megson mi kazali co tydzień robić bety. I dopiero jutro na usg. Moim zdaniem jak sobie kilka bet zrobisz to nic się nie stanie. Chociaż będziesz spokojniejsza :)

megson91, emdar, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w ostatni miesiąc najwięcej przybiera 😂 czasem już i plecy zabola i strasznie bolą mnie nogi zwłaszcza tak jakby w stopach 🤯🤯
    No ale buta zasuwam wiesc jest dobrze 😊

• emdar Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, ja się zdecydowałam na Inflancką(też mam "rzut beretem"). Zrobiliśmy tam szkołę rodzenia (bardzo polecam gdybyś się zastanawiała), personel wydaje się mega miły i przyjazny. Jestem umówiona (na 90%do potwierdzenia do końca roku) z jedną położną na indywidualne jej wynajęcie (jak ona nie będzie mogła to ma mi kogoś polecić). Inflancka ma super opinie, znam osobiście kilka dziewczyn o które tam rodziły i potwierdzają że jest naprawdę ok. Co najważniejsze (moim zdaniem) Inflancka nie odsyła rodzących do innych szpitali(info uzyskane zarówno z IP jak i ze szkoły rodzenia), tak sobie położne regulują pracę że masz zagwarantowane że rodzisz w sali 1-osobowej (tych jest 7lub 8,i nie wiem jak to działa w praktyce, ale podobno działa), sale przedporodowe i poporodowe są 2-osobowe. Nie musisz mieć tam ani swojego lekarza prowadzącego, ani wykupionej położnej (ja chcę, bo mąż mi "dezerteruje" z porodu-cienias😉- a nie chcę być sama).
    Też się przez chwilę zastanawiałam nad Zofią,ale popytałam trochę i tam-o ile nie masz powikłanej i trudnej ciąży-mogą Cię odesłać do innego szpitala. Wynika to z tego że ten szpital ma III stopień referencyjnosci i pierwszeństwo tam mają trudne ciąże(cukrzyca, nadciśnienie, skracająca się szyjka itd itp) i jak zgłaszasz się z ciążą fizjologiczną to automatycznie lądujesz na końcu kolejki. Osobiście znam dwie dziewczyny które spędziły tam z rozpoczętą akcją porodową od 8do 10(!!!)godzin na IP i urodziły ostatecznie niemalże na korytarzu, bo nie było miejsca. Znam też przypadek, że dziewczynę w 39tc z zaawansowaną cukrzycą (miała lekarza prowadzącego z tego szpitala) odesłali bo nie było miejsca. Żelazna stała się chyba ofiarą własnego sukcesu, i tam jest mega obłożenie, a niestety szpital nie jest z gumy🙄. Podobno jeszcze rok czy dwa lata temu było inaczej, ale w tym"sezonie porodowym"jest tam istny armagedon Organizacyjny (nie mówię o personelu i opiece, bo ta podobno dalej super, no ale najpierw musisz się tam dostać).
    Jak urodzę na Inflanckiej, dam Ci znać jak poszło 😘

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawia ktras z was czasem paczki z ezebry?
    Kurde zamówiłam paczkę w piątek i do dziś nie ma 🤯
    Dziwne zawsze była za jakieś 3 dni...

Wogole ktora teraz owuluje? Może wydarzy się jeszcze jakaś magia na te święta na tym wątku?✊✊😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas miałam pytać jak twoje uczulenia i alergie?
    🤯

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ