Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Aaa to wszystkiego Naj :):)
    Dziękuję :)

    Kaga to może lepiej z Mężem spędzić czas w sypialni ;)

    U nas weekendowa posucha, jak nigdy, ale zmęczeni jacyś strasznie jesteśmy.. i nic się nie chce.. :(

  • Kaga Autorytet
    Postów: 1711 1332

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam 13 h w pracy i mam ochotę tylko umrzec a nie z nim się bawić. :D
    Tym bardziej, ze wczoraj mnie tak wkurzył... Po ovitrelle miały być dwa dni intensywnych starań (na wszelki wypadek, bo pęcherzyk był taki sobie). I co? Polazl na piłkę (podkreslam robi to RAZ W MIESIACU) i wrócił jak zdjęty z krzyza i lezal trzy godziny na łóżku. Czekalam. Nie doczekalam się. Wieczorem próbował się dobierać, ale musialam iść spac. Wku*wił mnie. Wolę poczekać kolejny miesiąc niz się prosić. Zawsze ta je*ana piłka musi być w okolicach moich plodnych dni. Sportowa antykoncepcja.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 22:59

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to skądś. Mojemu przez parę dobrych miesięcy wypadało coś w okresie owulacji... musiałam mu powiedzieć wprost kiedy owu żeby sobie nic nie planował..

    Kaga lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dobrze nie dobrze...
    Chociaz seks na zawolanie to tez nie jest dobra droga ;)

    Trzeba zyc normalnym torem ;P

    Kaga lubi tę wiadomość

  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5501 2817

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielny poranek :)
    Jakie macie plany?
    Ja zaraz wychodzę na spacerek, zajde do empiku bo podobno są książki w promocji to może coś sobie wybiore :)
    Później z mężem jedziemy do moich rodziców, potem jakieś zakupy spożywcze i wieczorem na mszę :) szybko zleci :)
    Życzę Wam udanego dnia :)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • blair. Autorytet
    Postów: 1656 1731

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Mnie niestety coraz bardziej rozkłada choroba, więc dzisiaj robię co mogę żeby jutro jakoś funkcjonować, tyle czekałam na wizytę u lekarza, że nie mogę teraz przełożyć.

    Miłego dnia :)

    zEVhp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy poszalec na stoku ;D

    Aaa w swoim zywiole :D

  • marlenaO Autorytet
    Postów: 322 291

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ja mam na imię Marlena i mam jeszcze 33 lata, staramy się z mężulkiem o małego szkraba już 1,5 roku. Ja przeszłam już trochę badań -hormonalne i drożność jajowodów a mąż zbadał nasienie. U mnie wyszła lekka niedoczynność tarczycy TSH-4, ale zbiłam ją już do 2,2 przyjmując Euthyrox50 oraz jeden niepojący wskaźnik AMH-0.83. Owulacje mam, montoring to potwierdził, miesiączuję regularnie co 28 dni- w związku z tym lekarze nie skupiają się na tym AMH za bardzo. W męża wynikach wyszły troszkę leniwe plemniczki więc zaczął przyjmować Acertin. Niestety mąż złamał teraz nogę i się obawiam że brak ruchu nie wpłynie dobrze. Walczymy i będziemy walczyć aż się uda- innej opcji nie przewiduję- czuję ze 2019 będzie nasz ;-)

    Dziewczyny życzę Wam i sobie, abyśmy w tym roku dostały od losu ogromne brzuchy, spuchnięte nogi i dodatkowe kilogramy a nawet te okropne boczki ale tylko i wyłącznie w zestawie z bobo w środku! ;-) Powodzenia

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    iv09l6d8avrm8gc1.png
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5501 2817

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze spacerku :)

    Blair to się musisz kurowac dziś :) zdrówka :)

    Zanetka stok super sprawa :) udanej zabawy :)

    Witaj Marlena :)
    Widać że już dużo zrobiłas w kierunku diagnostyki czemu się nie udaje- w sumie 1.5 roku to sporo czasu :) najważniejsze to mieć dobrego lekarza i mi ufać i dac się prowadzić :) dlatego cieszę się że masz wszystko pod kontrolą :) U nas też mąż ma leniuszki plemniczki- ten lek to na receptę prawda? Chodzicie do jakiejś kliniki na konsultacje ?

    blair. lubi tę wiadomość

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nas przywitaly mega korki ;D

    Moze dotrzemy jak bedzie jeszcze jasno:D

    Acertin moj maz tez pije. Nie jest na recepte ale dostepny tylko w aptekach internetowych ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pije Acertin i na szczęście (ufff ufff uffff) nie muszę Mu o tym przypominać tylko sam o tym pamięta. Zobaczymy czy coś pomoże, bo u nas słaba morfologia (2%) i 0% ruchu tego najszybszego.. więc słabe i leniwe.. ale będziemy działać żeby je wzmocnić chociażby miało to dłuuuugo trwać.
    A słyszałyście czy jakoś można pomóc jak jest słaby albo brak ruchu tego najszybszego- jakieś leżenie z nogami do góry po zbliżeniach czy coś?


    Kaga - pierwszy cykl z "seksem, gdy lekarz powie" jest najgorszy, bo człowiekowi włącza się taki jakiś "bunt", ja pamiętam, że Mąż mi się też jednego dnia z tych dni zbuntował i płakałam, miałam doła, ale już w kolejnym cyklu było normalnie.
    Spokojnie, będziesz miała pewnie kilka cykli stymulowanych i będzie czas żeby, któryś był tym! Trzymam mocno kciuki!

    Żanetka93 to miłego szusowania :) A Wam Dziewczyny miłego dnia!

    U mnie dziś Goście, więc po obiadku kończę robić bezę - moją pierwszą w życiu i mam nadzieje, że wyjdzie obłędna :D a potem to już tylko "Pani domu". Liczę,że wieczorem jak już Goście pojadą, to z Mężem coś podziałamy ;) Nawet wczoraj po oglądaniu głupiego filmu w tv się udało! :) Super! :) Jednak to bardzo dobrze wpływa na parę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 11:29

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz racze sie grzancem a pozniej szus...

    Oo bezy mniam;D

    Ja polecam beze kawowa ;D

    Teraz nie jadam czesto ale na takich urodzinkach pewnie bym sie skusila;P

    Kawowa pycha ;)

  • marlenaO Autorytet
    Postów: 322 291

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Witaj Marlena :)
    Widać że już dużo zrobiłas w kierunku diagnostyki czemu się nie udaje- w sumie 1.5 roku to sporo czasu :) najważniejsze to mieć dobrego lekarza i mi ufać i dac się prowadzić :) dlatego cieszę się że masz wszystko pod kontrolą :) U nas też mąż ma leniuszki plemniczki- ten lek to na receptę prawda? Chodzicie do jakiejś kliniki na konsultacje ?[/QUOTE]"

    Dziękuję za powitanie ;-)
    Ten lek nie jest na receptę, to jest suplement diety który można kupić- albo w aptece internetowej albo na zamówienie- w stacjonarnych nie znalazłam nigdzie, kosztuje ok 100 zł na 2 miesiące. Poleciła nam to Pani doktor od niepłodności, nie wiemy jeszcze czy działa, chcemy pobrać go ze 2-3 miesiące i mąż pójdzie na badanie nasienia.
    Nie wiemy o co chodzi z nami, bo z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwności, dlatego nasza Pani doktor wysyła nas do kliniki niepłodności bo już nie wie co z nami robić. No i chyba nie mamy wyjścia, chociaż bardzo nie chcę iść do takiej kliniki.

    iv09l6d8avrm8gc1.png
  • marlenaO Autorytet
    Postów: 322 291

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Acertin moj maz tez pije. Nie jest na recepte ale dostepny tylko w aptekach internetowych ;)[/QUOTE]"

    Żanetka, acertin wpłynął pozytywnie na stan plemniczków w przypadku Twojego męża czy nie mieliście okazji tego sprawdzić?

    iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1711 1332

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marlena :) powodzenia w dalszych staraniach :)

    Ag u nas nie tyle lekarz kazal i nie tyle maz sie zbuntowal, co po prostu mój mąż byl zmeczony i padnięty po grze. Ale ze wiedzialam, ze ten miesiac i tak jest stracony to nie naciakałam. :p Dzien wczesniej seks był.
    Powidzenia w robieniu bezy! :) :)

    A my dzis spedzamy popołudnie ze znajomymi na mieście. Bedzie relaks :)

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj w domku, ale nad pracą. Pomagam mężowi pogonić w projektach :)
    Pracuję nie w swoim zawodzie, miałam nadzieję, że szybko zaskoczy i pójdę na zwolnienie i macierzyński i będę mogła z nim pracować. Jednak umowa o pracę zapewnia spokój finansowy. Chciałabym pracować w swoim zawodzie, ale chociaż mężowi pomagam i trochę się spełniam :D
    A i u mnie dzisiaj 1dc, więc nowy cykl nowe szanse :D idę we wtorek na krew, dawno nie byłam przydałoby się sprawdzić co i jak ;)
    Miłego dnia :)

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    "Acertin moj maz tez pije. Nie jest na recepte ale dostepny tylko w aptekach internetowych ;)
    "

    Żanetka, acertin wpłynął pozytywnie na stan plemniczków w przypadku Twojego męża czy nie mieliście okazji tego sprawdzić?[/QUOTE]


    Sie okaze za 3 tyg
    Nam lekarz zalecil 2 szaetki dziennie
    Za niedlugo maz powatarza badanie i zobaczymy
    Do tego je jeszcze salfazin i kwasy omega

  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5501 2817

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to zaciekawiłyscie mnie tym acertinem :) mój na wiosnę zrobi badanie nasienia komputerowe więc wtedy zobaczymy i jak coś włączymy i to :)

    Marlena u nas też już gin rozłożył ręce i kazał się kierować do kliniki :/ ale może to i lepiej skoro on już nam nie pomoże

    Martita wiadomo nowy cykl, nowe szanse :) kciuki trzymam :)

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Tasia88 Ekspertka
    Postów: 125 96

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie przyjechalam od rodziców mam ok 4 godziny drogi. Jestem lekko padnięta.

    Zjadłabym beze! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 15:05

    10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1711 1332

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jezeli chodzi o sklad Acertinu to jest dobry pod względem skladnikow, ale np ilość l-karnityny jest bardzo mała, tylko 30 mg. Dla porównania ja kupuje mojemu mężowi z firmy Swanson 500 mg. Teraz zamierzam mu dokupic l-arginine. Moim zdaniem lepiej inwestowac w kilka różnych suplementow. Gdy moj maz powiedzial urologowi zwiazanemu z kliniką co bierze to mówił, ze bardzo dobry zestaw i zeby nie zmieniac.

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego