Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejka wszystkim! Ja oczywiście z pytaniem. Pojechałam dziś do apteki po zajęciach bo gdzieś czytałam o super wiesiołku, tranie na płodność (biorę komplet witaminy z kwasem foliowym) a mojemu kupiłam salfazin bo ponoć jest dobre na nasienie mimo że badań jeszcze nie robiliśmy ale zażywać już może. No i wróciłam i do czytałam że wiesiołka wcale nie bierze sie ciągle tak jak myślałam! Więc stąd pytanie co warto brać i kiedy. Ja i mąż. Miłej niedzieli!
-
Salfazin to super wybor, tez daje mojemu.
Oeparol do owulacji
Ogólnie takie suplementacje witaminowe dla panow muszą trwac minimum trzy miesiace. Ja właśnie daje mu salfazin i l-karnityne z firmy Swanson. Chce teraz dokupic l-arginine z tej samej firmy. Do tego przemycam mu orzechy i pestki dyni w diecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:14
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia tak, olej z wiewiórka tylko do owu a potem przerwa
A dziewczyny powiedzcie mi jakie witaminy są dobre dla facetów? l-arginina, l-karnityna, cynk, glutation to wiem ale coś jeszcze? mój bierze fertilman 4 tabletki dziennie i ciekawe czy to wystarczy? ma fajny skład i dużo witamin i nie wiem czy coś jeszcze mu dokupywac... bierze jeszcze oddzielnie kwasy omega miał też mace ale odstawil bo źle się po niej czuł
Mój też je orzechy brazylijskieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:49
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Fertilman w takiej dawce jak bierze Twoj mąż MissKathy ma sens. Bo wlasnie te dawki karnityny juz sa fajne. Warto czytac te sklady i ilosci tych substancji, bo czasami płaci się kupę kasy za sredniej jakości produkt.
Ostatnio wspomina sie tez o dawaniu facetom mioinozytolu (aczkolwiek mi on nie pomogl). Kwas foliowy też powinien byc suplementowany a nie tylko u kobiet. Cynk i wit. C jak najbardziej sa ważne - mąż akurat w postaci Salfazinu je przyjmuje, ale preparaty wymienione przez Abi tez mają dobry skład i jakość.syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaga no właśnie 4 tabsy dziennie też myślę że mają sens bo w jednej tabletce to tam mało tych witamin jest
Jeszcze sprawdzę jak z tym kwasem foliowym i witaminą c jest w tym fertilman
Dzięki dziewczynysyllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MissKathy, mój mąż przez jakiś czas przyjmował te gotowe suplementy, a później to mu osobno kupowałam witaminy, żeby tych niektórych składników miał większe dawki, bo nie wszystkie były w wystarczającej ilości. Nasienie się poprawiło, więc teraz już bierze salfazin tylko. A wcześniej:
L–karnityna - ruchliwość plemników, 2g na dobę
L-arginina - niezbędna do produkcji spermy, 4g dziennie.
Kwas foliowy - dojrzewanie plemników
Witamina B12 - ruchliwość plemników
Koenzym Q10 - chroni przed uszkodzeniami plemników
Witamina C - przeciwutleniacz
Cynk - chroni przed fragmentacją DNA komórki, żywotność plemników
Selen - ruchliwość plemników
Maca - libido, ruchliwość plemnikówsyllwia91, Żanetka93, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzytałam gdzieś o pragnal start. A stanie się coś jak połącze np pragnal z jakimś kompletem witamin typu multivitalis plus omega 3? Moze się wydać śmieszne ale czy można łączyć te same witaminy różnymi suplementami? Czy da się przewitaminowac? Hahaha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurde a ja tylko kwas foliowy łykam. Ale z drugiej strony staram się zachować zróżnicowaną dietę i może tak jak Żanetka napisała dużo rzeczy dostarczam z jedzeniem. Jak narazie wyniki mam dobre, tylko tarczyca średnio.
-
nick nieaktualny
-
Ja odstawiłam wszelkie zestawy witaminowe jakie stosowalam. Nie wierzę w nie. Pół roku pilam inofem i jak widac bez skutku. Przerwalam, ale ze jeszcze mialam pół paczki to chwilowo wrocilam do niego.
Biorę aktywną formę kwasu foliowego i jak mi sie nie zapomni to wit. D. W tym tyg robię poziom wit. B12 i na pewno ja pozniej włączę ze wzgledu na metforminę. Przy jej stosowaniu zaleca sie zwiększenie ilości kwasu foliowego i właśnie wit. B12.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:23
-
Powiedzcie mi proszę czy brązowo-różowe plamienia i ból podbrzusza(lżejszy niż zazwyczaj) w dniu spodziewanej miesiączki mogą oznaczać ciąże? Test wyszedł mi negatywny, ale nigdy tak wcześniej nie miałam i obawiam się co może to oznaczać.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Cześć dziewczynki, jednak to ciągnięcie w jajniku, które promieniowało do pachwiny, skończyło się miesiączką. Kolejny cykl starań przede mną. Nie było mnie długo, bo trochę się działo. Moja najlepsza przyjaciółka zaszła w ciążę. Nieplanowaną. Jest wielkie zaskoczenie. Nie stroni od alkoholu, ma sporą nadwagę, pali, źle się odżywia, miała stwierdzony zespół cushinga (nieleczony) i bach jest. Ja się bardzo cieszę, ona narazie w szoku