X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka, a imię macie wybrane dla malutkiej?

• Kaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni ja tu jestem czołową narzekaczka na swoją teściową. 🤣 Możesz się dołaczyc. Nie mam gdzie na nią narzekać to tu się wyżywam, nawet jeżeli nikogo to nie interesuje. 😅
    W sumie nie jest aż taka zła, ale momentami mnie wkurza jak to teściowa... Ale dziecka nienawidzę jej dawać.
    Połóg to była bardzo nieprzyjemna sprawa ☹️ a z tym porodem to bym nie powiedziała, że miałaś łatwiejszy niż ja. Obie miałyśmy pecha... Grunt że to za nami. 🙂

Iskierko to Twoja decyzja gdzie się udzielasz, ale radosną nowiną proszę się przyjść koniecznie podzielić. ♥️

Szacun Ruda za chodzenie na mecze 😅 bastion Cracovia czy Wisła? 😁
    My też mamy już choinkę. Mamy też młodego psa, który dziś te choinkę przewrócił. Co tam przecież mało mam jeszcze roboty, więc sobie jeszcze pozbieram choinkę z podłogi.

Iskierka87, Lajni85 lubią tę wiadomość

• katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Katarynka, a imię macie wybrane dla malutkiej?

Rozważamy dwa imiona, Jagoda lub Wiktoria :)

megson91 lubi tę wiadomość

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga też mamy szczeniaka i też już próbowała dobrać się do choinki 😂

megson91 lubi tę wiadomość

6cs 💚🤰

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Lajni ja tu jestem czołową narzekaczka na swoją teściową. 🤣 Możesz się dołaczyc. Nie mam gdzie na nią narzekać to tu się wyżywam, nawet jeżeli nikogo to nie interesuje. 😅
    W sumie nie jest aż taka zła, ale momentami mnie wkurza jak to teściowa... Ale dziecka nienawidzę jej dawać.
    Połóg to była bardzo nieprzyjemna sprawa ☹️ a z tym porodem to bym nie powiedziała, że miałaś łatwiejszy niż ja. Obie miałyśmy pecha... Grunt że to za nami. 🙂

Iskierko to Twoja decyzja gdzie się udzielasz, ale radosną nowiną proszę się przyjść koniecznie podzielić. ♥️

Szacun Ruda za chodzenie na mecze 😅 bastion Cracovia czy Wisła? 😁
    My też mamy już choinkę. Mamy też młodego psa, który dziś te choinkę przewrócił. Co tam przecież mało mam jeszcze roboty, więc sobie jeszcze pozbieram choinkę z podłogi.

Tylko Pasy, tylko Cracovia! ❤️
    Co więcej to ja wkręciłam starego na chodzenie na mecze, a nie on mnie 😂😂

W ogóle to pierwsze święta, co Tomek ma całe wolne, ale wziął sobie urlop, ma go sporo, a uargumentował to tym, że ma leżącą, ciężarną żonę. Zawsze w praktyce wyglądało to tak jak wam pisałam wcześniej, ale z uwzględnieniem jeszcze zmiany w pracy.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ruda to nieźle z tymi meczami. 😁
    Ja to sprawiłam raczej, że mój przestał chodzić na mecze. Zresztą jego ukochana drużyna już zapomniała co to ekstraklasa. 😅

Katarynka szczeniak i noworodek to mieszanka wybuchowa. Ja się czuję jakbym miała dwoje dzieci, bo pies zgrywa starszego zazdrosnego brata. I wypieprzył choinkę, żeby zwrócić na siebie uwagę. 😁

#żalpost

Matko dziewczyny tym razem to ja muszę się pożalić. Kocham to moje dziecko nad życie, ale to karmienie i laktacja mnie wykańczają. 😭 Mam taki zastój w piersi, że dziś nawet badał mnie lekarz. Próbowałam już wszystkiego, naprawdę wszystkiego. Okłady, lecytyna, masaze. Pozeram ibuprofen jak cukierki. Bardzo boje się, że zrobi mi się ropień. Przez 20 minut zadawałam sobie pod prysznicem mnóstwo bólu, bo próbowałam ten zastój wymasować i ściągnąć mleko. Doszło do tego, że sama ścigałam ten zastój ustami. Tak, swoimi ustami... nie wiem jak to zrobiłam, naprawdę nie wiem czemu wuefisci w szkole mnie nie doceniali. Niektóre kobiety wykorzystują męża do ściągnięcia mleka, dla mnie to już by było za wiele, żeby mąż pluł moim mlekiem. Teraz siedzę w salonie z kapustą na piersi i śmierdzę na kilometr. Mąż w sypialni usypia małą i woła gdzie jestem. Naprawdę nie rozumiem dlaczego on mówi, że nadal jestem dla niego atrakcyjna. 🙄 Ja czuję się jak jakaś mleczarnia. Najchętniej bym wzięła Bromergon i zakończyła to wszytko, ale tak kocham to moje maleństwo, że wytrzymam to wszytko. 😢 Wiem, że naprawdę jestem szczęściarą, że mam ten zastój, bo mam córkę...

Przepraszam. 💞
    Koniec złych emocji, idę spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 23:19

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, Lajni, witajcie 😘 miło że jesteście 😘
    Ucalowania dla Filipka od cioci, a Iskierce życzę żeby szybko się udało 🍀

Kaga, nie pisz że nikogo nie interesują Twoje żale. Po to tu jesteśmy, po to jest to forum żebyśmy miały gdzie wyrzucić z siebie wszystko co nas męczy. A nikt nie rozumie i nie wspiera tak dobrze jak dziewczyny tutaj ❤️

Ruda, mąż się postarał, choinka jest piękna ❤️

Żanetko Twój mąż jest rozczulający, to takie kochane ❤️

Dzień dobry 😘

Iskierka87, Kaga, Lajni85 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Nac, ja brałam przez dwa ostatnie cykle razem z clo i w sumie nic.. Nie wiem czy to był sprawca że te pęcherzyki pękały późno czy podwójna dawka clo, w każdym razie w owulacji mi nie pomogło..

Ola co do mdłości, ja sądzi często tak mam że mdli mnie po okresie, po lub w trakcie.. Choćby w tym cyklu, od samego początku chodzę zamulona, boli mnie żołądek i kłują jajniki.. Ale dla świętego spokoju zrób test, będziesz miała pewność. Cuda się zdarzają, więc może 🍀❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka ja wiem że i tutaj są staraczki ale jak dla mnie za dużo tu tematów dzieciowych. Nie zrozumcie mnie źle ale ja nie potrafię jeszcze się w tym wypowiadać tym bardziej że mam na codzień taką pracę i normalnie jest mi tego za dużo a chciałabym po prostu nie myśleć. Poza tym chyba zwątpiłam na tyle że brak mi weny na dalsze starania, póki nie zacznę z iui chociaż i to przecież nie jest pewnością że się uda. Dodatkowo ten świąteczny czas mnie przygnębia no bo wiadomo jakie znów życzenia będą skierowane w moją stronę 😔

Kaga ja mam nadzieję że kiedyś Was powiadomię o szczęśliwej nowinie, mówiąc kiedyś mam nadzieję że jeszcze któraś z Was tu zostanie bo tak jak wspominałam coś nie bardzo wierzę w powodzenie...

Milenka dziękuję 🤗

Dziękuję Wam wszystkim gorąco za dobre słowo, wsparcie i za Waszą wiarę której mnie samej już brakuje. Staram się być silna ale same wiecie jak jest. Cieplutko Was pozdrawiam kochane ❤️

Kaga, Żanetka93, Esti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, życzę Ci wszystkiego co najlepsze i również czekam na dobre wieści!

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to rozumiem Iskierko. Ja nie starałam się jakoś bardzo długo, miałam szczęście, ale wcześniej udzielałam się na innym wątku. W końcu większość dziewczyn była już w ciąży i tak samo jak Ty nie miałam do nikogo żalu. Ale musiałam odpocząć od tematu ciąży czy dzieci. Mimo wszytko w końcu wróciłam a po jakimś czasie podzieliłam się radosna wiadomością. Oby i tak było z Tobą.
    Trzymaj się i dużo siły. 😘

Milenka ♥️

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak piszecie o psach i choinkach. Moj bumbum do małych nie należy( jak stanie na tylnych lapach ro przednie ma na moim biuście a mam 164cm zwrostu) i teściu wpadł na pomysł żeby ciasteczka zawiesić na choince. Już miałam przed oczami obraz jak cała choinka leci i bompki przeistaczaja się milardy kawałeczkow.
    Chyba Zaczyna mnie coś brać...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko oczywiście że to zrozumiałe, Jesli w innym miejscu Ci lepiej bo nie musisz czytać tych wypocin to jest to całkowicie na miejscu, poprostu pamiętamy o Tobie bo jesteś fajna częścią tutaj i tak się za Tobą zatesknilo 😘
    Życzę powodzenia, obyś już była bardzo blisko i czekam tutaj na Twój wpis z radosna nowina ❤️❤️❤️

Kas kiełbaske zawieś na choince 😂😂

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana i życzę miłego dnia 😘

Ja dopiero się obudziłam, prawie cała noc nie mogłam spać 🤦‍♀️

6cs 💚🤰

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Mój pies nie rusza kompletnie choinki. poszczęściło nam się :D Ale jakbyśmy powiesili dentasticki to choinka by nie przetrwała pewnie :p chociaż jej całkiem dobrze idzie reagowanie na komendę zostaw :D

Iskierko pozdrawiamy :)

Kaga współczuje zastoju. Brzmi to wszystko bardzo kosmicznie. Zwłaszcza odsysanie przez męża :ooo

Jadę do pracy. Nie mam siły :/ najchętniej poszłabym spać. A jeszcze wzięłam wielki karton do nadania. Muszę odesłać trochę rzeczy z mango outlet a tam niestety nie ma tak, że kurier odbierze albo w zabce nadam. Muszę na pocztę jechać :( nie powinnam tego nosić ale nie jest znowu taki ciężki, jedynie nieporęczny.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odsysanie również mnie przerazilo 🤯

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce do endo, chyba trochę poczekam. Ciekawe czy Pani doktor zna sie na wynikach badania nasienia. Ja na nie patrzę i widzę, że wszystko oki ale gdzies czytałam, że to dany parametr porównuje sie do drugiego.

Jak mnie gardło boli😥

Zastój brzmi strasznie.

Jade do lekarza, samochód przede mna hamuje i uwaga nie ma świateł stop. Oj jak mnie nerw wziął normalnie jakbym miała kija to wytuklabym klosze od świateł...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całą noc nie spałam, jakoś stresuję się dzisiejszą wizytą, bo bardzo chciałabym usłyszeć dobre wieści...
    Mam tak podkrążone oczy, że ledwie na nie widzę 😣

Teraz najgorsze czekanie, bo chciałabym żeby było wszystko dobrze, wyjść do domu.

No i oczywiście, pod KTG dzisiaj godzina i 40 minut, bo cały czas jakiś zwariowany zapis.

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda trzymam kciuki aby udało się jak najszybciej wyjść i oczywiście czekamy na wieści po wizycie ❤

6cs 💚🤰

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a masz gdzie zdj tych wyników żeby spojrzeć?
    Myśmy się nachodzili z mężem do androloga i różne rzeczy nam tłumaczył więc może bym coś zobaczyła 😏😏

Ruda no oby już koniec tego szpitala i wreszcie żebyś mogła wracać...

Szpital to jakaś masakra mnie trzymali 3 dni a czułam się jak w więzieniu 🤯🤯

‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ