X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilyscie ochotę na pierniczki
    Chyba też muszę upiec ❤️

Ruda pomalujemy po porodzie,
    Będzie czas ojca dla dziecka a my szybko pomalujemy 😜😜
    A tak poważnie przyszłe mamy czyli wszystkie tutaj warto iść do szkoły rodzenia
    Wiele się można dowiedzieć
    Np to jak spakować torbę jak się przygotować do szpitala gdzie co jest w szpitalu, opieka nad nowordokiem, jak trzymać jak przewijać jak kapac
    No wszystko wsio
    Jak się bałam tak teraz nie może się doczekać tej opieki 😍😍😍

Haha why skupia się na dwójce 😂
    No to oby się smerf dobrze skupil na tych jasnych spodniach 😂

Wogole wszyscy tak święta świeta a jak sylwester?
    Macie jakies plany imorezowe?

Stookrotka, megson91 lubią tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotko pierniczki wyglądają mega apetycznie ❤️ podrzucisz przepis?

Co do paznokci.. Nie, póki co nie dorabiam. Wiem że jeszcze wiele muszę się nauczyć i muszę zainwestować w kursy.. Mam jedynie wyrobioną rękę bo kiedyś dużo rysowalam.
    I nie, ten pingwinek i bałwanek to nie są naklejki. Malowalam je sama 🙂

Why, to prawda, święta są mega ❤️ nigdy nie ma szansy żebyśmy się wszyscy zmiescili przy stole, ledwie miescimy się w jednym pomieszczeniu 😁
    Ale jest cudownie, dzieci wokół biegają, jest szum i zamieszanie ale nie wyobrażam sobie inaczej ❤️
    To właśnie dlatego tak bardzo kocham święta, to jedna z niewielu okazji żebyśmy się spotkali wszyscy 🙂

Kaga, Why_not_now87, Lajni85, Esti lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka jak to napisałaś to od razu pomyślałam o Wigilii w moim rodzinnym domu. Zawsze jest dużo osób, głośno, radośnie, spotykamy się w takim gronie w jakim zwykle nie ma szans się spotkać. Jest cudownie. A w tym roku wypada nam w sumie moja pierwsza Wigilia u teściów. A tam byłabym ja, mąż i teściowie. Plus oni zawsze oglądają tv, nawet w Wigilię. Nie odzywają się do siebie nawet za bardzo tylko gapią w ten ekran, każda uroczystość tak tam wyglada. Jestem załamana. I ten barszcz z torebki. 😭 I szczerze jestem wręcz pewna, że mój mąż też woli jechać do mnie, tylko rodziców mu żal.

Moja mama jak usłyszała o tym barszczu z torebki to przyszła mi z odsieczą i zaprosiła teściów na nasza rodzinna wigilię, ale teściowa chyba idzie w Boże Narodzenie do pracy i nie wiadomo czy przyjadą, bo to sporo km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 20:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga moi teście tez w trakcie wigilii patrza w tv 🙈
    A jakby leciała polityka to już wogole byłoby ekstra 😜😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze było tak, że ja na Wigilię jechałam do swoich rodziców, Tomek zostawał u swoich, w pierwszy dzień świąt przyjeżdżał do mnie, a w drugi wyjeżdżaliśmy i spędzaliśmy u niego.
    W tym roku ja się boję jechć tyle kilometrów, dlatego na Wigilię po raz pierwszy będę u jego rodziców, a pozostałe dni świąteczne spędzamy w naszym domu leżąc w łóżku i oglądając telewizor.

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko, my robiliśmy z poniższego przepisu:

https://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-ii

Polewa to wymieszany cukier puder i sok z cytryny 😊

Zarobiliśmy tez zdrową wersje dla dzieci z mąki orkiszowej i ksylitolu 😊 Wyszły prawie identyczne!

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, współczuję Ci. Domyślam się jakie to musi być dla Ciebie trudne..
    Ja pamiętam sytuację, gdy miałam jakieś 13/14lat. Rodzice musieli pojechać do siostry na Śląsk, w domu na wigilii byłam, ja, siostra i druga siostra z mężem i małą córeczką... Nie mogłam się odnaleźć w tej sytuacji, to nie było to samo, za mało ludzi w domu, za małe zamieszanie.. Pamiętam jak strasznie było mi przykro..
    My odkąd jesteśmy razem, oblatujemy dwie wigilie. Najpierw jedziemy do moich rodziców, a potem wracamy i wigilia jest na dole u teściowej. Tak samo w święta, trochę tu i trochę tu, choć zwykle więcej jesteśmy w moim rodzinnym domu. Mojemu Jarkowi się podoba, lepiej dogaduje się z moimi braćmi, niż z własnym..

Kaga lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w ogóle o istnieniu czegoś takiego jak ekstraklasa, pierwsza czy druga liga nie wiedziałam. Żyłam sobie w tej błogiej niewiedzy aż do poznania moich teściów.
    Nigdy nie zapomnę urodzin spędzonych przed meczem Chojniczanka Chojnice : Puszcza Niepołomice. Jakby leciało coś z tej półki to byłaby Wigilia all inclusive. 🤣😁

• Kaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety Milenka mamy za daleko od siebie rodzinne domy by zaliczyć obie Wigilie. Szczerze nie wyobrażam sobie tego, by nie być na Wigilii u mnie... Tym bardziej że to pierwsze Święta mojej córeczki. A mąż tego głośno nie powie, ale widzę, że lubi Święta w mojej rodzinie, bo też lubi ten gwar i w towarzystwo mojego brata, kuzynostwo itd. U nich jest naprawdę tak strasznie smutno i dobijająco przed tym tv.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wspaniały mąż ubrał choinkę, wyszło mu całkiem nieźle, wysłał mi zdjęcie, że na mnie już czeka, że jak wyjdę to poczuję magię świąt u nas w domu.
    Tak bardzo potrafi mi poprawić humor!
    e8cb24fcfa32.png

Kaga, ekstraklasę to my z mężem oglądamy, ale my chodzimy też na mecze 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 21:05

MilusińskaMilena, joana_aska89, megson91, nada lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka masz talent. Ja dziś byłam na paznokciach.

Wczoraj z mężem robilam kruche ciasteczka zamiast pierniczków bo ich nie lubimy 😁 ja zrobiłam ciasto, a mąż wykrawał i miał frajdę jak małe dziecko.

Coś mnie zaczyna gardelko boleć...
    Jutro wizyta u endo, mam nadzieję na leczenie.

Koleżanka ma córeczkę Maję 😍😍

O ciąży Rozenek przeczytałam na pudelku. Trzecia ciąża z in vitro. Ta kobieta daje nadzieję innym ale nie ma co ukrywać, że mogli sobie finansowo pozwolić na więcej niż większość z Nas.

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9f12ecfeccf69.jpg.html

❤️❤️❤️

MilusińskaMilena, megson91 lubią tę wiadomość

• olaaaa21 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny. Nie wiem czy to odpowiedni wątek do mojego pytania ale nic innego nie znalazłam.Staramy sie z mężem o dziecko. Ostatnie miesiączki miałam jak w zegarku. W tym miesiącu mialam dziwną miesiączkę. Przyszła 4 dni za wcześnie. Miała kolor ciemno brązowy, lekko czerwony. Była skąpa i bezbolesna. Ani nie bolał mnie brzuch ani piersi tak jak zawsze. "miesiaczka" skończyła sie w sobotę a dzisiaj boli mnie brzuch trochę piersi i jest mi nie dobrze. Nie wiem czy sobie coś wkręcam czy coś jest na rzeczy. Jutro planuje zrobić test. Może cos podpowiecie?

199607
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Nada gratulacje ❤️ Esti dużo zdrowia dla Was!!! ❤️

Teraz dopiero zaczynam się cieszyć, że mam Filipka bo połóg był fatalny... Poród opisalam na staraczkach w dwupaku. Trochę mniejszy hardcore od Kagi, ale jednak.

Cieszę się, że mój mąż był przy mnie przy porodzie, który trwał ponad 2 doby z przerwami i jeszcze 2 tygodnie po.

Filipek jest małym szantażysta i mamolepem, czasami kręgosłup mi siada i zasypiam na siedząc, ale jest pięknie. Staramy się wychodzić na spacery, ale to jest cała wyprawa o tej porze roku.

Trzymam kciuki za Staraczki!!! Pamiętam, że w zeszłym roku w tym czasie dowiedzialam się o ciąży znajomych i trochę byłam załamana w święta. Tak więc nadzieja umiera ostatnia i nie ma przypadków beznadziejnych tylko takie, nad którymi trzeba dłużej popracować ❤️

Żanetka93, Kaga, joana_aska89, megson91, MilusińskaMilena, Stookrotka, Esti lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bardzo dziękuję za pozdrowienia i za pamięć o mnie 🤗❤️ jesteście kochane 😘 przeniosła się z wątku tylko dlatego że nie zbyt już tutaj pasuje ale to nie znaczy że od Was. Jednak uznałam że tak będzie lepiej. Oczywiście gratuluję tym co się udało i wszystkim życzę dużo dużo zdrówka a dla bobasów które są już na świecie miłego poznawania świata i by rosły zdrowe i szczęśliwe ❤️ 🙂 Bardzo cieszę się z każdą z Was dziewczyny 🤗

Ja niestety nadal walczę i szczerze Wam powiem że czasem już sama w to wszystko wątpię ale tak jak pisałam kiedyś że zrobię wszystko by się udało. Tymczasem minęło pół roku jak usunęłam mięśniaka, dostałam leki na stymulacje które mam brać jeszcze w tym miesiącu od 3dc (czekam na @) okazało się że pęcherzyk z lewego jajnika zanikł i lekarz postanowił o stymulacji tym razem letrozolem/Aromek ponoć nie oddziałuje na endo jak clo. Ogólnie jestem sceptycznie nastawiona do tej całej stymulacji. Jak się nie uda to w nowym roku podchodzimy do iui 🙂

Buziaki gorące i uściski dla Was wszystkich i jeszcze raz dziękuję za pamięć 😘

Żanetka93, RudaMaruda25, Kaga, joana_aska89, megson91, MilusińskaMilena, nada, Stookrotka, Esti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka my tu za tobą tęsknimy ❤️❤️

Wpadaj jak najczęściej

I jak to nie pasujesz?

Sa tu staraczki, są tu ciezarne (które też staraczkami były i swoje przeszły) są mamy ale każda jakoś się uzupełnia i myślę że fajny z nas team...

Pozatym cieszę się masz plan 👊 powodzenia aby był udany...

Myślę że im częściej dołączymy tutaj tematy codzienne typu jak dzisiaj pieczenie pierniczkow piękne paznokcie milenki cudna choinka Rudej i bzdety chociażby o pogodzie a czasem nasze żale smutki z różnych powodów każdej z nas to ten wątek nie zginie i każda kobietka na każdym etapie się tutaj odnajdzie...

Gdzie można tak ponarzekac na swoje tesciowe jak nie tutaj? 😏😏😏

Lajni85, RudaMaruda25, megson91, Iskierka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole dziewczyny mam pytanie bo mzoe któraś z was to stosowała...
    A więc moja siostra strata się z mężem o drugiego dzidziusia...
    No ale niestety coś im nie wychodzi...
    Narazie próbują bo podobno dopiero pół roku to trwa ale siostra w tym cyklu jadła ta miovele nac...
    Od 3 dnia cyklu przez 5 dni...
    I mowi że na usg miała słabe endometrium co zawsze było podobno ok...
    Brała to któraś z was i myślicie że to przez to?

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:35

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka93 teściowe.. Moja ma u mnie przegrane, jak na spacerze mi wyrwala wózek z Małym, bo ona chce teraz pojeździć.. Wrrrr

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka faktycznie tylko tydzień nas dzieli :) też będzie u was dziewczynka? 😊

Ja już bardzo czekam na święta. Marzy mi się dużo śniegu, ale w tym roku niestety nic z tego, w święta u nas ma być po 10 stopni na plusie 😐

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ