Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dostałam recepty bo w końcu nie było lekarza tylko pielęgniarka..
Ruda może jak się położysz wyżej to będzie lepiej bo będzie Ci lepiej oddychać?
W ogóle mój mąż w sylwestra dał takiego czadu z %%% że przez resztę nocy, przez sen sobie śpiewał 😂 myślałam że go udusze poduszką 😂
Kas owocnej owulki ✊🍀
Żanetka, zanoszę się śmiechem jak sobie to próbuję wyobrazić 😂😂😂
Ja jestem 6dpo i temperatury mam takie bez sensu że masakra. Jeszcze nigdy takich niskich nie miałam po owulacj. Dziś 36,38 wczoraj jedynie była wysoko (jak na mnie) bo 36,77..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Szczerze to ja wątpię , że cos z tego będzie. 2 lata starań i nic. Polip usunięty , nasienie męża jest i w sumie nic. Podejrzewam, że może mam jajowody niedrozne i może to byłaby przyczyna niepowodzeń-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaś28 wrote:Szczerze to ja wątpię , że cos z tego będzie. 2 lata starań i nic. Polip usunięty , nasienie męża jest i w sumie nic. Podejrzewam, że może mam jajowody niedrozne i może to byłaby przyczyna niepowodzeń
-
Histerio mialam w maju. Polip usuniety, wad budowy macicy brakz bakterii brak. Pod koniec stycznia mam wizytę u gina to wyciągnę skierowanie na drożność-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Kas koleżanka starała się ponad 2 lata. Wszystkie badania ok, owulacje w każdym cyklu. No wszystko ok, lekarz stwierdził niepłodność idiopatyczną.. Udało się w 28 cyklu. Nie trać wiary. Wiem że każda z nas miewa gorsze i lepsze dni ale po burzy wychodzi słońce i trzeba wstać i dalej walczyć o swoje. Uda się, zobaczysz ❤️Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Udało mi się z usg, serduszko bije jest elegancko. Tylko teraz gin mnie nastraszył że płód jest za mały w stosunku do wieku ciąży... kurde i teraz siedzę i szukam w necie informacji. Powiedział, że ten krwiak to może być wina zastrzyków które mi gin zleciła. Jak tylko stad wyjdę to pójdę do niej bo oni nie chcą się wtrącać do mojego leczenia z tego co widzę to raz, a dwa lepiej od razu trzymać się jednego lekarza. Ten jeden jest taki średnio przyjemny no ale ogólnie na opiekę nie mogę narzekać. Prawdopodobnie jutro mnie wypiszą Krwi już nie ma, są tylko takie brązowe lekkie plamienia stara krwią.
Współczuje wam dziewczyny, ja tutaj widzę trochę takich Pań na finiszu i faktycznie ciężka sprawa. Chodzą tylko po korytarzu tam i z powrotem czekając na poród. Dzisiaj jakieś szaleństwo było z porodami; jakby każda chciała przeczekać sylwestra :d
Iskierka niezle z wizytami na NFZ, mnie na usg 11-14 tyg zapisali tak daleko. Muszę zadzwonić zmienić termin na coś bliżej. Mam nadzieje, że będzie można.Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNada bardzo się cieszę że plamienie ustało i z dzidzią wszystko w porządku 😘 co do wielkości dzidzi to lepiej nie czytać nic w necie kochana bo to tylko dodatkowy stres a jeśli wszystko jest ok tzn że dzidzia się rozwija i rośnie we własnym tempie. Może ten krwiak też trochę przeszkadza i dlatego.
Co do wizyty to powiem Ci że prywatnie dostałam na 22 stycznia a na NFZ na 10 stycznia 😂 jak lekarz na NFZ okaże się być spoko to zrezygnuje z prywatnych wizyt.
Się powtarzam już 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 21:02
-
Kaś, uda się! Nie ma innej opcji w ogóle. Ale o hsg powalcz, nawet jak się okaże że drożne to często pomaga bo działa na zasadzie "przepchania rurek".
Iskierka, super jakby Ci się udało na NFZ;oby lekarz okazał się spoko ✊
Nada, super że już lepiej. A co do wymiarów dziecka co do wieku ciąży, to nie przejmuj się za bardzo;czasem dzieci od początku rosną w swoim tempie, a po drugie to może to zwykła pomyłka tego lekarza w wymiarze jest? Idz do swojego lekarza jak wyjdziesz i niech obejrzy raz jeszcze dzidzię. Będziesz prowadzić ciążę w klinice czy przepisujez, się gdzieś indziej?42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Tez tak myśle, jeszcze jutro zapytam jak będzie inny lekarz. Co do prowadzenia ciąży to prowadzę w medicover bo tam mam pakiet z pracy. Zrobia mi wszystkie badania za free. Ale do kliniki się przejdę żeby powiedziała co z tymi zastrzykami i obejrzała dzieciaczka.
Powiem wam, że ja bym nie umiała się nawet zapisać na coś z NFZ. Nie wiem jak to się robi ostatnio byłam u lekarza na NFZ z 7 lat temu (nie licząc teraz tego pobytu w szpitalu) -
Nada a może lekarz zle policzył?
Jak jesteś po in vitro to nie liczy sie jakoś inaczej?
Nada Ty powoli mysl o piwrwszych prenetalnych☺-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Dziewczyny na finiszu: nogi to jeszcze nic, gorzej się ogolić tam na dole 😂 tak na czuja przed lusterkiem bo brzuch zakrywa wszystko 😀
emdar lubi tę wiadomość
-
Nada a może lekarz zle policzył?
Jak jesteś po in vitro to nie liczy sie jakoś inaczej?
Nada Ty powoli mysl o piwrwszych prenetalnych☺
Test owu pozytywMilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Miss, potwierdzam!!! Ostatnio uskuteczniałam bo okrutnie zapuściłam się w tamtych rejonach. Myślałam że jajo zniosę 😓Wychodzę z łazienki, patrzę w duże lustro w przedpokoju, a tam pozostawione takie kępki kłaków, no masakra😉A jeszcze stary do mnie mówi"super fryz";no myślałam że go sieknę. Muszę poprawić ten mój fryz 😉
Nada, ja też bym chyba nie wiedziała jak się zapisać do lekarza do przychodni na NFZ 🙄
Kas, działajcie tam w weekend 👍✊42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dokładnie Miss! Ja walczę z goleniem przed każda wizyta u ginekologa 😂 Moje znajome mówiły, że mężowie im pomagali w tych rejonach bo inaczej to nie ma opcji 🙈 Mój oczywiście jest bardzo chętny ale sama nie wiem 😆 Może duże lusterko przed sobą i na siedząco 🙈
Moja znajoma która stara się już 3 rok teraz będzie miała usuwane mięśniaki, podobno są małe ale znalazła dobrego gina który mówi, że to może być powód niepowodzeń - reszta badań i nich ok. Druga sprawa to... po 12 latach zwolniła się z pracy! 👏🏼 Ja myśle, że stres również odgrywa ogromna rolę przy staraniach.8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Kaś, właśnie liczy się tak samo. Od ostatniego okresu. Ja im tutaj od razu powiedziałam, że to ciąża z invitro. Ogólnie to mówił, że zastrzyki które biorę mogą mieć wpływ na takie sytuacje ale kogo tutaj słuchać? Można zgłupieć. Przecież by mi nie dała tych zastrzyków jakby to miało zrobić mi krzywdę 🤷🏼♀️Mam już terminu umówione na to pierwsze usg i test pappa. Boże tyle stresu, najpierw żeby zajść a teraz żeby dzieciaczek był zdrowy i ciąża przebiegała prawidłowo...
Kas do dzieła Boże ja tak tęsknie za jakimiś przytulankami ale tak kompletnie nie mam na nie ochoty. Jest mi niedobrze wiecznie i ciagle chce spać, wzdęcia i takie tam historie... także zazdroszczę sexów.
-
nick nieaktualnyDziewczyny z lekarzem na NFZ jest tak samo jak z prywatnym. Dzwonicie i się umawiacie na odpowiedni dla Was termin ot tyle czarnej magii 😁 czasem trzeba tylko się dłużej pomeczyc bo np. jak u mnie dodzwonienie się do przychodni/rejestracji to koszmar. Wczoraj próbowałam z 20 razy aż w końcu mój zadzwonił i umówił mnie na 10 stycznia, już nie mogę się doczekać. Choc i strasznie się martwię. Oprócz szybkiego męczenia, zadyszki i lekko bolesnych piersi nie mam żadnych innych objawów. Mam nadzieję że z groszkiem wszystko dobrze i że będzie serduszko. Tak bardzo się boję...
-
Od wczoraj działamy 😁😁😁
Ja to nie wiem czy dałabym swojemu miejsca intymne do depilacji-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
-01.2020 start in-vitro ?