Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Wizyta 10:40. Asia nie ma co się nakręcać, pęcherzyk widoczny wiec super. Dobrze ze dostałaś luteinke, na pewno pomoże. Ciesz się ze nie ta pod język :o nienawidzę. Nie jestem w stanie tego zjeść.
Ja piłam kawkę, ale z czarnej przestawiłam się na z mlekiem, a potem nie mogłam dopić nawet kubka wiec przestałam w ogóle robić.
Żanetka zazdrojoana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam mega ochotę, ale ostatnio zapomniałam się zapytać lekarza, czy możemy 🙈😂 zapytam jutro na wizycie 😂🤞🏻06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Jedne zazdroszczą seksu i ochoty , inne ciąży. No normalnie typowe Polki nie dogodzi się 😁😁😁
megson91, Żanetka93 lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Niestety to tak jest..
Ja tez teraz przezywam ten okres ciazy, bo wtedy na podobnym momencie zatrzymal sie rozwoj.. mimo wysokiego progesteronu. A teraz taki niski..
No ale staram sie myslec tylko pozytywnie 😊
Oby wizyta Cie uspokoila, i mocno trzymam za to kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 17:27
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Asia super że wszystko dobrze
A co do seksu w ciąży to my dokładnie 2 razy zaliczyliśmy na samym początku jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i jakoś w okolicy 30tc... Ja może miałam ochotę ale mąż się tak bal że "uszkodzi" dziecko że masakra
Do tego twierdził że nie będzie swojej córki smyrał po głowie 😂
No i weź tu weźjoana lubi tę wiadomość
-
Mój się właśnie strasznie boi 😂 jak namówiłyście swoich facetów na seksik w ciąży? 🧐06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też nie musiałam namawiać
Poza tym my byliśmy i nadal jesteśmy taka para dla ktorej życie seksualne jest bardzo ważne w związku więc nie wyobram sobie czego takiego ze tego nie ma...
Wiadomo że było inaczej bardziej spokojnie i bez różnych udziwnien ale musiało być ☺️
Seks nie służył nam tylko do prokreacji ale ogólnie fajnie gdy w związku jest fajnie w sypialni więc ciaza tego nie zmieniła...
Wiadomo że gdy są zalecenia żeby nie to inna sprawa trzeba radzić sobie inaczej ale też to nie oznacza że wcale nic a nic, różne są zabawy hehe 😂
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOtóż to, dlatego ja teraz jak nie mogę to robię tak, żeby mój mąż był zaspokojony.
Mam takie samo zdanie o życiu seksualnym, seks to nie wszystko, ale związek bez seksu nie jest dla mnie pełny, poza tym jest to jakaś forma poczucia bliskości. Naukowo poza tym jest uzasadnione, że pary które kochają się minimum raz w tygodniu są szczęśliwsze.
Ja myślałam, że w ciąży nabiorę kompleksów, że spadnie mi ochota, ale mój mąż zadbał o to, żebym czuła się atrakcyjnie nawet większa.
Naprawdę nie mogę się doczekać jak będziemy już mogli uprawiać seks jak wcześniej. Ciąża i macierzyństwo to jedno, ale nie chcę żeby przysłoniło to naszą relację z mężem, którą budujemy przez ostatnie 6 lat.megson91, joana, Żanetka93 lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze żeby umieć się dogadać i żeby ani jedna ani druga strona nie czuła się źle
Dla nas też seks jest dość istotną częścią związku ale na czas ciąży świadomie z niego zrezygnowaliśmy mimo że nie było przeciwskazan
Po prostu nikt nikogo do niczego nie zmuszał i to jest właśnie piękne że w małżeństwie da się iść na ustępstwa pomimo wszystko
No i wiadomo zawsze do tanga trzeba dwojga obie osoby muszą czuć się dobrze bo inaczej nic nie wyjdzieŻanetka93, emdar, joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, od pt mnie z "Wami nie było" ;miałam babski weekend❤️absolutnie cudowna sprawa, pomaga oderwać się od wszystkiego. Cztery baby, każda na innym etapie życia, każda ma inne przemyślenia, doświadczenia itd... Super tak spotkać się i pogadać o wszystkim i o niczym 😀
W pt byłam jeszcze u lekarza, podejrzeć małego ;wszystko u niego ok👍❤️(szyjka długa,twarda, lekarz powiedział że nie zapowiada się na wcześniejszy poród). No nic, wytrzymam ile trzeba.
Asia, GRATULACJE ogromne!!! ❤️Trzymam kciukasy za nudną ciążę! Dawaj na bieżąco znać co i jak.
Co do seksu, bo widziałam że temat się przewińął to my w czasie całej ciąży tylko dwa razy podziałalismy z tematem😒 Niestety u mnie libido mniej niż zero, a i stary cały wydygany żeby coś się nie stało (zresztą prawie na początku miałam plamienie, to byl zakaz;potem dwa razy infekcję więc też nie można było;a teraz jak mega brzuch to już nie mamy ani głowy ani chęci). Też uważam że seks to ważna sprawa, i tez juz marzę o normalnym bzykanku, no ale co zrobić ;taki life 😉
Nada, jak się czujesz? Wyszłaś do domu? Plamienie przeszło?
Ruda, Żanetka(moje drogie współtowarzyszki w trudach końcówki ciąży🤰), u Was jak tam? Jesteście już spakowane do szpitala? Ja dopiero dziś zaczęłam prać ubranka dla małego,i zamówiłam ostatnie rzeczy dla siebie 🙄
Siska, lepiej troszkę się już czujesz?
Staraczki, pamiętajcie ze juz za parę tygodni zwalniają się na wątku aż trzy brzuszki(Ruda,Żaneta i ja-ktoś jeszcze jest tu na luty?);więc na pewno któraś z Was je przejmie, innej opcji po prostu nie ma!!!joana lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A i gdzieś jeszcze rzucił mi się podczas weekendu temat detektora;otóż ja jestem z opcji"za". Parę razy uspokoił mnie na maksa, jak Julek przysnął mocniej(moze będzie tak twardo spał jak się urodzi 😉). Nie wiem czy to zasługa detektora(ale nie sądzę bo mam najprostszy model) czy ułożenia małego, ale za każdym razem łapałam tętno małego w ciągu dosłownie 3-5 sekund. Ale wiem że detektor to kontrowersyjna i indywidualna sprawa każdej ciężarnej.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyEmdar ja spakowana mam dorzucic tylko pizame i szlafrok który wczoraj zamówiłam na allegro ☺️
Po za tym ciuszki dla małego wyprane i wyprasowane ułożone w komodzie czekają na gentlemena 😂
Jeszcze czekamy na kombinezon też zamówiliśmy ☺️
Poza tym no dziś mam np taki ból krzyża że masakra jakoś tak kręgosłup mi się daje we znaki na koniec i dziewczyny strasznie mi się wlosy przetluszczaja szok jakiś cała ciaze tak nie było a teraz masakra
Myje głowę rano bo jak umyje wieczór to rano i tak jest okropna 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 20:17
-
Żanetka ja bez ciąży mam taki problem z włosami.
Emdar spotkania z dobrymi przyjaciółkami zawsze dobrze robią 😁
W sobotę jadę poznać małą księżniczkę 😍😍 od przyjaciółek mam mega wsparcie jeśli chodzi o starania😊😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny