X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂

Jestem i ja. Ostatnio mam jakiegoś lenia na wszystko. Nic mi się nie chce. Plecy mnie zaczęły boleć i ciężko mi się ruszyć teraz a co będzie później 😲

Co do żarcia to ja na samym początku nie miałam wgl apetytu. Później wmuszalam małe porcje czegokolwiek. Pamiętam że przed pozytywnym testem zjadłam całe opakowanie ptasiego mleczka o zgrozo 🤐

Macie świetną wagę laski! Ja ostatnio pytałam mamę ile przytyla w ciąży to mówiła że 17kg! Czyli można obstawiać że bd się kulać 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko mnie apetyt dopadł przy 10 tygodniu więc może jeszcze wszystko przed Tobą 😂😂

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardziej zaczęłam jeść po skończonym pierwszym trymestrze, w pierwszym to wszystko się wydawało mi obrzydliwe i obleśne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wcinam avokado na śniadanie 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz lecę na wizytę dowiem się ile waży mój chłopak 🤯

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, melduję się na stanowisku 🙂
    Wczoraj zasnęłam ok 20.30 😱

Nada kciukasy za wizytę🍀

Żanetka, czekamy na wieści jak tam mały przystojniak 🙂

Jak już jesteśmy przy temacie wagi to u mnie obecnie jakieś 58kg przy 163cm. W ciągu roku przytulam ponad 5kg i strasznie mi to przeszkadza. Poszło mi w brzuch, tyłek i uda. W dodatku zrobił mi się paskudny cellulit 🙄
    Ale od poniedziałku biorę się za ćwiczenia, masaże bańką i może będę piła zieloną kawę (jak mi nie przejdzie przez gardło to bede z niej robić peelingi).
    Czekam do poniedziałku żeby bez wyrzutów sumienia zacząć od nowego cyklu 🙂

W ogóle dziś dzwoniła pani z Gamety potwierdzić wizytę.. Mamuniu to już jutro, jestem tak podekscytowana i jednocześnie zestresowana 🙄

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko trzymam kciuki za jutro ✊
    To ważny krok będzie dobrze ☺️

55f42b30b4b5.jpg

3kg do noszenia 🤯

MilusińskaMilena, Iskierka87, Stookrotka, megson91, nada, MissKathy92, emdar, joana lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko to kawał mężczyzny ❤️ jak tak dalej pójdzie to do 4kg dobije 🙂

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤯🤯🤯🤯🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pobrał mi posiew na obecność jakiego paciorkowca, Jelsi będzie trzeba antybiotyk oby nic nie było ☺️

Zaraz ide na ktg 🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka cudnie 😍 kawał chłopaka hihi

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawał chłopa Żanetko :) oby już tak dużo już nie przybrał do porodu 😱 Chociaż z ta wagą to nie zawsze się sprawdza, mojej znajomej 2 tyg przed porodem mówili, że mały waży 3,5kg a urodził się 4800!!! Nie dała rady naturalnie mimo wielogodzinnej walki 🙈 ale gdyby wiedziała to od razu by się zdecydowała na cesarkę przy tak dużej dzidzi.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nada Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! To u mnie 3,5 cm haha ale serduszko bije, wszystko pięknie tylko mam leżeć i odpoczywać. Nic broń Boże nie nosić. Ta Pani doktor jest super. Szkoda ze wizyty położnicze u niej takie drogie :o

Boże jak mnie moja teściowa drażni nadopiekunczoscią. Nie macie takich problemów? Dzisiaj chciała mnie wieźć do lekarza chociaż mam prawie pod domem.

Robiliście test nifty? Ja się zastanawiam.

Milena o matko ale będę czekać do jutra co wam doktor powie!!!! O której wizyta?

Ja się dzisiaj zwazylam i w tych dresach jeszcze kilogram straciłam...

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże 3kg ale kosmos :D a mówią żeby w ciąży nie dźwigać a tutaj takie ciężary :p

Żanetka93, megson91 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja nie robiłam tego testu ☺️

Co do małego lekarz mówil że jeśli mały by dobił 4 kg to że będzie kierował żeby ciąć...
    Ale ocenił jego wzrastanie przez cały czas i on teraz tak nagle smignal więc stwierdził że w pewnym momencie moze stanąć i że wcale nie będzie jakis wielki typu podwyżkę 4 kg...
    No ale się okaże nie wiadomo
    Póki co w dwa tygodnie przybrał 0.5 kg 🤯

A ja mam plus 9 i co najlepsze jak miałam problem z niedocisnieniem tak teraz zrobiła się takie aż na granicy 🤯mam mierzyć codziennie

KTG ok nawet nie było problemu z zapisem od razu ładnie wyszło
    Następne w czwartek ☺️

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada o 11.40 mamy wizytę, ale musimy być wcześniej żeby wypełnić dokumenty. Być może będą też chcieli zrobić sobie ksero dotychczasowych badań.. W sumie podstawową diagnostykę już mam zrobioną, jestem ciekawa jakie kroki dalej podejmie lekarz.. Jestem ciekawa czemu się nie udaje, w tym cyklu owu była naturalnie i wcześnie a jednak czuje że nic z tego a tak trzymalam się tego że te późne owulacje wpływają na problem z zajściem.. No nic, mam nadzieję że jutro wyjde od lekarza z konkretnym planem

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielnko to czekamy na wiesci ☺️☺️☺️✊✊

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać, mam nadzieję że się nie zawiode.. To chyba najlepszy lekarz w świętokrzyskim..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby znalazł na was dobry plan ✊✊

Milenko a cos Teraz zmieniłaś że miałas szybsza owu czy tak poprostu przyszła wcześniej niż zwykle? ☺️

• megson91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam dzisiaj o 16:30 wizytę serduszkową. Tak się boję, że masakra. Nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizyty. Strasznie mi się dłuży z tych nerwów 🥴🤯

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ