X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂

Jestem i ja. Ostatnio mam jakiegoś lenia na wszystko. Nic mi się nie chce. Plecy mnie zaczęły boleć i ciężko mi się ruszyć teraz a co będzie później 😲

Co do żarcia to ja na samym początku nie miałam wgl apetytu. Później wmuszalam małe porcje czegokolwiek. Pamiętam że przed pozytywnym testem zjadłam całe opakowanie ptasiego mleczka o zgrozo 🤐

Macie świetną wagę laski! Ja ostatnio pytałam mamę ile przytyla w ciąży to mówiła że 17kg! Czyli można obstawiać że bd się kulać 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko mnie apetyt dopadł przy 10 tygodniu więc może jeszcze wszystko przed Tobą 😂😂

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardziej zaczęłam jeść po skończonym pierwszym trymestrze, w pierwszym to wszystko się wydawało mi obrzydliwe i obleśne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wcinam avokado na śniadanie 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz lecę na wizytę dowiem się ile waży mój chłopak 🤯

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, melduję się na stanowisku 🙂
    Wczoraj zasnęłam ok 20.30 😱

Nada kciukasy za wizytę🍀

Żanetka, czekamy na wieści jak tam mały przystojniak 🙂

Jak już jesteśmy przy temacie wagi to u mnie obecnie jakieś 58kg przy 163cm. W ciągu roku przytulam ponad 5kg i strasznie mi to przeszkadza. Poszło mi w brzuch, tyłek i uda. W dodatku zrobił mi się paskudny cellulit 🙄
    Ale od poniedziałku biorę się za ćwiczenia, masaże bańką i może będę piła zieloną kawę (jak mi nie przejdzie przez gardło to bede z niej robić peelingi).
    Czekam do poniedziałku żeby bez wyrzutów sumienia zacząć od nowego cyklu 🙂

W ogóle dziś dzwoniła pani z Gamety potwierdzić wizytę.. Mamuniu to już jutro, jestem tak podekscytowana i jednocześnie zestresowana 🙄

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko trzymam kciuki za jutro ✊
    To ważny krok będzie dobrze ☺️

55f42b30b4b5.jpg

3kg do noszenia 🤯

MilusińskaMilena, Iskierka87, Stookrotka, megson91, nada, MissKathy92, emdar, joana lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko to kawał mężczyzny ❤️ jak tak dalej pójdzie to do 4kg dobije 🙂

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤯🤯🤯🤯🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pobrał mi posiew na obecność jakiego paciorkowca, Jelsi będzie trzeba antybiotyk oby nic nie było ☺️

Zaraz ide na ktg 🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka cudnie 😍 kawał chłopaka hihi

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawał chłopa Żanetko :) oby już tak dużo już nie przybrał do porodu 😱 Chociaż z ta wagą to nie zawsze się sprawdza, mojej znajomej 2 tyg przed porodem mówili, że mały waży 3,5kg a urodził się 4800!!! Nie dała rady naturalnie mimo wielogodzinnej walki 🙈 ale gdyby wiedziała to od razu by się zdecydowała na cesarkę przy tak dużej dzidzi.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nada Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! To u mnie 3,5 cm haha ale serduszko bije, wszystko pięknie tylko mam leżeć i odpoczywać. Nic broń Boże nie nosić. Ta Pani doktor jest super. Szkoda ze wizyty położnicze u niej takie drogie :o

Boże jak mnie moja teściowa drażni nadopiekunczoscią. Nie macie takich problemów? Dzisiaj chciała mnie wieźć do lekarza chociaż mam prawie pod domem.

Robiliście test nifty? Ja się zastanawiam.

Milena o matko ale będę czekać do jutra co wam doktor powie!!!! O której wizyta?

Ja się dzisiaj zwazylam i w tych dresach jeszcze kilogram straciłam...

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże 3kg ale kosmos :D a mówią żeby w ciąży nie dźwigać a tutaj takie ciężary :p

Żanetka93, megson91 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja nie robiłam tego testu ☺️

Co do małego lekarz mówil że jeśli mały by dobił 4 kg to że będzie kierował żeby ciąć...
    Ale ocenił jego wzrastanie przez cały czas i on teraz tak nagle smignal więc stwierdził że w pewnym momencie moze stanąć i że wcale nie będzie jakis wielki typu podwyżkę 4 kg...
    No ale się okaże nie wiadomo
    Póki co w dwa tygodnie przybrał 0.5 kg 🤯

A ja mam plus 9 i co najlepsze jak miałam problem z niedocisnieniem tak teraz zrobiła się takie aż na granicy 🤯mam mierzyć codziennie

KTG ok nawet nie było problemu z zapisem od razu ładnie wyszło
    Następne w czwartek ☺️

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada o 11.40 mamy wizytę, ale musimy być wcześniej żeby wypełnić dokumenty. Być może będą też chcieli zrobić sobie ksero dotychczasowych badań.. W sumie podstawową diagnostykę już mam zrobioną, jestem ciekawa jakie kroki dalej podejmie lekarz.. Jestem ciekawa czemu się nie udaje, w tym cyklu owu była naturalnie i wcześnie a jednak czuje że nic z tego a tak trzymalam się tego że te późne owulacje wpływają na problem z zajściem.. No nic, mam nadzieję że jutro wyjde od lekarza z konkretnym planem

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielnko to czekamy na wiesci ☺️☺️☺️✊✊

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać, mam nadzieję że się nie zawiode.. To chyba najlepszy lekarz w świętokrzyskim..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby znalazł na was dobry plan ✊✊

Milenko a cos Teraz zmieniłaś że miałas szybsza owu czy tak poprostu przyszła wcześniej niż zwykle? ☺️

• megson91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam dzisiaj o 16:30 wizytę serduszkową. Tak się boję, że masakra. Nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizyty. Strasznie mi się dłuży z tych nerwów 🥴🤯

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ