Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Megson, super wieści! Tak ja pisze Iskierka, najważniejsze że jest ❤️. A jesteś pewna że owulację miałas 14dc a nie właśnie 17czy18? Wydaje mi się że na tym etapie różnica paru dni to nie jest powód do niepokoju. Będzie dobrze, zobaczysz ✊✊✊👍42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyMegson, 4 dni to niewielka różnica, nie ma powodu do zmartwienia, najważniejsze że jest akcja serca płodu!
Wszystko będzie w porządku, teraz się zrelaksuj, nie myśl negatywnie, a Sezamek niech rośnie, Twój stres będzie mu tylko przeszkadzał.
Aaaa do 24.01 już niedługo! Chociaż mi pani doktor założyła kartę właśnie po serduszku.megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson gratki za serduszko ❤
Tymi dniami nie masz co sie tak chyba przejmowac..
A dlaczego nie zalozyl..
Beta 03.01 1850mlU/ml dzis 7900. Progesteron bylo 10,87 ng a jest prawie 14 ale to z luteina od wczoraj..
Chyba moze byc??Iskierka87, megson91, MissKathy92 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:O a dlaczego mówił? Myślałam że jak serduszko będzie to na tej wizycie zakładają właśnie kartę ciąży
No właśnie powiedział mi, że do 8 tygodnia jest największe ryzyko poronienia, a ja jestem w 7, wiec jego zdaniem najlepiej będzie się wstrzymać jeszcze z zakładaniem karty ciąży 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyMiss, zerknęłam na pierwszą stronę i jak będziesz mieć chwilkę to dopisz megson, bo chyba jej brakuje tam dopisanej
W ogóle tak się zastanawiam nad Twoją niunią, bo urodziła się duża (i to wspaniale🥰), ale mi lekarze tłuką do głowy, że dzidziusie przy nadciśnieniu rodzą się zazwyczaj malutkie. Twoja Amelka to zupełne zaprzeczenie tej teorii! -
nick nieaktualnymegson91 wrote:No właśnie powiedział mi, że do 8 tygodnia jest największe ryzyko poronienia, a ja jestem w 7, wiec jego zdaniem najlepiej będzie się wstrzymać jeszcze z zakładaniem karty ciąży 🥺
Trochę to nie bardzo co powiedział... a raczej nie powinien tego mówić i normalnie założyć kartę. Co lekarz to co innego się słyszy. Nie przejmuj się, grunt to że z dzidzią wszystko dobrze i teraz możesz być spokojniejsza ❤️megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson, Joanna super wieści 😊😊
Megson na kolejnej wizycie bedzie założona karta i będzie git.
Dziewczyny ja ciągle czuje jajniki jak przy owu... boje się ze cos tam rosnie, na szczęście 27 wizyta u ginamegson91 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Emdar, dziękuję, że pytasz. U nas raz lepiej, raz gorzej. W niedzielę prawie pół dnia się kłóciliśmy, płakaliśmy.. Próbowałam uświadomić męża, żeby poszedł do genetyka już nie tylko ze względu na dziecko, ale na jego zdrowie, sprawdzić czy jest duże ryzyko jakichś chorób bo czytałam że może być narażony na problemy ze sercem lub nowotwory. On oczywiście że nie, bo czy ja bym chciała wiedzieć jakbym była chora, i ja ze łzami płynącymi po twarzy, że tak, bo bym chciała leczyć to lub zapobiec i być z nim jak najdłużej. I po jakimś dłuższym czasie powiedział że pójdzie do tego lekarza. To tak w skrócie bo to wszystko wyglądało tragicznie i długo trwało.. Tyle wylanych łez.. Ale teraz się boję, że jak pójdzie to faktycznie się okaże coś złego.. Już wolę żyć bez dziecka, ale żeby on był zdrowy i żył jak najdłużej.
-
nick nieaktualnyMegson Joana wspaniałe wiadomości ☺️
Z tą kartą ciąży to zależy od lekarza mi np karte już założył przy widocznym pęcherzyku ciążowym...
A te 4 dni to nie myśl o tym z naturą nie wygrasz a najważniejsze że rośnie zdrowo 😘
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Boże dziewczyny ten krwiak tyle stresu ale dzisiaj drugi raz mąż mi zrobił obiad!! On nigdy nie gotuje. Naprawdę :o I kupił mi lody, z mojej lodziarni ulubionej. Pół kg lodów, specjalnie pojechał ! A ja leżę i odpoczywam.
Sisska Boże przykro mi że musisz coś takiego przechodzić. U mnie w rodzinie jest choroba genetyczna. Moja mama miała, i bardzo długo przez to towarzyszyła jej depresja. ja np wybrałam, że nie chce wiedzieć. Myśle że mąż musi do wszystkich tych decyzji dojrzeć. Ale nic dziwnego, że się martwisz
Magson co za dziwny lekarz. Nie rozumiem tego. Po co tak straszyć ?? Może mu się nie chciało po prostu. Bo to trochę pisania jest. A będziesz u niego prowadzić ciąże? Dał ci skierowania na jakieś badania? Moja doktor długo nie wypisywała karty ciąży ale dlatego, że wiedziała że nie będę jej tam prowadzić. A krwiak, trzeba odpoczywać, nic nie dźwigać. Wchłonie się.
-
nick nieaktualnyNada, jak lubisz lody to polecam Ci Good Lood, oni mają już swój punkt w Warszawie, bo wcześniej tylko w Krakowie. No chyba, że już kosztowałaś od nich
Ja za lody to dałabym się pokroić, zdecydowanie to mój ulubiony słodycz!nada lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny ❤️ teraz to bardzo przykry czas dla nas, ja jak widzę co chwila koleżanki w ciąży lub gdy już urodziły, bo mam tego ostatnio wysyp na fb to mnie strasznie boli ze prawdopodobnie ja nigdy nie będę mogla nosić dzidzi pod sercem. Ale nic nie poradzę na to że inni mają dzieci. Staram się cieszyć z każdego małego szkraba, pomimo, że serce pęka na myśl o własnych problemach.
Mam malutka nadzieję, że okaże się, że są jakiekolwiek szanse na chociaż jednego małego zdrowego plemniczka u męża. Ale to tak w nocy jak nie mogę spać to o tym marzę, ogólnie staram się nie nastawić żeby znów od nowa nie przeżywać zawodu. -
nada wrote:Boże dziewczyny ten krwiak tyle stresu ale dzisiaj drugi raz mąż mi zrobił obiad!! On nigdy nie gotuje. Naprawdę :o I kupił mi lody, z mojej lodziarni ulubionej. Pół kg lodów, specjalnie pojechał ! A ja leżę i odpoczywam.
Sisska Boże przykro mi że musisz coś takiego przechodzić. U mnie w rodzinie jest choroba genetyczna. Moja mama miała, i bardzo długo przez to towarzyszyła jej depresja. ja np wybrałam, że nie chce wiedzieć. Myśle że mąż musi do wszystkich tych decyzji dojrzeć. Ale nic dziwnego, że się martwisz
Magson co za dziwny lekarz. Nie rozumiem tego. Po co tak straszyć ?? Może mu się nie chciało po prostu. Bo to trochę pisania jest. A będziesz u niego prowadzić ciąże? Dał ci skierowania na jakieś badania? Moja doktor długo nie wypisywała karty ciąży ale dlatego, że wiedziała że nie będę jej tam prowadzić. A krwiak, trzeba odpoczywać, nic nie dźwigać. Wchłonie się.
Ten lekarz jest specyficzny, Ruda miała z nim do czynienia 😜
on ogólnie do 12 tygodnia ciąży nie uznaje... Jest ciężki z charakteru.
Prowadzę u niego ciąże, bo on robi cesarkę na życzenie, a mi bardzo na tym zależy. Poza tym uchodzi za najlepszego operatora w Kraku, więc wole się jakoś przemęczyć, a mieć dobrze przeprowadzoną operację 😊
Dostałam skierowanie na wszystkie badania dotyczące 1 trymestru 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 21:22
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Haha właśnie Ruda to jest hit ze ja nie byłam jakaś super fanka lodów przed chociaż z tej lodziarni są pyszka. Widzę że są w galerii Młociny, chciałam się wybrać bo nie byłam jeszcze to wtedy się skuszę a to jakieś naturalne czy po prostu pyszne?
Sisska ciężkie to jest bardzo, myśle że czas najważniejszy.
Megson podziwiam ja bym chyba zmieniła lekarza żeby się nie denerwować. A czemu cesarka? Tzn ja nie mam nic przeciwko cesarkom, tylko mnie zaciekawiłaś. -
nada wrote:Haha właśnie Ruda to jest hit ze ja nie byłam jakaś super fanka lodów przed chociaż z tej lodziarni są pyszka. Widzę że są w galerii Młociny, chciałam się wybrać bo nie byłam jeszcze to wtedy się skuszę a to jakieś naturalne czy po prostu pyszne?
Sisska ciężkie to jest bardzo, myśle że czas najważniejszy.
Megson podziwiam ja bym chyba zmieniła lekarza żeby się nie denerwować. A czemu cesarka? Tzn ja nie mam nic przeciwko cesarkom, tylko mnie zaciekawiłaś.
Kochana za bardzo boje się powikłań podczas porodu SN dla dzidziusia. Wole wziąć na klatę wszelkie powikłania dotyczące cesarki na siebie niż ryzykować zdrowiem dzidziusia.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C