X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, one są i naturalne i pyszne!
    Ja to na nich całą ciążę jadę 😂😂😂
    W ogóle codziennie są dwa nowe smaki + 4 standardowe co są zawsze. Dzisiaj z dodatkowych był irysek z makiem, a standardowe to polska truskawka, śmietanka, ciemna czekolada i karmel ze solą himalajską. Jutro będzie Ferrero Rocher.

Ten Pan doktor to fakt, genialny operator, robił mi drugi zabieg, który miał być beznadziejny i miał się skończyć laparotomią jak wcześniejszy, a jemu udało się to laparoskopowo! Mam nadzieję, że zakwalifikują mnie do niego na cesarkę.

megson91 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Miss, zerknęłam na pierwszą stronę i jak będziesz mieć chwilkę to dopisz megson, bo chyba jej brakuje tam dopisanej :)

W ogóle tak się zastanawiam nad Twoją niunią, bo urodziła się duża (i to wspaniale🥰), ale mi lekarze tłuką do głowy, że dzidziusie przy nadciśnieniu rodzą się zazwyczaj malutkie. Twoja Amelka to zupełne zaprzeczenie tej teorii!
    O kurcze jakoś mi megson umknęła no :D
    Ale już dopisuje :) ogólnie przybieram się żeby podpisywać dzieciaki do listy i terminy porodów ale przy małym brzdacu łaknącym uwagi to graniczy z cudem żeby kawę ciepłą wypic chociażby :P także ten
    Kochana, moja Amelka to zaprzeczenie wszystkich teorii :D tak samo jak mamusia, zawsze byłam medyczną zagadką :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar widzę że Ciebie też nie mam wpisanej, napisz kiedy miałaś pozytywny test to Cię dopisze do listy :)

Kaga Twoja córcia ma na imię Magdalena prawda? Jejku ciąża mi pół pamięci zabrała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 22:47

emdar lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Nada, one są i naturalne i pyszne!
    Ja to na nich całą ciążę jadę 😂😂😂
    W ogóle codziennie są dwa nowe smaki + 4 standardowe co są zawsze. Dzisiaj z dodatkowych był irysek z makiem, a standardowe to polska truskawka, śmietanka, ciemna czekolada i karmel ze solą himalajską. Jutro będzie Ferrero Rocher.

Ten Pan doktor to fakt, genialny operator, robił mi drugi zabieg, który miał być beznadziejny i miał się skończyć laparotomią jak wcześniejszy, a jemu udało się to laparoskopowo! Mam nadzieję, że zakwalifikują mnie do niego na cesarkę.

Ruda, a nie chcesz się wybrać do niego na wizytę prywatną i o tym porozmawiać, że chciałabyś do niego na cesarkę?

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, dzięki za pamięć :) pozytywny test miałam 08.06;termin porodu to 17.02.2020😘❤️

MissKathy92 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska, strasznie mi przykro że musicie przez to wszystko przechodzić. Faceci mają (z reguły) inne podejście do zdrowia niż kobiety. Często uważają że lepiej nie wiedzieć że coś im dolega, niż zawczasu zapobiec chorobie. Nie ma na to chyba złotej rady, męska ambicja to trudny temat, niestety. Życzę Wam dużo siły do przetrwania trudnego czasu, no i rzecz jasna tego jednego jedynego plemniczka który sprawi że Wasze życie zmieni się o 180°✊😘

Sisska lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson91, lekarza faktycznie dziwny, no ale jak jest takim mega mózgiem i fachowcem, to chyba można mu więcej"wybaczyć". Najważniejsze że jest serduszko i dzidzia rośnie sobie pod Twoim serduszkiem😘

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, masz na myśli lodziarnię Baśniowa? Jeśli tak, to to też moja ulubiona lodziarnia😀

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nada Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :D Baśniowa <3 u mnie chyba numerem jeden w smaku lodów jest Tłusty Kotek, ale Baśniowa wygrywa lokalizacyjnie - często chodzimy na spacery z psem obok i zachodzimy sobie :)

Kurczę dla mnie to wybieranie lekarza to czarna magia. Emdar ty nadal planujesz rodzic na Inflanckiej? Mnie kuzynka nastraszyła trochę. Z drugiej strony rodziła tam 13 lat temu i to bez swojej położnej 🤷🏼‍♀️

emdar lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Widze że temat lodów hehe 😁 ja osobiście też przepadam chociaż teraz jeszcze nie jadłam i mało na co mam smaka.

Nada co to za "tłusty kotek" haha 😂 a co do nazwy lodziarni to piękna 🧚‍♀️

Ja na swojego lekarza jestem zła a raczej zawiedziona prawdę mówiąc. Ogólnie b. dobry specjalista i wgl ale jak dowiedział się o ciąży to był taki suchy i nawet się zbytnio nie przejął. Wiem że ma inne kobiety itp ale ja jako że 4 lata starań i on o tym wiedział i potraktował mnie jakoś szorstko. Ględził tylko o badaniach jakie trzeba zrobić itp. Nie tylko ja poczułam się nieswojo bo mój P. tak samo. Dlatego jeśli piątkowy lekarz okaże się być w porządku to zrezygnuje z tamtego. Poza tym tani nie był i wszystko prywatnie zawsze więc nie byłoby mi żal 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson, ja 20 stycznia mam konsultację w szpitalu u dr byłego ordynatora, w zasadzie jest jeszcze inna pani doktor, której ewentualnie dałabym się pociąć. Zobaczymy do kogo mnie przypiszą, najwyżej wtedy będę działać.

• emdar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, to może my się kiedyś na lodach z wózkami spotkamy 😉
    Tak, nadal nastawiam się na Inflancką. W temacie porodów w ogóle podobno baaardzo dużo zmieniło na przestrzeni lat(usłyszałam to niezależnie od paru kobiet, w tym od dwóch przyjaciółek). A jeśli chodzi o indywidualne odczucia czy też przeżycia, to co kobieta i poród to opinia(nie znam żadnego warszawskiego szpitala o którym słyszałabym same pozytywne opinie😒). Dam Ci znać jak mi poszło 😘
    Iskierka, pewnie ze jak dasz radę chodzić do ogarniętego lekarza na NFZ, to warto ;zawsze to w czasie całej ciąży konkretny grosz w kieszeni, który możesz zawsze wydać w przyjemniejszy sposób 😀

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson bardzo dziwny lekarza, ale skoro taki specjalista to warto sie meczyc..
    Sisska bardzo mi przykro, ale wierzę, ze mąż bedzie zdrowy i znajdzie sie jakies rozwiazanie, zeby udalo soe z dzidzia ❤
    Oh temat lodow.. u nas to bylo tak, ze przed pozytywnym testem powiedzialam nagle, ze musze zjesc lody.. teraz.. juz... 🤣 i maz tylko na to, ze chyba ze testy to juz tylko formalnosc 😁 lody oczywiscie kupil 😅
    Co do lekarzy to tez mam teraz ciezki orzech do zgryzienia. Nie chce chodzic do tego co mnie leczyl. Mam do niego uraz. Zreszta teraz od meza mam do niego 80 km. Musiałabym rodzic tak daleko tez od domu (duza odleglosc ale w miare szpital), albo on pracuje tez w szpitalu w moim rodzinnym miescie. Gdzie szpital to dramat, dosłownie lata 80.....
    Inne miasto blisko bo 30 km ma super szpital ale w tym miescie nie przekonuje mnie zaden lekarz. Znalazłem jednego, ktory pracuje w szpitalu ale gabinet prywatny tez ma w innym miescie gdzie dojazd dla mnie to prawie 100 km.......
    Inny przyjmuje w moim rodzinnym miescie ale... w tragicznym szpitalu pracuje w innym miescie ale dosyc blisko.
    Jest jeszcze jeden lekarz. Pracuje w miescie gdzie moj aktualny, czyli 80 km od nas. Tam ma i gabinet i jest tez w miare dobry szpital. Ale to 80 km..
    A nic blizej nie ma.. tak to jest zyc na wiosce gdzie najblizszy szpital ma zamkniety oddzial położniczy.
    Jest jeszcze opcja jak juz meczyc sie odległości to Pawel tez mysli nad Toruniem.. tam tez mamy kolo 80 km..
    I masz babo placek...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w ten piękny dzień 🥰
    Dziś moja najdroższa, wyczekana, wymodlona córeczka kończy 3 miesiące ❤️
    3 miesiące temu zmieniła moje całe życie, 3 miesiące temu byłam najbardziej zdenerwowaną ale i najbardziej szczęśliwą kobietą na świecie 😊
    Każdej z Was życzę żeby doczekała się tej pięknej chwili poznania swojego największego szczęścia jaki istnieje na ziemi 😍
    Dzięki niej wiem że mogę wszystko ❤️
    Pozdrawiam z moim osobistym cudem i jej laleczką 😘
    766707151958.jpg

RudaMaruda25, Żanetka93, emdar, MilusińskaMilena, Stookrotka, Sisska, megson91, Iskierka87, joana, Why_not_now87, Kaga lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, też mam lalkę Metoo! 😂😂

Żanetka93, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️

Miss czas leci już poważna dziewczyna z niej ☺️

Za mną ciężka noc...
    4 pobudki z bólem brzucha 🤯🤯

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana, z doświadczenia ciężarówki w końcówce 8 miesiąca, to radzę Ci wybrać lekarza, który jest w miarę blisko, i masz do niego zaufanie. Kwestia tego czy pracuje w danym szpitalu jest - moim zdaniem - drugorzędna. Jak wszystko będzie ok(czego Ci z całego serca życzę) to przy porodzie jest duża szansa że go nawet nie zobaczysz. Dobra położna to jest ktoś o kogo warto walczyć (potwierdziło mi to mnóstwo kobiet). No chyba że planujesz lub masz wskazania do cc;to inna sprawa zupełnie. Kogo masz tam najbliżej? Z Torunia jest moja bratowa, rodziła tam swoje wszystkie dzieci (5!)i mówi że szpital jak szpital, ani szału ani tragedii nie ma(problemem jest podobno czasem to, że w Toruniu jest to jedyny szpital położniczy i czasami jest tam trochę "ciasno") .

joana lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie póki co matka się z tej lalki cieszy!

81d520d66206.jpg

Żanetka, ja dzisiaj w nocy z kolei 7 razy na sikanie.

Asia, ja nie mam lekarza w szpitalu i tak samo uważam, że to drugorzędna sprawa, ważne żeby był super i był z nim kontakt w każdej chwili gdyby się coś działo, no i położna to podstawa.

MissKathy92, megson91, Iskierka87, joana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pobudke 4 razy brzuch bolał jak przy mocnym okresie a dwa razy ból był taki jakby skurczowy...

Pisałam rano do lekarza mówił że możliwe że zaczęły się pojawiać skurcze przepowiadajace że mogą one zacząć występować 3 tyg przed ale żeby w razie W mieć spakowana torbę i że jak bd u położnej na ktg to żebym się mu pokazała 🤯🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 09:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przy śniadaniu tez poczułam ból mam iść na ktg na 12 🤯🤯

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ