X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko, odstawilam clo po 4 cyklach. Wcześniej owu była nie wcześniej niż w 20dc teraz po odstawieniu w 13dc. Nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam płodny śluz zaraz po @ i pozytywny test owu w 11dc..
    Odstawilam clo i Nac (ten drugi brałam 2cykle) nie biorę inofemu i innych tego typu, jedynie pozostałam przy mecie ale muszę przyznać że zdarzało mi się zapominać zwłaszcza przed świętami kiedy pracy miałam mnóstwo..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wasze wszystkie wizyty!!!

Ja wracam ze szkoły rodzenia, plus dodatkowo byłam w pracy załatwić kilka rzeczy typu, zgłosić że byłam w szpitalu, żeby dostać odszkodowanie z PZU.
    Byliśmy też z mężem na lodach, pyszny smak - Irysek z makiem 😋😋😋

W ogóle Pani Kierownik Produkcji pytałam mnie czy jestem już przed czy po porodzie, ja mówię że na miesiąc przed a ona do mnie, że tak jak ja wyglądała, ale miesiąc po. Nie wiem jak to interpretować, ale strasznie jej nie lubię więc nawet nie wchodziłam w słowo więcej.
    Całe szczęście mojego przełożonego nie było, a ja byłam w tylko w kadrach i przywitać się po pokojach i hali.

megson91 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :) na pewno wszystko jest oki ❤️ kciuki

Zanetka no kawał chłopa już tam siedzi :)
    Co do wagi w ostatnich tygodniach to nie ma co się przywiazywac, moja dzień przed CC miała mieć 4.1 a się urodziła 4.4 🙈
    Koleżanki szacowali na 4.8 (!) A urodziła 4.2 :) także ten :)

Asia jak zaczynasz z nadwagą to się pilnuj, ja zaczynałam z wagą w normie, przed ciążą się odchudzałam i nie dość że dopadł mnie efekt jojo to jeszcze ciążowe kg doszły :( tak to jest jak się słucha słów "jedz za dwóch" a nie "jedz dwa dwojga" :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała żeby moja się urodziła ważąc chociażby 2.5 kg!

• nada Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dobrze będzie.
    Boże lody. Ja mam taka ochotę, już od szpitala... chyba mojego wyślę. Mamy niedaleko super lodziarnie.

Ze smaków ciążowych to ja ciagle mam ochotę na indyjskie żarcie XD szaleństwo. Miałam jeszcze etap kfc.

Milena super. Na pewno będzie dobrze. Musicie wolne wziac? Cz jedziesz przed praca ?

PplPp1.png

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze urlop na jutro a mąż specjalnie wziął popołudniowa zmianę i uprzedził że może się spóźnić..

Ja to chyba weekend sobie upieke szarlorke i podam z lodami 🙂

Kurcze po tych górach dostałam jakiegoś uczulenia na twarzy 😐 dobrze że nie na całej.. Zastanawiałam się czy mogły mnie uczulić kosmetyki ale jakoś wątpię bo nie używałam żadnych nowości..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Miss taki mam zamiar. Mam ochote duza na wiele rzeczy ale sobie odmawiac albo zastepuje czyms innym np sokiem swiezo wyciskanym itp..
    Narazie waga stoi w miejscu.

Nada gratki ❤ teraz lez i wypoczywaj a bedzie wszystko dobrze 😊

Ruda super smak a z malutka napewno wszystko bedzie dobrze 😘

Zanetka kawal chlopaka 😍

Megson kciuki za wizyte zacisniete 🤞🤞🤞

Milenka moja ciaza teraz jest z pozniej owulacji 23 dc 😋 Licze, ze ta wizyta przyniesie Ci szybko II na tescie😘🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, ja właśnie wróciłam z pobrania krwi(chyba z 4 fiolki mi pobrali), zrobiłam też od razu wymazy w kierunku GBS(oby nic nie wyszło, ale podobno dość często wychodzą dodatnie 😒).
    Żanetka93, mały widzę już wcale nie mały😲 3kg to kawał chłopaka!
    Megson91, będzie dobrze, trzymam kciuki za wizytę serduszkową❤️
    Nada, super że wszystko ok. Ja robiłam test Sanco Plus ( mimo idealnego usg, wiek-38lat- i dość niskie białko Pappa podwyższylo mi ryzyko trisomii 21chromosomu; wynik wyszedł super, no ale stres był). To Sanco Plus jest porównywalne do Nifty (nawet nie wiem czy to się różni czymkolwiek, i to i to to test wolnego DNA płodowego). Jakbys miała jakieś pytania, to pytaj śmiało.
    Milena, super że wizyta już jutro! Grunt to wiedzieć na czym się stoi i mieć plan działania.
    Ruda, olej kierowniczkę, szkoda nerwów na analizowanie dogryzek od w sumie obcych bab😉

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja ogólnie za lodami nie przepadam a w zimie to już calkiem zapominam że istnieją
    Ale za to szejki mogę pić 😂

Milenka a kiedy testujesz po tej wczensje owulce?
    Nie chce nastawić bo wiadomo że zawód bardzo boli ale mnie np właśnie zesypalo jakoś w terminie miesiaczki
    Miałam takie ni to syfy ni wysypka poprostu okropna twarz
    Myslalam że to krem bo akurat kupiłam nowy ale to nie schodzilo miałam szukać dermatologa ale później wyszedł pozytywny Test i tak to skojarzylam
    W sumie i tak miałam iść do dermatologa ale jakimś cudem zaczęło to znikać i znowu zrobiłam się gładka jak nigdy 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Do dziś tego nie rozumiem 😂

• Kaga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę wpadłam życzyć Ci Milenka powodzenia jutro na wizycie. Oby to był Wasz krok milowy i obyś niedługo mogła dołączyć do brzuchatek. ♥️

Ruda ja odbieram uwagę tej pani raczej jako komplement. Że ona miesiąc po porodzie miała brzuch taki jaki ty masz miesiąc przed nim. 🙂 Po niektórych kobietach naprawdę nie widać, że są już po porodzie.

A teraz biegnę, lecę, pędzę do mojego ukochanego maleństwa. Kryzys wciąż trwa. 🚑 Odliczam sekundy do powortu męża z pracy. 😂

Wszystkim Wam dziewczyny powodzenia na wizytach! ☺️

MilusińskaMilena, joana lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za kciuki, wierzę że będzie dobrze i teraz będzie już tylko lepiej 🙂

Żanetko, wcale nie zamierzam testować, jestem pewna że @ przyjdzie sobota/poniedziałek. Czuję się typowo jak na okres, nawet na męża warcze bez powodu. Dziś jestem 11dpo i tempka zaczyna powoli lecieć w dół..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko ja tez czulam sie jak na @... dlatego zrobilam tak pozno test, bo nawet byly i te plamienia.. takze wiesz 😅
    Choc objawy ciazowe tez mialam.. o dziwo np juz wtedy zaczely sie drobne mdlosci..
    Takze dopoki nie ma @ jest nadzieja.. 😊
    Nie chce Cie nakrecac, ale warto ja miec do konca..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cie rozumiem Milenka
    Po pewnym czasie to lepiej sobie nawet wmawiać że nic z tego a w razie W pozytywnie się zaskoczyc niż co miesiąc przechodzić rozczarowania...

Trzymam kciuki za jutro mam nadzieję że usłyszycie coś co da wam pozytywnego kopa do dalszych działań 😘

Powtórzę ci slowa mojego lekarza z czasu starań : proszę się nie martwić z drugim pójdzie łatwiej a pierwsze jakoś przywolamy na ten świat ✊✊😂

megson91, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to gdzie jest Kasztanek 🤯🤯

• megson91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce na wizytę. Umrę zaraz z nerwów 😳😳😳

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson bedzie dobrze 😘😘😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson będzie dobrze, zobaczysz 🍀 czekam na wieści 🙂

Żanetko też się zastanawiam co się dzieje z Kasztankiem, może też do nas wróci z nowiną jak Iskierka i Asia 🙂

Asiu ja się w ogóle ciążowo nie czuję. Mdłościami się nie sugeruje bo praktycznie zawsze mam na tym etapie a wysypka pewnie od wody/powietrza (w Zakopcu straszny smog) albo coś zjadłam.. Tak jak pisała Żanetka, nie nastawiam się bo to nic dobrego nie przyniesie, zwłaszcza że mam pewność że nic w tym cyklu nie wyjdzie. Myślami jestem przy kolejnych cyklach i klinice. Muszę zrobić najpierw porządek z tym nieszczęsnym tsh

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest serduszko 💜💜💜💜
    Nasz Kochany Sezamek mierzy 1,07 cm 💜💜💜💜

ogólnie okazało się, że mam małego krwiaczka i delikatnie mi się odkleja kosmówka z jednej strony, ale powolutku się wchłania ten krwiaczek na szczęście 💜

Ciąża według CRL jest młodsza o 4 dni w porównaniu do terminu z ostatniej miesiączki i to mnie martwi...
    14dc miałam 2 pęcherzyki na obydwu jajnikach - 24 i 22 mm... miały lada moment pęknąć... więc skąd to opóźnienie? 😞

46cb21023e06b7f8.jpg

Iskierka87, Kaś28, emdar, joana, Sisska, Stookrotka, nada, MissKathy92, Jane208 lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson najważniejsze że jest serduszko i z groszkiem wszystko w porządku 🙂😘 zdrówka dla Was. Kiedy kolejna wizyta?

• megson91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Megson najważniejsze że jest serduszko i z groszkiem wszystko w porządku 🙂😘 zdrówka dla Was. Kiedy kolejna wizyta?

Kolejną wizytę mamy 24.01 💜
    Ale dalej mi nie założył karty ciąży 😞

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ