Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPlecy mnie też bolą bardzo.... Ale może dlatego że ja sporo przytyłam i to ogromne obciążenie dla kręgosłupa.
Strasznie zgaga mnie męczy, zaraz po tym jak zjem, więc staram się jeść niewielkie ilości, choć na tym etapie porcje jakie ja jem są żenująco małe, dobrze że jem witaminy, bo bym chyba nie wyżywiła to dziecko.
Torba może nie spakowana, ale wszystko leży już w komodzie, stary przeszkolony co ma brać. Koszulki też już mam, biustonosze do karmienia i szlafroczek. Muszę sobie jedynie kupić takie małe ręczniki jak do twarzy, bo poleciła mi położna, że lepiej się takim wycierać.
Łóżeczko jeszcze mamy niezłożone w częściach, ale to pewnie dlatego, że póki co nie mamy jeszcze miejsca wyznaczonego i koncepcji😂
Hybrydy też już ściągnęłam, jestem więc gotowa. -
nick nieaktualny
-
Ruda, Żanetka;to ja z Was najbardziej w lesie z przygotowaniami🙄mam postanowienie żeby w tym tygodniu to ogarnąć. Ruda, przecież super wyglądasz, ile kg przytyłas ze piszesz ze dużo? (ja równe +10kg). Żanetka, a Ty ile? Mnie plecy - o dziwo - nie bolą(odpukać, bo licho nie śpi).
Kaś, wsparcie przyjaciółek to super sprawa jest! Potwierdzam ❤️42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyŻanetka, ja tak właśnie wyglądam, poszło mi nie w brzuch, a w koło ratunkowe i jeszcze uda, czuję się jak taki otyły człowiek.
Ale tak samo jak nie mogę doczekać się seksu, tak samo nie mogę się doczekać jak wezmę się za siebie.
Emdar, 12 kg!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:16
-
Ruda, o Żanetka już napisała, że 12kg przytyłas. To mało jest jak na ten etap, ale może po prostu plecy Cię bolą bo tak sobie radzi z ciążą organizm (mój lekarz mówi że każdy organizm ciężarnej inaczej sobie radzi, jedną bolą plecy, inna ma rwę kulszową, a jeszcze inna zgagę czy zaparcia). "Strategią" mojego organizmu są właśnie zaparcia 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:19
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyRuda ostatnio wrzuciłas foto i wyglądasz super
Masz piękny ciążowy brzuszek
Moja znjamoma właśnie ta z pracy dlatego 2 lata dochodziła do siebie bo ona np miała taką manie że jak wstawala do dziecka w nocy to za każdym razem jadła
A był okres że mała im się wybudzala co 30minut
Ale później się ogarnela zrobiła dieta dużo ruchu i fajnie teraz wygląda
Emdar ja mam po ostatniej wizycie plus 8 ☺️ -
Żaneta, to super przyrost! Ja to szczerze spodziewałam się że będę "małym słoniem" od początku, a tu takie zdziwko. Mam tylko brzuch i lekko większe uda (ale sądzę że to dlatego że startowałam ze "słusznej" wagi - 69kg przy 169cm).Planowałam właśnie odchudzanie, ale Julek był szybszy niż dieta 😉
megson91 lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyCiężko mi się przekręcić z boku na bok, dzisiaj mój mąż się że mnie śmiał, że zadzwoni po swojego szwagra, co jeździ dźwigiem, żeby mnie przekręcił.
Później mi mówił, że dzisiaj jestem ociężała jak orka, ale później dodał, że jego orka 😂😂😂
A mnie po prostu tak strasznie bolą plecy!
Emdar, ja startowałam z wagi 68 kg, przy wzroście 176 cm, a teraz dobiłam już do 80! 😲Może nawet lekko ponad, sama z siebie się nie ważę, jedynie przed wizytą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:29
-
nick nieaktualny
-
Ja na chwile obecna 7,5 kg na plusie ale podobno niskie i drobne osoby tyją bardziej i szybciej
Ja akurat Jestem malutka.. 160 cm i około 50/51kg ,rzadko się ważyłam 😊 (chociaż jestem trenerem fitness więc teraz każdy kg to dla mnie 😱😂).
Plecy już mi siadają a jeszcze 3 miesiące przede mną!
My nie mamy jeszcze nic konkretnego dla malutkiej. Porządne zakupy zacznę około 30 tygodnia. W środę zaczynamy szkołę rodzenia 😊
Jutro dzwonię też do położnej z która chciałabym rodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 22:22
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Ja schudłam kilogram póki co 😂😂😂06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ruda tylko Twoja waga wynika z tego, że cała ciążę coś sie dzieje i o ćwiczeniach nie ma mowy u Ciebie więc w sumie dobry wynik masz 😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Hejka emdar, ja już w domu. Jutro wizyta. Ciekawe co doktor powie. A tak to leżę tylko w domu. U mnie wzdęcia to tez jest porażka... aż się brzydzę siebie czasem 🤦♀️ Jak ty sobie z tym poradziłaś? Chyba zacznę sypać błonnik do jedzenia bo i wzdęcia i zaparcia. Co do krwawień to mam takie brązowawe upławy. Mówili w szpitalu, ze one mogą się jakiś czas utrzymywać. Czekam na tą wizytę jutro bo tam co lekarz to opinia. Jeszcze mi powiedział jeden ze dziecko wyglada na mniejsze, wiecie o ile mniejsze według daty ostatniej miesiączki? 3 dni. Na wypisie ze szpitala napisane było. A ja się tyle strachu najadłam... o ledwo pół tygodnia.
Dziewczyny bardzo spoko wyniki kiedy łapie się najgorszy apetyt? Ja na samiutkim początku byłam wiecznie głodna a teraz to już tak o. No i wymiotuje a moja waga na start 68kg przy 170
-
Nada, super że juz w domu jesteś. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊ Ja ze wzdęciami i zaparciami radzę sobie w sumie na parę sposobów:picie dużej ilości wody, dieta bogata w błonnik ( codziennie rano owsianka), spacery(chodziłam na fitness do początku plamienia, potem lekarz kazał mi odpuścić), w sytuacjach ekstremalnych piję syrop Laktuloza( bezpieczna w ciąży), a ze dwa razy użyłam czopków glicerynowych. W sumie to nie jest tak tragicznie, ale muszę mocno o to dbać.
Apetyt w zasadzie całą ciąże miałam naprawdę średni😒 Były dni że jadłam z rozsądku. Na co tylko miałam i nadal mam ochotę to.. słodycze. No ale ograniczam się z ich jedzeniem, bo cukier to jednak zło. Ja nie wymiotowałam ani razu, ale było mi dlugo niedobrze (gdzieś do końca 3miesiąca),a teraz jak mały wali mnie nogami w przeponę to znowu mi niedobrze 😒.
Z tą wielkością malucha, to na tym etapie co jesteś teraz, to podobno nawet do 2 tygodni może być różnica, więc no stress kochana. A lekarze to często potrafią podnieść nam ciśnienie.42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyTo tak jak i mi powiedzieli, że główka jest za mała o 3 tygodnie, a przy 3cim prenaralnym wyszło, że cała Niunia jest mniejsza o kilka dni, a główka o 6 dni. Mała jest po prostu mała, ale proporcjonalna i nie ma w tym żadnej patologii. A lekarze czasem powinni się zastanowić co mówią ciężarnej, bo powinni mieć co do tego absolutną już pewność.
Ja całą ciąże nie mam w ogóle apetytu, na początku mi wchodziły tylko frytki i cola, bo było mi niedobrze. Wymiotowałam zaledwie kilka razy, raz pamiętam jak weszłam do wanny się umyć to szybko wyskoczyłam, bo mnie mocno wzięło.
Zapach w samochodzie męża mnie drażnił niesamowicie i zapach ogórków zielonych, a to taki okres, że do których rodziców poszliśmy na obiad tam mizeria z ogórków 😂😂😂
Dalej mam podły apetyt, ale faktem jest że podjadam trochę też słodyczy, bo przed ciążą nie jadłam, ale w ciąży mam niesamowitą ochotę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak ten czas leci 🙈🙈🙈
Co do wagi to ja juz stratuje z nadwaga niestety.. nawet sie nie pochwale 🤣 takze w ciazy bede musiala sie mocno pilnowac, zeby jesc zdrowo i w miare tylko przytyc..
Jak narazie to niby poczatek a juz mam tragiczne mdlosci.. szczegolnie rano, np dzis jak nie zjadlam sniadania bo robilam badanie krwi..
Ale niech mnie meczy, bo jedynie wtedy jestem pewna, ze dzidzia nadal sie rozwija i wszystko jest oki 😊 zniose najgorsze mdlosci oby bylo dobrze a nie jak wczesniej..
A do 17 to chyba wszystkie wlosy z glowy wyrwe...Iskierka87 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.