X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popróbuję z tym siemieniem tez ale boje się, że skończy się to w łazience :/

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny maja racje wygrzewaj sie Zanetka 😘😘😘

Co do bolu to sie pocieszam, ze moze właśnie zawirowania macicy, zeby zrobic miejsce dla dzidzi..
    To byl taki jakby lekki bol miesiaczkowy z lekkimi czasem skurczami.. i jakby cos mnie podgryzalo...
    Plamien zadnych nie mam juz od kilku dni.
    I dzis juz jest lepiej, ale obiecalam sobie ze dzis odpoczywam, bo wczoraj to wzielam sie za sprzatnie naszej czesci domu.. i w trakcie jajniki mocno mnie zabolaly..
    A za jakis czas cale podbrzusze.
    Jesli dzis tak bedzie mnie bolalo to napewno ruszymy do szpitala. Akurat tez najbliższy taki z oddzialem ginekologicznym(czyli zeby byl jakis ginekolog w szpitalu) to jest w moim rodzinnym miescie. Czyli 40 km stad gdzie teraz mieszkam.

Co do siemnienia to polecam na zaparcia mocno. Ja zawsze sama miele ziarno. Wsypuje dwie lyzeczki na 3/4 kubka wody i czasem dokladam np lyzeczke kiesielu lub galaretki... Do przelkniecia. I polecam tez dla staraczek, bo bardzo mi poprawil sluz ten sposób 😁

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, mój to się nawet do góry nie podniósł 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ruda 😂😂

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo Was nadrobiłam! 🙈
    My wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach ze Szkoły Rodzenia i przyjechała (jako gość) Pani Doktor z Warszawy, wiecie co powiedziała? Że badanie serca dziecka do 11 tc jest niewskazane, wręcz groźne dla płodu i odchodzi się od tego 😱 mogą zwężać się kanaliki sercowe u dziecka bo doppler powoduje takie rzeczy. Przypuszczam, ze wszystkie miałyśmy badanie serduszka dziecka około 8tc 🙄 Także im mniej badań dopplerem tym lepiej. Przynajmniej takie było zdanie tej Doktor i Położnej. Zgłupieć można. Ogólnie bardzo fajne zajęcia 😊

My PLANUJEMY 3 dzieci ale mam już 30 lat wiec musimy się spinać (jeśli Bóg da 🙌🏻).

Asia, ja też miałam delikatne kłucia brzucha na początku ciąży ale gin mi wtedy powiedziała, że to nic strasznego 🤷🏼‍♀️ A jeśli chodzi o nospe to bym jej nie brała bez zaleceń lekarza... różne są opinie o tym leku i wiem, że lekarze go przepisują (sama powinnam brać bo mi twardnieje brzuch :/ ale chyba taki urok mojej macicy ze się „stawia” - nie biorę leków) jednak mojej znajomej synek (Która jest pielęgniarka) urodził się ze złym napięciem mięśniowym i skutki są do teraz (ma 6 lat). Oczywiście brała często nospę w ciąży bo tez „lekarz zalecił” i neurolog potwierdził, że to jest prawdopodobny powód. Możecie poczytać, jest mnóstwo artykułów na temat nospy w ciąży. Każdy ma swoje zdanie ale ja do nospy w ciąży podchodzę bardzo sceptycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 11:23

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mi w szpitalu mówili, żeby nospy nie brać...
    Więc sama już nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ale badanie dopplerem jest dopiero od drugiego trymsteru czyli już po 11 tygodniu
    Przynajmniej ja tak miałam ☺️

A co do nospy nie powiem bo nie brałam nawet nie miałam zalecenia żeby brać
    Ale to sam w sobie lek rozkurczowy niby na opakowaniu nie jest chyba napisane że nie wolno kobietom w ciąży ale badan jako tako ogólnych żeby dowodziły że jest nieszkodliwy to chyba nie wiem...

Także nie wiem

• joana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nospy to nie jest na tyle mocny bol, więc nie będę jej brała..

Co do badan u lekarza to już wybralam.. jest daleko ode mnie bo okolp 80 km. Ale sam Pawel wczoraj powiedział, ze moze wozic mnie 200 jesli bede bezpieczna u lekarza. A na tego slyszymy same dobre opinie.
    Co do cen za wizyte sa tansze niz u mojego poprzedniego.
    Mam wizyte na 22.01 czyli idealnie zeby byla plynnosc do zwolnienia lekarskiego..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie biorę, ale podali mi z 4 tabletki (jedna dziennie) A to ciekawe, tej lasce dał. A biedna była strasznie spanikowana wiec chyba musiało ją boleć bardzo.

Napisałam dzisiaj w pracy ze jestem w ciąży. Mam nadzieje, że ZUS się nie czepnie pisania na slacku... to firmowy komunikator ale mam go zainstalowanego na prywatnym telefonie. A muszę czasem coś tam napisać przecież.

W ogóle dostałam prezent z pracy, wysłali mi pocztą kwiatową bukiet kwiatów. Byłam w szoku, spodziewałam się kuriera z paczką od mamy ginekolog (zamówiłam sobie segregator, jest akcja z WOŚP, że mama gin przekazuje 20 zł z każdego) a tutaj taki dziadek z kwiatami :D

megson91, Iskierka87, joana lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka podobno najważniejsza pierwsza ciąża, a potem to i po 40 można :) badałaś sobie amh przed ciążą?

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ale miły gest z tymi kwiatami 😊
    Suepr

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, badałam :) wyszło mi 5,2

Ja tylko się boje większego pwawdodpobienstwa wystąpienia wad genetycznych po 35 roku życia... dlatego wolałabym się wyrobić troszkę wcześniej :) chociaż u mnie w rodzinie nie ma takich przypadków. Moja mama urodziła siostrę w wieku 35 lat 😊
    ale oczywiście, kobiety rodzą i po 40 zdrowie, piękne dzieci 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 15:01

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi na zaparcia mega pomaga olej z siemienia lnianego. Pije 2 łyżki stołowe codziennie na czczo 😊 tylko, że mi ten olej tłoczy tato 🙈 on ma taką specjalną maszynę do tłoczenia na zimno, później przelewam go brązowej butelki i trzymam w lodówce, bo w takich parametrach trzyma swoje właściwości zdrowotne przez około miesiąc czasu 😊

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, tata sprzedaje? Ja zamawiam olej lniany przez internet, przychodzi świeżutki, w styropianie żeby nie stracić właściwości. Ale teraz nie dałabym rady tego wypić :o My dajemy go naszemu psu na ładna sierść i ja używam na włosy i czasami do serka dodaje (pasta budwig) ale teraz ogólnie mało rzeczy jestem w stanie zjeść bo od razu 🤢🤮

Mega miło <3 dogrzebałam karteczkę i napisali że tęsknią - uroczo

To chyba dobry wynik, nie? Wiem że za wysokie Amh może świadczyć o pcos.

To prawda, że in później tym więcej problemów. Ale z drugiej strony 30 lat to jest dobry wiek na dzieci pod wieloma innymi względami. Szkoda, że natura myśli inaczej :/

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotko nie o samo badanie serca chodzi tylko dokładnie o słuchanie bicia serduszka w tym czasie. Dlatego lekarze często nie dają słuchać bicia na tak wczesnym etapie a ilość uderzeń wylicza wtedy chyba komputer (już nie pamiętam dokładnie). Jak o tym u Mamy Ginekolog właśnie, ona też mówi że gdy lekarze słuchają serduszka to też nic strasznego się nie dzieje ale lepiej tego nie robić..

A co do wad genetycznych.. Moja mama urodziła mnie mając 41 lat i jestem całkowicie zdrowa (poza niepłodnością), natomiast moja siostra urodziła w wieku 23 lat drugie dziecko i chłopiec urodził się z zespołem downa. Wychodzę z założenia że jeśli coś się będzie miało zadziać niedobrego to zadzieje się bez wpływu na wiek i inne czynniki.. Także nie martw się i działajcie żeby maluszek miał rodzeństwo ❤️🙂

Żanetka93, Stookrotka, Iskierka87 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam 30 😋 a raczej juz rocznikowo 31..

Co do kwiatow to super gest 😍 bardzo milo z ich strony..

Megson fajna sprawa z tym olejem tloczonym przez tate 😋 tez chcialabym tak 😍

megson91 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, korci mnie strasznie żeby siknąć.. Ja wiem, miałam się nie nastawiać ale ten cień nadziei.. Choć wiem że to nie ma sensu bo tempka ma już tendencje spadkową i na dniach pojawi się @.. Przywołajcie mnie do porządku bo sama nie potrafię 🙄

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka mozemy odradzac, ale ja np sama wiem ze swojego doswiadczenia, że jesli mialam nadzieje to wolalam, zeby na ziemie sprowadzila mnie 1 kreska niż @..
    I nie chce Cie nakrecac, ale ja tez w ktoryms momencie zbadalam @ i juz spadała... a po terminie @ odbila do gory.. choć i tak byla nadal na poziomie nizszym niz po owu. Ale to moze tez wina niskiego proga.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielnko sikaj
    Jak wyjdzie biel przynajmniej bd miala spokojne czekanie na miesiączkę a nie myslenie że ciekawe czy przyjdzie
    Ja bym sikala przywolamy cie do porządku jak bd smutac w razie W a może akurat będzie super niespodzianka

Co do wad to hm dawniej też byly chore dzieci ale jak było ich dużo
    Jak było jedno chore to czasem poprostu i umieralo a było zaraz następne
    Taka niestety prawda
    Chociaż myślę że teraz i tak jest więcej różnych chorób

Ale cóż się dziwić
    W naszym jedzeniu są dodatki aluminium i rtęci i tym podobne syfy
    Wpychamy to w siebie bo innego wyjście nie mamy
    Jesc trzeba
    No a później to niestety przekazujemy dalej

Wiele teraz chorób o jakich nie mamy pojęcia
    Dzisiaj nie ma reguły młoda kobieta może rownie dobrze urodzić chore dziecko niż starsza

No ale rzeczywscie ryzyko chyba jednak mniejsze patrząc na statystyki

No ale na podstawie tego też nie można podejmować dezycji

Zawsze jest ryzyko

Ryzyko jest też takie że nas trafi nagle szlak także to takie samo wróżenie ☺️

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja w tym cyklu też glupieje i chce sikac a potem myślę sobie, że nie bo tyle się nie udalo to teraz pewnie też nie i myślę o moim planie działania.

Kiedy masz mieć @?

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ