Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMało mnie bo weekend u rodziców - odpoczywałam.
Chodzę jakaś cała zmarznięta niedogrzana.
W środę ide na siłownie - pierwszy raz po porodzie i po ponad 5mcach przerwy 🥳🥳🥳
Co do wózka My mamy ten:
Stokke Crusi 3w1- nie sugerujcie się ceną bo jest kolosalna 😂 sprowadziłam używany z Holandii 😛
Wcześniej polowałam na cybexa ( głównie chodziło by spacerówka była kubełkowa a nie tylko oparcie się obniżało) ale sama gondola była nisko osadzona a mój mąż ma 195cm 😂 i wyglądał jakby prowadził wózek dla lalek 🤦🏼♀️
Kaga okresu nie mam jeszcze ale wydaje mi się ze owulacje już tak.. chociaż nie wiem czy to możliwe.
Póki co bez antykoncepcji i mam nadzieje ze nic się nie wykluje po drodze bo mam takie podejście jak Ruda. Nie tyle ze względu na ciąże bo zniosłam super, poród również mimo ze ciężki to było minęło.
Ale we wrześniu kończę 33lata, a jest jeszcze tyle rzeczy które chcemy zrobić i tyle miejsc które chcemy pokazać Maksowi. Tez podjęliśmy wspólnie decyzje ze chcemy by Maks był zdrowy i więcej nam nie trEba do szczęścia.
Miss śliczne jestescie 😍
WOŚP wspieram! W tym roku jescze bardziej bo Maks korzystał ze sprzętu: a to inkubator a to badanie słuchu.
Nadrabiałam wszystkie wpisy ale już zapomniałam co miałam każdej z Was napisać 🙈
Wiec ogólnie napisze i nie gniewajcie się :
Nowych ciąż gratuluje ❤️
Dziewczynom na finiszu wytrwałości i zdrówka - już końcówka ❤️
Czekającym na badania/ wizyty/ wyniki - kciuki ❤️
Rozpoczynającym nowy miesiąc wiary - bo ja wierze ze się uda ❤️
Właśnie skończyłam usypiać małego, siedze na łóżku pół naga (tylko w spodniach) i właśnie zdałam sobie sprawe ze nie odlaczylam kamerki (niani) i mój mąż w pracy ma podglad. Oby tylko on jeden 😂
MissKathy92, megson91, Iskierka87, Żanetka93, joana, Stookrotka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak mi się pokiełbasiło coś z hormonami od Ciąży ☹️
Zauważyłam, że zaczęły mi na całym podbrzuszu rosnąć czarne włosy i to nie tylko na ścieżce do Leszka, tylko całe podbrzusze ☹️
Małż mnie dzisiaj dobił pod prysznicem jak mi mył plecki mówi, że na lędźwiach to samo mi się zrobiło ☹️
Kurczę nigdy nie miałam problemów z nadmiernym owłosieniem meh 😢06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Why_not_now87 wrote:Mało mnie bo weekend u rodziców - odpoczywałam.
Chodzę jakaś cała zmarznięta niedogrzana.
W środę ide na siłownie - pierwszy raz po porodzie i po ponad 5mcach przerwy 🥳🥳🥳
Co do wózka My mamy ten:
Stokke Crusi 3w1- nie sugerujcie się ceną bo jest kolosalna 😂 sprowadziłam używany z Holandii 😛
Wcześniej polowałam na cybexa ( głównie chodziło by spacerówka była kubełkowa a nie tylko oparcie się obniżało) ale sama gondola była nisko osadzona a mój mąż ma 195cm 😂 i wyglądał jakby prowadził wózek dla lalek 🤦🏼♀️
Kaga okresu nie mam jeszcze ale wydaje mi się ze owulacje już tak.. chociaż nie wiem czy to możliwe.
Póki co bez antykoncepcji i mam nadzieje ze nic się nie wykluje po drodze bo mam takie podejście jak Ruda. Nie tyle ze względu na ciąże bo zniosłam super, poród również mimo ze ciężki to było minęło.
Ale we wrześniu kończę 33lata, a jest jeszcze tyle rzeczy które chcemy zrobić i tyle miejsc które chcemy pokazać Maksowi. Tez podjęliśmy wspólnie decyzje ze chcemy by Maks był zdrowy i więcej nam nie trEba do szczęścia.
Miss śliczne jestescie 😍
WOŚP wspieram! W tym roku jescze bardziej bo Maks korzystał ze sprzętu: a to inkubator a to badanie słuchu.
Nadrabiałam wszystkie wpisy ale już zapomniałam co miałam każdej z Was napisać 🙈
Wiec ogólnie napisze i nie gniewajcie się :
Nowych ciąż gratuluje ❤️
Dziewczynom na finiszu wytrwałości i zdrówka - już końcówka ❤️
Czekającym na badania/ wizyty/ wyniki - kciuki ❤️
Rozpoczynającym nowy miesiąc wiary - bo ja wierze ze się uda ❤️
Właśnie skończyłam usypiać małego, siedze na łóżku pół naga (tylko w spodniach) i właśnie zdałam sobie sprawe ze nie odlaczylam kamerki (niani) i mój mąż w pracy ma podglad. Oby tylko on jeden 😂
Jesteś zadowolona z tego wózka? 😍
Mogłabyś mi napisać coś o jego wadach i czy w ogóle ma takie? jak z ciężkością?06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ruda ja mam Bebetto Luca. Jedynie co to mógłby być lżejszy, ale ogólnie jest fajny, nie narzekam. Spełnia wszystkie nasze wymagania. 🙂
Iskierko cztery pary znajomych odradziło mi wózki 3w1, więc warto poczytać opinie czy to się opłaca.
A my dziś mieliśmy gości. Kuzynowi mojego męża urodziło się dziecko dokładnie tego dnia co nam. 😁
To jest niesamowite jak każde dziecko jest inne, niby ten sam dzień narodzin, ale każde umie co innego, inaczej się zachowuje, ma inny rytm dnia. Pamiętajcie o tym gdy zaczniecie się porównywać z innymi po porodzie. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 06:15
-
Kaga, a dlaczego odradzają wózków 2w1 lub 3w1? 😳06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson doradzają 3w1 chyba ze wzgledu na fotelik bo nie sa odpowiednie dostosowane do przewożenia dzieci w aucie.
Ja dziś poznałam małą Maje i jestem zakochana😍😍 a jak super patrzylo się jak jej tatuś pokazywał dzień narodzin a mój mąż taki przejęty ogladal.
Milenka ja 8 grudnia skończyłam 28 ,, teraz leci 29 i nie zapowiada się, żeby na 29 urodziny trzymać dziecko w ramionach-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Megson największym zarzutem moich znajomych była przeogromna spacerówka. Ja mam 2 w 1 i wybierając wózek patrzylam głównie na gondolę, nie skupiłam się na spacerówce, po prostu przyjęłam do wiadomości, że jest. A paradoksalnie zestaw że spacerówka waży więcej niż gdy założona jest gondola! O ile samą gondolę można złożyć i zestaw stelaż plus gondola wchodzą do bagażnika to ta spacerówka jest naprawdę wielka i nie da się jej zlozyc, więc nie wiem jak będziemy ją przewozić. Na pewno czeka nas zakup lekkiej spacerówki typu parasolka i wszyscy moi znajomi taką kupowali po jakimś czasie.
Druga zarzut to nosidełko. Wiele z tych nosidełek nie spełnia zbyt wielu norm bezpieczeństwa (tzw. antymandaty). Moja koleżanka miała zestaw z Adamexu i mówi, że to nosidło to był dramat, niewygodne, niewyprofilowane itp. Ale to akurat nie jest regułą, bo teraz dużo wózków 3 w 1 ma fotelik np. z Maxi Cosi. Warto się jednak przyjrzeć fotelikowi a nie kupić pierwszy lepszy. 😉
Ja niby mam ten 2 w 1, ale już kupując go wiedziałam, że spacerówkę i tak dokupimy inna. Fotelik kupiłam osobno (Maxi Cosi) i na Allegro kupiłam adaptery za 20 zł, dzięki którym bez problemu wpinam fotelik do stelaża.
To nie tak, że 3 w 1 jest złe, ale warto skupić się na wyborze fotelika no a ta spacerówka to faktycznie niepraktyczna. Z drugiej jednak strony nie wiem jak te spacerówki typu parasolka sprawdzają się w zimie, więc trzeba poczytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 06:50
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaga mi też znajome odradzały 3w1 właśnie ze względu na fotelik ale moim zdaniem ten fotelik co jest w zestawie i tak trzeba szybko wymienić bo dziecko rośnie i po pół roku już na pewno będzie za mały dlatego nie chciałam zbędnych kosztów i kupić 3w1 a dopiero potem dokupić fotelik już większy. Co do spacerówki bądź składania to my z tym problemu nie będziemy mieć bo mamy busa i raczej składanie wózka nie będzie potrzebne 😉
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i jeszcze zależało mi by kosz pod wózkiem był spory bo to jednak wygoda jak jest się sama na zakupach z dzieckiem 🙂przerobiłam już trochę wózków i chyba nie ma cięższych i trudniejszych do ogarnięcia niż bliźniaczy. Oczywiście są i po 4 i dalej ale takich już nie miałam okazji prowadzić 😃
Nada ja codziennie przed śniadaniem woda z cytryną a na śniadanie platki z mlekiem ostatnio cały czas 🙂 -
nick nieaktualnyZgadzam się co do nosidełek! Dlatego my kupiliśmy fotelik cybex atom m z baza isofix i adaptery Do stelaża wózka.
A spacerówki w wózkach 2w1 i 3w1 to tez porażki.
WsZystkie koleżanki gdy miały się przestawić na spacerówkę kupowały poprostu nowy wózek typowo spacerowy.
W wyborze wózka poza wyglądem 😂 kierowałam się dużą gondola żeby w razie W śpiworek wszedł, wagą poszczególnych części (mieszkamy na 3 piętrze i małego znoszę w gondoli a stelaż mam w piwnicy), żeby łatwo się składał i by siedzisko spacerowe było typu kubełkowego. Jest taki wybór zezdecydowac się ciężko 😂🙈 -
nick nieaktualnyIskierka profesjonalne foteliki tzw łupiny są nie tylko lepszej jakości i z atestami ale i są większe.
Do fotelika z wózka ledwo się mieści (mam wrażenie ze ma ciasno w okolicy główki) natomiast w cybex mu wygodnie. Póki główka nie wystaje poza możesz w nim wozić dzieciątko, one chyba są do 10 czy 12kg wiec czasem i na rok starcza 😊
Ja chciałam kupić tylko gondole i fotelik a spacerówkę Wiadomo osobno na wiosnę jakaś kompaktową. Może nas to czeka jescze 😂 czas pokaże -
nick nieaktualnyDziewczyny, kolejny mój #żalpost, ale muszę się wyglądać.
Jestem w 8. miesiącu ciąży, czuję się jak totalna słonica i ciężko mi się przekręcić z boku na bok.
Ludzie to naprawdę nie mają wyczucia...
Wczoraj wieczorem, naszło mnie z mężem, że zrobimy sobie takie domowe kebsy, bo mieliśmy chlebki pita, poza tym ja po domu chodzę sobie w dresach, niewymalowana, ogólnie jak ze slumsów w Ameryce Południowej, poza tym no robiłam coś w kuchni, więc nie siedziałam tam w sukni balowej, z pełnym makijażem i wyperfumowana Diorem.
A tu pukanie do drzwi. No i akurat przez Kraków przejeżdżała babcia mojego Tomka, razem z jego ciotką i wujkiem i tak sobie wpadli...
1. Rozsiedli się i wiadomo, herbatki, kawki itp.,
2. Oczywiście to co zrobiliśmy sobie na kolacje to nas objedli i niby nie, ale daj spróbować,
3. Zaczęło się komentowanie typu "Karolina, ale się z Ciebie zrobiła fest baba" - ciotka wcale nie należy do najszczuplejszych, poza tym nigdy nie była w ciąży, więc skąd może wiedzieć jak się ciało kobiety zmienia.
4. Obeszło mi cały dom, a ja się czułam jak ch**owa Pani domu, co najmniej jakby mi Rozenek z testem białej rękawiczki.
Wspominałam, że nie lubię rodziny męża?
A jeszcze bardziej nie lubię jak mi się ktoś ładuje bez zapowiedzi nawet minimalnej...
No i ja wczoraj miałam gorszy dzień, bo cichy dzień z mężem, ja się czułam jak kupa, a tu jeszcze wizytacji. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda tule. ❤️ Ale nie trzeba być w ciąży by w domu chodzić „po domowemu”, a podłogi mieć tak czyste ze lody z nich by się zlizywac chciało. Tez nie lubię niezapowiedzianych gosci chyba ze to przyjaciolka która jak to mówi „nie może patrzeć na swój bałagan wiec przychodzi popatrzeć na mój”. 😂
Nie przejmuj się takim gadaniem, to po prostu zero taktu! Ale odstąpienie kebaba jeszcze będąc w ciąży to chyba bym nie wytrzymała i tą pitą rzuciła w twarz takiej ciotce 😂🤦🏼♀️
-
Dziewczyny co do wózka to nie polecam Junamy! Chociaż bardzo chciałam go kupić bo jest śliczny znajomi mają i po miesiącu zaczął strasznie skrzypieć, mała nie mogła przez to spać... poza tym jest dość niestabilny.
Nam dużo osób poleca Bebetto Premium Class no i Cybex, przy czym my mieszkamy na wsi a Cybex ma kiepskie zawieszenie , jest dość twardym wózkiem. Polskie firmy maja jedne z lepszych zawieszeń na rynku
Macie racje, nam tez wszyscy odradzają wózki 3w1 bo foteliki do tych wózków nie maja prawie żadnych atestów... dla mnie bardzo ważny jest kręgosłup malucha jak siedzi w fotelu dlatego chcemy poradzić się znajomego fizjoterapeuty który kupić (miedzy Cybex a Avionaut).megson91 lubi tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Ruda olej ich i zapomnij...
To Twój dom, mozesz w nim chodzić jak chcesz i mieć w nim co chcesz... Poza tym nie powinni wpadać bez zapowiedzi i jeszcze inspekcji robić i to gdy kobieta jest na rozsypaniu
Też mam taką ciotkę która tylko jak mnie zobaczyła po porodzie to powiedziała "Iza ale ty to się użarlas"... Myślałam że ją rozszarpie i powiem patrz na siebie 😂 -
nick nieaktualnyRuda współczuję takich gości masakra. Jak można wgl powiedzieć tak kobiecie w ciąży toż to chyba normalne że się przytyje i każdy to wie ale widocznie nie każdy rozumie. No i tym bardziej nie znoszę gdy ktoś nie proszony bądź biezapowiedziany pakuję się do domu i robi przegląd.
Co do wózków to znajomi właśnie maja bebetto i jest spoko nie powiem ale nie bardzo chce taki wózek który ma co druga babka na mieście 😉 z tym 3w1 się jeszcze zastanowie bo faktycznie macie rację co do nosidełka ale to jeszcze mamy czas 🙂 -
....
Ale jeszcze bardziej są wkurzające komentarze na temat dziecka. Moja córa ma wagę idealna do wieku, wygląda jak zdrowy normalny noworodek. A też na święta ciągle słuchałam, że kluseczka, że ma brzuszek okrągły, że fałdki na nogach. To jaka ma byc ⁉️ To normalne że niemowlaki mają fałdki. Powiedziałam juz, że jeżeli ktoś z nich skomentuje jej wygląd jak już będzie świadoma i będzie wpędzał ją w kompleksy to niech go ma w opiece Pan Bóg i wszyscy święci, bo nie ręczę za siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 23:23
Iskierka87 lubi tę wiadomość