X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ty się Ruda przejmujesz.... mi moja szwagierka która jest ode mnie młodsza o 5 lat i jest w drugiej ciąży cały czas mi dogaduje jaki to ja mam OGROMNY brzuch... za każdym razem kiedy się spotykamy 🙄🤦🏼‍♀️ Jest miedzy nami 3 tygodnie różnicy w ciąży ale ona jest wysoka i zupełnie inaczej jej się ten ciężar rozkłada, ja jestem bardzo niska i drobna i wszystko mi idzie w brzuszek ... Ale generalnie mam to w dupie 🙈 przypominam jej jaka to ona była ogromna z pierwszym dzieckiem w ciąży. Trzeba się jakoś odszczeknąć 😊 a przede wszystkim się nie przejmować!

Iskierka87 lubi tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no niestety niektórym to nic nie odpowiada i będą komentowac :(
    U mnie każdy komentuje dlaczego Amelka nie ma takich bułeczek na rękach jak wszystkie niemowlaki... I że pewnie ją glodze :( oczywiście to kwestia tego że dostaje sztuczne mleko bo na moim pewnie byłaby kluską tak jak ja... Bo mleko robi się z tłuszczu matki 😂
    A moja Amelka jest po prostu długa i taka zbita :) pewnie do czasu bo genów nie oszuka :D
    No a potem będą gadali że za tłuściutka jest... Więc nie dogodzisz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 13:45

Kaga lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już leżeliśmy w łóżku przed spaniem, mówię do Tomka czy faktycznie jestem taka "fest".
    A on na to, że faktem przytyłam, jestem fest, ale jego i że on to by mnie najchętniej "wydrylował".
    Pierwszy raz u niego słyszę to określenie😂😂😂

megson91, MissKathy92, joana lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda niestety musisz sie nauczyć odzywać do kogoś w taki sam sposób jak oni do Ciebie . Ja się tego nauczyłam i zauwazylam, że dogadywanie się skończyło a jak ktoś sie pyta czemu jestem taka to odpowiadam, że odzywam sie do ludzi tak jak oni do mnie.

Byłam wczoraj u przyjaciółki i płakać mi się zachciało z zazdrości. Mąż rano do mnie powiedział, że też tak bedziemy tulić swoje. ❤

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, bycie fest z takiego powodu jest fajne :D
    Dziwne by było jakby kobieta w ciąży nie była fest 😂 no chyba że się jest taką jak Zanetka że tylko w brzuszek idzie :D
    Jak chodziliśmy na szkołę rodzenia to też jedna dziewczyna była taka szczuplutka tylko brzuszek z przodu- reszta była fest :)

Kas zobaczysz że niedługo będziecie tulić swoje ❤️
    Ja też w to nie wierzyłam, a teraz mam 3 miesięcznego dzidziusia i nie pamiętam jakie było życie przed Amelką :) zobaczysz że u Ciebie będzie podobnie

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, ja to sobie po ciąży tam schudnę, że będzie im wszystkim jeszcze łyso.
    Tylko trochę mi zejdzie, bo jednak po cesarce regeneracja trochę trwa.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jestem pewna, ze niedługo i Ty bedziesz tulila swoje malenstwo ❤

A co do ciotek to chyba zawsze nie lubilam gosci bez zapowiedzi. A co niektore ciotki to tylko udusic...
    Jestes w ciazy to masz prawo byc fest, nie malowac sie w domu i wogole..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:10

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w tym cyklu pozostaje mi już jedynie czekać na okres. 27 wizyta u gina, mam nadzieje, że dostane skierowanie, a później zmiana lekarza

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nada Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludziom nigdy się nie dogodzi 🤷🏼‍♀️ Mi zawsze rodzice męża dogadywali, że jestem grubsza (chociaż po prostu jestem normalna, nosze chyba najbardziej standardowy rozmiar - 38). Kiedyś się popłakałam przy stole - przez tekst, że dobrze że oboje z mężem jesteśmy tacy więksi bo byśmy się nie spotkali :| -powiedziałam, że więcej u nich nigdy nic nie zjem. To mnie teść tak przepraszał. Poza tym ja zdrowo się odżywiam, ćwiczę i nie jestem otyła. To co by zrobili z jeszcze większa synowa? przecież ludzie są różni a to jak wyglądają o niczym nie świadczy. Teraz się ogarneli, ale ja bardziej dogaduje i już bym nie dała tak sobie na głowę wejść. Kiedyś też nie wiedziałam, że mam IO wiec teraz wyglądam lepiej, głównie dzięki metforminie.

Ja Cię podziwiam Ruda, że zachowałaś kamienną twarz i ich nie pogoniłaś :o ja bym chyba udawała, że mnie w domu nie ma.

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludziom naprawdę się nie dogodzi. Mnie ostatnio było wstyd za teściową. Przyjechała do nas kiedyś żona kuzyna męża, w ciąży, termin ma na marzec. Teściowa nagadała się że ma za mały brzuch jak na ten mc ciąży, że powinna mieć większy, że to pewnie dlatego że nie je. To jest bardzo szczupła dziewczyna, przed ciążą nosiła rozmiar 34 (a i to pewnie za duże było) teraz nabrała nieco na siebie ale fakt brzuszek ma zgrabny, spokojnie mogłaby go ukryć pod luźnym ubraniem. Żeby jakiś podratowac sytuację powiedziałam że nie każdy musi mieć wielki brzuch w ciąży i moja bratowa jeszcze 2tyg przed porodem jeździła na rowerze. Nie potrafi zrozumieć że każdy jest inny.

Nie ma co się przejmować takimi rzeczami, najlepiej się odgryźć żeby więcej nie szczekali.
    A Ty Ruda przecież wstawiałaś ani swoje zdjęcie i od nie zauważyłam żebyś była jakaś "fest". Niech nikt nie oczekuje że będziesz jak modelka ze szczupłą talią podczas gdy jesteś w 8mcu ciąży.

A dla męża i dzieci zawsze będziecie najpiękniejsze ❤️

Żanetko, przywołuję Cię żebyś opowiedziała jak po pierwszej imprezie Fabianka? 😙

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się dziewczyny
    Czasem ktoś specjalnie coś gada

Ja wiele razy słyszałam o takich "ciotek"
    Że chyba nic nie jem i że cud że mi wogole brzuch rośnie

Także Jesli ronsiesz cała to źle
    Ale gdy nie tyjesz to oczywiście też źle bo pewnie nic nie jesz

Każdy jest inny inaczej reaguje i tyle

Ja jak bym zajechala do kogoś kto jest na końcu ciąży ( oczywiście bym się zapowiedziała) to pierwsze co bym się zapytała czy czegoś nie potrzebuje i kazała jej usiąść i sama bym sobie tą głupia kawę czy herbatę zrobiła a nie sprawdzała jak kto ma w domu czysto i jeszcze dogadywala co do wyglądu...

Każdy jest inny, jak ktoś ma np tendencje do tycia i ciaza to np potęguje to napewno sama ta osoba nie czuje się dobrze ze swoim ciałem a ktoś jeszcze szpile specjalnie wbija

To jest w tej chwily domek dla maleństwa i to jest najważniejsze ❤️

Co do imprezy było fajnie i miło
    Tak jak pisałam że osobiście nie byłam jakas przekonana do tego
    Póki mały nie bd Caly i zdrowy na świecie to ciężko tak imprezowac
    No ale przyjaciółka i dwie koleżanki się uparly więc głupio było odmówić i powiem tak że było całkiem przyjemnie
    Powiedzieliśmy posmialismy się...

A dziś odpoczywamy i pozdrawiamy ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 10:35

Iskierka87, megson91, Stookrotka, MissKathy92, joana, Kaga lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wiadomo że schudniesz a komentującym głupota zostanie :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Jak po weekendzie?

Ja od dziś już bd w domku siedzieć więc muszę planować co ja bd robić do sierpnia by nie oszaleć :D

• nada Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Mi coraz lepiej idzie wstawanie rano. Dzisiaj obudziłam się przed 6.

Miałam wczoraj taką ochotę na sushi, ale wiadomo, w ciąży ryby nie wolno. Tzn wolna ale nie surową. A że nie było żadnych zestawów z samą pieczoną rybką to zamówiliśmy sushi wege. Matko jakie to było dobre! Gdyby nie to że sytuacja mnie zmusiła to pewnie był nie spróbowała nigdy :D

Iskierka a ty już permanentne l4?

Ja się muszę zebrać ba badania krwi. Chyba jutro pójdę. Trochę tego do wykonania mam.

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada z racji że w pracy mam trochę dźwigania pracodawca już wysłał mnie na l4 bo u mnie sytuacja nie pozwala się przeciążać. Też mam sporo badań do wykonania i chyba jutro pojadę je porobić na szczęście na nfz ;)

• megson91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałam 8:30, a nie 15, także też jestem z siebie dumna 🙈 jadę za chwilkę do lidla, bo rzucili od dzisiaj ciuszki dla ciężarnych i ubranka dla maluszków 💜

A z badaniami krwi mam to samo, kurczę trzeba będzie się wybrać w końcu 🤭

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka no jasne. Ja sobie dźwiganiem rozwalilam sylwestra i napędziłam strachu wiec rozumiem. Jak masz taka możliwość to żal nie korzystać.

Megson a ty tez na l4? Faktycznie ładne te rzeczy w lidlu. Te dziecięce zwłaszcza urocze. Ale ja jestem z tych co walą nie kupować bo za wcześnie.

Dziewczyny a wy kiedy zaczęłyście nosić ciążowe ciuchy? Mi się podobało dzisiaj kilka rzeczy na zalando launge ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Nie mieszczę się już w niektóre spodnie ale to chyba bardziej kwestia ciągłego permanentnego wzdęcia niż brzucha ciążowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 09:49

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada też je widziałam, codziennie przeglądam zalando lounge i widziałam dzisiaj w New Look :)

Dziewczyny, jeśli chodzi o mnie to faktycznie kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych i legginsy i z całego serca polecam legginsy, całą ciąże w nich przechodziłam. W ogóle to ja dużo ubrań kupowałam raczej w rozmiarze kilka większym, niż ubrania ciążowe, ale to dlatego że wyszedł ze mnie Janusz Biznesu. Za bardzo też podczas ciąży nie inwestowałam w ubrania, no nie widziałam w tym sensu. Ja osobiście najlepiej właśnie czuje się w legginsach i na to jakiś sweter oversize czy bluzka, albo sukienka. Po domu chodzę w dresach i dużych t-shirtach.
    A do 5/6 miesiąca to ja się jeszcze zapinałam w swoje stare dżinsy, tylko zapinałam je pod brzuchem tak nisko.

• nada Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zrobiła mi się afta i boli... najgorzej że afta oznacza wysoki poziom cukru u mnie. Zaczynam się bać tego badania glukozy na czczo.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie kupuje dziecięcego i mamie zakazuje kupować. Na to jeszcze będzie czas a teraz wszędzie takie ładne te ciuszki że korci by kupić jednak nie chce zapeszać.

Co do ciążowych spodni to słyszałam że z h&m są spoko. W lidlu przeważnie za duże rozmiary dla mnie nawet moj rozmiar jest dla mnie za duży. Póki co moja waga stoi w miejscu więc i z tym mi nie spieszno ale jak przyjdzie czas to zaopatrzę się w sukienki, koszule takie dłuższe i tuniki będzie wygodniej :)

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ