X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, nie było mnie parę dni,ale już do Was wracam. Tak jak pisałam miałam plan, żeby do końca zeszłego tygodnia uprać, uprasować wszystkie rzeczy dla małego i spakować torby do szpitala. Nie było łatwo, ale się udało🎉🥂! Jestem z siebie dumna, bo nienawidzę prasowania, a pakowania się (gdziekolwiek) jeszcze bardziej😒
    W ogóle powiem Wam, że psychicznie jakoś podupadłam ostatnio... Już bym chciała żeby było za 4 - 5tygodni, nie stresuję się (póki co) samym porodem, a jestem po prostu zmęczona psychicznie ciążą(ciągłym zamartwianiem się czy wszystko ok, a czy dziś rusza się tak samo jak wczoraj, a może słabiej itd itp..). W dodatku czuję że nie mam kontroli nad swoim ciałem (wyszłam w sb na spacer, i ledwie wróciłam). Wiem że nie powinnam narzekac, bo wiem jakie mam szczęście że noszę pod sercem zdrowe dziecko, że wiele kobiet zamieniłoby się ze mną w sekundę;no ale tak mnie jakoś ta końcówka czuję przeora...

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przepraszam za taki żal post na forum staraniowym, ale już mi się ulało jakoś 😒

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam tylko tak pobieżnie Wasze posty z paru dni, przepraszam.
    Ruda, podziwiam że w ogóle nie zapowiedzianych gości w 9 miesiącu ciąży przyjełaś. Serio mówię, ja bym otwarcie zakomunikowała, że to nie jest dobry czas.
    Kaś, będziesz tulić w ramionach Waszego maluszka, zobaczysz ✊ Milena, Ty też, zobaczysz ✊
    Miss, cudne zdjęcia z chrztu Amelki ❤️
    Nada, Megson91, Iskierka, Joana, Stokrotka, życzę Wam naprawdę nudnych i niemęczących(psychicznie też) ciaż. Tak sobie w sumie teraz myślę, że może ja po prostu jestem za stara na dziecko. 🙄 I stąd ten mój psychiczny dołek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 13:23

MissKathy92 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, bardzo wcześnie zaczynacie myśleć o ciuszkach i ubraniach ciążowych 🙈 Ja pierwsze ubranka dla dziecka kupiłam około 18 - 20 tygodnia ciąży a pierwsze „ubranie ciążowe” (leginsy) około 20tc :) I podobnie jak Ruda, nie kupuje typowo ciążowych ubrań. Zamówiłam ostatnio dżinsy z H&M ale nie wiem czy nie odeśle ;) wole legginsy.

Emdar, ja dzisiaj czuje się fatalnie... boli mnie żołądek , ciężko się oddycha, mam jakieś dziwne młodości, problemy jelitowe, do tego dochodzą zawroty głowy i ogólne zmęczenie. 😖

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • joana Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam jakiegos plamienia....
    To ten sam etap jest co tamtej ciazy, kiedy sie zatrzymala..
    I juz oczywiscie panika...
    Narazie poczekam.. zobacze moze cos uszkodzilam aplikatorem...
    A jesli nie to wieczorem chyba rusze do szpitala...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, wcale to nie kwestia wieku, ja mam 26 lat póki co jeszcze, a narzekam jakbym miała 75!
    Wszystko mnie boli, w nocy nie śpię, bo połowa ciała mi drętwieje, jak śpię na lewym boku. Jedynie mogę się wyspać na prawym, ale w szpitalu już dostałam reprymendę, że nie wolno bo ucisk na żyłę główną chyba, leżąc na plecach, bolą mnie plecy.
    Na jedzenie ledwie patrzę, bo jak zjem coś nawet małego czy wypiję, od razu zbiera mnie na wymioty i pali niesamowicie zgaga, jeszcze jakbym sobie zwymiotowała to bajka, a tak tylko takie okropne uczucie.
    Stopy spuchnięte, a jak wyjdę i się przejdę, albo postoję to kręgosłup chce mi pęknąć.

Asia, ja mialam w takim okresie regularne plamienia, jeśli jest to krew żywo czerwona, ani się nie zastanawiaj. W ogóle lepiej to skontroluj, może to nic wielkiego, pęknięte naczynko, ale trzeba chuchać na zimne!

Stokrotko, ja o ubrankach dopiero pomyślałam po połówkowych, a tak naprawdę resztę kupiłam w zeszły piątek, w ogóle nie przesadzam z nimi, bo typowa Grażyna biznesu mi na to nie pozwala, bo nie wiem jak duża niunia będzie, wiem, że szybko będzie wyrastać, a na pewno mnóstwo ludzi z rodziny i znajomych nam naznosi.

• emdar Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Ty to jesteś młoda siksa przy mnie 😘No ale jak się zabrałam za rodzenie dzieci chwilę przed 40 no to co narzekam teraz 🙄
    Ja z ciążowych ubrań kupiłam dosłownie dwie pary leginsów z H&M,cztery pary rajstop(dwie mega grube z Lidla, dwie 40den z allegro), i jedną większą bluzę oversize (też z Allegro). Podobnie jak Ruda, jestem z "Team Grażyna Biznesu" i uznałam że szkoda mi kasy na ubrania które potem będą leżeć. Zawsze miałam masę ubrań oversize, tunik, dresów itd. więc na teraz jak znalazł. Na "po domu" dostałam od przyjaciółek parę par spodni i leginsów, i obnoszę to razem z większymi t-shirtami. Ale fakt że nie musiałam chodzic jakas mega ubrana do pracy, a praktycznie do 25 tc miałam brzuch jak bym się lepiej najadła i pepsi popiła(zawsze miałam spory brzuch, więc Julek mial gdzie się schować🤣)
    Ciuszki dziecięce zaczęłam kupować koło 20 tc, wcześniej jakoś się bałam. A potem zaczęłam dostawać paczki od przyjaciół, i finalnie mam tego tyle, że Julek - gdyby matce się chciało - mógłby zmieniać outfit ze 3 razy dziennie 🤣

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana, pamiętaj że plamienia w początkach ciąży to ma prawie co druga kobieta(gdzie nie słyszę, to serio co druga plamiła). A może aplikuj Luteinę palcem, a nie tym aplikatorem? Dla mnie ten aplikator to była masakra 😥 Ale też jak masz się uspokoić to jedź wieczorem do szpitala. Będzie dobrze, zobaczysz ✊

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka jak tam u Ciebie? Przyszedł już okres?

W momentach kiedy tęskno mi za brzuszkiem to czytam Wasze posty i już nie tęsknię. 😅 Ale pamiętajcie, że dacie radę. Niektóre z Was niedługo będą już tulić maleństwa. 🥰 Później będziecie pamiętać tylko te dobre chwile. Lubię oglądać moje filmiki jak brzuch się ruszał. 😁

Dziewczyny nie ma co się obkupywac w te ciążowe ciuchy. Ja miałam pięć par legginsow, parę koszulek, dwie pary szortów, dwie sukienki (Lidl, hm) i spokojnie wystarczyło. Kupiłam też w C&A spodnie i to był największy niewypał - były tak wielkie że w 9 miesiącu jak w nich pojechałam to musiałam je trzymać, bo mi spadały. A dziecięce ciuszki to dopiero po 20 tyg kupowałam aczkolwiek wiem jak ciężko się było powstrzymać. 😁

Jejku a ja bawiłam się z małą na macie a obok mamy taki regał, gdzie stoją głównie książki i alkohole i jak nagle wszytko zaczęło się trząść to myślałam, że ten regał na nas spadnie. W ułamek sekundy zabrałam mała z maty i uciekłam na sofę. 🤯🤯🤯 Nie wiem jak ludzie funkcjonują w krajach gdzie trzęsienia ziemi są powszechne, bo mnie nawet te nasze tąpnięcia przyprawiają o palpitacje serca. 😵

• megson91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, zrezygnuj z aplikatora koniecznie, można nim podrażnić ukrwioną szyjkę macicy i stąd plamienia 😘

Dziewczyny byłam w tym lidlu, kupiłam leginsy ciążowe i macie racje, rozmiar S i trochę w nich pływam 🙈 ale wygoda rewelacja 💜 w końcu nie ciśnie nic w brzusio 💜 mi brzuch już strasznie wywala, najgorzej jest na wieczór. Domowe dresy i leginsy zaczęły mnie już konkretnie cisnąć. Ja też nie zamierzam inwestować w ciążowe ciuszki, ale wygodne leginsy to podstawa. Na lato mam mnóstwo sukienek, wiec jakoś damy radę 💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz przed chwilą kupiłam maść Bepanthen Baby i na tym skończyłam moją wyprawkę dla dziecka do szpitala, ja też mam już wszystko więc spokojnie mogę w razie czegoś już iść.
    Na innym wątku jedna dziewczyna mi napisała, że na fiolecie lutowe mamy już zaczynają się rozpakowywać, ogólnie szok że to już.

megson91 lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny..
    Mam nadzieje, ze to od tego aplikatora. Dzis i tak dzwonie umowic wizyte, wiec moze zapytam czy nie ma terminu na ten tydzień. Wredyniech to obejrzy lekarz. Moze zwiększy dawke luteiny..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, dziwne , że w szpitalu STRASZYLI Cię odnośnie pozycji do spania.... Cytat z mamyginekolog:

„No więc tak – spanie cały czas na lewym boku – jest wręcz niedobre. Pod względem rozwoju dziecka w brzuchu powinniśmy spać w różnych pozycjach.

Istnieją badania, z których wynika, że kobiety, które deklarowały spanie w ciąży głównie na lewym boku, częściej rodzą dzieci z asymetrią ułożeniową ciała wymagającą rehablilitacji w okresie niemowlęcym
    Lewy jak i prawy bok jest tak samo odpowiedni„

Ja śpię na różnych bokach z przewagą lewego.
    Poniżej cały link , warto przeczytać :)
    https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 17:37

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się Stokrotko tak wydawało, czytałam ten artykuł i niestety jakbym nawet chciała spać tylko na lewym, to nie ma szans, bo nie dam rady.
    Przed ciążą spałam prawie na brzuchu, więc i tak dla mnie to było uczenie spania się od nowa.
    Łapie się na tym, że zasypiam na lewym, a budzę się na prawym 😂

Stookrotka lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ogólnie polecam te ciążowe legginsy z Lidla :) przechodziłam z nich całą ciążę j chodzę do tej pory :P
    I najwazniejsza jest wygoda :) jak coś zaczyna cisnac, czy to w 7 czy 20tc, to najlepiej wskakiwac w coś wygodnego :) ja miałam o tyle dobrze że końcówkę ciąży mogłam przechodzić też w sukienkach maxi :) na zimę/wiosnę też sukienki polecam + rajstopy ciążowe z Rossmana ;)
    I ogólnie miałam mało rzeczy typowo ciążowych, bardziej oversize :) no i mogę polecić na pewno koszulki do karmienia takie na ramiaczkach- kupiłam dwie w Lidlu na promce i chodzę do dziś :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boków do spania mi też radzili zmieniać raz na lewym raz na prawym :)
    Byle nie na plecach a ja tak lubię :D ale pod koniec ciąży już nawet się nie dało na plecach przez chwilę ulezec :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami i ja.

Kaga, tak, @ przyszła w sobotę wieczorem i dosłownie umiwralam z bólu. Mąż mówił że nawet przez sen jakbym jęczała i spałam zwinięta w kłębek. W dodatku plecy mnie okrutnie bolały od tego, że nogi nie mogłam podnieść nawet 😐

A dziś mam tak okropny dzień. Najpierw ścięłam się ostro z mężem. Do tego stopnia że nazwała go nieodpowiedzialne gnojem i zagroziłam że się wprowadzę. Na dodatek jeździłam żeby ogarnąć to nieszczęsne usg tarczycy i nic. Jeszcze jutro pojadę może uda mi się wcisnąć na sobotę. Recepty na Clarzole też nie wykupiłam bo nie było i do odbioru dopiero jutro.. 20km będę jechać specjalnie po lek, Ehh 😥

Lecę nie będę Wam tu truć atmosfery. Miłego wieczoru 😙

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko, cóż to za małżeństwa, które się że sobą nie ścinają?
    Ja się średnio raz na dwa miesiące wyprowadzam.
    No mężczyźni są jacy są, mają swoje odpały. Ja mówię o moim, że narzeka jakby miał 80, teorie i filozofię jakby miał 50, cieszą go rzeczy jakby miał 15, tłumaczyć mu trzeba jakby miał 5, natomiast ma 30.

I nie psujesz atmosfery, gadaj co Cię gryzie!
    Może uda nam się pomóc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 19:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zajęciach doktor też mówił o tej lewej stronie do spania dla ciężarnej.

Milenko szkoda że używasz innego leku z letrozolem bo mam na zbyciu nowy aromek. Miałam go stosować od nowego cyklu który już nie nadszedł 😉

My też z moim się czasem kłócimy w końcu kto się czubi ten się lubi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ☺️

Milenko co jest?
    Wiesz czasem w złości coś się powie a później wszystko przechodzi mam nadzieję że poklociloscie się o jakąś blacha sprawa i że zaraz Wam przejdzie i będziecie się kochać nad życie 😏😏

Ja się dzisiaj bardzo źle czuje
    Jest mi ciężko, słabo w sensie gorzej się oddycha i ogólnie czułam się dziwnie
    Maz się zamienił zmiana bo bałam się zostać sama

A na Ktg dzisiejszym zapisały się dwa małe skurcze i jeden dłuższy w ciągu 25 minut 🤯

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ