Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hihihi najgorzej 🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Pozdrawiamy meza 😁
Zanetka coraz blizej końca 🤞
Kochane dzidzia jest z bijacym serduszkiem ❤ termin na 03.09 😊
Jestem najszczesliwsza na swiecie. Dostalam skierowanie na badania. No i kolejna wizyta na 06.02 😁MilusińskaMilena, MissKathy92, nada, emdar, Kaga, megson91, Stookrotka, Iskierka87, Żanetka93, RudaMaruda25, Sisska, Jane208 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Te wkładki działają na zasadzie papierka lakmusowego. Ponieważ wody są zasadowe to odbarwiają wkładkę na niebiesko/zielono/szaro i taka barwa oznacza, że mogło dojść do wycieku wód płodowych. Oczywiście to lekarz musi sprawdzić, bo coś mogło zafałszować wynik (np. infekcja). Niektóre kobiety używają po prostu dużo tańszych papierków lakmusowych. Lekarze chyba też ich używają. W necie te wkładki jeszcze mają w miarę cenę, ja kiedyś za jedną wkładkę w jednej jedynej aptece, która je miała (potrzebowałam na już) zapłaciłam 30 zł.
Joana bardzo się cieszę! Wrzesień to piękny miesiąc. 🙂 Po cichutku marzyłam, żeby urodzić trochę wcześniej, we wrześniu. 😁
Żanetka widzisz nie tylko ja mam Cię za kobietę idealną do rodzenia. 😅
Laski jak nas będą inwigilować to się trzeba będzie wynieść na jakąś zamknięta grupę. 😅😁joana lubi tę wiadomość
-
Ale super Asiu! 💜💜💜
Ja umówiłam się na usg genetyczne na 11.02 💜
Idę do innej babeczki niż mój lekarz, bo on nie umie linkować zdjęć, ani nagrywać płytek 🙈 a zależy mi na zdjęciach do wywołania dla rodziców do tej książeczki drewnianej, która mamy zamiar wręczyć im w walentynki 💜 do swojego lekarza też idę na prenatalne i test pappa, termin dostanę 24.01 na wizycie 🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Cena z kosmosu za ta wkładkę Kaga 🙈🙉
Co do września to dzięki 😊 moja najlepsza przyjaciółka jest z 05.09 i już sie jara, ze jak malenstwo sie opozni 2 dni to będą razem robić imprezy urodzinowe 🤣
Megson trzymam kciuki za wizyty 🤞🤞🤞megson91, nada lubią tę wiadomość
Adaś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsia tak bardzo się cieszę!!! Gratuluję! ❤️❤️❤️
Megson, gdzie robisz prenatalne? Ja robiłam za każdym razem w Volumedzie, tam są głównie lekarze z Ujastka i ceny jak na prenatalne mają nie najgorsze.
Moja pani nie robi usg genetyczne i dlatego musiałam robić na zewnątrz.
Co do tych wkładek, ja nie momencie kiedy usłyszałam w szpitalu że mam małowodzie, albo AFI na granicy, a że mam cały czas "mokro" to się w nie zaopatrzyłam. Za 6 wkładek zapłaciłam 60 zł, zakładam je wtedy jak czuje ze faktycznie mi jest bardziej wilgotno.joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
Zznetka zgadzam sie 😊
Maj tez ma cos w sobie.
A myslicie, ze moge sie nie martwic, ze dzidzia ma wg lekarza 6+1 , a wczoraj powinno bhc juz 6+6? Niby od powiedzial, ze do tygodnia jest oki. Moze to po prostu efekt, ze mialam pozno owulacje?? az 23dc.
Iskierko ja od samego początku mam mocne mdlosci, ale nie wymioty. Mecze sie strasznie. Ale czego nie zniesie sie dla dzidzi.
Wogole wczoraj bylsm u tego nowego lekarza. Bardzo przypadl mi do gustu. Naprawde widac, ze interesuje sie pacjentka. Duzo tlumaczy i wogole.. takze zostane juz przy tym 😊Adaś
-
witam dziewczyny,
Asia super nie przejmuj się tym, to się bardzo zmienia (podobno). Mnie tak lekarz w szpitalu nastraszył, że dziecko za małe, ja stres a okazało się, że różnica 3 dni (względem terminu ostatniego okresu). Nigdy nie jest idealnie, bo przecież różnie się zagnieżdża. Nie ma czym się przejmować. Co do luteiny ja już dawno nie używam aplikatra, bo sobie podrażniałam, wkładam palcem teraz.
Ruda a ty nie masz pakietu w lux medzie czy czymś takim? Tak mi się wydawał. Nie robiłaś badań tam?
ja robie w medicover, muszę taki kawal drogi pojechać -_- drugi koniec Warszawy, ale podobno mają super sprzęt wiec warto. Zobaczymy. No i do tego darmo. -
Iskierka ja mam podobnie z checia do jedzenia. napada mnie tylko na rozne rzeczy. Nie wiem czy to mozna zaliczyc w kategorie zachcainek? wczoraj byly pierozki na parze z kimchi ( po raz 5 w tym miesiacu) xD
megson91, Iskierka87, joana lubią tę wiadomość
-
RudaMaruda25 wrote:Asia tak bardzo się cieszę!!! Gratuluję! ❤️❤️❤️
Megson, gdzie robisz prenatalne? Ja robiłam za każdym razem w Volumedzie, tam są głównie lekarze z Ujastka i ceny jak na prenatalne mają nie najgorsze.
Moja pani nie robi usg genetyczne i dlatego musiałam robić na zewnątrz.
Co do tych wkładek, ja nie momencie kiedy usłyszałam w szpitalu że mam małowodzie, albo AFI na granicy, a że mam cały czas "mokro" to się w nie zaopatrzyłam. Za 6 wkładek zapłaciłam 60 zł, zakładam je wtedy jak czuje ze faktycznie mi jest bardziej wilgotno.
Idę właśnie do volumedu 🙈 do dr Anny Totko 🙈
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
joana wrote:Zznetka zgadzam sie 😊
Maj tez ma cos w sobie.
A myslicie, ze moge sie nie martwic, ze dzidzia ma wg lekarza 6+1 , a wczoraj powinno bhc juz 6+6? Niby od powiedzial, ze do tygodnia jest oki. Moze to po prostu efekt, ze mialam pozno owulacje?? az 23dc.
Iskierko ja od samego początku mam mocne mdlosci, ale nie wymioty. Mecze sie strasznie. Ale czego nie zniesie sie dla dzidzi.
Wogole wczoraj bylsm u tego nowego lekarza. Bardzo przypadl mi do gustu. Naprawde widac, ze interesuje sie pacjentka. Duzo tlumaczy i wogole.. takze zostane juz przy tym 😊
Asiu, nasz Sezamek tez jest młodszy o kilka dni niż z terminu OM, ale nie ma co się martwić i przejmować, taka różnica nic nie znaczy 😘joana lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyNada ja oprócz tego też robiłam sobie z pakietu luxmedowskiego, badania diagnostyczne wszystkie tam robiłam, teraz w sobotę też idę do luxmed zrobić ostatnie badania z krwi i posiewy.
Ale ja będę rezygnować z luxmedu, bo mnie mąż przygarnie pod swój pakiet, bo mu teraz zmienili w pracy i ma taką full opcje że stomatologią.
Megson, to dobry wybór, Pani doktor Totko robiła mi usg w szpitalu na następny dzień jak mi powiedzieli, że mam małowodzie i główka jest zniekształcona, to ona mi powiedziała że absolutnie nie mam mało wód, a co do główki to że ona widzi ich tysiące i absolutnie mojej małej jest normalna i nie jest patologiczna. Widziała też że ja jestem mocno spanikowana i mi sama powiedziała, żebym popatrzyła na jej głowę, jaką ona ma małą, że ciężko jest jest kupić czapkę na zimę i że u nas to że dziecko nie będzie miało ogromnej głowy to może wynikać z genetyki. Ona w ogóle specjalizuje się w badaniach prenatalnych.
Ja akurat w Volumedzie chodziłam do Pana dr Franczaka.
megson91 lubi tę wiadomość