Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny ja chciałam od razu drugie ale teraz jak wiem jak mój organizm znosi ciąże to chyba nie zdecyduje się tak od razu. Przecież za takim maluchem jest tyle latania a ty się czujesz cały dzień jak kupsko...w ogóle była u mnie przedwczoraj przyjaciółka i jak jej mała puściła bąka to prawie na nią zwymiotowałam przez te mdłości 🤦♀️ Wstyd mi było ale się śmiała strasznie.
Kurczę a mi dwie lekarki odradzały laparoskopie. Ciekawe dlaczego. Bo widzę, że wiele dziewczyn ja robi. Może kwestia indywidualnych przypadków. Trzymam kciuki za rezultaty na pewno będzie dobrze. -
No nie mowcie ze zmniejsza rezerwe bo ja mam juz taka mala ze jak bedzie nizsza to juz wg bedzie kicha....Starania od 2018
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk
U niego: wszystko idealnie.
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2022: Dieta i przerwa w staraniach
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
° 11/24: Pogorszenie wątroby, dieta, odstawienie leków
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ASA, ANA1 i ANA 2 negatywne ✅
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
Luty 2025 drugi transfer? -
Konstruktorka93 wrote:Teraz nie. Teraz czekam ma ta laparoskopie chyba ze nagle sie okaze ze jestem w ciazy ale w to srednio wierze... Bylam na stymulacji od wrzesnia do grudnia teraz jestem na czysto... Trzymam kciuki za Ciebie idaj znac co slychac po. Ja dopiero 10lutego wiec jeszcze mam czas...
A Ty caly czas na stymacji? -
nick nieaktualnyKonstruktorko chodzi o to że np gdy są torbiele to podczas tego zabiegu usuwanie torbiel może się wiązać z tym że usuwa się wraz z nią tkanki jajnikowej co przyczynia się do obniżenia rezerwy
Mimo to myślę że jak są jakieś problemy tego typu to i tak może to bardziej pomoc niz zaszkodzic
Musisz pogadać ze swoim lekarzem na ten temat
Wiem se przed tym zabiegiem napewno trzeba określic AMH -
OlaaM
A orientowalas sie jak tojest po laparo ze wspolzyciem? Kiedy mozna?
Zanetka, mam nadzieje ze okaze sie wszytsko oki... Bo troche mnie dziwi ze lekarz nie chcial hsg najpierw tylko od razu laparo. Mowil ze to pewniejsze i bedzie mial jak na dloni wszytsko wtedy... Ale boje sie strasznie. Spac niemoge... Brzuch mnie boli od stresu. Masakra... Ile to aie trzeba nacierpiec ;(Starania od 2018
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk
2024:
nick nieaktualny
-
Tak tak.... Byla prawidlowo zagniezdzona. I tak bylo juz dwa razy. Pierwszy raz ok 3 lata temu a nastepny raz teraz jakies 4 miesiace temu....Starania od 2018
💃93
🤵91
2024:
nick nieaktualnyTo hsg rzeczywscie bez sensu bo to znaczy że masz drozne jajowody 😉
Laparo myślę że dobry krok
A Jesli to wyjdzie ok to pewnie już jakieś genetyczne może badania lub specjalne w kierunku przyczyny poronien ( masa jest takich badań bo koleżanka z dawnej pracy przeszła 3 poronienia i przechodziła Wlansie diagnostykę poronien wiem że u niej jakieś badanie wykazało że jej orgaznim traktuje ciaze jako cialo obce o poprostu dlatego ja z siebie usuwa ale jak to się skończyło i na jakim są etapie nie wiem bo kontaktu nie mamy że sobą już niestety odkąd ja zmieniłam pracę wtedy)
Trzymam kciuki będzie coraz więcej wiadomo a to znaczy że bliżej celu 😉 -
Zanetka, wlasnie tak sobie to tlumacze ze blizej celu i wg... Mam nadzieje ze jest jakas szansa wg... Bo po tylu latach człowiek ma juz dosyc wszystkiego ;( a najgorzej ze wciaz nie wiadomo o co chodzi... Wykryto tylko to niskie amhStarania od 2018
💃93
🤵91
2024:
nick nieaktualnyBd dobrze, nie poddawaj się , lekarz napewno wie co robi i napewno zaproponował ci dobre na tą chwilę wyjscie 😉
Ten mój śluz to odchodzący po mały czop, szyjka się skraca, jeden mocniejszy skurcz zapisany, wymaz ok nie trzeba antybiotyku 😉😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 15:37
megson91 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie mam nadzieje ze wie co robi. Jest dobrym lekarzem itd. Ale wiadomo, ile lekarzy tyle opini ;( i dlatego sie tak mocno boje. Testowalam juz wielu lekarzy i pare klinik... I czasrm slyszlaam 3 wersje... I w ktora wierzyc?
Masakra jakas...
A u Ciebie w takim razie niedlugo sie zacznir pewnie. Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie!❤Starania od 2018
💃93
🤵91
2024:
nick nieaktualny
-
No tak moje amh jest bez szału. Może to dlatego, ale w sumie żadna nic takiego nie mówiła. Konstruktorka trzeba zaufać lekarzowi. Ale może warto zapytać o to. A kiedy badałaś amh? Może chciałabyś powtórzyć? Mi po roku wzrosło z 1,27 do 1,9
A ze mnie leci znowu... Boże umrę z nerwów. Leci ciemna krew, jak taka stara okresowa. A cały dzień był spokój. -
nick nieaktualny
-
Nada ja przy krwiaku też parę razy plamiłam. Jak już myślałam, że koniec tych plamien to pojawiało się kolejne znienacka. Współczuję Ci stresu, ja wpadałam wtedy w taką panikę. Miałam strach przed pójściem do toalety...
Żanetka no juz wszytko się szykuje. 😁 Ty to chyba stworzona jesteś do rodzenia, pewnie pojedziesz z akcją na porodówkę, parę parc i po sprawie. 😅 Mały złapie pierś i będziesz karmić do 2-go roku życia. 😁
Ruda masakra z tym ciśnieniem... Ja wylądowałam z mniejszym wtedy w szpitalu a pamiętam jak się źle czułam... ale jednak leki go trochę unormowały. Jeszcze trochę, wytrzymasz! -
nick nieaktualnyKaga no nie jest też tak kolorowo
Nie Lubię się uzalac więc też o wielu sprawach tutaj nie pisze, zresztą tak jak pisałam Kiedys kocham każdy ten ból ale końcówka naprawdę jest dla mnie ciężka...
Ale poród może być taki jak mówisz chętnie taki przyjmę 😂😂Kaga lubi tę wiadomość
-
No właśnie Kaga jest tak jak mówisz... każda wizyta w toalecie to stres. Ja biorę luteinę dopochwowa i ona mi po prostu wypływa z resztkami tej krwi co potęguje trochę te "doznania". Byleby do poniedziałku. Będzie usg, zobaczę maluszka i się trochę uspokoję.
Haha ja sobie tez tak wyobrażam poród Żanetki. Przyjdzie i napisze nam ze nie było tak źle jak mówią i urodziła w 15 minut. -
nick nieaktualnyNada też biorę luteinę dopochwową i się trochę że mnie leje, więc za każdym razem panikuje że to wody płodowe, aż sobie kupiłam takie wkładki monitorujące sączenie się wód...
Ja czuję że moje ciśnienie weźmie w łeb niebawem, ale modlę się oby nie! Dzisiaj byłam sama w domu i się zastanawiałam czy już dzwonić na pogotowie czy po męża...
W ogóle mój mąż, to widzi często że ja siedzę na forum i zastanawiam się czy on nie wchodzi i nie czyta co ja pisze -. - bo dzisiaj ni z gruchy, ni z pietruchy chyba z 5 razy mi powtórzył że mnie kocha, że nigdy nikogo tak bardzo nie kochał i że będziemy razem na dobre i na złe.
Dla mnie to mega dziwne dzisiaj było, bo jeszcze mnie dopytywał czy to ciśnienie to nie ze stresu, że coś sobie przybieram do głowy za bardzo...