Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJoana dokładnie zniosę oczywiście wszystko dla tego małego bąbelka w brzuszku ☺️ co do wymiotów u mnie też brak.
Nada co to za pierożki? Brzmi ciekawie 😉 mnie właśnie naszła ochota na naleśniki z dżemem więc sobie kilka zrobiłam.
Ja rozumiem że może być fasolek młodszy a czy może być starszy? Na ostatniej wizycie z OM wychodziło mi dokładnie 7 tydzień a lekarz zapisał 7tydz 3 dni więc wuchodziloby na to że teraz jestem w 8 tygodniu 2 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 11:09
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj zjadłam bezproblemowo śniadanie, zrobiłam sobie jajecznicę, do tego ciemna bułeczka z serkiem śmietankowym, pomidorki koktajlowe i awokado, a do tego kakao z waniliowym mlekiem sojowym.
Jestem z siebie dzisiaj niesamowicie dumna, wstałam z łóżka, ubrałam się, zjadłam i umyłam zęby. Szczyt szczęścia!joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
Uspokoilyscie mnie ❤ jak zawsze 😘
Nada ostatnio tak mowilas o chinszczyznie, ze mialam ochote i ja 😊 a teraz juz mam ochote na te pierozki ale nawet nie wiem co to jest 😂🙈🙉
Hahha mieszkam w takiej dziurze, ze tu na duza ilosc miejsc poza domem nie mam co liczyć 😂
Ale zachcianki tez juz mam.. co smieszne... mam tak ogromna, ze tylko o tym mysle.. ape co jest najlepsze? Zjadłam ociupinke chinszczyzny i stwierdzilam, ze to nie na nia mam ochote.. tylko na jajecznicę z boczkiem 😂
Przypominam, ze jeszcze niedawno bylam weganka 🙉megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
oni z wielkosci zarodka to oceniają.
Pierożki zamawiamy z parnika, takiej knajpy. http://parnik.com.pl/parnik-lokalizacje.html maja tez restauracje poza Warszawa. Wydaje się być to calkiem zdrowa opcja, ja polecam kurczak marchewka i wege z dynia. No i to kimchi ja niestety jestem uziemiona więc ostatnio więcej zamawiamy. Mój mąż nie gotuje raczej. I tak biedny robi co moze :p w weekend zrobil gofy! -
nick nieaktualnyAsia, ja przez lata byłam wegetarianką, ale nabiał też ograniczałam, choć niestety nie potrafię zrezygnować ze serów.
Włoskie klimaty też były sprzyjające dla wegetarianizmu, bo dobre sery, makarony, warzywa i świeże owoce 🥰
Tylko jak zaczęłam mieszkać z mężem, to się nie dało i zaczęłam jeść mięso z powrotem.
Tylko, że ja nie jem mięsa czerwonego.megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie sprawę z mięsem też zmienił Paweł 😄 typowy miesozerca, choc przy mnie tez przystopowal...
Wloskie klimaty, marzy mi się taka wycieczka 🥰
U nas obiady gotuje ja.. Pawel tez w kuchni sobie radzi. Powiedzialabym, ze nawet bardzo dobrze 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 11:36
Adaś
-
Na forum odpisał mi dr Wolski (po długim czasie bo pisałam koło 20 grudnia a on dopiero teraz odpisał) że jest jakaś szansa na pozyskanie plemników więc tym bardziej teraz będę walczyć o to, żeby robić badania i szukać ich. Szkoda tylko że zbiegly się nam teraz problemy finansowe bo budowa, diagnostyka męża i problemy w firmie i prawie wszystkie oszczędności już nam poszły na to. Ale nie poddam się. Choćbym miała sobie wszystkiego odmówić to chcę robić jak najszybciej badania. Miałam nadzieję na to że mąż jutro zrobi to badanie zalecone od Pani genetyk, ale skrzyknął wujków i od dziś do poniedziałku będą na budowie całe dnie i nie ma kiedy jechać 😔 no ale coś za coś. Chcemy się z tąd szybko wyprowadzić..
-
RudaMaruda25 wrote:Nada ja oprócz tego też robiłam sobie z pakietu luxmedowskiego, badania diagnostyczne wszystkie tam robiłam, teraz w sobotę też idę do luxmed zrobić ostatnie badania z krwi i posiewy.
Ale ja będę rezygnować z luxmedu, bo mnie mąż przygarnie pod swój pakiet, bo mu teraz zmienili w pracy i ma taką full opcje że stomatologią.
Megson, to dobry wybór, Pani doktor Totko robiła mi usg w szpitalu na następny dzień jak mi powiedzieli, że mam małowodzie i główka jest zniekształcona, to ona mi powiedziała że absolutnie nie mam mało wód, a co do główki to że ona widzi ich tysiące i absolutnie mojej małej jest normalna i nie jest patologiczna. Widziała też że ja jestem mocno spanikowana i mi sama powiedziała, żebym popatrzyła na jej głowę, jaką ona ma małą, że ciężko jest jest kupić czapkę na zimę i że u nas to że dziecko nie będzie miało ogromnej głowy to może wynikać z genetyki. Ona w ogóle specjalizuje się w badaniach prenatalnych.
Ja akurat w Volumedzie chodziłam do Pana dr Franczaka.
Super, dziękuje Ruda za cenne informacje 😘
Mi moja koleżanka (ta, która robi nam te drewniane laurki dla dziadków, w które włożymy zdjęcie usg) poleciła właśnie z całego serca dr Totko w Volumedzie 💜 podczas usg genetycznego będę 13+0 i po cichu liczę, że może uda się dojrzeć płeć 🙈💜 koleżanka opowiadała, że w obydwu ciążach była u dr Totko na genetycznych i za każdym razem w 13 tygodniu powiedziała jej o synku 🙈💜🤞🏻 Także zobaczymy, ja już nie mogę się doczekać tej wizyty 💜
W ogóle wczoraj teściu od nas wyjechał i mówię Wam takie cyrki mi robił przez te 3 dni, że głowa mała. Na koniec byłam z nim już tak pokłócona, że nawet nie zbudzili mnie z mężem jak on wyjeżdżał, żeby z nim się pożegnać. Później opisze Wam co się działo, bo póki co siostra do mnie przyszła w odwiedziny ☺️
A odnośnie wegetarianizmu ja też próbowałam ale kurczę z mężem mięsożercą ciężko jest... Aktualnie też nie jem czerwonego mięsa, staram się jeść jął najczęściej mięso z indyka jeśli już w ogóle muszę je jeść 🥴06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnySisska, a widzisz?
Nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia, nie ma beznadziejnych przypadków.
Trzeba chcieć, walczyć, mocno wierzyć i szukać rozwiązań.
Oczywiście przykro mi, że spadł na was taki problem, ale dopóki jest nadzieja to macie ogromne szanse na jej wykorzystanie.
Mocno w was wierzę, mocno dopinguje.
Szkoda tylko, że wiąże się to ze sporym nakładem finansowym, ale może i to uda wam się przeskoczyć.
Życzę wam, aby w nowym domu było was troje, a nie dwoje ✊✊✊Sisska lubi tę wiadomość
-
Sisska uzyje magicznycg życzeń mojej siostry : "i zeby dom niedlugowypełnił tutot malych stopek " ❤ musi byc dobrze 😘 a my trzymamy za Was wszystkie mocno kciuki 🤞
Moja siostra jak powiedzialam jej ze jestem w ciazy to nazwala sie wiedzma.. ale skuteczna 😄Sisska lubi tę wiadomość
Adaś
-
Iskierka oczywiście że może być starszy
Moja mała od samego początku była starsza 5 dni
W sensie termin z om miałam na 11.10 a z usg na 6.10Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie dziś zaczyna się plamienie... czyli jutro okres jak nic.
Joanna gratuluję serduszka😍
Nada mdłości przejdą 😊
Ruda z każdym dniem jesteś bliżej 37 tygodnia. A myslalas, żeby kupić kilka par ubranek 52 rozmiar? Może mała będzie drobniutka jak kwiatuszek.
Żanetka jak dziś?-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
Może i miną ale upierdliwe są bardzo. Ale te gumy pregna vomi są naprawdę spoko. Szkoda, że nie można jeść więcej niż 3.
Boże jak mi się nic nie chce robić w tym domu, rozleniwiło mnie to zwolnienie. W sumie to i tak wielu rzeczy robić nie mogę.
Kaś przykro mi