X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, super że wszystko ok na wizycie ❤️
    Megson, Nada, już trzymam kciuki za prenatalne✊ Robicie też test wolnego DNA(Nifty albo Sanco)?
    Żanetka93, Ruda jak się dziś czujecie? Ja o ile fizycznie nawet nawet, to niewyspana jestem potwornie... Żanetka, czujesz się jakoś "przedporodowo" już? Ruda, przypomnij mi bo nie pamiętam, masz już termin cc wyznaczony?
    Siska, super że Wolski się odezwał;najważniejsze to że jest światelko w tunelu! Parapetówkę na nowym robicie w trójpaku😘
    Kaś, przykro mi z powodu @😥
    Co do mięsa, to mnie od początku ciąży odrzuca od mięsa🤮 Nigdy zresztą jakoś wybitnie mięsożerna nie byłam. Zaczęłam jesc trochę wołowiny jak mi anemia wyszła, ale to totalnie z rozsądku a nie ze smaku (ale co dziwne smak tatara wołowego chodzi za mną prawie od początku ciąży 🙄).
    Czekam właśnie żeby podejrzeć małego na USG. Zobaczymy ile tam podrósł 😀

Sisska, megson91 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek idę na kwalifikacje, wtedy mi wyznaczą, celuje w 7 bądź 10 luty, przynajmniej tyle chciałabym wytrzymać, ale jak będzie to się okaże.
    Ja się czuję dzisiaj o niebo lepiej, zjadłam dzisiaj uczciwie, śniadanie, na obiad naleśniki i na kolacje kanapkę z żółtym serem, jogurt i pół grejpfruta.
    Ale za to teraz mi tak ciężko, jakbym miała sobie zwymiotować.
    Dziewczyny, gdyby was męczył zgaga z całego serca polecam Gaviscon w mleczku, cała ciąże ratuje mi życie i palący przełyk.

megson91 lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam migrene, plamienie, bol plecow, kreci mnie w brzuchu..wypisz wymaluj objawy na okres , nawet te same godziny. Jedyny plus taki, że jest w terminie. Plan na cykl wydebic skierowanie na drożność

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar myślałam o nifty, ale to jak wyjdzie coś z pappa.

W ogóle wydawało mi się, że z racji invitro testy pappa mam za darmo. Ale zobaczymy w poniedziałek.

W ogóle to genetyczne robię na początku 11 tygodnia. Dokładnie 11 (+3 dni). Zastanawiam się czy nie za wcześnie... Ale z drugiej strony chce dzieciaczka podejrzeć, skonsultować krwawienie no i mam wolne jeszcze wiec wygodniej mi to załatwić.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Mam migrene, plamienie, bol plecow, kreci mnie w brzuchu..wypisz wymaluj objawy na okres , nawet te same godziny. Jedyny plus taki, że jest w terminie. Plan na cykl wydebic skierowanie na drożność

Trzymam kciuki, hsg robią zaraz po okresie (pobieraniu krwawienia ale przed owulacja). Kiedy masz wizytę? Może jeszcze się uda w tym cyklu?

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś to tez jakis plus. Regularnosc. Oby to byl dobry kierunek 🤞🤞🤞

Ruda zapamietuje nazwe choc narazie to tylko mdlosci zero zgagi..😊

Emdar jak tam mały? 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 22:11

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowa ❤️ co prawda wczoraj i dziś się z mężem mijam, bo ja wracam z pracy to on śpi, a jak ja wstaje to on już na budowie, ale jutro mam wolne to się zobaczymy wieczorem i będziemy znów rozmawiać żeby jak najszybciej zrobić badanie bo na wynik trzeba trochę poczekać.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik pozdrawia wszystkie Ciocie 💜

fa50267c9c942fbb.jpg

emdar, MissKathy92, Sisska, RudaMaruda25, Iskierka87, Kaga, Żanetka93, Stookrotka, joana lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Joana, super że wszystko ok na wizycie ❤️
    Megson, Nada, już trzymam kciuki za prenatalne✊ Robicie też test wolnego DNA(Nifty albo Sanco)?
    Żanetka93, Ruda jak się dziś czujecie? Ja o ile fizycznie nawet nawet, to niewyspana jestem potwornie... Żanetka, czujesz się jakoś "przedporodowo" już? Ruda, przypomnij mi bo nie pamiętam, masz już termin cc wyznaczony?
    Siska, super że Wolski się odezwał;najważniejsze to że jest światelko w tunelu! Parapetówkę na nowym robicie w trójpaku😘
    Kaś, przykro mi z powodu @😥
    Co do mięsa, to mnie od początku ciąży odrzuca od mięsa🤮 Nigdy zresztą jakoś wybitnie mięsożerna nie byłam. Zaczęłam jesc trochę wołowiny jak mi anemia wyszła, ale to totalnie z rozsądku a nie ze smaku (ale co dziwne smak tatara wołowego chodzi za mną prawie od początku ciąży 🙄).
    Czekam właśnie żeby podejrzeć małego na USG. Zobaczymy ile tam podrósł 😀

My robimy usg genetyczne + pappa ☺️

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i melduję się po lekarzu. Julek ma 2450gr(35d3d)czyli raczej drobny, no ale najważniejsze że rośnie. Liczę że dociągnie chociaż do 3kg,zwłaszcza że lekarz powiedział że na jego oko nie zapowiada się wcześniej niż skończony 40tc(zero rozwarcia, zero skurczy, szyjka długa i twarda, mały wysoko).
    Nada, trochę wcześnie to usg prenatalne, ale w końcu w terminie (chociaż moja lekarka mówiła że idealnie to między 12 a 13tc).
    Ruda, wytrzymasz do tego 7 - 10 lutego, co masz nie wytrzymać ✊
    Kaś, kciukasy za hsg ✊. Ja zaszlam właśnie w cyklu po hsg(nawet nie w cyklu po, a w tym samym co mialam hsg, jakieś 10 dni po zabiegu) i tego samego Ci życzę 😘.

MissKathy92, megson91, joana lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson jejku jaki słodki psiak 😍
    Ściskalabym :D

Emdar super że wszystko ok :) jeszcze troszkę do spotkania ;)

megson91, emdar lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 🙂

Megson jaki słodziak hihi 🤩 moja sunia też ma kilka sweterków na spacer. Na święta nawet Mikołajowy płaszczyk hehe oczywiście zakladamy tylko na spacer i jak jest zimno. Wczoraj to u nas typowa wiosna była i Luna za kijek uwielbia biegać i aportować 🙂

Ja wczoraj oglądałam film i później budziłam się w nocy bo śniły mi się urywki chyba to nie był dobry pomysł.

A dziś chyba wyskoczę na szmatki, poszukać jakichś koszul dłuższych i sukienek luźniejszych.

Miłego dzionka dziewczyny 🌞

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane 😉
    Wczoraj miałam straszny dzień
    Byłam bardzo słaba w pewnym momencie tak jakby traciła świadomość
    Byliśmy u lekarza ogólnie jestem na wylocie, mam tylko czekać...
    Wszystko już gotowe dzidzia ułożona szyjka się skraca coraz więcej skurczy na ktg naszczescie tętno ok...

Mam tylko czekać może się zacząć w każdej chwili teraz...

Trzymajcie kciuki za mnie ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka trzymam kciuki bardzo mocno!!
    To pewnie maluszek zamiast lutowy, będzie styczniowy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka już niedługo ujrzysz swoje szczęście 🙂 Oczywiście kciuki zaciśnięte kochana ✊❤️

• nada Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Żanetka! Dawaj znać w takim razie. Tak myslalam ze skoro sie nie odzywasz to pewnie cos tam sie dzieje.

emdar no wlasnie chyba zadzownie i je przeloze. bo to nie ma sensu tak wczesnie isc. Moja gin w ogole nie sugerowala nic co do terminu, tylko powiedziala ze sie robi miedzy 11 a 14.

A ja dzisiaj bylam na badaniach. Boze jak cudownie bylo wyjsc z domu. Chyba zaczne chodzic z mezem na spacery z psem.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wszystko na to wskazuje że będzie styczniowy... 🤯

Dzieki dziewczyny bede dawać znać

Aaa i super piesio zaraz poczytam co tam wczoraj pisalyscie 😉

• nada Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniłam termin na 29 stycznia. to będzie koniec 12 tygodnia. Chyba tak lepiej.

emdar lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada u mnie było tak że lekarz odbierał termin na prenatalne do wielkości płodu to może jak bd miała jakąś wizytę to podpowie kiedy będzie najlepiej 😉

Aaa co jeszcze od wczoraj mam mega twardy brzuch jak byliśmy u lekarza to mowil że tak się dzieje właśnie parę dni przed taka jakby zapowiedź porodu...

Powiem wam że coraz więcej stresu mam
    Jakoś tak to do mnie nie dochodzi jeszcze ze to juz 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 10:24

• Kaga Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka ale cudownie! Nie mogę się doczekać aż nam napiszesz, że już masz swojego synka przy sobie. 💗

Nada pies uratował moją psychikę w ciąży. Chociaż nie raz się nie chciało i nie miałam siły to z nim wychodziłam (od drugiego trymestru). Teraz z psem jest ciężko, bo go trzeba jeszcze trzy razy wyprowadzić, w dodatku to wymagająca rasa więc potrzebuje duzo ruchu, ale szczerze czasami się z mężem kłócimy kto ma z nim wyjść, bo to taki oddech się łapie. 😁 Mam przynajmniej codziennie powod, żeby zrobić makeup, zmienić dres itd 😂 mąż się kłóci po co mi ten makijaż i fryzura na wyjście z psem to mu mówię, że idę na wybieg a że to psi wybieg to już inna sprawa. 😅

megson91, nada lubią tę wiadomość

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ