Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA jak dalej będą gadać różne historie to powiedz wprost że bardzo Ci przykro że ich życie jest aż tak nieciekawe skoro muszą interesowac się twoim
W takich sytuacjach trzeba mieć mocna gębę tak najprościej mówiac bo inaczej nie dasz sobie z nimi rady 😉 -
Sisska ja bym napisała że z każdym dniem coraz lepiej, dziękuję. Nie wyprowadzałabym ich z błędu niech ich zżera ciekawość 😁
Tak jak pisałam wczoraj też mam często takie sytuacje w pracy. Jesienią jak mnie złapał ból kręgosłupa i wzięłam zwolnienie to koleżanka specjalnie powiedziała takiej plotkarze że Mileny nie będzie długo w pracy. A tamta od razu podchwyciła temat "o naprawdę? No nareszcie. Przecież już są aż rok po ślubie". Oczywiście dziewczyny miały z niej dobry ubaw bo nikt przecież o ciąży nie wspominał a ja też powiedziałam żeby jej z błędu nie wyprowadzać. Oczywiście ploteczka poszła dalej, babki przychodziły do mojej przyjaciółki wypytywać czy to prawda, a jak się czuje a który miesiąc itd. Jak Monia powiedziała zwyczajnie że nie zna szczegółów to zaczęły gadać że "takie przyjaciółki a nic jej nie powiedziała". Uwierzcie mi że miną tego babska gdy mnie zobaczyła w pracy parę tygodni później była bezcenna i zrekompensowała mi wszystko 😁Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Odnośnie tego co napisała Żanetka, że każdy sobie wraca do domu a rodzice zostają z bakteriami przypomniała mi się jedna sytuacja.
Wigilia. Mnóstwo osób. I każdy chce małą nosić, tulić, głaskać, całować. Żeby ją trochę chronić w końcu się mega wkurzyłam i związałam ja do chusty. Prosiłam, że jeszcze wigilia przed nami, dużo wrażeń, zawsze ma tylko nas a teraz nagle tłum. Nie pomogło. Wyniosłam ja na piętro, zostawiłam mężowi i mówię, żeby się trochę wyciszyła. Już za chwilę teściowa zawinęła dupę i do niego poleciała. Za chwilę kolejna ciotka. Parę innych osob. I drą ryje, przekładają z rąk do rąk, już słyszę placz. Ale się wkurzyłam, jak tam wpadłam to rozwalilam całe towarzystwo.
Po Wigilii oni siedzieli na pełnym luzie, później poszli spać a my... Pierwszy raz nie potrafiliśmy sobie poradzić z jej płaczem i histerią. Była tak przebodzowana, że uspakajalismy ja ok 5 h. A wtedy rodzinka nagle miała ja w nosie. -
nick nieaktualnyKaga Przypomniałam sobie sytuację z kiedyś jak zjechały się ciotki na jakies imieniny i była też moja siostra że swoim synkiem
Siostra prosiła zeby go nie napychac
A jedną ciotka zjedz jajo druga a masz kinderka to pokryjomu jakieś przekąski ze stolu
Tłumaczenie było no zobacz jaki szczęśliwy jak cudnie je
Coz około 23 ciotki się zebrały i pojechaly na chatę a siostra męczyła się z bólem brzucha i wybudzaniem przez 15 minut do dobrej 8 rano 🤣 -
A mnie dziś taka glowa boli, że az na wymioty ciągnie.
Żanetko tak 7 lutego wchodzi do kin i idę z mężem 😁😁😁😁 książka mega mi się podoba a maz ske śmieje że 2 wieczory i po książce 😁😁
A z tym smoczkiem, to ja mam odruch że idę umyć pod wodą albo przelać gotowana z czajnika ale nie oblizac bo mnie obrzydza...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To tak jak wpychanie jedzenia, w każdego na jakichś zjazdach Rodzinnych. Ja ogólnie mało jem, szczególnie w gościach. Ale nie, ciągle tylko każda ciotka, starsza kuzynka "czemu nie jesz? no weź sobie salatki, którą Ci nalożyć" i się przekrzykują co mam zjeść.. a jak mowię, że jak będę chciała to sobie wezmę, to nie, one wiedzą lepiej.
-
nick nieaktualnyTo ja mam tak samo jak jedziemy do teściów, nie chce jeść, a teściowa: To chociaż skosztuj.
Jakbym chciała to bym sobie wzięła.
Za tydzień teściowa robi imieniny, pewnie nie pójdziemy. Mam nadzieję, że będę się czuła jeszcze dobrze, ale to sobie zasymuluję złe samopoczucie. -
nick nieaktualnyTeż tego nie lubię 🤣
Ja nie mówię zawsze coś tam zjem ale oni zawsze żebym nałożyła więcej
A na więcej nie chce
No ale to jak grochem i ścianę 🤣🤣
Przespałam się godzinkę takim mocnym snem i czuję się świetnie heh
Obudziły mnie bolące pragnące odciągania cycki
Wogole zapomniałam wam pisać ale powiedzieliśmy sobie z mężem ze jak mały się urodzi to założymy taka lokatę gdzie co Msc będziemy wpłacać dana kwotę
I jak będzie już miał trochę lat to te pieniążki będzie mógł sobie wybrac i przeznaczyc na coś
I jest zaznaczone ze tylko on może ta lokatę wyplacic najwcześniej w wieku 16 lat ☺️
I właśnie w poniedziałek musimy to ogarnąć
Jak tam wasz weekend?
Jakie plany 😉 -
nick nieaktualnyMy też mamy taki zamiar odkładania pieniążków dla małej, początkowo póki jest będzie to 500+, ale jak program się skończy to będziemy tak dalej.
W ogóle moi rodzice mają ten zasiłek pielęgnacyjny na brata i jakieś inne świadczenie i też mu co miesiąc odkładają, teraz on ma rentę to też mu spływa na to konto.
Chcą go zabezpieczyć w momencie kiedy będą już starzy, niedołężni i nie będą w stanie go utrzymywać. -
O Żanetka, to samo mówiłam mężowi, jakoś po ślubie, że jak pojawią się dzieci, to każdemu zakładamy lokatę i odkładamy jakąś kwotę co miesiąc, i później np. na 18 urodziny wręczymy im dostęp do takiego konta
Ja ugotowałam rosół, nasmażyłam naleśników, posprzątałam i teraz siedzę i odpoczywam i czekam na męża. Poźniej chyba wskoczę do wanny na relaks a jutro nie wiem kompletnie, ja bym przeleżała cały dzień, ale pewnie mój bedzie chciał gdzieś jechać czy coś.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My dziś mamy kompletnego lenia. Nie pamiętam kiedy spędziliśmy tak bezproduktywnie dzień 😁
nikomu nie pozwolilismy dziś wpaść itd.
Byliśmy na wspólnym spacerze a od powrotu ogladamy znów Sex Education na Netflixie 😛
Ale potrzebowałam takiego nic nie robienia, ostatnio żyjemy na pełnych obrotach.
No i zjadłam jogurt na zlecenie pediatry, zaczynam sprawdzać jak mała reaguje na BMK i czy dieta ma sens. -
nick nieaktualny
-
Tez mam taki plan z taka lokata, z tym że ja to bym chciała przeznaczyć na prezent slubny dla dziecka lub wakacje życia 😊😊 więc ja mam plan trochę dłużej odkładać 😊 plus oczywiście jesli bedzie to możliwe to pieniądze ze chrzcin i komuni też dam dołożyć 😊😊 ja wiem co miałam w głowie w wieku lat 18 to jedynie impreza byla w głowie i markowe ciuchy, taka trochę pustka i próżność. Ogarnęłam sie jak chłopak zaczął ograniczać nasze spotkania, w sumie weszłam w toksyczny związek a później on zerwal ze mna a ja spotkałam meza 😁-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyTo ja nakarmilam syna który po tym spał z tatusiem na łóżku a ja w tym czasie pomalowałam paznokcie 🤣
Jestem elegancka matka 🤣🤣
Teraz ja przejęłam warte a maz pojechał z listą Wlansie na zakupy ☺️
Wogole moje dziecko ma nie cały tydzień a ja już nie mam prawie pamięci w telefonie 🤣
Cały czas fotografuję to moje dziecko 🤣