X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mnie bolały
    Wogole w ostatnim tygodniu to miałam wrażenie że mnie całe bolą
    A to Zaznaczone na zdj to mnie tak bolało że jak się zgielam to ciężko się było przeprostowac

Wogole to nawet teraz jeszcze czuje ból pleców

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga mój jeszcze za mały na ciągnięcie ale strasznie lubi jak dasz no paluszka zaciska w piąstke a jak go zabierzesz to tak strasznie zaciska a nie ma co i się wkurza wtedy 🤣🤣

Kaga lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga moja jak tylko złapie włosy to nie ma siły żeby puscila :D trzeba jej samemu otworzyć łapki i zabrać 😂 okulary też zdejmuje

Ruda mnie po ciąży bolą plecy dokładnie w tym samym miejscu :( gdy się pochylam to pozniej ciężko się odgiąć :(

Kaga lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jakoś do spania nie mogę przestawić w sensie z brzuchem dużym ciężko już było spać a teraz mam wrażenie że w każdej pozycji mnie plecy bolą 😳
    Dziwne może minie

61bb3dff4867.jpg

Tata ubieral 🤣

megson91, joana, emdar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak mnie to strasznie boli, tak w okolicach paska od stanika z prawej strony.
    Jak siedzę, jak stoję, jak leżę na plecach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi mąż smarował taka maścią ziołowa naturalna bez mentolu

I lekarz pozwolił zażyć paracetamol jak ból będzie ostry i chyba z 3 razy mi się zdarzyło wziąść

• joana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada jak sie dzis czujesz??
    Megson jak Ty??
    Iskierka co u Ciebie?

Ruda kciuki beda zacisniete ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:26

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda chyba po ciąży bedziesz musiała zacząć stanowczo mówić, że to Twój dom i bedzie w nim tak jak Ty chcesz. A teraz to Twój mąż powinien ja opoerdolic już nawet nie opieprzyc , że ma swoje głupie pomysly a lekarzem nie jest i Wy będziecie jednak słuchać osoby kompetentnej...

Od wczoraj to mam tak mieszane uczucia odnośnie mojego rozrodu, że masakra.

Ja mam firanki w domu ale takie jak ja chciałam.

Moja mama wczoraj miała normalna operacje bo laparoskopowo sie nie dalo, za duże zrosty po cesarkach. Dzis już wstała i przeszła kawalek. Dobrze że już do lazienko może wstać

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to chyba ustalić, w jakim budżecie ktoś chce zrobić prezent, i żeby samemu wybrać i pokazać i niech ta osoba kupi to co zostało wybrane przez osobę, która ma dostać :) u nas jak komuś w pracy rodziło się dziecko, albo ktoś odchodził, brał ślub itp to wiadomo, że się ekipa składa na prezent. Ale żeby nie kupić jakiejś pierdoły to pytaliśmy co dana osoba chce. I tak np. kolega dostał jakąś matę dla dziecka, którą sobie z żoną wybrali, nawet sami zamówili a dostali po prostu kasę, żeby zapłacili i do tego jakieś drobiazgi jeszcze dorzuciliśmy już od siebie. Koleżanka chciała jakiś wkład do wózka bo jej brakowało, wiec pokazała jaki i taki kupiliśmy plus też coś tam jeszcze i to dostała. I tak trzeba przekazać teściowym, że jak coś chcą kupić to okej, ale po konsultacji z Wami :)

Moja teściowa też taka narwana. Ale ja już męża po ślubie nastawiłam, że teraz nie mamusia, tylko ja jestem na 1 miejscu. I ona może coś doradzić, podpowiedzieć ale i tak decyzja należy do nas, i widzę, że mąż jak wie, że mi coś nie leży co ona gada, to jej mówi, żeby się nie wtrącała, albo, że pogadamy w domu i jej damy znać. Zresztą on wie że ja na większość rzeczy które ona mówi jestem na nie, wiec jej od razu mówi, że nie :D

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem że rodzice się martwa chce dobrze dla dzieci dla wnucząt i to się ceni 🤣

Ja też wiem że o moje dziecko będę się zawsze już martwić

Ale kurde jakoś nie widzę siebie jadącej kiedyś do niego i mówiącej czy ma sobie powiesić firanki czy nie
    Albo wchodzić bez pukania

Moim zdaniem dobry rodzic to taki który wie w którym momencie nauczyć dziecko samodzielności i żeby sam umiał lub umiała podejmować decyzje

Bo oprócz tego to syn lub córka to Kiedys to będzie mąż żona ojciec matka

I pasowałoby żeby jakieś swoje zasady w przyszłości miał 🤣

Mi mąż już zapowiedział że nasz syn będzie twardziel że tatus mu pokaże 😉

W sumie gdyby był taki jak tata byłby z niego naprawdę fajny facet 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice czasem popełniają taki błąd że wszystko za dziecko robią i za dzień o decydują w momencie gdy jest już calkiem zdolne do podejmowania swoich decyzji...

Ok może czasem doświadczenie coś podpowiada i wiemy że dziecko się spazy

Ale Wlansie i to chodzi bo na niczym jak na własnych błędach człowiek się uczy

A później się puszcza w dorosłość i takie dziecko jest dalej dzieckiem tylko że już dużym 😉

• nada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja bym chyba oddała to krzesełko. Przecież mogą dać paragon żeby sobie wymienić na coś. A jak Ci coś nie psuje to wiem jak to wkurza. Nam teściowa dała krzesełko takie rozkładane żeby sięgać do wyższych szafek i jest takie brzydkie. A I tak nic noe przebije tego ze nam kupiła żyrandol pod choinkę na mowę mieszkanie 🤦‍♀️ Podziękowaliśmy ale nigdy nie użyliśmy.

Współczuje wam bólu, mnie nie bolało jak ćwiczyłam, a ze teraz nie ćwiczę to raczej Prędzej czy później ból wróci. A dokładnie miałam bóle w tym samym miejscu co zaznaczyłaś Ruda. Znajoma fizjo mówiła ze to id siedzenia i dużego biustu.

Ja się czuje dobrze dzięki :) jutro genetyczne, martwię się :/

Kaga, megson91 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a co się stało?

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez irytowało jak mi inni chcieli robić wyprawkę. Nie oszukujmy się wyprawka jest dla dziecka ale to rodzicom ma się podobać 🙈 bo co taki maluszek rozumie jak i kolorów nie widzi z początku🙂
    Lubię stonowane kolory biel, szarości zgaszony błękit a tu mi ktoś wyskakuje z neonową zielenią 🙈 może przesadzam, ale tyle radości sprawia rodzicom kompletowanie tych cudownych rzeczy, wystrój kupowanie mebelków wiec miło jak się nikt w to nie wcina 😂

Kaga mysle ze w połowie lutego, po szczepieniu, wybierzemy się ma ten basen :) Maks już ładnie trzyma główkę chociaż zdarza mu się taki niekontrolowany ruch 😂 wiec daje mu jescze ze 3 tyg. Jak będziesz się również wybierać daj znać, chętnie poznam siostrę bliźniaczkę 😍

Ruda nie słuchaj teściowej - odpoczywaj, leż i pachnij. Ciąża ciąży nie równa. Ja dzień przed porodem zrobiłam 8km z mężem a wieczorem umylam podłogi na kolanach. Ale nie miałam żadnych dolegliwości przez cała ciąże (czasami wymioty na początku).

Miss dziś kończynie 16tyg ❤️ kiedy to zleciało?!

Dziecię śpi - można delektować się gorącą kawą 😅chwilo trwaj..

Kaga lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem przesady w tym nie ma. Ja bym też była poirytowana.

Jeju zazdro braku dolegliwości ciążowych. Ja bym tyle w domu zrobiła a nawet prania nie mogę wstawić 🤦‍♀️

Kupiliśmy bilety na Aidę, na koniec marca bo wcześniej nie było już dobrych miejsc :o a kupiliśmy sobie takie na parterze z boczku żebym mogła wyjść jakby mi się słabo zrobiło czy coś :)

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,ciąża mi się udała. W 7mcu wieszałam firany i okna ogarniałam. Zresztą macierzyństwo też wspaniałe- jak każdej mamy 😀

Nada daj znać jak ten spektakl ☺️

Kaś to dobre wieści ze mama już wstała 🙂 dużo zdrówka dla niej !

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruda aż się we mnie zagotowało jak przeczytałam Twój wpis.. Rozumiem że byłaś słaba inie miałaś siły ani chęci na spory, ale tak jak dziewczyny piszą, po ciąży musisz postawić sprawę jasno.

Ja firanki nie mam tylko w kuchni (i wiadomo w łazience). Nad kuchnią bardzo ubolewam ze nie mam jak powiesić karnisza bo albo szafki nie otworzę albo okna.. Za to mam zazdrostki i roletę dzien/noc. Mnie brak firanki irytuje najbardziej ze względu na to że okropnie się brudzi, zwłaszcza latem przez muchy. Żadnego okna nie muszę tak często myć jak tego kuchennego.. No i w dodatku mam blat pod oknem i zlewozmywak.

Spękałam dziewczyny dzisiaj i nie poszłam do lekarza 😐 (chyba przeraziła mnie wizja siedzenia z teściową, skoro jesteśmy już przy temacie) poszłam ostatecznie do pracy. Ale za to też już praktycznie jestem po infekcji, już nawet prawie nie boli..

Miss masz przeuroczą kruszynkę ❤️ jej uśmiech sprawia że robi mi się ciepło na sercu ❤️

Kaga rzeczywiście kolor krzesełka powala, choć chyba widziałam gorsze. Oby przynajmniej był funkcjonalny..

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty to jeszcze
    No ktoś chce dobrze a że o gustach się nie dyskutuje to już cóż inny temat

Mnie wkurza co innego

A wręcz te telefony

A ile wam zjadł a ile wam spał a byliscie na spacerze a jak kąpiel źle Trzymasz

Wczoraj już mąż powiedział jej mamo jest ok będziemy coś potrzebować to umiemy mówic i zadzwonimy a kawę wpadnijcie w niedzielę

Musiał być stanowczy bo ja nie mam zamiaru się z nią kłócić a te telefony inaczej by nie ustały

Jeju jak dobrze ze nie mieszkam już z teściową bo bym się od niej nie odpedzily

Cała radość z początków macierzyństwa by mi zabrała

Serio

• Sisska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka a nie możesz firanki zawiesić na takiej belce z przesuwanymi żabkami? Kurcze mam zasłonkę pod prysznic na czymś takim, w kuchni pod blatem gdzie stoi butla z gazem też mam zamontowane ale do tej pory nie zawiesilam nic żeby zakryć to 😂 jak znajdę jak się to nazywa, wygląda to wkleję zdjęcie.

Edit. O coś takiego
    https://allegro.pl/oferta/karnisz-z-oslona-2-torowy-200-szyna-sufitowa-pcv-8827348501?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 16:26

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Sisska byłabym wdzięczna gdybyś znalazła ❤️ myślałam o takim małym karniszu szynowym w sam glif okna ale właśnie boję się że nawet nie będę mogła uchylić okna.. A uwielbiam firanki, mam nawet w szafie taką akurat do kuchni i czeka aż znajdę dla niej zastosowanie 🙂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ