X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi w takim razie powodzenia ✊✊

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi, trzymam kciuki. Dobra decyzja 🍀

Ja ciągle czekam, zaraz tu jajko zniosę.. Choć nie.. W sobotę już zniosłam jedno albo dwa 😁
    W każdym razie żałuję że nie wzięłam sobie słuchawek to bym sobie zapodała serial to szybciej i przyjemniej by mi leciał czas

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

💙Bez Ciebie wszystko znaczy nic, a z Tobą wszystko znaczy wszystko.
    Odkad się pojawiłeś nic nie ma znaczenia.
    Bez Ciebie.
    Odkąd tutaj jesteś wszystko ma znaczenie.
    Z Tobą 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 12:41

Kaga, Sisska, megson91, MissKathy92, Stookrotka, emdar, joana lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka piękna mama😘

Milenka powodzenia😘😘

Abi coś czuje, że szybko Wam sie uda.

Ruda jak sie czujesz?

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?

Wysłany: 30 stycznia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już jestem po bólu. Owulacja była, w lewym jajniku ładne ciałko żółte, endo 15mm. Tsh też mam ładne 2,26 a prog 15,47. Gin się zachwycał wysokością proga, ja uznałam że nie ma czym.. Ale jak tak myślę to stwierdzam że jak na 5dpo to faktycznie nie jest najgorszy.
    Czekam na @ lub jej brak i mam dzwonić. Gdyby okazało się jak zwykle że to nie ten cykl, to mam się znów pojawić w 11/12dc po ❤️. No i brać Clarzole tak jak w tym cyklu.

Kaga, ABI90, Żanetka93, MissKathy92, emdar, joana lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka super ❤️ bardzo Ci kibicuje!

Abi fantastyczna wiadomość 🙂 masz rację, trzeba żyć tu i teraz a nie ciągle odwlekać. Informuj nas na bieżąco jak Wasze starania 🥰

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:38

• Kaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi tak, bez problemu :)

Tylko właśnie musiałabyś przyjmować taka sama dawkę - np jeżeli Swanson ma po 600 mg to tylko dwie kapsułki dziennie a nie trzy jak Miovelli.

Swoją drogą czy jest tu ktoś kto to używał? Jak to wpłynęło na Wasze owulacje? :)

ABI90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko suepr wieści 😌
    To teraz czekamy na efekt

Kaga ja raz to zazywala
    Różnicy nie było
    Na mnie nie zadziałał

Teraz moja sis to bierze 3 cykl z rzędu mówi że ostatni Raz daje sobie z tym szanse 😌

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga ja używałam żeby podrasować liche owulki na clo. Chyba przez dwa cykle i nie zauważyłam różnicy, pow na grupie o miovelii + nac dziewczyny pisały ze dzięki niej ich jajniki zaczęły działać

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz lekarza zapytałam o to i mówił że to ma sens jak się zazywa lek na stymulacje to że nac w tej dawce można wtedy stosować dodatkowo że będzie wspomagał ten lek typu clo

A że sam supmemet nac to można ogólnie stosować tylko np 400 mg dziennie ale cały czas ze wtedy to ma sens...

Może rzeczywiście ja raz to stosowałam a ani owulka nie była szybciej na mkmitroingu pęcherzyk taki jak i bez tego

Ale np jak ktoś ma jakiea większe zaburzenia to może i potrafi coś rozkręcić

Najlepiej spróbować na sobie ja osobiście różnicy nie czułam no i efektu też niestety nie było

Moja siostra teraz to stosowała i też bez efektu kupiła trzecie opakowanie i mówi że jak po tym nic to już w niego nie bd inwestować

Póki co się starają pół roku o rodzeństwo dla syna

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam z czystej ciekawości, na razie żadnych starań nie planuje 😁

Ale mi się też wydaje, że przy większych zaburzeniach nie ma co liczyć na cud bez porządnego leczenia. Suplementami można się wspomagac. Ja pol roku piłam Inofem, w końcu się tak wkurzyłam i go odstawiłam w grudniu, bo nic nie dawał. Jeszcze sobie kumulowałam kwas foliowy, bo gdy w styczniu go zbadałam na zlecenie gina był dużo ponad normę i wtedy przeszłam na czysty folian z Solgara.

Z suplementów w szczęśliwym cyklu używaliśmy Salfazin i L-karnityne ze Swansona dla męża (wyniki miał bardzo dobre, ale kiepska ruchliwość). Ja folian i metylokobalamine z Solgara. No i pyłek pszczeli i mleczko pszczele 🐝 myślę że dużo pomogły, ale na pewno bez ovitrelle a chyba także i metforminy by się nie udało.

Ruda ugotowałam dziś porcje ryżu z diety na jeden obiad 😳 przecież to jest dla całej chińskiej wioski. 😳

Wysłany: 30 stycznia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś Wam pokaże odnośnie koronawirusa.. Nie wiem czy to jest główny powód jego powstania ale na pewno sporo się przyczynił.. Słyszałyście o targu Wuhan? Film tylko dla osób o mocnych nerwach, ciężko mi uwierzyć że to naprawdę ma miejsce..
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=118360066183096&id=1224403524385195

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 30 stycznia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też go nie obejrzałam całego, te psy mnie przerosły.. I to wszystko na brudnych, zakrwawionych stołach.. Brakuje mi słów..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bleeeee 🤯🤯🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 14:16

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam ten filmik i jedyne co mi przyszło na myśl to fakt, (przepraszam za wyrażenie) Chińczycy są poj**ani, bo oni chyba tam wszystko zżerają. Mam tak okropne obrzydzenie, akurat zjadłam obiad i myślałam że zwymiotuje.

Kaga, ja wizualnie po tych przepisach widzę, że tego jest dużo i ja osobiście niektóre rzeczy będę chyba trochę odejmować, bo ja nie dam rady tak zapchać żołądka, a jedynie to będę traktować jaka taką inspirację, albo obiad jak jest dwa razy pod rząd ten sam to z jednego dnia będę dzielić na dwa, tak samo te pasty na kanapki, bo często zdarza się że są na dwa dni pod rząd te same.

Tak w ogóle we wtorek byłam u lekarza, no i on standardowo wypisuje mi skierowanie na KTG, ja sobie dzwonię, umawiam, jadę i mi robią.
    Teraz znów dzwonię, a pierwszy termin na 19 lutego (!). Ja kobiecie tłumaczę, że jestem prawie w 37 tc. i termin cesarki mam na 18 lutego. To dostałam złotą radę: TO PROSZĘ JECHAĆ NA IP I POWIEDZIEĆ, ŻE SŁABO PANI CZUJE RUCHY DZIECKA ZROBIĄ OD RAZU... 😎
    Tylko dziewczyny, ja znam ten szpital, oni jak się przyjeżdża na IP z czymś takim między innymi to zostawiają na obserwacji, standardowa obserwacja na Patologii Ciąży w Ujastku, to 14 dni, a ja mam 19 dni do cc, więc mnie położą do końca najprawdopodobniej.
    Zatem, podjęłam z mężem decyzję, w poniedziałek po południu jedziemy na IP na to KTG, jak mnie zostawią, trudno. Ja się na to przygotuję, a jak spędzę ostatnie 2 tygodnie w szpitalu, to może będę mieć mniej stresu, że coś się wydarzy w domu. Teraz jedynie przez weekend natłukę mężowi co w razie "W" dla dziecka ma wziąć.

megson91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde masakra 🤯🤯

Teraz gdzie trzeba monitorować malucha oni mają termin na 19 lutego szok

Ja akurat miałam tak że położna mi robiła ktg w gabinecie prywatnie więc teraz widzę że dobrze bo jakbym się miała użerać z takim czymś to dramat...

Kurde jak zostawia z jednej strony dobrze bo będą doglądać i wogole zwłaszcza jakby się coś wcześniej zaczęło kluc 🐣

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ