Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Emdar dziekuje za modlitwe ❤ u mnie w wiosce obok sa takie msze. W bodajze ostatni czwartek miesiaca.. fantastyczna mysl, bo zawsze wierzacym dodaje ciut sily w walce badz w ciazy..
A co do dzidzi to licze, ze jednak zaskoczy Pania doktor i nie bedzie potrzebne indukowanie 😊
Gorzej mnie boli, ze kosciol nie rozumie invitro...
Nada niestety nie porozmawial... wiecie watpie, ze to zrobi. A bardzo mnie to boli. Wiedziałam, ze pepowiny to on jeszcze nie przeciął ale przed slubem obiecywal ze bedzie konkretny do nich..... a tu teraz dupa...
Coraz bardziej dusze sie w tym domu. I podjelam decyzje, ze albo cos sie zmieni przez tydzien albo wyprowadzam sie do taty. Moze to go otrzezwi i otworzy oczy.
Megson jak dzisiejsza noc??
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja przepraszam dziewczyny najmocniej, że Wam nie odpisuje, ani się nie udzielam, ale po prostu czuje się tragicznie 😢
Dzisiejsza noc w dalszym ciągu bezsenna, miałam dreszcze, gorączkę, nie mogłam w ogóle złapać temperatury 😞 wstałam o 9, mąż zrobił mi śniadanie i po śniadaniu i wzięciu leków udało mi się zamknąć oczy na 3h. Czuję się przeszczęśliwa, że w końcu się udało 💜 ale to nie zmienia faktu, że czuje się fatalnie 😢😢😢06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Syrena wrote:Emdar Dziękuje za modlitwę ❤️ Świat jest mały, też byłam na tej mszy. Nawet mój mąż widząc tam dziewczyny w ciąży szepnął mi, że modlitwa rzeczywiście pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:05
Syrena lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Megson, chyba każda ciężarna rozumie Twój stan tj. mega się cieszysz ze jesteś w ciąży, co zupełnie nie stoi w sprzeczności z tym, że czujesz się naprawdę fatalnie. Trzymaj się dzielnie i odpoczywaj ile możesz;pocieszające jest to że ten stan mija(też to sobie teraz - w 38tcmówię"jeszcze chwila i będzie lepiej")Ściskam 😘
megson91 lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
A ja ucielam sobie popołudniową drzemkę. Czuję się już lepiej, choć nadal jestem jakąś osłabiona. Nawet udało mi się zjeść trochę żuru bo wcześniej nie mogłam spojrzeć nawet na jedzenie..
Megson tak Ci współczuję że się tak męczysz.. A meliska by Ci nie pomogła trochę zasnąć? Chyba w ciąży jest bezpieczna a może pomoże Ci się wyciszyć i przespać..
Asia no trudny ten Twój mąż, a może Ty spróbuj porozmawiać z teściową i wyznaczyć granice..
Miss cieszę się że już dziś Ci lepiej, zawsze możesz na nas liczyć 😙
Żanetko Twój mąż jest niezłym numerem najpierw miś, teraz badanie.. I coś mi mówi że ze staraniami o rodzeństwo dla Fabianka nie będziecie czekać aż mały skończy rok 🙂
A tak w ogóle to gdzie nam się dziś podziała Ruda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 16:21
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Kurczę zadzwoniła do mnie położna, że coś wyszło w tym teście pappa. Ona mówi ze nie wie co, ale umówiła mnie wcześniej do lekarza. Będę musiała panoramę zrobić. Mówi żeby się nie przejmować , bo czasami są małe odstępstwa od normy a oni sieją panikę. Ale weź tu się nie denerwuj. Wizyta we wtorek. Może po prostu chcą zarobić na kolejnych testach?
-
nada wrote:Kurczę zadzwoniła do mnie położna, że coś wyszło w tym teście pappa. Ona mówi ze nie wie co, ale umówiła mnie wcześniej do lekarza. Będę musiała panoramę zrobić. Mówi żeby się nie przejmować , bo czasami są małe odstępstwa od normy a oni sieją panikę. Ale weź tu się nie denerwuj. Wizyta we wtorek. Może po prostu chcą zarobić na kolejnych testach?42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
A nie masz tego w przeliczeniu na Mom? Zaraz sprawdzę co ja tam miałam, i Ci podam. No masakra z tymi ludźmi, pamiętam że do mnie zadzwonila laska ze jest wynik do odbioru(nieprawidłowy i wskazujący na dalszą diagnostykę) o 20:50(przychodnia czynna do 21:00). No myślalam że ją rozerwę.... Serio,tak ciężko pomyśleć, że telefon wieczorem albo w pt to zły pomysł?Co kurna niby masz z tą wiedzą zrobić? Iść spokojnie spać? Wnerwia mnie ludzka bezmyślność.42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyMilenko za rok to minimum hehe
Pierwszy rok chcemy się skupić tylko na jednym a co później czas pokaże 😅😅
Nada spokojnie tak jak pisalam kiedyś te badanie czasem lubią zrobić niepotrzebne zamieszanie...
Jak dobrze pamiętam to Why coś wyszło z tego testu a Maxiu cały i zdrowy ☺️ -
Nada, no to tak, moje wyniki to:wolne Beta Hcg:27,52IU/l( 0,912 Mom) ;Białko Pappa:1,34IU/l(0,347MoM). Tego niestety nie da się łatwo przełożyć na czyjes wyniki bo jest jakiś specjalny program który to liczy(podstawia się dokładny tydzień i dzień badania, wartość przezierności karku) ;wiem tylko że "idealne" Beta Hcg i Pappa to wartości w okolicach 1 Mom. Potem do tego podstawia się jeszcze wiek, i liczy się ryzyko trisomii 21,18 i 13 chromosomu. Ja miałam podstawowe ryzyko trisomii 21 o wartości 1:150(czyli i tak wysokie ze względu na wiek),a ryzyko skorygowane 1:272(poniżej 300 liczy się jako ryzyko pośrednie do dalszej diagnostyki). Ryzyko trisomii 18 i 13 miałam jakies mega niskie (1:1620,1:2823). Musisz kochana uzbroić się w cierpliwość i poczekać do pn. Ale już na podstawie tego co masz nie wydaje mi się że masz jakieś fatalne wyniki. Będzie dobrze, zobaczysz. Gdybys miała jeszcze jakieś pytania to wal jak w dym ❤️42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Nada też mi się wydaje że Why coś wyszło, a jednak z obacz jski Maksio jest zdrowy i przystojny. Pamiętaj że to tylko statystyka.
Zanetko, no tak przy takim maluszku i tak jest sporo pracy, wcale się nie dziwię 😙
Matko jestem stara i głupia, zamówiłam sobie w empiku kalendarz książkowy z muminków 🤦♀️😁
Nosz przecież jak mój mąż zobaczy to mnie zabije śmiechem 😅Żanetka93, megson91 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Nada, a jeszcze, a jaką masz przezierność karku? Ja miałam 1,89 mm( wiek ciąży w dniu USG to 13t2d, wielkość malucha> CRL 72,2 mm). Tylko pamiętaj też że wartość NT(przezierność) jest dla każdej długości CRL inna. W necie są tabelki podające prawidłowe wartości NT w stosunku do CRL.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 18:20
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Kaga trzecie dziecko najlepsze😁😁😁
Ja dziś ide na wieczór z winem do szwagierki😁 jestem przed owu więc można 😁😁😁😁
Może Ruda odpoczywa?
Ja mam nadzieję , że w końcu dziś "pobawie sie" z mężem , bo normalnie zaraz będzie musiał walczyć z pajecznynami jak po pajakach mutantach 😳😳😳-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
emdar wrote:Nada, a jeszcze, a jaką masz przezierność karku? Ja miałam 1,89 mm( wiek ciąży w dniu USG to 13t2d, wielkość malucha> CRL 72,2 mm). Tylko pamiętaj też że wartość NT(przezierność) jest dla każdej długości CRL inna. W necie są tabelki podające prawidłowe wartości NT w stosunku do CRL.
Nt 2,1mm, a wielkość dzieciaczka 68,5mm, u mnie było 13t+1. Eh najbardziej mi szkoda męża bo się zdenerwował bardziej niż ja. No nic, czekamy do wtorku. -
Nada, Ty robiłaś krzywą cukrową przyjmując duphaston? 🤔06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C