Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanetka to zwyczjanie zmeczeniw kochana i hormony 😘 jestes najlepsza mama dla Fabianka i on to wie 😘 ale tez ze mama jest zmeczona a tato tez jest super, więc moze odpoczac tez troche u niego.
Wykorzystaj ten czas, ze maly lubi byc u taty tez miedzy karmieniami, zostaw ich samych a Ty kochana sie wyspij i zrob cos dla siebie milego.. napewno jestes przemeczona i taki efekt 😘
Ja tez caly czas mysle o Rudej czy wszystko dobrze.....
Milenka ja tez sie ciesze 😊 chyba wiedzial, ze juz nie mam cierpliwosci bo kupil mi tez storczyk i tulipany 😁 gdzie ostatnie dostalam rok temu na 30stke w kwietniu 😅
Na nasze nieszczescie u meza jest opryszczka, więc bez mizianek ostatnio... a mi na zlosc zrobil sie stan zapalny zebow.. to 6 i 7... wstyd sie przyznac ale ja ogolnie mam od dziecka bardzo slabe zeby (strasznie musze uwazac i ciagle wizyty u dentysty czy cos sie nie dzieje)i te dwa mialam termin do usuniecia (bo tak sie zepsuly w momencie od pojawienia sie kropki prochnicy) na styczen. Ale wyszla ta ciaza i odwolalam.. mowie przeczekam do 2 trymestru bo wtedy podobno mozna bezpiecznie usuwac...
A tu taka dupa.. zeby nie bola ale czuje ze zebrala sie ropka.. no i dzialam z woda utleniona, szalwia... mam nadzieje, ze w czwartek pojde do ginekologa i powie ze juz moge umowic sie na usuniecie...
Juz tylko sie martwie, ze moge zaszkodzic dzidzi przez takie zaniedbanie 😪😫Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Żanetka ja i tak się dziwię, że długo wytrzymałas bez płaczu, ja po wyjściu ze szpitala nie mogłam się ogarnąć życiowo, płakałam cały czas. To zupełnie normalne, szaleją hormony. Na pocieszenie powiem Ci, że mimo że trudny macierzyństwa nie mijają to zaczniesz sobie z nimi radzić raz dwa. 🙂
Kas mam nadzieję, że Katowice przyniosą Ci szczęście. Powodzenia 😁🍀
My się zbieramy na spacer. I nieważne, że w domu sajgon.
Też myślę o Rudej... -
Kaga udanego spaceru 🥰 u mnie istny listopad za oknem...
Kas zapomnialam napisać, kciuki zacisniete z calych sil i nie puszczam 🤞🤞🤞Kaga lubi tę wiadomość
Adaś
-
Hej dziewczyny
Boże ja mam ciagle Mdłości. Myślałam ze to przechodzi, a one ciagle się utrzymują na tym samym poziomie.
Żanetka trzymaj się. Nie jesteś sama w tych uczuciach, dotykają one 80% kobiet po porodzie. Taki dzieciaczek to ogromna zmiana, nic dziwnego że Cię frustrują niektóre rzeczy.
O proszę Asia, mąż się ogarnął
Megson współczuje, mnie spanie ratuje teraz. A co Ci lekarz mówił na tą bezsenność? Może jakieś ciepłe mleko/delikatne ziołowe tabletki?
-
Nada wspolczuje... u mnie mdlosci juz minęły i sa naprawde znikome.. a jesli juz sa to glownie popoludnie i wieczor... oby i Tobie szybko minely 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:29
Adaś
-
A ten syrop co Zanetka polecala stosujesz?? Ja nie probowalam, bo jeszcze daje rade wytrzymać..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:29
megson91, emdar lubią tę wiadomość
Adaś
-
Kaś28 wrote:Żanetka hormony szaleją. Jesteś dobra matką, a jeśli mały umie też uspokoić się u taty na rękach ro dla Ciebie lepiej 😘😘😘
U mnie owu się zbliża 😊😊
Ruda jesteś?
Milenka ja bardzo często w sobotę wstaje koło 11😁
Dziś wyjątkowo wcześnie wstałam bo jestem w drodze do Katowic😁
Megson jak się czujesz?
Kaś, dobrze kojarzę , że wybrałaś Gyncentrum? Masz jakieś doświadczenia z nimi? My dzisiaj właśnie mieliśmy trzecią wizytę w ciągu trzech tygodni, dwie w Bielsku a dziś urolog w Katowicach. Nie wiem co mam o nich myśleć bo pani ginekolog właściwie nam dała marne szanse a dziś urolog mówi że nie ma tragediii. Dodam, że u nas czynnik męski.35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
Jane ja dopiero będę mieć pierwszą wizytą w Gyn centrum, więc póki co nie mam opini.
No zaczynam się martwić o Rudą.
Z Katowic już wracam, suknia nie wybrana, jakoś mega szału nie było-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Bananów nie mogę, za dużo cukru. Ale jeszcze zanim wyszła ta cukrzyca dużo jadłam bananów. Mi chyba najbardziej pomagają gumy. Ogólnie czuje się zmulona od tego siedzenia w domu. Jeszcze nie mogę nic robić i się pokłóciłam z mężem 🤦♀️ Bo on czasami jest takim leniem. Nie mogę powiedzieć opiekuje się mną. Ale dzisiaj maja przyjść goście i chciałam posprzątać. Ja nie umyje łazienki bo mam się nie przemęczać, a jego uprosić ciężko. Zawsze robi wszystko na ostatnia chwile i to mnie tak wkurza. No i się obraził na mnie.
-
Dziewczyny, moja młodsza siostra prowadzi na studiach badania dotyczące bezpieczeństwa dzieci w sieci 🍀 czy mogłabym poprosić Was o wypełnienie ankiety? 💜
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTHLwN7p9Rl0-97k2S8LW--XN9gsq4JbL8TaNiJOBLFDNhOw/viewform?usp=sf_link06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyDziewczyny, u mnie sporo się dzieje, wszystko jest w porządku, bo widziałam że kilka z was się o mnie martwiło.
Kochane jesteście!❤️
Obiecuję, że was nadrobię, ale będzie mnie teraz troszkę mniej.
PS. Jestem jeszcze w dwupaku! 🤰
Udanego weekendu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 14:46
megson91, emdar, MilusińskaMilena, joana, Why.Not.Now, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
Ufff Ruda super, że się odezwałaś! 💜
Zdradź nam o co chodzi! 😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Hej kochane, witam się i ja w ten prawie wiosenny dzień Początek lutego moja ciąża postanowiła przywitać jakimś wybitnie dobrym samopoczuciem zarówno psychicznym jak i fizycznym, i absolutnie zerowym brakiem objawów jej końca (a może to cisza przed burzą🤔). Korzystając więc z pogody i samopoczucia poszłam z rana na spacer i to był super pomysł Kaga, przybijam Ci piąteczkę 👍
Megson, strasznie mi przykro że tak fatalnie się czujesz. A cierpiałas na bezsenność przed ciążą? Może to po prostu stres +przemęczenie? Mówi się że za problemy ze snem w 80% przypadków odpowiada właśnie stres. Pomyśl co by Ci pomogło się zrelaksować i spróbuj to uskutecznić.
Nada, mój mąż też jak ma coś zrobić przed przyjściem gości to robi to na ostatnią chwilę i szału dostaje. To chyba męska przypadłość, którą trzeba zaakceptować 😉 Na mdłości dobry jest imbir kandyzowany, no ale ma w cholerę cukru😒;moze po prostu napar z imbiru?
Joana, przytyk do męża brutalnie złośliwy, ale na mojego też czasem działa taka szpila😉 Grunt że się udało.
Żanetka, spadek hormonalny po porodzie jest normalny(każda koleżanka-matka mi to powiedziała, żebym się na to przygotowała). Na szczęście to mija i będzie lepiej 💖
Kaś, a jakiej sukienki szukałaś?
Milenka, sobota jest od tego żeby się polenić! Nie miej w ogóle wyrzutów sumienia 😘
Też mam nadzieje ze u Rudej wszystko ok, bo tak zamilkła nagle...Miejmy nadzieję że może po prostu zbiera siły i odłączyła się od świata.
Kaga lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Byłam z przyszła szwagierka mierzyć suknie ślubne. Kilka sukien było pięknych, ale młodej nic nie zachwyciło. Byłyśmy w Madonnie-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Asia, hahah ale tekst 😁 to pakowanie faktycznie mogło nim trząsnąć, widział że nie żartujesz..
Ruda, cieszę się że się odezwałaś. Dużo się dzieje, ale mam nadzieję że samych pozytywnych rzeczy? 😙
Żanetko tulę Cię mocno 🤗🤗🤗
A ja przez cały dzień czułam się ok. Byłam nawet z siostrzenicą na mieście i w galerii. Poszalałam z zakupami.. kupiłam sobie aż papier do pieczenia 😅 a teraz czuję że zaczyna mnie znowu rozkładać.. A jeszcze mam podłogi do umycia 🙄Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Megson chciałam pomóc z tą ankieta, ale nie chcę jakoś fałszować wyników ankiety, bo poza pierwszym pytaniem to nic mnie nie dotyczy... jeszcze. 😛
Ruda dobrze, że jeszcze dwupak 🙂 bo już się martwiłam, że jakiś nagły zwrot akcji nastąpił.
U nas też dziś iście wiosenna pogoda 🌷🌷gdyby to że w parku jeszcze szaro buro i ponuro to pomyslalabym, że jest kwiecien. Mam tylko nadzieję, że mnie nie przewiało, bo się za cienko ubrałam i teraz coś dziwnie się czuję. Ale kocham spacery z moja rodzinką i szalonym psem.
Joana haha przynajmniej będziesz miała spokój 😁 jejku ale to musiał być dla niej cios. Jak ja bym tak chciała, żeby moja się w końcu dowiedziała co o niej myślę. 😎
Dziewczyny ja z kliniki leczenia niepłodności nie korzystałam, ale jeżeli miałabym wybrać któraś z katowickich to zdecydowanie Angelius. Znam kilka osób, którym pomogli, zresztą na ovu też często można o nich poczytać. W mieście mają chyba najlepsze opinie. Mam przyjaciółkę, która miała u nich in vitro z badań klinicznych praktycznie za darmo (rodzi na dniach). Na pierwszą wizytę do tych najlepszych się czeka nawet ponad pół roku, ale ponoć warto.
Nada dla mnie wybawieniem na mdłości były krople Imbifem. Ratowały mnie dziesiątki razy, tylko że niestety są słodzone.Jane208 lubi tę wiadomość