Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nada rzeczywiscie mogli sobie darowac ten telefon dzisiaj.. ale tak jak dziewczyny mowia pappa lubi namieszac i niepotrzebnie stresowac... i napewno u Was tak jest 🤞🤞🤞
Megson bardzo Ci wspolczuje ☹ mam nadzieje, ze szybko sie poprawi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:28
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Megson nie, wtedy nie brałam duphastonu. Teraz łykam. Ja mam takie odloty po tej tabletce nie lubię.
Asia no najlepiej jakby mąż pogadał, ale skoro on się tak miga to może ty byś chciała?
Kurde no i teraz będę myśleć cały weekend o tych testach. -
Nada, mój mąż też się strasznie zdenerwował. My zrobiliśmy test Sanco Plus, na wynik czekaliśmy równe 10 dni, i w dniu urodzin męża, zadzwonili żeby przyjechać po wyniki. Pojechaliśmy, i wynik :zdrowy chłopak. Mąż mówi, że pierwszy prezent jaki mu zrobił Julek był jednocześnie najlepszym w jego całym dotychczasowym życiu. U Was też tak będzie, zobaczysz. Po prostu przed Wami parę dni nerwów, których Wam bardzo współczuję, bo sami przez to przechodzilismy. Rozważasz w ogóle test wolnego DNA (Panorama albo Sanco)?
megson91 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Joana, no to duży chłopak już jest 😉Czas odciąć pępowinę. Porozmawiaj z nim na spkojnie, powiedz mu co czujesz, poproś żeby to on porozmawiał ze swoją mamą. Jesli mimo to nie będzie chciał/potrafił/umiał to bierz kochana sprawy w swoje ręce. Nie licz na to, że sprawa się sama załatwi(życzę Ci tego oczywiście z całego serca, ale za stara już jestem i za dużo znam historii z teściowymi w tle). Powodzenia! 😘
megson91, joana lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nada... dlatego ja nie robiłam tego badania i lekarz go nie zalecał. Niepotrzebny stres. Ty tez pewnie nie masz 35 lat wiec nie było dla Ciebie obowiązkowe M. Nie martw się, większość dziewczyn pisala już na początku, ze tylko miesza w głowie a dzieci są zdrowe
Asia, mój mąż tez w tym roku 29 a ja 31 😊 czasami mam wrażenie, że to też trochę taki synuś mamusi chociaż absolutnie zaprzecza 🙈
Megson, życzę Ci dużo zdrówka! Najważniejsze żeby temperatura nie przekroczyła 38.
Milena, ja tez coś czuje, że u Was zaraz będzie brzuszek 🙈
Żanetka, z Twojej matczynej perspektywy wyobrażam sobie co będzie u Nas po urodzeniu 🙈😁
Emdar, dziękuje za modlitwę! ❤️🙌🏻
Wszystkie mamy - jestem pełna podziwu dla Was wszystkich 😊 Bycie mamą po raz pierwszy to ciężka droga! Każdy ma swoje przeżycia, wzloty i upadki, a każda mama jest najlepsza wersją dla swojego dziecka ❤️ Niezależnie czy rodziła naturalnie, czy miała cc, czy karmi piersią, czy całą ciąże musiała leżeć, czy ma idealne warunki w domu, czy ma czasami dość, czy dziecko ma kolki, czy wychowuje samotnie - Nie można się porównywać bo każda z nas jest inna i nasze dzieci też są/będą indywidualne ❤️
megson91, emdar, Kaga, MissKathy92, joana lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Umrę zaraz, przysięgam 😭 czuje się jakbym miała 39 gorączki, na termometrze mam 36,9 😭06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
emdar wrote:Megson, a Ty dostałas jakieś leki wczoraj od lekarza? Dziwne ze tak nagle zaczęłaś czuć się tak bardzo fatalnie.
Mam pozwolenie tylko na Apap 2x2 i Aerius 1x1 na noc na obkurczenie błon śluzowych 😭😭😭 oprócz tego sól morska do oczyszczania nosa i domowe sposoby: rosół, herbatki z malinami, cytryna i miodem i sok z dzikiej róży 100% 😢
I dalej nie mogę zasnąć, mam tak dosyć dziewczyny 😭😭😭😭😭😭😭06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson strasznie Ci wspolczuje ☹ mam nadzieje, ze kolejny dzien przyniesie lepsze samopoczucie..
Stokrotka bo chyba wiekszosc facetow to tacy synusiowie mamy, chocby niewiadomo jak z tym walczyli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:28
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Megson a ten lek dla ciężarnych co polecała Ruda?
Asia no to mamy sukces, cieszę się że w końcu wziął się w garść i postanowił coś z tym zrobić. Oby tak dalej 🍀
A mój mąż kochany, rano wstał, zrobił nam herbatkę z cytryną i miodkiem, i przyniósł śniadanko do łóżka. Chyba się boi że mu się wykończę 😅
Wstyd się przyznać ale ja jeszcze w łóżku leżę i nie chce mi się wstać, ale w końcu trzeba się będzie podnieść, ogarnąć dom i pranie..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySama nie wiem Milenka
Mam np dzień że jest wszystko super a mam taki ze płaczę podczas odciągania mleka albo podczas prysznica gdzie masuje te całe grudki...
A dzisiaj w nocy mały płakał u mnie a wystarczyło że mąż go wziął tylko na ręce i od razu przestał...
Może groszy dzień może hormony buzuja sama nie wiem
Ogarnę sięWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 10:19
-
Żanetka hormony szaleją. Jesteś dobra matką, a jeśli mały umie też uspokoić się u taty na rękach ro dla Ciebie lepiej 😘😘😘
U mnie owu się zbliża 😊😊
Ruda jesteś?
Milenka ja bardzo często w sobotę wstaje koło 11😁
Dziś wyjątkowo wcześnie wstałam bo jestem w drodze do Katowic😁
Megson jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 10:33
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Żanetko, no cóż, powtórzymy wszystko to co mówiłyśmy Miss. Jesteś NAJLEPSZĄ mamą jaką Fabianek mógłby mieć.
A Twoje gorsze samopoczucie na pewno jest spowodowane hormonami i zmęczeniem. Tobie też należy się chwila wytchnienia. A maleństwo wyczuwa wszystkie Twoje emocje (w końcu 9mcy nosiłaś go pod sercem), dlatego uspokoiło się w ramionach taty. Fabianek to po prostu mądry chłopak i żeby mama miała chwilę dla siebie, woli posiedzieć na rączkach taty.
To że czujesz się gorzej fizycznie i psychicznie to nie jest nic złego. W końcu wszystko wywróciło się do góry nogami niespełna 2 tygodnie temu.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
Ej nie smutaj Kochana 😙
Jeśli mąż dziś jest w domu niech zostanie z małym a Ty zrób sobie spa, poczytaj, obejrzyj ulubiony serial, a może nawet uda Ci się wyskoczyć na szybkie zakupy i sobie coś kupić.. Albo zwyczajnie odpocznij.. W Twoim organizmie dzieje się teraz tyle rzeczy że masz prawo być wykończona..
My tu wszystkie jesteśmy z Tobą 😙
Gdzie jest Ruda? Mam nadzieję że wszystko u nich ok..Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny
Poprostu jakis spadek formy mi się trafił...
Moje spa na tą chwilę to jest obkładanie cyckow kapusta a to mnie jeszcze bardziej jakoś dołuje
Mam wrażenie że one już zawsze będą takie ciężkie
Chciałabym karmić normalnie bez tych ekscesów pomiędzy...
Wiem że laktator jeszcze podkręca laktacje ale co mam zrobić jak mały śpi już najedozny a ja mam wrażenie że zaraz wybuchnę? 🤯
Aaa to że dzisiaj u mnie na rączkach płakał i nie mógł się uspokoic a mąż go tylko ode mnie wziął i już była cisza mnie jakos tak zdołowało że u mnie mu źle 😥😥😥
No nic trzeba pokonać te ciemniejsze strony macierzyństwa i się ogarnąć
Jak nie ogarnę sobie głowy to ciało też mnie nie będzie słuchacWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 11:18