Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo ładny wynik Ruda ☺️ i wagi małej, i mleka. Ja mam taki średni wynik codziennie od samego początku i u nas to wystarcza (wczoraj nawet była kąpiel w mleku), bo ja zdecydowałam nie mrozić. A ostatnio nie wiem czemu wciąż mi te ilości rosną.
Stokrotko no pod koniec ciąży to już te bóle są uciążliwe. Być może to skurcze przepowiadające, ale dobrze że masz akurat ginekologa, bo tylko badanie da Ci sto procent pewności. Ale jakby nie patrzeć dzidziuś szykuje się już do wyjścia pewnie powoli.
Ciekawe jak emdar 🤔
Co do diet to też pewnie macie milion procent racji, że najlepiej u dietetyka, ale ja nie mam jakoś sil i czasu się wybrać, na razie jestem na BeBio i chwale sobie. Przyjaciółki pytały co zrobiłam, teściowa mi powiedziała, że zniknęła mi reszta brzucha a teściu który w ogóle nikogo nie komplementuje powiedział, że wyładnialam. 😂 Ważę mniej niż przed ciążą, ale ja już tego nawet nie robię ze względu na wygląd, ale tak się boje tej IO i ewentualnej cukrzycy... Dobrze mi na tej diecie, tylko dla męża osobno muszę gotować ☹️
Nada wszystkiego naj!!!! Przede wszystkim zdrowej ciąży ❤️🎂Stookrotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda super ze ladnie przybiera
W sumie to nie jest ona jakims mocnym wczesniakiem, taki dobry wczesniak 😋
Kaga moja siostra sie zawsze smiala ze po ciazy wyglada sie lepiej bo nie ma czasu duzo zrec 😅😅
Nada samych radosnych chwil i duzo duzo zdrowka 😘
Asia tesciowe temat rzeka
Jeszcze jak masz ja na codzien to coz nie da sie odciac 😅 -
nick nieaktualnyNo ja już 3 tygodnie po porodzie i mam tylko 2 kg więcej, a przytyłam 16 kg.
Stres, nerwy w szpitalu, nie dojadam i mam mniejszy apetyt, a i odciąganie cyckow zrobiło swoje.
Teraz mamy wizytę babci męża u małej, a ta nawet nie drgnie, tylko sobie śpi. -
nick nieaktualnyMoj maly sie taki smieszny zrobil😅
Szkoda ze nie da sie tu wrzucic filmiku ☺️
Tak lubi karuzele jak mu gra, tak kopie nogami, rece to samo, smieje sie tak fajnie, oczy takie wielkie i glowe chce w gore
A buzie to tak otwiera i zaczyna tak jakby cos beblac pod tym swoim malym noskiem 😅
Smieszny bardzo 😋 -
Ja w ciąży przytyłam chyba ok 15 kg, pisze ok bo pod sam koniec się nie zwazylam jak byłam w szpitalu. I mi praktycznie wszystko zeszło w parę dni, zwłaszcza że ja miałam ooogromne obrzęki (całą ciąża na luteinie) i to chyba tyle one ważyły. Zostały mi na dłużej 3 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, ale też już zeszly.
A ja przed ciążą no niby BMI miałam dobre, ale tu i ówdzie miałam za dużo moim zdaniem. Ale tak mi się nie chciało tak odchudzać, bo jak się starałam to wiecie 😅 mówiłam sobie: po co się odchudzać jak zaraz się przytyje 😅 a teraz obejrzałam swoje zdjęcia z dawnych lat i postanowiłam się paru kg pozbyć. Szkoda życia na bycie otyłym, jest tyle ładnych ubrań 😂 -
Wszystkiego najlepszego Nada!!! 🎂🎂🎂🥳🥳🥳💜💜💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja jestem dziewczyny w dalszym ciągu 2 kg na minusie 🤯🤯🤯06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nada wszystkiego najlepszego ❤
Ruda super, ze malutka tak przybiera 😊
Ja jakos narazie trzymam ta sama wage jaka mialam przed ciaza, ale lekarz kazal mi bardzo uważać. No i mam postanowienie, ze przed nastepna ciaze to zepne tylek i postaram sie wrocic do normalnej wagi sprzed kilku lat.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyNadaaaa zdrówka bo spełniać marzenia już zaczęłaś ! ❤️🎂
Ja w ciąży 12kg na plusie, w 8dni zeszło 10 😊 teraz minus 2kg. I tylko nie wiem gdzie moja dupa fajna 🤦🏼♀️
Cycki mam 75C a te miałam B.. i lewa ciut większa kuzwaaa. Jakby bardziej produktywna mi się wydaje.
Dziś mąż mnie wywalił na wychodne do kawiarni 😂 z drugą matką Półką byłam na kawie.. tematy dzieci przez 2,5h hahaha -
nick nieaktualnyDziewczyny odwolali mi termin zabiegu ponoc w nie odpowiednim jestem dniu cyklu przy umawianiu na zabieg pytalam.o to dwa razy strasznie mi orzykro z tego powodu bo teraz bede musiala odkrecic urlop ktory mam za tydzien ale z drugiej strony przeciez nie mam na oewne rzeczy wolywu bo ile razy mozesz pytac sie kogos kiedy ten zabieg ma byc wykonany. No coz moglo to byc chorobsko i tez by sie nie odbyl zabieg cierpliwie czekam jutro jeszcze potwierdzenie u lekarza czy moze byc ten zabieg bo pielegniarki same nie wiedzialy juz do konca co mi powiedziec.
-
Nada, Joasia gratuluję dziewczyny waszych cudnych ciąż ❤️
U nas fajnie. Mały ma już 14 tyg!
Miał kolki i nie było łatwo ale odkąd znaleźliśmy przyczynę jest super! (Alergia na bmk).
Za 12 dni wybieramy się z Benem do Australii. Trzymajcie kciuki za podróż!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 21:21
joana, megson91, Żanetka93, Why.Not.Now lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Żanetka, Ruda ❤️❤️❤️❤️❤️
Cudne dzieciaczki ❤️❤️❤️❤️❤️❤️2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Dzięki dziewczyny za życzenia
Pamiętacie jak was pytałam o to kiedy się chrzci dzieci najczęściej i kogo zaprasza bo mamy takich bliskich przyjaciół i nas nie zaprosili? To wczoraj zostałam matką chrzestną haha okazało się, że jeszcze chrzcin w ogóle nie robili.
U mnie wagowo +2kg ale to trochę takie powrót do normy bo tez schudłam w 1 trymestrze. kurde wczoraj mi tak urósł cukier po pierożkach na parze.... myślałam, że to taki zdrowy wybór z tych niezdrowych a tutaj dupa. 170🤦♀️🤦♀️🤦♀️A już tak ładnie szło.
Ja ten pierwszy trymestr przeżyłam na soku pomarańczowym. Kurde ciekawe jak wtedy mój cukier 🤦♀️megson91 lubi tę wiadomość