Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaga ja też mam plan narazie jej dawać tak tylko popróbować cokolwiek ale mam nadzieję że im bliżej tych 6m to będzie chciała jeść bo dziś to było widać że nie gotowa bo wysuwała wszystko z buzi jezykiem 😂 no a na końcu demonstracyjnie się przydlawila 😉
-
nick nieaktualnyMiss Kaga mój wcina marcheweczke aż łyżkę mi wyrywa 😂 przy tym cały brudny i ja tez. W weekend wjedzie ziemniak. Brokuł na początek może być niesmaczny - tez nie lubiałam kiedyś 😂
U nas tez panika 🤷🏼♀️ śmiałam się rano z mężem ze ludzie robią zapasy ale jak widziałam sklepy to chyba sami zrobimy bo za chwile nie będziemy mieli co jeść.
My jutro szczepienie a potem 14dniowa kwarantanna Maksa przed innymi osobami niż rodzice. Stresuje się
Kaś co to wogole za pomysł z psychologiem? Co za lekarz idiota.. 😑
Samosiowa uważaj na siebie 😘
Żanetka co do zaniku to nie wiem jak to jest bo podobnie jak Kaga czekam aż mnie krew zaleje. Ale nie martw się, cycusia zawsze możesz podać nawet do uspokojenia i tulenia. My mamy bebilon 1 profutura i kilka razy podaliśmy w ciągu tych 5mcy. Mysle jednak ze moje mleko Maksowi już nie wystarcza bo słabo przybiera (ale przybiera) ok 100g na tydz i wazy 7200. Jutro mysle ze go dokładniej zważą.
Wczoraj mnie przewiało i mam głos jak pijak jakiś i nieziemską chrypę 😢 -
Ja np. osobiście nie znoszę gotowanej marchewki (surowa lubię) a jeszcze gorsza jest dla mnie pietruszka. 😁 Dlatego ja na pewno zacznę od ziemniaka. Mamy zamiar skręcić niedługo to szałowe krzesełko od teściowej i zobaczyć jak sobie w nim radzi.
Why pediatra zaleca Wam kwarantanne po szczepieniu? Hm niezły patent na nieproszonych gości 🤔 if you know what I mean 😂
W ogóle dwa pytania do Was:
1. Czy Waszym maluchom też tak strzelają stawy? 🙂 Jeżeli pójdziemy na szczepienie to zapytam o to lekarza, ale mojej tak przeskakują, że aż mnie ciarki przechodzą.
2. O której kładziecie wieczorem dzieci spać? Bo jest 23 a u nas nie zapowiada się by mała poszła spać 🤯 i w sumie tak jest codziennie. Plus jest taki że śpi do 8-9 rano z jedna, max dwiema pobudkami, ale jednak wieczorem nie mamy dla siebie ani chwili.
W ogóle mam wrażenie, że z tych sklepów wszytko znika nie dlatego, że ludzie boją się korona, ale dlatego że boją się, że inni wszystko wykupią. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 23:01
-
nick nieaktualnyKaga, marchewkę podałam z 1/3 łyżeczki masła bez laktozy i nawet mnie smakowala bo tez nie jadam jej wcale 😂 a i nikt nam nie zalecił kwarantanny, taka nasza decyzja żeby za dużo ludzi się nie kręciło. Jedynie spacery 😃
Tak strzelają i zastanawiałam się czy ja za mocno go łapie jak podnoszę czy coś 🥺🥺 jutro zapytam o to jak nie zapomnę.
Maks śpi od 21.30. Ogólnie staram się go kłaść ok 21 ale czasem jest ciężko.
Wstaje ok 8. Ok 10-10.30ma drzemkę potem koło 13-14 i czasami jescze po 17 wpadnie jakaś - wtedy ciężko by o 21 spał. Dziś muszę go pochwalić bo bawił się sam (!) w łóżeczku godzinę ( obrócił się o 180st) i sobie coś tam gadał. A potem na naszym łóżku jak gadałam przez tel z 40min tez bawił się takim dużym misiem ( dusił go to nie wiem czy to zabawa). My dziś sami w nocy ale konsekwentnie odłożyłam do łóżeczka - wiaodmo podgląd 😅 ale w nocy pewnie zgarne do siebie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 23:18
-
Cześć. Mam pytanie. Czy którejś z was wszedł wynik fałszywie dodatni na hiv? Wyszedł mi wynik pozytywny i nie wiem co o tym myśleć. Narzeczony ma wynik ujemny, ja mam morfologie w normie a czytałam że w ciąży często wychodzą wyniki fałszywie dodatnie. Przecież nie miałam nawet gdzie się zarazić. Lekarz nie odbiera telefonu a ja nie bardzo wiem co mam robić. Pomóżcie 😥
-
Katarynka najlepiej jak powtórzysz test
Myślę z skoro nie miałaś gdzie się zarazić to być może jest fałszywie dodatni...
Abi no teraz służba zdrowia jest na pierwszym froncie a brak nawet podstawowych środków ochrony... I wszystko dalej się roznosi najgorzej będzie jak się rozchoruja lekarze, pielęgniarki, położne
Why dobra decyzją z tą kwarantanną dobrze że jeszcze u Was szczepią bo podobno odwołują szczepienia też
Kaga moja idzie spać po kąpaniu i jedzeniu czyli ok 20-21, czasem się przedłuży do 22 jak wieczorem zrobi sobie drzemkę
Budzi się ok 4-5 na jedzenie i dosypia do 7 w ciągu dnia 2-3 drzemki, zależy od ich długości
No i nie strzelają jej stawy -
O tych stawach pogooglowalam to wiele osób pisze, że to normalne, ale podpytam lekarza jeszcze.
Why 😳 sam? Godzinę? Ale fajnje. Moja nie chce zostać na minutę sama. 😂 Ona ostatnio najchętniej bawi się moim laktatorem, gryzie mi dreny itd 😛 a druga ulubioną zabawą jest kręcenie się wokół wlasnej osi. Potrafi leżeć na tej macie na brzuchu i przez 20 minut robić kółka. Ostatnio to już zakręciło mi się w głowie. 😁
-
Dziewczyny nie mogę przełożyć turnusu 😭
Dzwonilam i powiedziała mi że nie mają odgórnego zalecenia przekładania i przełożyć mogą tylko jak im dostarczę zaświadczenie od pediatry że dziecko chore 🤦
Mówię że przecież szkoly, żłobki pozamykane to co ja mam przyjść z dzieckiem na rehabilitacje i ją zarazic, siebie, rodzinę i roznieść dalej?
Powiedziała że mogę zrezygnować i chyba tak zrobie... Pójdziemy w poniedziałek tam jeden raz zobaczyć jak to wyglada (o ile nie dojdzie wirus do naszego miasta) - ile osob chodzi, jakie warunki, czy da się z rehabilitantem dogadać (rodzice narzekają że czasem nie bardzo), jak są przestrzegane zasady higieny itp jak będę miała wątpliwości to powiemy że rezygnujemy i tyle -
Dziewczyny, my wczoraj zapakowaliśmy cały samochód, koty oddaliśmy do hoteliku narazie na 2 tygodnie mają pobyt opłacony, a my razem z Ciri pojechaliśmy jak Cyganie do Ostrowca Świętokrzyskiego do teściów 🙈
Małż był wczoraj w aptece i zrealizował wszystkie długoterminowe e-recepty z lekami, które bierzemy na stałe 🙈
Mąż dzisiaj rano razem z teściem pojechali autem do Warszawy po laptopa z nowej pracy i onboarding, bo jest potrzebny do zrobienia na miejscu 🥴 Mega się cieszę, że on ma tą pracę 100% zdalną, bo robi projekt farmaceutyczny dla Kanadyjczyków.
Ja założyłam sobie PUE i pisze właśnie wiadomość, że zmieniłam miejsce pobytu 🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyHellol ☺️
Katarynka no chyba trzeba powtorzyc 🤯🤯
Miss kurcze moze zrob tak jak mowisz idz pierwszy raz i zobacz jak to wyglada wogole ☺️
U nas mlody zjadl troche mleka a reszte trzebabylo dokarmic "sztuczna karma" maz szczesliwy bo mowi ze wreszcie moze mu dac jesc
Maly byl bardzo zdziwiony ze tata go karmil i tak fajnie wygladal jakby myslal co sie dzieje 😅😅
Ale zjadl i zostajemy przy Bebilonie ☺️
Kaga jak do malej dolaczy jeszcze pies to juz wogole dostaniesz oczaplasu od tych kolek 😅
Why dobry pomysl z ta kwarantanna 😅😅😅
Nam jak sie uda zaszczepic tez sie na to pisze 😅😅
Megson udanego pobytu u tesciow ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 11:07
megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson szaleństwo. Biedne koty :o ja do końca miesiąca z domu. A teraz jestem u dietetyka
Abi wariactwo. Zaraz wyjdzie na jaw prawdziwy stan polskiej służby zdrowia.
Kurde muszę dzisiaj iść do sklepu 🤦🏼 zastanawiam się gdzie najlepiej się wybrać żeby nie stać rok w kolejce i nie przechodzić koło ludzi
Oglądałam wczoraj nową mamę lamę o poronieniu i ciągle myślę o tej kobiecie. Bardzo smutna historia. Płakałam jak oglądałammegson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa odwołałam dzisiaj wizytę u lekarza, mała jest bardzo matkotna, dlatego muszę sobie ją poobserwować, a ja jak poczekam do wtorku z wizytą to nic mi się nie stanie.
Zwłaszcza, że mój Tomek ma dzisiaj popołudniówkę i mała musiałaby, albo jechać że mną, albo zostać z teściową.
Jeśli dzisiaj coś mnie zaniepokoi to dzwonie o wizytę domową dla Heli, bo nie mam zamiaru jeździć tam gdzie bakterie i wirusy z takim maluchem.
Niepokoi mnie fakt, że mała od kilku dni strasznie mi się wierci przy jedzeniu. Niby ciągnie z tej butelki, ale tak jakby wszystko ją rozpraszało i wierci się, kopie jak taka mała pchełka.
Czy wasze dzieci też tak miały? Czy mam się martwić?
Przez to zje mi całą porcję, ale tak karmimy się na raty. -
Zanetka narazie mam taki plan tak zrobić ale to jeszcze kilka dni jest do poniedziałku więc zobaczymy co przyniesie jutro
Staram się nie panikowac, żyć normalnie ale ciągle z tyłu głowy mam to że wszędzie słyszę że najlepiej zostać w domu przez te 2 tyg i wychodzić tylko jak trzeba a ja wiem że dla nas narazie ta rehabilitacja nie jest niezbędna bo robimy to samo w domu
Sztuczna karma 😂 Bebilon chyba taki pasujący dla większości dzieci jest oczywiście pisze na podstawie własnych obserwacji
Mój mąż z tych takich grubszych, cycki ma większe niż kiedyś ja, raz zaproponował Amelce cyca a ta taka zdziwiona ale wzięła 😂 od razu wypluła i się skrzywiła tylko a ja nakrzyczalam że z dziecka robi głupka 😂 -
nick nieaktualnyMy też się dokarmiamy Bebilonem.
Miss, moja z kolei lubi leżeć na piersi u taty, jak tata jest bez koszulki, bo ona ogólnie szaleje na punkcie włosów, a mój mąż ma na klacie taki dywan perski.
I ona jak płaczę to ją daję do taty na klatę i w moment spokojna, bo go może ciągnąć za te włosy.
Raz jak była głodna to ona odruchowo szuka piersi i jak tak leżała na nim, to chciała jego złapać za suta 😂😂😂
-
nick nieaktualnyTo u nas bylo odwrotnie to ja raz zaproponowalam zebysmy sprobowali czy zlapie meskiego sutka haha 😅
I to maz na mnie naskoczyl ze nie bedzie z dziecka robil pedala 😅😅😅😅😅
Mojego zauwazylam uspokaja brzuch...
Jak klade go na brzuchu to sie robi taki spokojny
Jakby wiedzial ze kiedys tam siedzial i bylo mu dobrze czy co 🤔🤔😅 -
Dziewczyny poszłam z tymi wynikami do laboratorium bo nie dawały mi spokoju. I co się okazało? Że pomyłka!! Dali mi wyniki innej osoby a ja mam ujemny wynik!! Masakra po prostu a ile nerwów miałam przez noc 🤐
nada lubi tę wiadomość
-
Żanetka jak dołącza do nas pies to już w ogóle haha mam dość. A mała aż się trzęsie na jego widok ❤️ to będzie przyjaźń ❤️
Ruda u nas był taki etap, wszytko ja interesowało, tylko nie jedzenie. Był płacz, bo chciała jeść, ale nie jadła... Najgorsze apogeum było chyba około trzeciego miesiąca, kiedy dawała się karmić tylko na stojąco lub tylko gdy podskakiwalam na piłce. Dzieci maja różne fazy, ale jak coś Cię niepokoi to zawsze warto z lekarzem to obgadac.
Jejku ja dziś pojechałam do Lidla i już na dzień dobry mnie trafiło. Trzy kółka zanim znalazłam miejsce parkingowe. W sklepie już tylko gorzej... Tyle się mówi o siedzeniu w domu a w sklepie prawie sami emeryci. Kurcze wiem, że muszą zrobić zakupy, ale pewnie większość z nich ma dzieci/wnuki, które mogłyby pomóc. Wiecie co a jak zobaczyłam, że każdy niesie papier toaletowy to sama też go kupiłam 😂
W ogóle ciotka mojego męża wrzuciła na story relacje z Rzymu. Kto tam był to wie, że to miasto żyje zawsze. Gdy ja tam byłam to np. z metra ludzie się wysypywali. Wrzuciła zdjęcia pustych ulic (w samym centrum!) i pustego metra. 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 11:59
-
nick nieaktualnyDo mnie dzwoniła właśnie znajoma z Włoch, dziewczyny jak się do wczoraj nie bałam, zobaczyłam ten sklep i trochę ogarnęło mnie przerażenie, to co usłyszałam od niej sprawiło, że zaczęłam się bardzo obawiać.
To co się dzieje we Włoszech jest dramatem, nie będę wam opisywać, bo u mnie zamroziło krew w żyłach. Istny koszmar.
megson91 lubi tę wiadomość