X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Hejka

U mnie przyjaciółka będzie chyba przekładać te chrzciny małej. Zła jestem trochę w ogóle na tą lalkę metoo. Myślałam że kupuje super fajny polski projekt a tam na metce "made in China

Wczoraj mnie złapał taki ból pleców od biodra. Myślałam , że pojedziemy do szpitala. W końcu dałam się namówić na Apap i usnelam. Dzisiaj pojechałam do Medicover. Boli mnie ciągle ale trochę mniej. Babka kazała mi ćwiczyć co 2h żeby odpuściło. Mówi że jak dobrze pójdzie to do poniedziałku przejdzie. Że to od tej elastyny i obciążenia stawu... Idę w poniedziałek do gina żeby dał mi zwolnienie bo nie mogę przy kompie siedzieć (nawet w domu). A najlepsze na koniec tej dzisiejszej wizyty. Byliśmy tam na 9. Podobno o 7:30 skończyli dezynfekcje oddziału bo mieli 4 przypadki podejrzenia koronowirusa i pytała czy chce maseczkę żeby wjść bezpiecznie z placówki. Trochę się wystraszyłam. Powiem wam że Warszawa jest pusta :o wszyscy spoza się wynieśli

Samosiowa idzie zwariować widzę :/ współczuję. Jak wygląda Twój kontrakt? Masz umowę o pracę? Czy płatne tylko kiedy przyjdziesz do szpitala?
    Nada mam umowe o prace nie wiem jak to bedzie mam ciezka sytuacje tetmraz w szpitalu i juz nie bede wiecej pisac jak mozecie siedzcie w domhmu szczegolnie ciezarne.

megson91 lubi tę wiadomość

• megson91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Nada mam umowe o prace nie wiem jak to bedzie mam ciezka sytuacje tetmraz w szpitalu i juz nie bede wiecej pisac jak mozecie siedzcie w domhmu szczegolnie ciezarne.

Napisz proszę co się dzieje 🤔

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu dbajcie bardziej o higienę rąk i jeśli nie musicie wychodzic z domu to w nich siedźcie aby uchronić się przed tym wirusem.

Po co się narażać.

Jeszcze tydzień dwa takiej paniki a mi ręką wysiądzie całkiem. Po tabsach na szczęście ciut lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 19:06

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂

Piątek 13go.. Zawsze takie dni były szczęśliwe, dzisiejszy to była porażka.. Pokłóciłam się dziś z brygadzistą do tego stopnia, że się spakowałam i już byłam gotowa do wyjścia z pracy.. Byłam tak wk***iona że wypowiedzenie napisałabym na skrawku chusteczki higienicznej. Ostatecznie ochlonelam i stwierdziłam że nie dam dziadowi tej satysfakcji, jak chce, niech mnie zwolni, a jak nie to będzie skazany jeszcze jakiś czas na moją niewygodną szczerość..

W ogóle może być tak że mi zamkną zakład pracy jak tak dalej pójdzie.. Oby nie z nami w środku..

Dziewczyny, ja miałam w przyszłym tygodniu zrobić to badanie moczu i iść do lekarza ale chyba teraz to sobie poczekam aż to wszystko się uspokoi.. Ale chciałam jechać w przyszłym tygodniu do kliniki, żeby zobaczyć co się tam dzieje u mnie że takie zawirowania.. Wczoraj test owu pozytyw, szyjka otwarta, miękka, śluz płodny mnie zalewa.. Ale czy owulacja była? Nie wiem już sama.. Czuję się jakbym miała trzeci raz w tym cyklu owulke..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie to już prawie pewne :( w żadnym szpitalu w Łodzi nie ma porodów rodzinnych... nie wspominając o zakazie odwiedzin (co mnie mniej interesuje).... ale poród ?! :(

Poryczałam się.... jestem załamana :( ;((((( Nie wiem jak sobie poradzę....

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    Dziewczyny a u mnie to już prawie pewne :( w żadnym szpitalu w Łodzi nie ma porodów rodzinnych... nie wspominając o zakazie odwiedzin (co mnie mniej interesuje).... ale poród ?! :(

Poryczałam się.... jestem załamana :( ;((((( Nie wiem jak sobie poradzę....
    Stokrotko musza jakos sprawe ciezarnych rozwiazac i innych chorych ale tez trzeba dbac o personel wiec pewnie chwilowo tak bedzie.

nada lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka tak mi przykro 😫 ale kochana napewno dasz rade, jestes silna 😘 wiadome nie tak sobie to wyobrażałas i mialas mieć wsparcie.... ale pomysl, ze to tez dla dobra Twojego i dzidzi 😘

Samosiowa jestem z Tobą calym serduszkiem ❤

Ruda super, ze juz lepiej 😘

Nada wspolczuje takiego bolu... eh 😫

Stookrotka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale muszą się zabezpieczać więc ja rozumiem że robią zakazy.
    A jakby coś się stało to do kogo pretensje. Do szpitala że nie był zastosowany zakaz.
    Coś za coś.

Zrozumcie że to dla Waszego bezpieczeństwa.
    Im więcej ludzi tym większe prawdopodobieństwo zakażenia.

A z porodem rodzinnym... Zakaz. Nooo tego nie zmienisz i musisz dać radę. Wiadomo że dasz. Trzymam kciuki. To dla waszego dobra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 20:15

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokorotko trzymam kciuki
    Wiem ze to bedzie ciezkie bez meza ale napewno dasz rade...

A co z zakazem odwiedzin?
    Po porodzie meza wogole wpuszcza czy zobaczy was dopiero przy wyjsciu?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny róbcie zapasy, będą jeszcze większe zakazy tylko narazie nic nie mówią :( przygotujcie się i potem nie wychodźcie z domu jak nie trzeba, jakoś musimy to przetrwać żeby nie być drugą Italią :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka nikogo do szpitali nie wpuszczają :(
    Męża kuzynka miała CC to nawet po znajomości (co dla mnie jest w tej sytuacji wysoce nieodpowiedzialne) mąż nie mógł wejsc...
    Stokrotka mocno trzymam kciuki za Ciebie, bądź dzielna, przykro mi że musisz rodzić w takich warunkach 😭 w sensie że bez męża

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhj przykre...

No powiem wam ze ogolnie nie fajnie to wyglada...

My jutro chrzcimy sami mamy sie zglosic po mszy

Impreza przeniesiona do mieszkamia jedzenie ktore mielismy zamowione w resaturscji bedzie dowiezione na wynos 🤯🤯🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz sami nie wiemy co mamy zrobić z chrzcinami...
    A nie powiem, zależy mi żeby ją ochrzcić.
    Więc nie wiem czy to nie będzie wyglądało tak, że pójdziemy z chrzestnymi do księdza i po prostu zrobimy sam rytuał.
    Bez imprezy, bez niczego.

Jejku, nie przypuszczałam, że dożyje czegoś takiego.

Ja mogę nie wychodzić z domu, ale mój mąż musi chodzić do pracy, on zdalnie nie ma jak pracować, a przez kontakt z różnymi ludźmi jest bardzo narażony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 22:04

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem zakaz odwiedzin ale niech mi nikt nie mówi, ze mój mąż nie może być przy porodzie dla mojego dobra bo po 2 dniach wychodzę do domu ze szpitala i widzę się z mężem i dzieckiem w domu... Jeśli chodzi o dobro to tylko o personel szpitala.

Mojego męża kuzynka rodziła 2 tygodnie temu w Ostródzie, była chora na antybiotyku (rodziła oczywiście bez męża), później położyli ją chorą z dzieckiem i innymi matkami na jednej sali... taka to odpowiedzialność i konsekwencja.

Zastanawiam się jeszcze nad porodem w domu z położną.... :(
    Na dzisiaj jestem załamana , trzymajcie kciuki proszę.

Ja za to trzymam kciuki za chrzciny, uważajcie na siebie.

Dobrej nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 22:46

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 jestem z Tobą myślami ❤️ niestety pewnych kwestii się nie przeskoczy. Co do porodu w domu to nie pomogę i nie doradzę: sama miałam poród z użyciem vacuum mimo książkowej ciąży i pierwszej fazy porodu. Trzymam kciuki za dobra decyzje ❤️❤️

W Zabrzu od jutra zamykają centrum handlowe (otwarty będzie jedynie auchan i apteka).
    Ja dziś w domu z małym nawet na spacer nie poszliśmy.
    Ciężko robić zapasy jak nic nie ma w sklepie bo hieny się rzuciły i całymi wózkami wywozili jak dla wojska. Byle by mieć więcej jak sąsiad 🤦🏼‍♀️
    Rozumiem zaopatrzyć się ale tez w granicach zdrowego rozsądku.
    Mąż od pon ma na rano wiec będzie się stołował w pracy (chyba ze zakład zamkną). Mam nadzieje ze niw zarazi się w pracy w której pracuje 3,5tys ludzi i co chwile Japończycy przylatują (mimo ze po wyładowaniu maja 14dni kwarantanny w domu to strach jest).
    Pamiętać trzeba ze te wszystkie ograniczenia są dla nas dla naszego zdrowia i życia.

Żanetka dużo siły jutro i mimo wszystko pięknej uroczystości ❤️

Samosiowa uważaj na siebie w pracy 😘

#stayathome ❤️ & netflix

Dobranoc 🙂

Stookrotka, megson91, Samos88 tymczasowo;), joana lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja na Twoim miejscu bym chrzciła jak najszybciej jeśli macie taką możliwość i potrzebę serca... Bo nie wiadomo czy nie zamkną kościołów, na jak długo też nie wiadomo, w zasadzie to juz nic nie wiadomo...
    To co się dzieje teraz w Polsce wygląda jak jakiś popierdolony sen :/ ale jak nie będziemy słuchać nakazów to wprowadza stan wyjatkowy...
    Dlatego zostajemy w domach naprawdę już się żarty skończyły :(

megson91 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przenieśliśmy się do teściów do Ostrowca świętokrzyskiego. W Krakowie 5 minut spacerem od naszego mieszkania jest oddział zakaźny w szpitalu Żeromskiego. W świętokrzyskim jeszcze nie ma potwierdzonego przypadku, ale mamy info od znajomej pielęgniarki w szpitalu w Starachowicach, że cały zakaźny jest full zajęty, w tym 2 osoby z Ostrowca z podejrzeniem czekają na wynik testu 🥴

Mąż był wczoraj autem razem z teściem po laptopa z nowej pracy w Warszawie. Od dzisiaj u nas kwarantanna. Przeczekamy tu 2 tygodnie i jedziemy do moich rodziców na wieś pod Zamościem. Samochód czeka zatankowany na full benzyną i gazem.

Mój tato zwolnił się z pracy, żeby nie zachorować 🤯 mama tez jest w domu, ze względu na to, że jest nauczycielem wczesnoszkolnym. Zapasy jedzeniowe i produktowe zrobili przez internet, kurierzy przerzucają im paczki tylko przez bramę 🤯 wiem, że może ktoś się będzie śmiał z ich podejścia ale im naprawdę zależy na tym, żeby żyć 🤷🏼‍♀️💜

Według modelu włoskiego w momencie śmierci pierwszej osoby jest już 800 osób zakażonych. U nas są już 2 osoby śmiertelne 😥
    Dbajcie o siebie i swoje rodziny dziewczyny 💜🤰🏼🍀

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 23:19

Stookrotka, joana lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga moja teściowa tez ma planową operację w poniedziałek, czekała na nią dwa lata...
    Nam turnus jednak odwołali w pierwszym tyg, podobno nie ma rehabilitantki, tak się złożyło, nie powiedziała że to konkretnie przez wirus...
    I tak nie miałam zamiaru iść tylko odwołać w poniedziałek :/

Ja zaczynam już na poważnie się martwić :(
    O siebie, o męża, rodziców, dziadków a przede wszystkim o swoje dziecko... Nie wiadomo co będzie dalej :(

I mnie właśnie przechodzi wichura :( nigdy w życiu nie widziałam takiego czegoś... Wirus, wichura... Co jeszcze?

Do wierzących: dziewczyny módlcie się aby Matka Boska nas ochroniła 😭

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie musimy to przeczekac nie wolno sie stresowac stres zle wplywa na kazdego jeszcze moze sie zmienic wszystko o 360 stopni.

Miss dobra decyzja z turnusem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 07:07

Phiczek lubi tę wiadomość

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ