Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To tak na dobra sprawe na forum mamy wszysyko.
Możemy zrobić małe wymianami hehe...
Mój stwierdził że w następnym tygodniu zrobimy kopytka. A sobie chłop wymyśla. On kopytka i pierogi ruskie uwielbia. Jadalby i jadł cały czas. Dlatego zawsze mam trochę zrobionych hehe..
Chociaż wolę wspólnie robić niż sama. Dziś np. bym nie rozwalkowala ciasta przez tą rękę.
Byłam w sklepie u mnie. I o dziwo pustych półek jeszcze nie ma. Szef i dostawcy na bieżąco wszystko dowożą a dziewczyny jakoś radzą sobie z uzupełnianiem tego.
Powiem szczerze że jak wszyscy bd wspólnie działać to myślę że będzie całkiem nieźle.
Siss
Kciuki trzymamyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 15:03
Sisska lubi tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Sisska, mocno trzymamy kciuki!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻💜💜💜🍀🍀🍀
Sisska lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Sisska jestem z Tobą 🍀
Hahah ja zrobiłam zakupy, przez pomyłkę wzięłam całą zgrzewkę mleka bez laktozy 😭 mleko u mnie idzie, bo ja w sumie sporo mlecznych posiłków jem, obdaruje teściową, ona jest wszystkożerna 😁Kurcze może zużyje to pieronstwo, a jak nie to się jeszcze z kotami będę dzielić 😂 u nas w biedrze o papierze toaletowym, makaronach, ryżu, kaszy, mące i cukrze mogę zapomnieć 😂
Ale kupiłam to co najważniejsze i bez czego żyć nie mogę, kawę 😁
A mój mąż to jednak głupek.. Kupiłam sobie paczkę podpasek i tamponów i słuchajcie zabrał mi te podpaski, rozpakował jedną i zrobił sobie maskę 🤦♀️🙈Sisska, megson91, joana lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:Sisska jestem z Tobą 🍀
Hahah ja zrobiłam zakupy, przez pomyłkę wzięłam całą zgrzewkę mleka bez laktozy 😭 mleko u mnie idzie, bo ja w sumie sporo mlecznych posiłków jem, obdaruje teściową, ona jest wszystkożerna 😁Kurcze może zużyje to pieronstwo, a jak nie to się jeszcze z kotami będę dzielić 😂 u nas w biedrze o papierze toaletowym, makaronach, ryżu, kaszy, mące i cukrze mogę zapomnieć 😂
Ale kupiłam to co najważniejsze i bez czego żyć nie mogę, kawę 😁
A mój mąż to jednak głupek.. Kupiłam sobie paczkę podpasek i tamponów i słuchajcie zabrał mi te podpaski, rozpakował jedną i zrobił sobie maskę 🤦♀️🙈 -
nick nieaktualnySisska wrote:Dziewczyny proszę o kciuki, a wierzące o modlitwę 🙏. Jutro o 8 mamy zabieg. Oby coś znaleźli. Boję się cholernie!! Ale staram się nie pokazywać mężowi bo on to dopiero się denerwuje. Aż mnie serce boli jak widzę jak się biedak boi.
-
Samos88 tymczasowo;) wrote:Co to masz za zabieg trzymam kciuki
Mąż ma Biopsje mtese. Mam nadzieję, że coś znajdą. Już nie mówię o tym żeby jutro od razu w badaniu doraźnym coś było bo rzadko wtedy coś jest ale żeby za te 3 tyg wyniki były pozytywne dla nas.
Dziękuję dziewczyny za kciuki. To już tak blisko ❤️megson91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja planuję nie wychodzić przez najbliższe dwa tygodnie z domu, mąż jedynie do pracy będzie chodzić o ile nie wstrzymają...
Wczoraj zostały podjęte bardzo dobre decyzje, mam nadzieję że to zatrzyma ludzi w domach bo inaczej będziemy mieli masakrę
W moim mniemaniu wszyscy którzy przyczyniają się do pomocy innym (służba zdrowia, dostawcy, sprzedawcy, kurierzy) są jak likwidatorzy z Czarnobyla... Bo mamy tu taki Czarnobyl nie sądziłam że spotka moje pokolenie takie cos...
Za rodzące trzymam kciuki i przesyłam dużo siły fizycznej i psychicznej... Stokrotka pomodlę się za Ciebie i dziecko żeby wszystko było dobrze ❤️
Siska ode mnie modlitwa też leci 🙏
Kaga Bebiko jest słodsze od Bebilonu, być może Madzi bardziej będzie pasować rozumiem Twój ból z zanikiem pokarmu, sama wiesz...
Zanetka przykro mi że przygoda z kp się kończy pamiętaj że najważniejsze że dziecko nie głoduje i tak jak pisałaś - tak najwidoczniej miało być
Udanych chrzcin miało być inaczej wiadomo ale ważne że Fabi będzie ochrzczony tylko to się liczy
Dziewczyny proszę Was zostańcie w domach jak macie taką możliwość... To nie są zarty, jeśli się poddamy nakazom to nie będzie tak źle jak we Włoszech nich to będzie czas dla Was, dla rodziny... Przeżyjemy tą zarazę mimo że będzie ciezko
#zostańwdomu
Why.Not.Now, megson91, Stookrotka, joana, Sisska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Dziewczyny ja planuję nie wychodzić przez najbliższe dwa tygodnie z domu, mąż jedynie do pracy będzie chodzić o ile nie wstrzymają...
Wczoraj zostały podjęte bardzo dobre decyzje, mam nadzieję że to zatrzyma ludzi w domach bo inaczej będziemy mieli masakrę
W moim mniemaniu wszyscy którzy przyczyniają się do pomocy innym (służba zdrowia, dostawcy, sprzedawcy, kurierzy) są jak likwidatorzy z Czarnobyla... Bo mamy tu taki Czarnobyl nie sądziłam że spotka moje pokolenie takie cos...
Za rodzące trzymam kciuki i przesyłam dużo siły fizycznej i psychicznej... Stokrotka pomodlę się za Ciebie i dziecko żeby wszystko było dobrze ❤️
Siska ode mnie modlitwa też leci 🙏
Kaga Bebiko jest słodsze od Bebilonu, być może Madzi bardziej będzie pasować rozumiem Twój ból z zanikiem pokarmu, sama wiesz...
Zanetka przykro mi że przygoda z kp się kończy pamiętaj że najważniejsze że dziecko nie głoduje i tak jak pisałaś - tak najwidoczniej miało być
Udanych chrzcin miało być inaczej wiadomo ale ważne że Fabi będzie ochrzczony tylko to się liczy
Dziewczyny proszę Was zostańcie w domach jak macie taką możliwość... To nie są zarty, jeśli się poddamy nakazom to nie będzie tak źle jak we Włoszech nich to będzie czas dla Was, dla rodziny... Przeżyjemy tą zarazę mimo że będzie ciezko
#zostańwdomu
Kazdy przeciez moze sie rozchorowac nie tylko na tego wirusa ale inna chorobe i o pomoc ciezko moze byc:( czy to mama babcia maz wiec musimy sluchac sie wladzy.MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiss, ja tak samo, nie wychodzę z domu.
Mąż będzie tylko do pracy, bo musi i wiem, że w jego "branży" na pewno nie będzie tak, że będzie mógł zostać w domu...
To co kupiłam nam na razie starczy, jedynie to będzie dojeżdżał po jakieś pieczywo dla nas.
Milenko, ja dzisiaj jak byłam w Auchanie to w mleku deficyty, ale bez laktozy mnóstwo. W sumie dobrze, bo u nas zużywa się tylko bezlaktozowe mleko, z resztą my nie jesteśmy specjalnie mleczni.
Ja mam nadzieję, że nie zostaną wstrzymane dostawy kurierskie, bo czekam na przesyłkę z apteki Gemini i prezentu dla męża na urodziny. -
nick nieaktualny
-
Samosiowa chcesz? 🙈
Ja kilka lat temu raz jeden kupiłam mleko bez laktozy i cóż, nie podeszło mi smakowo ale może się przyzwyczaję..
Mam nadzieję że nigdzie poza pracą nie będę musiała wychodzić z domu. Boję się do rodziców pojechać bo już starsi są a tata ma chore płuca.. Dziś przyszły mi do głowy wszystkie filmy o zagładzie ziemi..
A mój mąż, cóż, z nim mi się nie nudzi.. Czasem ma takie pomysły że sikam ze śmiechu. A wczoraj jak ucielam sobie popołudniową drzemkę namalował mi cztery kropki na czole mazakiem.. Stwierdził że chciał postawić X ale bal się że się obudzę 🤦♀️ ma szczęście że zmył się bez problemu 🙈megson91 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Why warzywa sama gotujesz czy ze słoiczka? 🙂 Ja bym zaczęłam podawać nawet już, dziś, teraz, ale chcę spokojnie zobaczyć jak reaguje na to MM. W końcu przez długi czas byłam na diecie bezmlecznej i dopiero od niedawna jem mleko. Pewnie też będą z tym jaja i przeboje. 😂 Wasze dzieci jakieś mniej problemowe. Zamiana cycka na butelkę czy swojego mleka na MM poszła Wam jakoś lepiej a u nas 🤦rośnie mała księżniczka 🤦
Siska powodzenia ❤️❤️❤️ trzymam kciuki, daj znać jak coś już będziecie wiedzieć.
Ja przed chwilą wróciłam z wybiegu z psem. Po drodze minęłam same starsze panie, nikogo młodego. Kurde trochę przykre, może nie ma im kto pomoc? ☹️Sisska lubi tę wiadomość
-
Stokrotka, Fundacja Ernesta mamyginekolog ponoć właśnie w tym czasie udziela wsparcia "psychicznego" ciężarnym kobietom, które są teraz w takiej sytuacji jak Ty, jeśli będziesz chciała to na pewno podniosą Cię na duchu i uspokoją. Bądź silna!
A wszystkim nam życzę wytrwałości na ten ciężki czas.Samos88 tymczasowo;), Why.Not.Now, Stookrotka, megson91, joana lubią tę wiadomość
35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
nick nieaktualnyKaga ja gotuje sama, słoiczki to w późniejszym czasie i w podróży ewentualnie.
My na MM jescze nie przeszliśmy. Jak zostawiam u dziadków to z butelka MM bo nie damrwdy odciągnąć. Narazie rozszerzam
tylko w porze obiadu jeden posiłek. A po wczorajszym brokule i dzisiejszej kaszce to kupa życia ever! Musiałam włożyć do umywalki bo cały się przeturlał po podkładzie 😅🤦🏼♀️
My bylismy w trójkę na spacerze bo jakoś w domu nie chciał zasnąć ale od jutra dom.Kaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy sie meldujemy ze po imprezce☺️
Mlody ochrzczony przespal caly chrzest ☺️
Imprezka tez udana
Sprzatanie jus mamy ogarniete duzo rzeczy robilam na biezaoco wiec nie bylo tak zle
Zmywarka juz zalaczona i bdmy odpoczywac ☺️
Wgl jaki krakow cichy
Jak nie to miasto 🤯megson91, Why.Not.Now, MissKathy92, Kaga lubią tę wiadomość