X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Nie martw się , nie Ty jedna.
    Ja też tak myślałam , że uda się od razu… a niestety tak nie jest 🙈

Dziewczyny, dołączam do grona naiwniar 🤣🤣🤣 mało tego, ja BYŁAM PEWNA 😂 miałam przeczucie idące z wnętrza 😂😂😂 i w szoku byłam, ze takowe mam, bo na ogól jestem pesymistka 😂 No ale cóż… 😀

Coconut lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Dziewczyny wczoraj albo dzisiaj termin okresu
    Zrobiłam betę i proga
    Beta 189
    Prog 22
    Ale plamie :(
    Jadę zaraz do lekarza bo myślę że to kolejna pozamaciczna
    Trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🍀🍀🍀🍀🍀🍀

• Mikea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wyniki wyglądają dobrze, nie wiem jak z tym estradiolem, bo powinien być optymalnie do 50, ale może to też wynikać z tego, że to 5 dc :) Może ktoś inny ma doświadczenie z wynikami z tego etapu cyklu :)

I pomyśleć, że w zeszłym cyklu wszystko było git majonez..

https://www.youtube.com/watch?v=t_Rlh_jhE34

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Zrobiłam betę i proga
    Beta 189
    Prog 22

Trzymam kciuki by wszystko było dobrze 🍀

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, dołączam do grona naiwniar 🤣🤣🤣 mało tego, ja BYŁAM PEWNA 😂 miałam przeczucie idące z wnętrza 😂😂😂 i w szoku byłam, ze takowe mam, bo na ogól jestem pesymistka 😂 No ale cóż… 😀
    Haha, ja już byłam zawiedziona po pierwszym cyklu, że się nie udało 🙈😂
    Tak bardzo chciałabym odpuścić to wszystko i pójść na żywioł , ale nie umiem … za każdym razem się nakręcam jak głupia 🤷🏻‍♀️ teraz sobie wymyśliłam, że jak w tym miesiącu się uda to moje dzieci będą miały urodziny tego samego miesiąca a nawet prawie tego samego dnia . Wmówiłam sobie , że to jest znak od losu i na pewno się uda … ( o ja głupia ! 😛 ) Nic nie wskazuje na to żeby się udało, także tak…. Nazywam to naiwnością 😂

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    I pomyśleć, że w zeszłym cyklu wszystko było git majonez..

https://www.youtube.com/watch?v=t_Rlh_jhE34

Znam ten ból niestety :P :P wydawało mi się, że unormowałam insulinę itp., a po tym ostatnim miesiącu to moja insulina osiągając swoje szczyty zrobiła "papa" teleskopowi Webba :P

Biorąc pod uwagę, że dzisiejsze wybory decydują o jakości komórki jajowej, która dojrzeje za 3 miesiące no to ewidentnie będzie jakaś niedorobiona :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Zrobiłam betę i proga
    Beta 189
    Prog 22
    Trzymam kciuki

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Zrobiłam betę i proga
    Beta 189
    Prog 22

Trzymam kciuki, może wszystko będzie dobrze ✊

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Ja tam od początku wiedziałam, że u nas nie będzie łatwo i niestety czym więcej czytam i się dokształcam tym bardziej jestem przerażona :(

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Haha, ja już byłam zawiedziona po pierwszym cyklu, że się nie udało 🙈😂
    Tak bardzo chciałabym odpuścić to wszystko i pójść na żywioł , ale nie umiem … za każdym razem się nakręcam jak głupia 🤷🏻‍♀️ teraz sobie wymyśliłam, że jak w tym miesiącu się uda to moje dzieci będą miały urodziny tego samego miesiąca a nawet prawie tego samego dnia . Wmówiłam sobie , że to jest znak od losu i na pewno się uda … ( o ja głupia ! 😛 ) Nic nie wskazuje na to żeby się udało, także tak…. Nazywam to naiwnością 😂

Wiesz, chyba większość z nas to przechodzi 😂 mi raz aplikacja pokazała termin porodu na 30 urodziny (dawno temu xd)
    Tez chciałabym być na luzie; ale ta praca nade mną ciąży, mega chciałabym zmienić, ale się łudzę, ze zAtaz zaskoczy i tak w kółko ..

Coconut lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja tam od początku wiedziałam, że u nas nie będzie łatwo i niestety czym więcej czytam i się dokształcam tym bardziej jestem przerażona :(

Ze względu na choroby ze stopki? Wiesz, czasem to działa zupełnie na odwrót 😂 ja to ponoć okaz zdrowia xd o niczym to nie świadczy niestety podczas staran xd

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Wiesz, chyba większość z nas to przechodzi 😂 mi raz aplikacja pokazała termin porodu na 30 urodziny (dawno temu xd)
    Tez chciałabym być na luzie; ale ta praca nade mną ciąży, mega chciałabym zmienić, ale się łudzę, ze zAtaz zaskoczy i tak w kółko ..
    No właśnie i człowiek caly czas jest w takim zawieszeniu bo …. ,, a co jak się uda” 🙈
    Dlaczego to wszystko nie jest prostsze 🤷🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ze względu na choroby ze stopki? Wiesz, czasem to działa zupełnie na odwrót 😂 ja to ponoć okaz zdrowia xd o niczym to nie świadczy niestety podczas staran xd

Oj chciałabym.. Jest tego sporo więcej. Podobno od przybytku głowa nie boli, ale to już trochę przesada :P

• Suzie Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Nadrobione! Uff. Ale chyba muszę nauczyć się pisać na klawiaturze bez kciuków, bo cały czas je za Was trzymam :D

Co do planowania pod ciążę, to my w zeszłym roku w lipcu mieliśmy propozycję, by jechać ze znajomymi na dalekie wakacje w grudniu, ale „no nie, przecież będę wtedy w ciąży”. A tu już luty i figa z makiem. Więc tydzień temu kupiliśmy bilety na dłuższe wakacje kwiecień/maj, ja się umówiłam na szybki zagraniczny wypad z koleżankami na koniec maja i co ma być to będzie. Nie chcę się zamknąć w domu czekając nie wiadomo jak długo.

Obydwoje z M mamy po 2 rodzeństwa, więc też celowaliśmy w 3, ale no właśnie, tak jak @Kasia111 pisała – to musiałaby być ciąża mnoga by się wyrobić przed 40 ;P na chwilę obecną to mam nastawienie „daj mi losie chociaż jedno”.

Walentynek nigdy nie obchodzimy w walentynki przez tłumy na mieście. Pewnie pójdziemy gdzieś na jakąś kolację dzień później. Zresztą ja tam bardziej wolę świętować Tłusty Czwartek ;P I się waham między przepisem na pączki od Prezesoowej a innym, który dostałam w newsletterze od Posypane. Ale, że nigdy pączków nie robiłam to może się skończyć pączkiem z mojej ulubionej pączkarni ;)

@ Olaura – gratulacje! Będzie mały muminek ❤️

@Tajlandia – gratulacje, piękne przyrosty ❤️

@Dropsiku - jak się czujesz? Jak tam początki ciąży?

@Prezesoowa – Trzymam kciuki za piątkową konsultację! 🍀

@Adirella – współczuję mocno. U mnie też jak przychodzi @ to mam kilka dni wyjętych z życia i żadne przeciwbólowe nie działają. Specjalistka od endo stwierdziła, że mam adenomiozę i jedyny sposób to wprowadzić mnie w sztuczną menopauzę… Za jakiś czas idę do drugiej, zasięgnąć kolejnej opinii.

@Pati2804 – cudowny efekt wałka! Ja kiedyś próbowałam, ale tak się wiercę w nocy, że mi przez sen spada. I trzymam kciuki za dalsze badania 🤞🏻

@Liyss – ja badałam w październiku AMH, zastanawiam się czy nie powtórzyć na dniach, by zobaczyć czy jest spadek i jak duży. Co do klinik i badania nasienia, to my raz testowaliśmy w Bocianie i raz w Angeliusie. Bardziej nam podpasował Angelius.

@Suzie – trzymam kciuki za męża, by szybko pozbył się infekcji.(oho, doczytałam, że już chyba po) Trzymam kciuki za wizytę u endo! (znowu doczytane – kciuki za zielone światło)🤞🏻

@Lola93 – trzymam kciuki za środowy monitoring! 🤞🏻

@KejtKa – oesu, ja kocham masaże. Ostatnio byłam akurat na Kobido twarzy i się rozpływałam z przyjemności. I trzymam kciuki za dietę 🤞🏻

@MummyYummy – u mnie wiesiołek już w pierwszym cyklu przyjmowania zminimalizował mi PMS prawie do zera. Bez opuchnięcia, bólu piersi, trądziku, nawet wkur****a nie chodziłam, aż się mój chłop zdziwił 😆 Ale jak już przyszła @ to drugiego dnia wjechała z buta, jak zwykle. Także u mnie wiesiołek zadziałał na czas przed @ ale na samą dziadygę już nie.

@Zaczarowan – trzymam kciuki, by to było zagnieżdżenie :) 🤞🏻

@Coconut – dopóki nie ma @ piłka w grze, oby nie przyszła ;*

@KlavelAga – piękny kierunek! Wspaniałej podróży 🏝️

@Chmurka21 - 🫂🫂

@Sparky – zdrówka!

@_ine – tulę Cię mocno! 🫂🫂

@Malinowysorbet – a jak! Ja w tym roku pod choinkę zażyczyłam sobie termometr, na urodziny poproszę o ciśnieniomierz :P

@CoffeeDream – mam jedną znajomą, która nawet nie dopytuje co rzuca kąśliwe komentarze w stylu „najwyższy czas, żebyście mieli dzieci, a nie że moje będą robić na Twoją emeryturę” no co mam jej powiedzieć? Że za to teraz robię na jej 500+? Bez sensu się wdawać w takie pyskówki i po prostu udaję, że nie słyszę… Nikt inny nie jest tak napastliwy. Nawet moja mama dopiero tydzień temu mnie zapytała czy się staramy i to tak mimochodem, bez dopytywania o szczegóły. Więc tylko odpowiedziałam „tak”. Powiedziałam może 4 przyjaciółkom, że się staramy i nie wychodzi. A i tak było mi mega ciężko to powiedzieć, bo jako perfekcjonista mam duży problem z przyznawaniem się do „porażek”.

@Zimozielona - 🫂🫂

Podziwiam, że to wszystko nadrobiłaś :D

Majuna, ultramaryna_, Mikea lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺

📆 Kalendarz wizyt
    7/7 - USG III
    8/7 - endo
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:18

Mikea lubi tę wiadomość

2024: 4x CB
    2025: 👼🏻 8+1
    _____
    "A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:19

2024: 4x CB
    2025: 👼🏻 8+1
    _____
    "A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Zrobiłam betę i proga
    Beta 189
    Prog 22
    Trzymam kciuki ! Chyba musisz zbadać przyrost. W ciąży pozamacicznej zwykle jest nieprawidłowy. Raz miałaś ciążę pozamaciczna czy więcej razy? A biochemiczne ciaze też miałaś? Daj znać co u lekarza.🙏

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mikea piąteczka 🤚 dla najbardziej rzetelnej uczestniczki wątku 😁❤️

Przepraszam, dziewczyny, że tak mnie odcięło i zupełnie nie mam weny teraz pisać, ale miałam przykrą sprawę w przedszkolu i tak siedzi mi w głowie 🫣

Mikea, KejtKa lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Molisia trzymam kciuki, żeby było dobrze :) 🔥💙💛🩷

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @molisia kciuki! 🍀🍀🍀🤞🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ